Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παλακανέστρο Τορίνο-Χατάϊ 76-72

Στο πιο αμφίρροπο ματς του τουρνουά η Παλακανέστρο Τορίνο ήταν ψύχραιμη στο τελευταίο λεπτό και νίκησε την Χατάϊ με 76-72.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Montana και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής ημέρας του διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός.
Η Παλακανέστρο Τορίνο του Μάρκο Σπάνου παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ, δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και έκανε επική ανατροπή. Στην τελευταία περιόδο ήταν πιο αποτελεσματική με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την 2η νίκη της στο τουρνουά. Το τελικό 76-72 έγινε με 4/4 βολές της Τζόρι Ντέιβις στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Η Άσλει Μπρούνερ ήταν εντυπωσιακή βάζοντας 21 πόντους.
Η Χατάϊ του Εκίν Μπας φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό του ματς και να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση-νίκη. Όμως σε κομβικά σημεία του ματς έκανε λάθη με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Καθοριστική ήταν η τελευταία της επίθεση, όταν σκόπιμα οδήγησε τον αντίπαλο στην γραμμή των βολών, όμως η Μελίκε Οράλ έκανε βήματα. Η βραχύσωμη γκάρντ Νάταλι Χέρστ ξεχώρισε βάζοντας  16 πόντους με 4 τρίποντα.
Αύριο (25/9) το τουρνουά ολοκληρώνεται με το ντέρμπι των «χαμένων» Χατάϊ-Αθηναϊκός και το ματς για την πρωτιά ανάμεσα στην Τορίνο και στον Ολυμπιακό.

Νέα νίκη Ιταλίδων
Οι Ιταλίδες της Τορίνο μετά την νίκη με τον Αθηναϊκό είχαν νέα επιτυχία ενάντια στην Τουρκική Χατάϊ.

Άπιαστο δίδυμο


Για την νικήτρια ομάδα ξεχώρισε η Αμερικανίδα Άσλει Μπρούνερ (Φωτογραφία Αριστερά) με 21 πόντους και η σέντερ Ιβάνα Τίκβιτς (Φωτογραφία Κέντρο) που ακολούθησε με έναν λιγότερο πόντο, αποτελώντας τους κινητήριους μοχλούς της Τορίνο. Με 14 ακολούθησε η Τζόρι Ντέιβις (Φωτογραφία Δεξιά).



Οριακά πρώτη

 
Για την Χατάϊ οριακό προβάδισμα στο σκοράρισμα είχε με 16 πόντους η Αυστραλέζα γκάρντ Νάταλι Χέρστ (Φωτογραφία Αριστερά) που σκόραρε και 4 τρίποντα. Με 15 ακολούθησαν οι: Ντραγκάνα Στάνκοβιτς (Φωτογραφία Κέντρο) και η Μαρίνα Μπας (Φωτογραφία Δεξιά, Σύζυγος του προπονητή), με την τελευταία να σκοράρει μια φορά έξω από τα 6.75.


Από την σέντρα η Χέρστ
Στην εκπνοή της 1ης περιόδου η Νάταλι Χέρστ σημείωσε ένα εντυπωσιακό τρίποντο σχεδόν από την σέντρα του γηπέδου γράφοντας με θεαματικό τρόπο το 16-24.



Τα κοψίματα
Η Άσλει Μπρούνερ της Τορίνο ανέκοψε με τάπα την Ντεβράν Τανατσάν της Χατάϊ.  Η Άλις Κουάτρα ανέκοψε προσπάθεια της Αριστέας Μαγκλάρα. Η Μελίκε Τακμάζ της Τούρκικης ομάδας ανέκοψε με «τάπα» την Βαλεντίνα Γκάττι της Τορίνο. Η Μαρτίνα Κάσερικ μοίρασε «στοπ» στην Νάταλι Χέρστ.

Αντιαθλητικό
Η Μαρίνα Μπας της Χαϊτα έκανε αντιαθλητικό φάουλ στην Άσλει Μπρούνερ της Τορίνο, η οποία ευστόχησε στις 1 από τις δυο βολές.

2 τεχνικές


 












Στην 2η περίοδο η ρέφερι Βάσω Τσαρούχα καταλόγισε 2 τεχνικές ποινές. Πρώτα τιμωρήθηκε η Μπαχάρ Οζτούρκ (Φωτογραφία Αριστερά) με τεχνική για διαμαρτυρία με την Μαρτίνα Κάσερικ να ευστοχεί στην βολή. Ο τεχνικός της Τούρκικης Εκίν Μπας (Φωτογραφία Δεξιά) ομάδας τιμωρήθηκε με τεχνική για διαμαρτυρία, όταν θεώρησε ότι δεν καταλογίστηκε φάουλ πάνω στην Αριστέα Μαγκλάρα. Η Μαρτίνα Κάσερικ ευστόχησε και σε αυτή την βολή. 



Φινάλε ξανά με τρίποντο


Και η 2η περίοδος ολοκληρώθηκε με 3ποντο στην εκπνοή του χρόνου, αυτή την φορά η Άλις Κουάτρα (Φωτογραφία) της Τορίνο σκόραρε για 3 από πλάγια εκτός ισορροπίας για το 38-40 του ημιχρόνου.



Έξω με φάουλ


Η Ιβάνα Τίκβιτς της Τορίνο αποχώρησε 3.18 πριν το τέλος του ματς με 5 φάουλ, ενώ στα 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Βαλεντίνα Γκάττι (Φωτογραφία) αποβλήθηκε και αυτή με 5 φάουλ.

Οι βολές της Ντέιβς
Το τελικό 76-72 έγινε με 4/4 ελεύθερες βολές συνολικά της Τζόρι Ντέιβις. Αρχικά υπήρχε εντολή για φάουλ από τον τεχνικό της Χατάι στα 20 δευτερόλεπτα, ώστε η Τούρκική ομάδα να έχει όλη την τελευταία επίθεση. Η Μελίκε Οράλ όμως έκανε βήματα και εν συνεχεία έγινε νέο φάουλ στην Τζόρι Ντέιβις που έκανε το τελικό 76-72.




Πανηγυρισμοί Ιταλών
Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλήτριες της Τορίνο πανηγύρισαν έξαλλα την νέα τους νίκη στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός.



Τα δεκάλεπτα
16-24, 38-40, 55-54, 76-72

Συνθέσεις Ομάδων

Παλακανέστρο Τορίνο (Μάρκο Σπάνου): Κάσερικ 6, Μαρανγκόνι 3(1), Κουάρτα 10(2), Μπρούνερ 21, Τζιακομέλι, Ντέιβις 14, Γκάττι, Κόρντολα 2, Ντε Χέλις, Τίκβιτς 20

Χατάι (Εκίν Μπας): Πόποβιτς 7(1), Σνίτσινα 5(1), Χέρστ 16(4), Μαγκλάρα 1, Στάνκοβιτς 15, Μπας 15(1), Τανατσάν2, Οζτούρκ Κ., Οζτούρκ Μπ. 4, Τακμάζ 5(1), Οράλ 2, Τουτσάκ

Διαιτητές: Βάσω Τσαρούχα (Αττικής) & Δημήτρης Ζαχαρής (Μαγνησίας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος