Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παλακανέστρο Τορίνο-Αθηναϊκός 70-52

Οι Ιταλίδες της Τορίνο νίκησαν τον Αθηναϊκό εύκολα με 70-52 στο ματς που ολοκληρώθηκε η αυλαία της πρώτης μέρας του τουρνουά.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 8.30 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Μοντάνα και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής ημέρας του διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός.
H Τορίνο του Μάρκο Σπάνου μετά τα πρώτα λεπτά επέβαλλε τον ρυθμό της και είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ξεκίνησε νικηφόρα το τουρνουά με την Τζόρι Ντέιβις να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να βάζει 17.
Ο Αθηναϊκός του Γαβρίλου Καλογερόπουλου παρά τις προσπάθειες των αθλητριών του δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο. Βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο ματς. Εντυπωσιακή ήταν η Ανθή Μπαλτά, που έβαλε 16 με 2 τρίποντα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Τορίνο θα παίξει με την Χατάι, ενώ οι «Λόρδες» αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών θεατών, αφού το ενδιαφέρον των φιλάθλων είχε «κεντρίσει» προηγουμένως το ματς του Ολυμπιακού.

«17αρα» η Αμερικανίδα


Η Αμερικανίδα Τζόρι Ντέιβις (Φωτογραφία Αριστερά) των Ιταλίδων ήταν η πρώτη σκόρερ της με 17 πόντους. Διψήφιες με 13 και η συμπατριώτισσα της Άσλι Μπρούνερ (Φωτογραφία Κέντρο) με την Κροάτισσα Ιβάνα Τίκβιτς (Φωτογραφία Δεξιά).



«Σφραγίδα» πρωταθλήτριας

 












Για το συγκρότημα του Βύρωνα την πρωτοπορία στο σκοράρισμα με 16 πόντους με 2 3ποντα (Τα μοναδικά εύστοχα της ομάδας του κ. Καλογερόπουλου) είχε η Ανθή Μπαλτά (Φωτογραφία Αριστερά), που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Η Αμερικανίδα Κεάνι Αλμπάνεζ (Φωτογραφία Δεξιά) ήταν η δεύτερη σκόρερ του Αθηναϊκού με 12 πόντους. Είναι πρώην παίχτρια του Παναθηναϊκού.



Πρώην ομάδα της Σωτηρίου
Η Τορίνο είναι η πρώην ομάδα της Ελληνίδας Κατερίνας Σωτηρίου, που συνεχίζει στην ίδια χώρα με την Βατιπάλια.

Εντυπωσιακό Buzzer


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 37-25 με εντυπωσιακό μακρινό τρίποντο της Ιλένια Κόρντολα (Φωτογραφία) στην εκπνοή της 2ης περιόδου.

Τρια «στοπ»
Η Ιβάνα Τίκβιτς της Τορίνο ανέκοψε με όμορφη «τάπα» την νεοαποκτηθείσα Αμερικανίδα Κάιλον Ούλιαμς, όπως και η Βαλεντίνα Γκάτι μοίρασε «στοπ» στην αθλήτρια της ομάδας του Βύρωνα. Η Ιβάνα Τίκβιτς έκανε και δεύτερη «τάπα» στο φιλικό ανακόπτοντας την Ανθή Μπαλτά του Αθηναϊκού.

Δυο με φάουλ


6.46 πριν το τέλος της 3ης περιόδου αποχώρησε με 5 φάουλ από το ματς η Κεάνι Αλμπάνεζ του Αθηναϊκού. 7.48 πριν το τέλος του ματς η Βαλεντίνα Γκάττι (Φωτογραφία) συμπλήρωσε τα5 φάουλ και αποβλήθηκε.

«Φώναξαν» οι Ιταλίδες
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι αθλήτριες της Τορίνο πανηγύρισαν την επιτυχία τους.


Τα δεκάλεπτα
18-10, 37-25, 57-38, 70-52

Συνθέσεις Ομάδων

Παλακανέστρο Τορίνο (Μάρκο Σπάνου): Κάσερικ 7(1) Μαρανγκόνι 9(1), Κουάρτα 2, Μπρούνερ 13, Κόντε, Τζιακομέλι, Ντέιβις 17, Γκάττι 2, Κόρντολα 7(1), Γκαλούτσι, Ντε Χέλις, Τίκβιτς 13

Αθηναϊκός (Γαβρίλος Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 5, Καλογήρου 1, Τραγουλιά, Σιδεράκη, Παντέλη 3, Μπαλτά 16(2), Κόνιαλη 3, Χόντου, Νίξινα 6, Μαριόλη, Αλμπάνεζ 12, Ουίλιαμς 6

Διαιτητές: Δημήτρης Ζαχαρής (Μαγνησίας) & Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας-Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)