Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Μπήκαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές Βελουχίου-Ένωσης 2010

ΑΠΟΚ Βελούχι και Ένωση 2010 αποφάσισαν ως γνωστόν να συμπορευτούν με στόχο την Γ΄ Εθνική, καθώς οι πρωταθλητές πλέον των ΕΠΣ ανέρχονται απευθείας σε αυτήν χωρίς play off. Η ομάδα φέτος θα λάβει μέρος  ως «ΑΠΟΚ Το Βελούχι» στο τοπικό Ευρυτανίας, στο οποίο η άνοδος είναι πιο εφικτή από το αντίστοιχο της Φθιώτιδας, καθώς σε αυτό το επίπεδο είναι ανώτερο και οι διεκδικητές του τίτλου είναι σαφώς περισσότεροι.
Η πρώτη προπόνηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το απόγευμα, ενώ τις επόμενες ημέρες η προετοιμασία θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις του Avaris. Αρχικά υπήρξε ο καθιερωμένος αγιασμός και λίγο αργότερα οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του νέου τους τεχνικού Γιάννη Φλωράκη, που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία μετά από δυο χρόνια. Δυναμικό παρών έδωσε το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι στηρίζουν την νέα αυτή προσπάθεια.
Ο πολυνίκης της Ευρυτανίας ΑΠΟΚ έμεινε «άτιτλος» για δυο συνεχόμενες χρονιές στην Ευρυτανία, χάνοντας το πρωτάθλημα ισάριθμες φορές από τον Αίολο, ενώ η Ένωση τερμάτισε 3η στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας πίσω από Ολυμπιακό Λαμίας κα Μαλεσίνα.
Στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν οι ακόλουθοι 15 ποδοσφαιριστές: Άλεξ Μπακαλίδης, Γιώργος Κρασιάς, Σπύρος Ξαγάρας, Παναγιώτης Κόλλιας, Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Στέλιος Ρεσίτης, Χάρης Κουτσουπιάς, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Βασίλης Ντουφεκιάς, Φλοριάν Μπούτσι, Γιώργος Χαλλής, Νίκος Λάππας, Μίλτος Μπουγιώτας και Ηλίας Ρίζος.

Πρώτα αγιασμός
Πριν από την έναρξη της προπόνησης διενεργήθηκε αγιασμός από τον π. Κωνσταντίνο Λιάπη.




Σύμπραξη ΑΠΟΚ-Ένωσης
Ο «ιστορικός» της Ευρυτανίας ΑΠΟΚ το Βελούχι συμπορεύεται πλέον με την Ένωση 2010 με στόχο την Γ΄ Εθνική. Η Ένωση προέκυψε το 2010 από την Νίκη Μακρακώμης και τον Ατρόμητο Σπερχειάδας(Α.Ε. Μακρακώμης-Σπερχειάδας 2010), ενώ το 2015 υπήρξε νέα συνεργασία με το Αρχάνι(Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας). Μάλιστα στο αθλητικό υλικό της ομάδας υπάρχουν τα σήματα και των δυο σωματείων. Εφόσον ο σύλλογος ανέλθει στην Γ΄ Εθνική θα ολοκληρωθεί και επίσημα η συγχώνευση, η οποία θα περιλαμβάνει λέξεις από αμφότερα τα ονόματα.

Σε γνώριμα λημέρια


Ο πρωταθλητής των δυο τελευταίων ετών με τον Αίολο Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία) επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο.

Ισχυρό συμβούλιο


Από πλευράς του νέου 7μελους διοικητικού συμβουλίου παρόντες ήταν οι: Άρης Τσιούνης(Φωτογραφία), που έχει και τον ρόλο του Προέδρου, Κώστας Πασσάς, Δημήτρης Καραγιάννης και Μπάμπης Μουστερής. Επιπλέον στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί άνθρωποι(κυρίως πρώην παράγοντες των δυο συμβουλίων), που αποτελούν ενεργά μέλη. 


Παρουσία Κώστα Καραγιάννη


Το παρών έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φθώτιδας Κώστας Καραγιάννης(Φωτογραφία), που στηρίζει και αυτός ως ενεργό μέλος την προσπάθεια ΑΠΟΚ και Ένωσης.

Τα αποκτήματα και ο Ρίζος

























Από τους νεοαποκτηθέντες το παρών έδωσαν οι: Μίλτος Μπουγιώτας(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία πάνω δεξιά) και Νίκος Λάππας(Φωτογραφία κάτω αριστερά). Και οι τρεις αγωνιζόταν στην Ένωση και προσδίδουν άλλη ποιότητα στην ομάδα. Προπονήθηκε και ο Ηλίας Ρίζος(Φωτογραφία κάτω δεξιά), που έπαιζε στην Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με το Αρχάνι. Απόντες ήταν οι: Τζίμης Κουτσούμπας και Δημήτρης Πλατανιάς.

Θα κάνει 1η εγγραφή


Για ακόμη μια χρονιά προπονείται με το Βελούχι ο Φλοριάν Μπούτσι(Φωτογραφία), ο οποίος επρόκειτο επιτέλους να κάνει την πρώτη του εγγραφή με την ομάδα.

Δηλώσεις

Γιάννης Φλωράκης (Προπονητής ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα, μια κοινή προσπάθεια μεταξύ δυο ομάδων μιας της Ευρυτανίας και μιας της Δυτικής Φθιώτιδας, από τις πιο ιστορικές ομάδες της περιοχής. Πιστεύω ότι από αυτή την συνένωση θα βγει κάτι καλό. Εξάλλου οι προσπάθειες και του Βελουχίου τόσα χρόνια, όπως και της Μακρακώμης από την πλευρά της απέτυχαν να πετύχουν τους στόχους τους, δηλαδή να ανεβούν και οι δυο στην Γ΄ Εθνική. Οπότε αποφάσισαν να γίνει αυτή η συνένωση. Είναι κάτι καινούργιο, πιστεύω ότι εάν το στηρίξουμε όλοι θα πάει καλά. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες, με υγεία και κάθε ομάδα να πετύχει τους στόχους, τους οποίους έχει βάλει.»
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος