Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παίδες: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 42-53

Ελπιδοφόρα εμφάνιση έκανε στην πρεμιέρα της Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που ήταν αρκετά μαχητική, γνωρίζοντας όμως την ήττα από τον δυνατό Έσπερο Λαμίας με 42-53.
Το παιχνίδι άνοιξε την αυλαία του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 14:00 το μεσημέρι.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έδειξαν θετικά σημάδια και ήταν αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με την περυσινή περίοδο. Οι παίχτες της Ευρυτανικής ομάδας βρισκόταν κοντά στο σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Καθοριστική αποδείχτηκε στο 4ο δεκάλεπτο η αποβολή το Αποστόλη Νούλα. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Λάμπρος Τσιώλης, έχοντας 18 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο.
Ο Έσπερος του Θεόφιλου Μελισσάρη δυσκολεύτηκε όμως βρήκε τον τρόπο να πάρει την νίκη, αρχίζοντας με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του. Φάνηκε σοβαρός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κύλησαν για αυτόν όλα καλά. Ο Δημήτρης Μαντζούκας πέτυχε 19 πόντους(1 3ποντο) για τους Λαμιώτες και ηγήθηκε της προσπάθειας τους στο Καρπενήσι.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι Καρπενησιώτες θα παίξουν εκτός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ο Έσπερος αγωνίζεται στο τοπικό ντέρμπι με την Αναγέννηση. Και οι δυο αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 1 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 50
Την εναρκτήρια αναμέτρηση καλαθοσφαίρισης στον νομό μας είδαν γύρω στους 50-60 θεατές, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.


Δίπλα στον έμπειρο


Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η διαιτητής Μαρία Ζαφείρη (Φωτογραφία), έχοντας την ασφάλεια του έμπειρου και του ικανού ρέφερι Αλέκου Κοτσιμπού

Ζαχαρόπουλος VS Μελισσάρης

 












Την ομάδα της Ακαδημίας καθοδήγησε ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Έσπερο ο Θεόφιλος Μελισσάρης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο κ. Μελισσάρης ήταν προπονητής πέρυσι στην ομάδα του Πρωτέα Λαμίας, κερδίζοντας την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Το μοναδικό της πρεμιέρας
Οι αγώνες Μούτα Δομοκού-ΑΣΕ Μπούκαλη και Αναγέννηση Λαμίας-Άρης Σπερχειάδας θα διεξαχθούν σε νέες ημερομηνίες.

Πλησίασε τους 20 ο Τσιώλης


Δυναμικό ξεκίνημα και το φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. Σημείωσε 18 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Αποστόλης Νούλας ακολούθησε με 9.


Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα
Ο φωτεινός πίνακας του κλειστού Καρπενησίου λειτούργησε κανονικά και το πρόβλημα που υπήρχε με την λειτουργία του αποτελεί παρελθόν.

Ελπιδοφόρα αρχή
Η Ακαδημία έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατό αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αντίστοιχος περυσινός αγώνας στην Λαμία είχε λήξει με 120-26 υπέρ του Γυμναστικού.

Άρχισε «ζεστός» ο «Μάντζουκιτς»


Από πλευράς νικητών ο Δημήτρης Μαντζούκας (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης με 19 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Δεύτερος με 11 ήταν ο σέντερ Αλέξανδρος Ζερντίτσκι.


Σε χαμηλό τέμπο


Το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο βρήκε προηγούμενους τους Λαμιώτες με +5 και συγκεκριμένα με 8-13. Ο Ευθύμης Κοσμάς και ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι με σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 0-4. Με 2/2 βολές του Αντώνη Μερτζάνη (Φωτογραφία) έγινε το 0-6, ενώ ο ίδιος ανέβασε το σκορ στο 0-8, με τους Φθιωτούς να μπαίνουν «φουριόζοι». Ο Αποστόλης Νούλας με γκολ-φάουλ και ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο άρχισαν την αντεπίθεση της Π.Α.Κ. για το 4-8. Ο Δημήτρης Μαντζούκας είχε 1/2 βολές και ο Λάμπρος Τσιώλης με 4 συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στον πόντο(8-9). Με 2ποντα των: Αντώνη Μερτζάνη και Δημήτρη Μαντζούκα η 1η περίοδο έκλεισε με 8-13.Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι σταμάτησε προσπάθεια του Νίκου Τόλη, όμως ο παίχτης του Έσπερου δέχτηκε τάπα στην επόμενη φάση από τον Γρηγόρη Τάσιο. Ο τελευταίος έκανε τάπα και στον Αλέξανδρο Γαληρόπουλο.





Αύξησε μόλις +1

 












Οι Φθιωτοί του Θεόφιλου Μελισσάρη δεν κατάφεραν να αποσπαστούν από τον αντίπαλο. Με ένα επιμέρους 14-15 το ημίχρονο έληξε με 22-28 υπέρ του Έσπερου. Ο Γρηγόρης Τάσιος σκόραρε για 2, ενώ ο Δημήτρης Μαντζούκας είχε 1/2 βολές. Αποστόλης Νούλας και Αλέξανδρος Γαληρόπουλος ήταν εύστοχοι εντός παιδιάς(12-16), ενώ ο πρώτος με 1/2 βολές σημείωσε και το 13-16. Ο Ερμής Καραμπάς έφερε ξανά το παιχνίδι στον πόντο για το 15-16. Ο Λάμπρος Τάκης σημείωσε 2ποντο, ενώ ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6,75 ισοφάρισε για 1η φορά σε 18-18. Αλέξανδρος Ζερντίτσκι και Γρηγόρης Τάσιος ανέβασαν το σκορ στο 20-20. Ο Δημήτρης Μαντζούκας με δυο 2ποντα, ο Γιώργος Ψυχούλης και ο Ευθύμης Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά) με τον ίδιο τρόπο «έτρεξαν» ένα σερί 0-8 για την ομάδα τους, σημειώνοντας το 20-28. Ο Λάμπρος Τσιώλης με σουτ 2 πόντων διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου, το οποίο ήταν 22-28.



Πάλεψαν οι Ευρυτάνες


Κατέβασαν κατά έναν πόντο την διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο οι αθλητές του Φώντα Ζαχαρόπουλου. Το επιμέρους σκορ ήταν 11-10 υπέρ των γηπεδούχων και τα 30΄ έληξαν με 33-38. Ο Λάμπρος Τσιώλης άρχισε με 2ποντο, ενώ ο Αποστόλης Νούλας ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές για το 25-28. Ο τελευταίος με σουτ 2 πόντων «έκλεισε» ένα σερί 5-0 για την Π.Α.Κ., κάνοντας το 27-28. Δημήτρης Μαντζούκας και Λάμπρος Τσιώλης πέτυχαν από ένα τρίποντο ο καθένας σε σερί επιθέσεις, ανεβάζοντας το σκορ στο 30-31. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι με 1/2 βολές, ο Γιώργος Ψυχούλης και ο Δημήτρης Μαντζούκας με σουτ 2 πόντων «έγραψαν» το 30-36. Με 1/2 βολές του Αποστόλη Νούλα και καλάθι του Οδυσσέα Παπαγεωργίου έγινε το 33-36. Ο Γιώργος Ψυχούλης (Φωτογραφία) ευστόχησε στο τέλος του χρόνου για το 33-38.
Ο Λάμπρος Τσιώλης των Ευρυτάνων ανέκοψε προσπάθεια του Αλέξανδρου Γαληρόπουλου.



Ξέφυγε ο Έσπερος


Οι παίχτες του Θεόφιλου Μελισσάρη κατάφεραν να «σφραγίσουν» την νίκη τους στο 4ο δεκάλεπτο, κάνοντας ένα επιμέρους 9-15. Ο αγώνας έληξε με 42-53. Δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο οι μαχητικοί Ευρυτάνες του Φώντα Ζαχαρόπουλου. Με 1/2 βολές του Λάμπρου Τσιώλη και σουτ 2 πόντων του Αλέξανδρου Ζερντίτσκι (Φωτογραφία) έγινε το 34-40. Ο Δημήτρης Μαντζούκας πέτυχε το 34-42, ενώ ο ίδιος έκανε το 34-44, ανεβάζοντας την διαφορά στο +10. Αλέξανδρος Ζερντίτσκι και Πάνος Καραγιάννης σημείωσαν το 36-46, με τον παίχτη της Π.Α.Κ. να διακόπτει το 0-8 σερί υπέρ των Λαμιωτών. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι, ο Λάμπρος Τσιώλης και ο Θωμάς Τσιαμάκης πέτυχαν από ένα δίποντο ο καθένας για το 40-48. Δημήτρης Μαντζούκας και Γιώργος Ψυχούλης με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν το 40-52. Το τελικό 42-53 επετεύχθη με 1/2 βολές του Γιώργου Ψυχούλη και 2ποντο του Λάμπρου Τσιώλη.






Αποβολή Νούλα


Ο πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) συμπλήρωσε 5 φάουλ 9:50 πριν την λήξη του αγώνα και αποχώρησε από το παρκέ.

«Φώναξαν» αμφότεροι
Οι παίχτες των δυο ομάδων αναφώνησαν μετά την λήξη του αγώνα τα ονόματα των ομάδων τους.

Τα δεκάλεπτα
8-13, 22-28, 33-38, 42-53

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου Κ., Καραμπάς 2, Καραθάνος, Νούλας 9, Τσιώλης 18(1), Μοτσιόλας, Τσιαμάκης 2, Τόλης, Καραγιάννης 2, Ντότσικας, Τάσιος 7(1), Παπαγεωργίου Ο. 2

Έσπερος Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Κροκίδας, Ψυχούλης 9, Κοσμάς 4, Μαντζούκας 19(1), Τάκης 2, Θεοφανόπουλος, Γαληρόπουλος 2, Μερτζάνης 6, Ζερντίτσκι 11

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Μιχάλης Νούλας






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος