Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μυρίκη-Παναγραφιωτικός 3-0

Το τρίτο φιλικό των «κόκκινων» ήταν και νικηφόρο, αφού επικράτησαν του Παναγραφιωτικού με 3-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Avaris και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου κατέκτησε την πρώτη της φιλική νίκη μετά από δυο ισόπαλα αποτέλεσματα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και σκόραρε δυο φορές στο πρώτο μέρος με τον Ταξιάρχη Γούλα και μια στην επανάληψη με τον Κώστα Σταμούλη. Μάλιστα είχε και από 1 δοκάρι σε κάθε 35λεπτο, πρώτα το δοκάρι σημάδεψε ο Φώτης Ζαχαράκης και στην επανάληψη ο Θωμάς Τσίπρας.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έχοντες λίγες προπονήσεις ήταν δύσκολο να βρει τα «πατήματα του» και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός. Στην επανάληψη βελτίωσε την αγωνιστική του παρουσία, παρόλα αυτά έδειξε αρκετά επηρεασμένος από τις πολλές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών του.
Οι δυο ομάδες πιθανόν να αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα και σε νέο φιλικό.

70 λεπτά
Η φιλική αναμέτρηση  κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35΄.

Ρέφερι ο Κουρλός


Το φιλικό σφύριξε ο ταλαντούχος ρέφερι της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Κουρλός, χωρίς να έχει βοηθούς.

3ο και νικηφόρο
Η Μυρίκη μετά από δυο ισοπαλίες κόντρα σε Ποταμιά και Αίολο πήρε την πρώτη της φιλική νίκη.

Πρώτο «τεστ»
Ο ανανεωμένος Παναγραφιωτικός έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι.

Ανεπίσημη πρεμιέρα με 2 γκολ


Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) της Μυρίκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής πλέον της Μυρίκης, σκοράροντας 2 φορές. Αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες από τον ΑΠΟΚ, μετέχοντας αρκετό καιρό στις προπονήσεις του συλλόγου, αλλά και τα προηγούμενα φιλικά

Επέστρεψε ο Ζαχαράκης


Ο δεξιός αμυντικός της Μυρίκης Φώτης Ζαχαράκης επανεμφανίστηκε μετά από τραυματισμό, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Τα νέα πρόσωπα















Τα Άγραφα είχαν στην αρχική τους 11αδα 5 ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στην ομάδα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ. Παναγιώτη Πατλιά (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), τον αριστερό μπακ-χαφ του ΑΠΟΚ Κυριάκο Μπάμπε (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), τον νεαρό Αλέξανδρο Κεφαλά (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) από την Ποταμιά, τον γνώριμο στόπερ Ηλία Τσιγαρίδα (Φωτογραφία Πάνω Κέντρ) από το Κεράσοβο και τον φορ Αλέξανδρο Τόλη (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) που ανήκει στην Ακαδημία.

Α΄ Μέρος

«Κόκκινο» προβάδισμα
Μέσα σε 3 περίπου λεπτά η Μυρίκη σκόραρε 2 φορές και προηγήθηκε με 2-0.

1-0 στο 10΄
Στο 10ο λεπτό του ματς ο Φώτης Ζαχαράκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ταξιάρχης Γούλας με κοντινό πλασέ προ του Πάρι Καραμπά άνοιξε το σκορ (1-0).



Διπλασίασε ο Γούλας
3 λεπτά μετά ο Ταξιάρχης Γούλας ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος της Μυρίκης, έκανε την ατομική προσπάθεια από αριστερά σούταρε με τον Παναγιώτη Πατλιά να βρίσκει την μπάλα, η οποία όμως κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το 2-0.


Δοκάρι ο Ζαχαράκης
Στο 33΄ ο Φώτης Ζαχαράκης της Μυρίκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λάμπρου Σβερώνη και από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγιώτη Πατλιά.



Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε όμορφα από τα δεξιά μετά το λάθος του Δαράβαλη και ο Γούλας από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0.
13΄: Ο Γούλας ελίχτηκε από αριστερά και σούταρε από πλάγια με τον Πατλιά να βρίσκει την μπάλα, όμως αυτή να καταλήγει στην δεξιά του γωνία (2-0).
22΄: Ο Μαλαϊ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Πάτρου πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα του Νούλα.
25΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Γκορόγιας σούταρε, ο πορτιέρο του Παναγραφιωτικού απέκρουσε και στην συνέχεια το σουτ του Χρυσικού κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
30΄: Μακρινό σουτ του Μαλαϊ πέρασε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
32΄: Ο Γκορόγιας τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
33΄: Μετά από λάθος του Σβερώνη, το πλασέ του Ζαχαράκη μέσα από την περιοχή και δεξιά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πατλιά.

Β΄ Μέρος

Πρώτη και για Τσιλίκα


Και ο Σάκης Τσιλίκας στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως επίσημο μέλος της ομάδας της Μυρίκης. Επέστρεψε σε αυτή μετά από αρκετά χρόνια.

Άλλοι 4















Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος χρησιμοποίησε ακόμη 4 ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν επίσημα στην ομάδα του. Πρόκειται για τον γκολκίπερ του Βελουχίου Αντώνη Πλάκα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), το αριστερό μέσο Άρη Ρέπα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) του ΠΑΟΚ, τον κεντρικό μέσο Παύλο Σεϊντή (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) του Κερασόβου και τον νεαρό Κώστα Ντότσικα (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο οποίος δεν ανήκει σε κάποια ομάδα.

Τραυματισμός Κεφαλά
Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς του Παναγραφιωτικού αποχώρησε λόγω τραυματισμού από το φιλικό στο 57΄.


Δοκάρι ο Τσίπρας


Στο 64΄ ο Θωμάς Τσίπρας από μακρινή απόσταση και αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ, η οποία σταμάτησε στην αριστερή ρίζα της κάθετης δοκού των Αγράφων.

Γκολ Σταμούλη


4 λεπτά πριν το τέλος του φιλικού η Μυρίκη έκανε 3 τα τέρματα της. Ο Σάκης Τσιλίκας πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Αντώνη Πλάκα έκανε το τελικό 3-0.




Βελτιωμένη εικόνα
Ο Παναγραφιωτικός στην επανάληψη «πάτησε» καλύτερα στο δεύτερο μέρος, βελτιώνοντας την παρουσία του.

Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Ο Τσιλίκας έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Παχής βρέθηκε τετ α τετ με τον Πλάκα, σουτάροντας χωρίς πίεση πάνω από το αντίπαλο τέρμα.
49΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο Πλάκας.
64΄: Σέντρα-σουτ του Τσίπρα από μακρινή απόσταση και αριστερά σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς δοκού των Αγράφων.
66΄: Ο Τσιλίκας σέντραρε στον Σταμούλη που με σουτ στην δεξιά γωνία του Πλάκα «έγραψε» το τελικό 3-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας(36΄ Δόσης), Παχής, Τσιάμης(36΄ Τσίπρας), Μαντέκας(54΄ Μπουμπουρής Ε.), Τάσιος(61΄ Τσούκας), Γκορόγιας(36΄ Σταμούλης), Ζαχαράκης(57΄ Τριανταφύλλου), Χρυσικός(36΄ Μάρκης), Ίβρος(56΄ Μπάρκας), Γούλας(36΄ Τσιλίκας), Μπουμπουρής Γ.(48΄ Πατρώνης)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς(36΄ Πλάκας), Δαράβαλης(36΄ Κατσαρός), Σβερώνης(53΄ Καραμπάς), Τσιγαρίδας, Καραμπάς(36΄ Ρέπας), Πάτρου, Τόλης(36΄ Σεϊντής), Κεφαλάς(57΄ λ.τρ. Τόλης, 66΄ Ντότσικας), Καββαδίας, Μπάμπε, Μαλαϊ

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος