Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 3-1

Επιτυχημένο φιλικό «τεστ» για το Βελούχι, το οποίο νίκησε με σκορ 3-1 την κυπελλούχο Ποταμιά.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και κράτησε μια ώρα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη μετά την ήττα από τους νέους της Λαμίας έδωσε το πρώτο του φιλικό με ομάδα του νομού μας. Ήταν επιθετικός, έχοντας τον έλεγχο του ματς και σκόραρε 3 φορές. Ο Άλεξ Μπακαλίδης και ο Γιώργος Χαλλής σημείωσαν τα γκολ των «κυανολεύκων» στο πρώτο μέρος και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος 4 λεπτά πριν το τέλος έκανε το τελικό 3-1.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της, ωστόσο παρουσίασε ένα αμυντικό και σκληροτράχηλο σύνολο. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Κώστας Γιαννακόπουλος σε μια έξοχη αντεπίθεση ισοφάρισε προσωρινά για τους κυπελλούχους του νομού μας. Το ημίχρονο έληξε 2-1 εις βάρος τους με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 56΄.

Μια ώρα
Ο αγώνας ξεκίνησε τελικώς στις 6 το απόγευμα και κράτησε 1 ώρα. Παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 30΄.

Σε νέο φιλικό
Ο Δημήτρης Κουρλός της ΕΠΣ Ευρυτανίας σφύριξε οικειοθελώς ακόμη ένα φιλικό ματς ομάδων του νομού μας.

Γκολκίπερ Γρίβας-Ζαγκότσης














Κάτω από την εστία του Βελουχίου κάθισε ο πορτιέρο της Παλαιάς Γιαννιτσούς Βασίλης Γρίβας και κάτω από την εστία της Ποταμιάς ο μέσος της ομάδας Γιώργος Ζαγκότσης. Δημήτρης Ρεσίτης και Στέλιος Μεριγκούνης απουσίαζαν.

Φορ ο Καρβέλης


Στην κορυφή της επίθεσης της Ποταμιάς έπαιξε ο Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα τον ΑΠΟΚ. Συμμετοχή για την Ποταμιά είχαν για ακόμη ένα φιλικό στο αρχικό σχήμα οι: Νίκος Κωστής, Κώστας Ζαραβέλης και Πάνος Μπουμπουρής, που δεν έχουν αποκτηθεί επίσημα. Και για τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε ξανά στο κέντρο της άμυνας ο Ηλίας Ρίζος, που ανήκει στο Αρχάνι.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή ΑΠΟΚ
Το Βελούχι είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίωρο.

Γκολ στο 2ο


Ο ΑΠΟΚ σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ανοίγοντας το σκορ. Ο Γιώργος Χαλλής σέντραρε όμορφα από αριστερά και ο Άλεξ Μπακαλίδης με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.




Ισοφάριση με «Τσίτα»


Στο 16ο λεπτό ο Νίκος Κωστής έκανε έξοχη κάθετη πάσα για τον Κώστα Γιαννακόπουλο, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία του Γρίβα ισοφάρισε σε 1-1.




Προβάδισμα από Χαλλή


4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους το Βελούχι πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Άλεξ Μπακαλίδης «πλαγιοκόπησε» από τα δεξιά, κάνοντας έξοχη κούρσα σέντραρε και ο Γιώργος Χαλλής από κοντά σκόραρε με σουτ για το 2-1. Ο Χαλλής άνοιξε λογαριασμό με τον ΑΠΟΚ βάζοντας το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα.




Με αντεπιθέσεις
Η Ποταμιά παρατάχθηκε αμυντικά, ωστόσο ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, όπου σε μια από αυτές ισοφάρισε προσωρινά.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Χαλλής έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπακαλίδης με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.
5΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε άουτ πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
13΄: Ο Κουτσουπιάς έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Μπουγιώτα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
16΄: Ο Κωστής έκανε έξοχη κάθετη μπαλιά, ο Γιαννακόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία του Γρίβα ισοφάρισε σε 1-1.
18΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της Ποταμιάς, ο Μπουγιώτας έδωσε στον Μπακαλίδη, το σουτ του οποίου ο Ζαγκότσης απέκρουσε σε κόρνερ.
26΄: Μετά από γρήγορη αντεπίθεση του ΑΠΟΚ, ο Μπακαλίδης πλαγιοκόπησε από τα δεξιά ,σέντραρε και ο Χαλλής με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 2-1.

Β΄ Μέρος

«Πρώτη» για Κουτσούμπα


Ο Τζίμης Κουτσούμπας έκανε το ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ αγωνιζόμενος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Τραυματισμούς Σ. Μπούρα


Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε πρόωρα από το φιλικό ο αριστερός «οπισθοφύλακας» της Ποταμιάς Σπύρος Μπούρας.



Με μικρούς και Παπαδόπουλο


Για ακόμη μια φορά η Ποταμιά αγωνίστηκε με αρκετούς μικρούς στο δεύτερο μέρος. Πλην του Κύπριου Δημήτρη Παπαδόπουλου αγωνίστηκαν οι μικροί: Μάρκος Κουρκούνης, Σεραφείμ Μπομποτσιάρης και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος. Από αυτούς μόνο ο Κουρκούνης ανήκει στους Μεγαλοχωρίτες.

Τέρμα ο Παπαϊωάννου


Ολιγόλεπτη συμμετοχή κάτω από την εστία του ΑΠΟΚ είχε ο νεαρός Γρηγόρης Παπαϊωάννου, που ανήκει στην Ακαδημία.

3-1 με Γενιτσαρόπουλο


Στο 56΄ ο ΑΠΟΚ σημείωσε το τρίτο του τέρμα στην αναμέτρηση, ο Γιώργος Χαλλής μοίρασε 2η ασιστ σέντραρε από τα δεξιά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος κατέβασε την μπάλα και με σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Χειλά πραγματοποίησε το τελικό 3-1.




Οι καλύτερες φάσεις
33΄: Ο Κουτσούμπας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε πάνω από την εστία του Ζαγκότση.
43΄: Ο Κωστής έκανε την μπαλιά για τον Καρβέλη, που από καλή θέση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
56΄: Ο Χαλλής σέντραρε από τα δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος κατέβασε και με σουτ στην δεξιά γωνία του Χειλά έκανε το τελικό 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Γρίβας(56΄ Παπαϊωάννου), Τσιλιμέκης(31΄ Λάππας), Ρίζος(31΄ Κρασιάς), Ντουφεκιάς(31΄ Ξαγάρας), Κόλλιας, Κουτσουπιάς(31΄ Μπούτσι), Μπουγιώτας(52΄ Χαλλής), Φλωράκης(31΄ Σερπάνος), Μπακαλίδης, Χαλλής(31΄ Κουτσούμπας), Γενιτσαρόπουλος

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Ζαγκότσης(54΄ Χειλάς), Ράικος, Μπούρας Σ.(31΄ Σαπούνης), Γκορόγιας Γ., Μαντζιούτας Κ., Κόγιας(44΄ Τριανταφυλλόπουλος), Ζαραβέλης, Γιαννακόπουλος(48΄ Κουρκούνης), Κωστής(43΄ Μπομποτσιάρης), Μπουμπουρής(44΄ Μπούρας Σ., 46΄ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Καρβέλης(47΄ Νάσιος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος