Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μυρίκη-Ποταμιά 2-0

Καλό ξεκίνημα έκανε στις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα της Μυρίκης, που με δυο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 2-0 της Ποταμιάς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:30 και ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της περιόδου για την Ευρυτανία. Διενεργήθηκε για τον θεσμό κυπέλλου και ήταν ο πρώτος προημιτελικός για τις δυο ομάδες, που μοιράζονται την ίδια έδρα.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε θετική εμφάνιση και έφτασε δίκαια στο υπέρ της αποτέλεσμα, που της δίνει το δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αρκετή αισιοδοξία. Ο Κώστας Σταμούλης άνοιξε το σκορ στο 10o λεπτό, ενώ στο 32΄ ο Χρήστος Λέρης πέτυχε το τελικό 2-0 με απευθείας χτύπημα κόρνερ.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα περιορίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι και δεν ικανοποίησε με την απόδοση της. Παρόλα αυτά οι κάτοχοι του τροπαίου διατηρούν ελπίδες για ανατροπή στον δεύτερο αγώνα, καθώς υπήρχαν απουσίες και αναμένεται και αγωνιστική βελτίωση.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 16:00 στο ίδιο γήπεδο στον επαναληπτικό προημιτελικό με τυπικά γηπεδούχο την Ποταμιά. Στους «4» ο νικητής της σειρά συναντά τον Αίολο.

Αρνητικός συντελεστής
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής χρονιάς για την Ευρυτανία παρακολούθησαν γύρω στους 70-80 θεατές.


Θετική καθοδήγηση
Το ντεμπούτο στον πάγκο της Μυρίκης έκανε ο Δημήτρης Αντωνίου(Φωτογραφία), το οποίο συνδυάστηκε με νίκη και καλή εμφάνιση.


Πολύτιμες επιστροφές


Ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι: Γιώργος Μαντέκας(Φωτογραφία αριστερά) και Άγγελος Παχής(Φωτογραφία κέντρο). Επανήλθε με αξιόλογη εμφάνιση και ο Φώτης Ζαχαράκης(Φωτογραφία δεξιά), ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Δημήτρης Ίβρος. Μαντέκας και Ζαχαράκης δεν είχαν λόγω τραυματισμού καμία συμμετοχή την περυσινή σαιζόν, ενώ οι άλλοι δυο έχασαν σημαντικό κομμάτι της. Θετική παρουσία κάτω από τα γκολπόστ και για τον Βασίλη Δόση.

Ο «νέος» και ο «παλιός»














Ντεμπούτο με ασίστ έκανε για την Μυρίκη ο Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία αριστερά), ενώ έπαιξε ξανά με την ομάδα, στην οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία δεξιά), διανύοντας μια ακόμη θητεία στον Α.Ο.Μ. Και οι δυο αποκτήθηκαν από την Μυρίκη.

Καμία παρατήρηση


Ο διαιτητής πλέον Football League Κώστας Διώτης(Φωτογραφία) είχε ένα εύκολο απόγευμα και δεν χρειάστηκε να δώσει κάποια κίτρινη κάρτα.

Αντίπαλος πλέον


Ύστερα από πολυετή θητεία με τα χρώματα της Μυρίκης ο δεξιός οπισθοφύλακας Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία) αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα ως ποδοσφαιριστής των Μεγαλοχωριτών.

Σημαντικές ελλείψεις
Για τους κυπελλούχους δεν έπαιξαν οι: Γιώργος Ράικος, Λάμπρος Φλωράκης, Νίκος Κωστής και Δημήτρης Ζαλοκώστας, ενώ για την Μυρίκη ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος και οι τραυματίες: Στάθης Φακίτσας και Θωμάς Τσίπρας(Βρέθηκαν και οι δυο κοντά στην ομάδα). Ζαλοκώστας και Γενιτσαρόπουλος τελευταίοι διαμένουν εκτός Ευρυτανίας για επαγγελματικούς λόγους.

Κέρδισε ο μεγάλος














Ο πλάγιος μπακ της Μυρίκης Γιώργος Μπουμπουρής(Φωτογραφία αριστερά) ανήμερα των 18ων γενεθλίων του κέρδισε τον μικρό αδερφό του Πάνο(Φωτογραφία δεξιά). Ο δεύτερος έμεινε τον πάγκο.

Πρώτο για 3


Για την Ποταμιά αγωνίστηκαν τρία νέα αποκτήματα. Πρόκειται για τους: Κώστα Ζαραβέλη, Χριστόδουλο Μισύρη(Φωτογραφία) και Μπάμπη Καρβέλη. Ο Μισύρης επέστρεψε στην ομάδα από τον Ολυμπιακό Κυψέλης και είχε καλή παρουσία στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Χειραψία τεχνικών
Πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δυο προπονητές Δημήτρης Αντωνίου και Δημήτρης Τσιγαρίδας είχαν εγκάρδια χειραψία.


Α΄ Μέρος

Επισφράγιση ανωτερότητας
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου επέβαλλε τον ρυθμό του στο πρώτο 45λεπτο και βρέθηκε προηγούμενο με 2-0. Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Αποσόβησε ο «Τάρας»


Η Μυρίκη απείλησε στο 6ο λεπτό. Ο Κώστας Σταμούλης σούταρε μετά την κακή έξοδο του Στέλιου Μεριγκούνη και ο στόπερ Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία) απομάκρυνε σωτήρια.


Ξεκίνησε όπως τέλειωσε


Ο «killer» Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) έδειξε ξανά την εκτελεστική του δεινότητα. Μόλις στο 10΄ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ταξιάρχη Γούλα και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 1-0.




Μόνο με Καρβέλη


Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα σε αντεπίθεση της στο 16΄ προσπάθησε για το 1-1, όταν σε μπαλιά του Κώστα Πολυμερόπουλου, ο Μπάμπης Καρβέλης(Φωτογραφία) σούταρε, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε.
Η κεφαλιά του ίδιου παίχτη στο 45ο λεπτό δεν απείλησε τον Βασίλη Δόση, περνώντας άουτ.

Λέρης α λα «Βάσια»














Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου έφτασαν και στην επίτευξη δεύτερου γκολ στο 32΄ με τον Χρήστο Λέρη(Φωτογραφία αριστερά). Ο μέσος της Μυρίκης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία δεξιά) δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μεριγκούνης έχασε την μπάλα και το σουτ του Σταμούλη έδιωξε σωτήρια ο Μαντζιούτας.
10΄: Ο Γούλας σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς(1-0).
13΄: Ο Γούλας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
16΄: Ο Πολυμερόπουλος έκανε βαθιά μπαλιά στον Καρβέλη, που δοκίμασε σουτ από θέση δεξιά, για να αποκρούσει ο Δόσης.
28΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Ζαχαράκη, το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
30΄: Ο Τσιλίκας δοκίμασε χαμηλό σουτ, το οποίο μάζεψε στην δεξιά του γωνία πέφτοντας ο Μεριγκούνης.
32΄: Ο Λέρης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, ο τερματοφύλακας των Μεγαλοχωριτών έκανε κακή εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα(2-0).
45΄: Κόρνερ του Ζαλοκώστα από αριστερά, κεφαλιά του Καρβέλη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Πεσμένος ρυθμός-Δεν μπόρεσε η Ποταμιά
Ελαφρώς χειρότερη ποιοτικά ήταν η επανάληψη, η οποία δεν συνοδεύτηκε με κάποιο τέρμα. Οι Μεγαλοχωρίτες βελτιώθηκαν, όχι όμως κατά πολύ και συνεπώς η Μυρίκη διατήρησε σχετικά εύκολα το υπέρ της 2-0, χάνοντας και την κορυφαία της ευκαιρία στο 83ο λεπτό για ένα τρίτο γκολ.

Από 1 αξιόλογο σουτ














Για την Ποταμιά ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία αριστερά) δοκίμασε την τύχη του στο 52ο λεπτό, αλλά ο Βασίλης Δόσης απέκρουσε. Για την Μυρίκη ένα τέταρτο αργότερα το σουτ του Γρηγόρη Τάσιου(Φωτογραφία δεξιά) απομακρύνθηκε από τον Στέλιο Μεριγκούνη. Και οι δυο φάσεις κατέληξαν σε κόρνερ.

Έχασε την ευκαιρία
Το 3-0 επιχείρησε να κάνει ο σκόρερ του 1ου τέρματος Κώστας Σταμούλης στο 83΄, αλλά η προσπάθεια του «διαβάστηκε» από το αντίπαλο τερματοφύλακα, που απέκρουσε την λόμπα.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Καλό σουτ του Ζαλοκώστα από πλάγια αριστερά απέκρουσε στο δεξί του «παραθυράκι» όμορφα ο Δόσης.
60΄: Σουτ του Τσιλίκα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ από το δεξί κάθετο δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων.
67΄: Ο Σταμούλης έστρωσε στον Τάσιο, που δοκίμασε σουτ και ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
68΄: Ωραία ενέργεια και σουτ του Ζαχαράκη εκτός περιοχής κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
74΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσάκνη από καλή θέση πέρασε έξω από τα δοκάρια της Μυρίκης.
83΄: Ο Θεοχάρης έκανε μπαλιά στον Σταμούλη, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και προσπάθησε να πλασάρει ψηλοκρεμαστά, για να αποκρούσει ο Μεριγκούνης.
91΄: Σέντρα το Ζαχαράκη από δεξιά, κεφαλιά του Λέρη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Ύστερα από το τέλος του αγώνα οι παίχτες της Μυρίκης αναφώνησαν το όνομα της ομάδας τους.


Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Μαντέκας, Λέρης, Ζαχαράκης
Ποταμιά: Μισύρης, Καρβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Αρχικά να ευχηθώ μια καλή ποδοσφαιρική αγωνιστική χρονιά με υγεία πάνω από όλα σε όλους. Ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα μου με το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου, ακολουθεί και το δεύτερο παιχνίδι. Η παρουσία μας ήταν θετική σε γενικές γραμμές πέρα από το σκορ, το οποίο είναι υπέρ μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Υπάρχει ένα δεύτερο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πάρα πολύ καλή, αξιόλογη και κυπελλούχο εξάλλου της περυσινής περιόδου ομάδα της Ποταμιάς. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, όχι μόνο στην δικιά μου ομάδα, αλλά και στην αντίπαλη. Ελπίζω βήμα-βήμα να χτίσουμε μια ομάδα που θέλουμε να παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και να φέρνει και τα καλά αποτελέσματα. Η Μυρίκη όπως είπαμε στην αρχή της σαιζόν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας στοχεύει και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Ευελπιστούμε για το καλύτερο και ακόμη περισσότερο να ευχηθώ να βλέπουμε φιλάθλους στα γήπεδα, όλοι μαζί η αθλητική οικογένεια, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, αλλά και οι δημοσιογράφοι, που είναι το παράθυρο στην κοινωνία προς τον κόσμο. Να ευχηθώ για ακόμη μια φορά μια καλή αγωνιστική περίοδο.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, εύχομαι το φετινό πρωτάθλημα να είναι σε καλύτερο επίπεδο από το περσινό, εύχομαι να υπάρχει υγεία για όλους και οι καλύτεροι να κερδίσουν αυτό που τους αξίζει μέσα στο γήπεδο. Όσον αφορά το σημερινό ματς, νομίζω ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας με την απόδοση και την εικόνα που είχαμε. Δεχτήκαμε δυο πολύ εύκολα γκολ, θα τα χαρακτήριζα αστεία με αποτέλεσμα οι παίκτες μας να χάσουν την συγκέντρωση τους και χωρίς ηθικό να μην μπορούν να αντιδράσουν στην συνέχεια του ματς. Χάσαμε όλες τις μονομαχίες, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, είχαμε λάθος επιλογές, χαμηλή αυτοπεποίθηση και ευτυχώς χάσαμε το παιχνίδι μόνο με 2-0. Νομίζω ότι δεν ήταν η τόσο καλή εικόνα της Μυρίκης, που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ήταν σίγουρα η πολύ κακή ατομική επίδοση των περισσοτέρων παικτών της ομάδας μου. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης, κέρδισε δίκαια και καθαρά το ματς. Για μας ο επαναληπτικός θα είναι πολύ δύσκολος, ελπίζω τουλάχιστον σε μια καλύτερη εικόνα της ομάδας μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Μπουμπουρής, Θεοχάρης, Παχής, Μαντέκας, Λέρης, Γκορογιας(65΄ Τάσιος), Ζαχαράκης, Γούλας(81΄ Ίβρος), Σταμούλης(87΄ Χρυσικός), Τσιλίκας

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Μισύρης, Μαντζιούτας, Φαρμάκης, Κόγιας, Πολυμερόπουλος(46΄ Μπίκας), Σαπούνης, Καρβέλης, Ζαλοκώστας Ι.(63΄ Τσάκνης), Γιαννακόπουλος(77΄ Νεοφύτου)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος