Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπιακός-Παλακανέστρο Τορίνο 73-69

Στο φινάλε ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και νίκησε σε ένα ματς-ντέρμπι με ανατροπές της Ιταλική Παλακανέστρο Τορίνο με 73-69.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στις 12 το πρωί την Κυριακή (25/9) στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Μοντάνα και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής ημέρας του διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός. O νικητής θα κατακτούσε την πρωτιά της διοργάνωση.
Ο Ολυμπιακός της Ελένης Καπογιάννη ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και στα μισά της δεύτερης περιόδου βρέθηκα να προηγείται και με +10. Στην συνέχεια έμεινε πίσω σκορ και «κυνηγούσε» τις Ιταλίδες. Στο 4o δεκάλεπτο σε κρίσιμο σημείο έκανε την ανατροπή και πήρε την 3η της νίκη στο τουρνουά. Η Στέλλα Καλτσίδου σκόραρε 17, έναν περισσότερο από την Ελβίνα Μάλτση που «πυροβόλησε» και 4 φορές έξω από τα 6.75.
Η Παλακανέστρο Τορίνο του Μάρκο Σπανού έδειξε ξανά ένα πολύ καλό πρόσωπο, που δεν εγκαταλείπει κανένα ματς και παραλίγο να κατακτήσει το τουρνουά. Παρότι ξεκίνησε άσχημα το ματς έκανε την ανατροπή και μέχρι 2 λεπτά πριν το τέλος είχε διαρκώς το προβάδισμα στο σκορ. Σε καίρια σημεία δεν είχε τις σωστές επιλογές με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Η Αμερικανίδα Τζόρι Ντέιβις σκόραρε 20 πόντους με 1 τρίποντο, έναν περισσότερο από την συμπατριώτισσα της Άσλει Μπρούνερ.

Ερυθρόλευκο 3Χ3
Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο τρίτο του παιχνίδι στην διοργάνωση, κατακτώντας το τουρνουά.

Πρωτιά Καλτσίδου


Η έμπειρη Στέλλα Καλτσίδου (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 17 για τον Ολυμπιακό, ενώ η Εβίνα Μάλτση (Φωτογραφία Κέντρο) που έβαλε 4 τρίποντα ακολούθησε με 16. Εξαιρετική εμφάνιση και για την πλέι μέικερ Όλγα Χατζηνικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) που έβαλε 15 πόντους.



20 για Ντέιβις


Για την Τορίνο η Τζόρι Ντέιβις (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε νέα καλή εμφάνιση βάζοντας 20 με 1 τρίποντο. Ακολούθησε με 19 η Άσλει Μπρούνερ (Φωτογραφία Κέντρο) και με 15 η Ιβάνα Τίκβιτς (Φωτογραφία Δεξιά).


Τα «στοπ»
Η Στέλλα Καλτσίδου ανέκοψε με τάπα την Άλις Κουάτρα. Η Όλγα Χατζηνικολάου έκανε τάπα στην Μαρτίνα Κάσερικ. Η Πελαγία Παπαμιχαήλ ανέκοψε προσπάθεια της Τζόρι Ντέιβις. Η Λυκέντρα Τζόνσον μοίρασε «στοπ» στην Άσλει Μπρούνερ και στην Τζόρι Ντέιβις της Ιταλικής ομάδας.

Εκτός Τζόνσον-Κουάτρα

 












Με 5 φάουλ αποχώρησε από την αναμέτρηση η σέντερ του Ολυμπιακού Λυκέντρα Τζόνσον (Φωτογραφία Αριστερά), όπως και η Άλις Κουάτρα (Φωτογραφία Δεξιά) της Τορίνο.

Τα δεκάλεπτα
25-14, 34-36, 52-54, 73-69

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 3(1), Μπόνη , Χατζηνικολάου 14, Μάλτση 16(4), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα, Τζόνσον 10, Γιοβάνοβιτς 5(1), Φουράκη 8, Μπαρτόνοβα, Κοσμά, Καλτσίδου 17

Παλακανέστρο Τορίνο (Μάρκο Σπάνου): Κάσερικ 5(1), Μαρανγκόνι, Κουάρτα 5(1), Μπρούνερ 19, Τζιακομέλι, Ντέιβις 20(1), Γκάττι 5, Κόρντολα, Ντε Χέλις, Τίκβιτς 15

Διαιτητές:  Βάσω Τσαρούχα(Αττικής) & Δημήτρης Ζαχαρής (Μαγνησίας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος