Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 75-48

«Καταιγιστικές» ήταν οι νταμπλούχες παίκτριες του Ολυμπιακού, που έκαναν το 2Χ2 συντρίβοντας τον Αθηναϊκο με 75-48 και διαφορά 27 πόντων.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/9) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου Montana και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο Ολυμπιακός(First Interantional Olympiakos Tournament)
Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός της Ελένης Καπογιάννη συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο τουρνουά και παίζοντας όμορφο μπάσκετ διέσυρε σε φιλικό τον Αθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και είχαν ξανά πολλές επιθετικές λύσεις. Με 11 πόντους ηγήθηκε στο σκοράρισμα η Εβίνα Σταμάτη, που έβαλε και 1 τρίποντο.
Ο Αθηναϊκός του Γαβρίλου Καλογερόπουλου δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ισχυρότερο Ολυμπιακό και από τα μισά της δεύτερης περιόδου έχασε την επαφή στο σκορ. Ηττήθηκε και στο δεύτερο ματς του τουρνουά. Η Αμερικανίδα Κεάνι Αλμπάνεζ διασώθηκ,  βάζοντας 14 πόντους.
Την τελευταία ημέρα του τουρνουά ο Ολυμπιακός θα παίξει για την πρωτιά ενάντια στην Τορίνο και ο Αθηναϊκός θα αγωνιστεί με την Τούρκικη Χατάϊ.

Σε φιλικό κλίμα
Ο αγώνας έγινε σε φιλικό κλίμα, με τις δυο ομάδες να έχουν άριστες σχέσεις και να φωτογραφίζονται πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Παίζει πρωτιά με Τορίνο
Ο Ολυμπιακός που έκανε το 2Χ2 στην διοργάνωση, αύριο την τελευταία ημέρα θα παίξει την πρωτιά ενάντια στην Τορίνο που νίκησε Αθηναϊκό και Χατάϊ, όπως και ο Ολυμπιακός.

Έπαιξε η Χαλιβέρα


Η Τάνια Χαλιβέρα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο τουρνουά με τον Ολυμπιακό, αφού στο χτεσινό ματς με την Χατάϊ δεν είχε αγωνιστεί.

Ξεχώρισαν Σταμάτη-Γιοβάνοβιτς-Καλτσίδου


 
Για τις νικήτριες η Εβίνα Σταμάτη (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 11 με 1 εύστοχο τρίποντο, με τις Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς (Φωτογραφία Κέντρο) και Στέλλα Καλτσίδου (Φωτογραφία Δεξιά) να ακολουθούν με 10. Μάλιστα η Σέρβα σκόραρε 2 φορές έξω από τα 6.75, ενώ η Ελληνίδα αθλήτρια 1.


Διψήφιες Αλμπάνεζ-Μπαλτά

 












Για τον Αθηναϊκό διασώθηκε η Κεάνι Αλμπάνεζ (Φωτογραφία Αριστερά) που έβαλε 14 και ήταν η πρώτη σκόρερ του φιλικού, ενώ η Ανθή Μπαλτά (Φωτογραφία Δεξιά) σταμάτησε αυτή την φορά στους 12.


Θεματικό μπάσκετ
Ο Ολυμπιακός προσέφερε όμορφο θεάμα στους λιγοστές θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό του Montana.

2 κοψίματα
Δυο όμορφα «στοπ» σημειώθηκαν στο ματς. Η Ζωή Νίξιν α του Αθηναϊκού ανέκοψε την Στέλλα Καλτσίδου του Ολυμπιακού και η Ρούλα Καλογήρου μοίρασε τάπα και αυτή στην Στέλλα Καλτσίδου. Καλογήρου και Μπαλτά αντιμετώπισαν την περυσινή τους ομάδα.

Αποβολή Δασκαλοπούλου


4.54 πριν το τέλος του ματς η Βάσω Δασκαλοπούλου της ομάδας του Βύρωνα αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Μάλιστα η Δασκαλοπούλου ήταν η μόνη που σκόραρε για 3 για τον Αθηναϊκό.

Πήρε το χειροκρότημα
Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την 2η νίκη τους στο τουρνουά παίρνοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.




Τα δεκάλεπτα
19-12, 44-19, 63-36, 75-48

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Γκότζη 2, Σταμάτη 11(1), Μπόνη 7(1), Χατζηνικολάου 2, Μάλτση 3(1), Παπαμιχαήλ 9, Χαλιβέρα, Τζόνσον 4, Γιοβάνοβιτς 10(2), Φουράκη 6, Μπαρτόνοβα 4, Κοσμά 7(1), Καλτσίδου 10(1)

Αθηναϊκός (Γαβρίλος Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 8(1), Καλογήρου, Τραγουλιά, Σιδεράκη, Παντέλη 5, Μπαλτά 12, Κόνιαλη 2, Χόντου, Νίξινα 5, Μαριόλη, Αλμπάνεζ 14, Ουίλιαμς 2

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερέας & Εύβοιας) & Ειρήνη Γιακείμη (Αττικής)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας-Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος