Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπιακός-Χατάϊ 80-60

Ξέφρενες ήταν οι ερυθρόλευκες του Ολυμπιακού που νίκησαν την δευτεραθλήτρια Τουρκίας Χατάϊ με διαφορά +20 και συγκεκριμένα με 80-60.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή (23/9) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου Montana και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο Ολυμπιακός.
Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός της Ελένης Καπογιάννη κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έχοντας πιεστική και αποτελεσματική άμυνα και πληθώρα επιλογών στον επιθετικό τομέα. Οι Τούρκοι ήταν κοντά στο σκορ μόνο στην 1η περίοδο, ενώ στην συνέχεια ο Ολυμπιακός «πάτησε» γκάζι, παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Η έμπειρη Εβίνα Μάλιστα σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα.
Η Χατάϊ του Εκίν Μπάς δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τον Ολυμπιακό και ήταν κοντά στο σκορ μόνο στην πρώτη περίοδο. «Εγκλωβίστηκε» από την εξαιρετική άμυνα του αντιπάλου, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη. Η Μπαχάρ Οζτούρκ ξεχώρισε βάζοντας 14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.
Την 2η ημέρα του τουρνουά, το Σάββατο 24/9 ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Αθηναϊκό στις 4 και οι Τουρκάλες με την Τορίνο στις 6.

Με διαιτητές επιπέδου
Τους αγώνες του τουρνουά σφυρίζουν οι διεθνής ρέφερι Βάσω Τσαρούχα και διαιτητής Α΄ Εθνικής Ειρήνη Γιακείμη. Μάλιστα η Χιώτισσα Τσαρούχα έχει διευθύνει πρόσφατα και Α1΄ ανδρών!.


Σε πιο επίσημα πλαίσια
Μετά τις δυο φιλικές αναμετρήσεις προπονητικού χαρακτήρα οι δυο ομάδες «κοντραρίστηκαν» για 3η φορά.

Κοντά οι φίλοι
Και σε αυτό το φιλικό φίλαθλος Ολυμπιακός κόσμος του Καρπενησίου ήταν στο γήπεδο και έδωσε όμορφο παλμό στο παιχνίδι.

Διψήφιες οι «Εβίνες»

 












Πρώτη σκόρερ των «ερυθρολεύκων» ήταν η Εβίνα Μάλτση (Φωτογραφία Αριστερά). Η έμπειρη αθλήτρια σημείωσε 20 πόντους, έχοντας 3/4 εύστοχα 3ποντα. Στους 10 σταμάτησε με 1 εύστοχο 3ποντο η συνονόματη της Εβίνα Σταμάτη (Φωτογραφία Δεξιά).



«Πυροβολούσε»
Ο Ολυμπιακός σημείωσε 8 3ποντα, έχοντας πολύ καλά ποσοστά έξω από τα 6,75.

Η Ελληνίδα Μαγκλάρα


Στην Χατάι αγωνίζεται από φέτος η Ελληνίδα Αριστέα Μαγκλάρα, που έχει υπάρξει μέλος του Ελληνικού.

Χωρίς το 4 και το 5
Η εκπληκτική απόδοση του Ολυμπιακού προήλθε μάλιστα χωρίς τις Αμερικανίδες Ερλάνα Λάρκινς και Λινέτα Κάιζερ, οι οποίες θα καλύψουν τις θέσεις των ψηλών.

14 και 12

 












Για τους Τουρκάλες η Μπαχάρ Οζτούρκ (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε 14 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα. Δυο λιγότερους με 2 εύστοχα τρίποντα έβαλε η Λευκορωσίδα Καταρίνα Σνίτσινα (Φωτογραφία Δεξιά).



2 αντιαθλητικά
Δυο αντιαθλητικά φάουλ καταλογίστηκαν στην αναμέτρηση 2.57 πριν το τέλος της 1ης περιόδου με αντιαθλητικό φάουλ τιμωρήθηκε η Μελικέ Τουγμπά-Οράλ με την Εβίνα Μάλτση να βάζει και τις δυο βολές. Ενώ 4.03 πριν το τέλος του ματς η Γκάμζε Τακμάζ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από  την Εβίνα Σταμάτη βάζοντας 1 ελεύθερη βολή.



Τεχνική στην Μπαχάρ
3.58 πριν το τέλος της 2ης περιόδου η σέντερ Μπαχάρ Οζτούρκ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, με την Εβίνα Μάλτση να ευστοχεί στην ελεύθερη βολή.



Ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του φιλικού οι αθλήτριες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.



Τα δεκάλεπτα
25-24, 45-37, 66-53, 80-60

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Γκότζη 7(1), Σταμάτη 10(2), Μπόνη 9(1), Χατζηνικολάου 4, Μάλτση 20(3), Παπαμιχαήλ, Τζόνσον 9, Γιοβάνοβιτς 7(1), Φουράκη 4, Μπαρτόνοβα 4, Κοσμά 2, Καλτσίδου 3

Χατάι (Εκίν Μπας): Πόποβιτς 8, Σνίτσινα 12(2), Χέρστ 8, Μαγκλάρα, Στάνκοβιτς 8, Μπας, Τανατσάν, 3, Οζτούρκ Κ., Οζτούρκ Μπ. 14(3), Τακμάζ 3, Οράλ 4, Τουτσάκ

Διαιτητές: Βάσω Τσαρούχα & Ειρήνη Γιακείμη (Αττικής)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας-Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)