Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Ο Αίολος πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και σημείωσε την πρώτη του φιλική νίκη, καταβάλλοντας με 2-0 την Ποταμιά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 5 και είχε φιλικό χαρακτήρα. Συνολικά οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σε 80 λεπτά. «Κοντραρίστηκαν» ο περυσινός πρωταθλητής με την περυσινή κυπελλούχο της Ευρυτανίας.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου δοκίμασε τον τερματοφύλακα Μπάμπη Τσάκωνα και τον Νιγηριανό σέντερ φορ Ούτσι, ο οποίος άνοιξε και το σκορ. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε και σε ένα ακόμη τέρμα στην εκπνοή με τον Χρήστο Τόσκα. Στα συν για τους «κιτρινομπλέ» ο επιπλέον χρόνος προετοιμασίας, καθώς έχουν περάσει απευθείας στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο 4ο της φιλικό «τεστ» χρησιμοποίησε 23 συνολικά ποδοσφαιριστές. Είχε τρείς σημαντικές ευκαιρίες, μια στο πρώτο μέρος με τον Κώστα Γιαννακόπουλο και δυο στην επανάληψη με τον Δημήτρη Μπισμπίκη και τον Γιώργο Ζαγκότση. Οι Μεγαλοχωρίτες μετά από 4 φιλικά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Οι δυο ομάδες προετοιμάζονται εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Πιθανόν να βρεθούν αντίπαλες στα ημιτελικά του κυπέλλου και φέτος, εφόσον η Ποταμιά αποκλείσει την Μυρίκη στους «8».

Κέντρισε ενδιαφέρον
Σχετικά με τις άλλες φιλικές αναμετρήσεις αυτή μεταξύ Αιόλου και Ποταμιάς είχε παρουσία μερίδας 40-50 θεατών.


Συμφωνία για 40λεπτα
Μετά από συμφωνία των δυο προπονητών το φιλικό είχε διάρκεια 80 λεπτά(40 λεπτά το ημίχρονο)

Διαιτητής ο Λιάνγκος


Το παιχνίδι διεύθυνε ο γυμναστής των Μεγαλοχωριτών και συνεργάτης του Δημήτρης Τσιγαρίδα Χρήστος Λιάνγκος(Φωτογραφία)

Δυο δοκιμές


Οο πρωταθλητές Ευρυτανίας δοκίμασαν δυο ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον 28χρονο τερματοφύλακα Μπάμπη Τσάκωνα(Φωτογραφία), ο οποίος αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης με τον Μελιτέα και άφησε καλές εντυπώσεις και τον Νιγηριανό επιθετικό εν ονόματι Ούτσι, που βρήκε μάλιστα δίχτυα, χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση.

Super Cup
Ο αγώνας θα μπορούσε να είναι άνετα..τελικός Super Cup, καθώς ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος αντιμετώπισε την κυπελλούχο Ευρυτανίας Ποταμιά.

Α΄ Μέρος

Μπροστά οι πρωταθλητές
Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν αυτή που βρέθηκε μπροστά στο πρώτο ημίχρονο με 1-0.

Καλύτερη με «Τσίτα»


Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα απώλεσε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο 19ο λεπτό. Μετά την σέντρα του κινητικού Νίκου Κωστή, ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) πλάσαρε και ο Μπάμπης Τσάκωνας απέκρουσε.


Από το «έγχρωμο» κεφάλι


Το σκορ άνοιξε στο 24΄ για τον Αίολο, όταν μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα από αριστερά, ο Νιγηριανός Ούτσι(Φωτογραφία) με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από δεξιά, κεφαλιά του Νικολάου απομάκρυνε προ της γραμμής ο Μαντζιούτας Κ.
16΄: Ο Κόγιας έκανε την μπαλιά για τον Φλωράκη, που σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσάκωνα.
18΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Νικολάου σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
19΄: Ο Κωστής σέντραρε παράλληλα από αριστερά στον Γιαννακόπουλο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Τσάκωνας σωτήρια.
24΄: Σέντρα του Φούκα από αριστερά, ο Ούτσι με καρφωτή κεφαλιά σε κενό τέρμα πέτυχε το 1-0.
30΄: Πάσα του Νικολάου στον Μπόνια, ο οποίος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Στην εκπνοή το δεύτερο
Οι «Αιολίτες» έφτασαν σε ένα ακόμη γκολ στο τέλος του αγώνα, σημειώνοντας το 2-0. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν τις καλύτερες τους φάσεις για γκολ με τον Δημήτρη Μπισμπίκη και τον Γιώργο Ζαγκότση.

Επέστρεψε υγιής


Μετά και τον περυσινό του τραυματισμό στα μπαράζ ο κεντρικός αμυντικός του Αιόλου Θωμάς Αζακάς(Φωτογραφία) πήρε χρόνο συμμετοχής απέναντι μάλιστα στην παλιά του ομάδα.

Τραυματίας ο Στόκας


Λιγότερα από 10 λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί ο Πάνος Στόκας(Φωτογραφία) των νικητών, καθώς τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.


Έπαιξαν μικροί














Οι δυο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νεαρά παιδιά. Για τον Αίολο έπαιξαν οι: Δημήτρης Κυλλής, Γιάννης Σέλελης και Στέργιος Καραντάνας(Φωτογραφία αριστερά, ανήκει στην Ακαδημία) και για την Ποταμιά οι: Ανδρέας Φύκας, Πάνος Μπουμπουρής, Σεραφείμ Μπομποτσιάρης, Αντώνης Μαντζιούτας και ο νεαρός φέρελπις τερματοφύλακας Άγγελος Γυφτομήτρος(Φωτογραφία δεξιά).

Στο φινάλε ο Τόσκα


Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Αίολος σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε έξοχα τον Χρήστο Τόσκα(Φωτογραφία), που δεν δυσκολεύτηκε να «νικήσει» τον Κώστα Χειλά.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μπισμπίκης έκλεψε από λάθος του Αζακά και πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
56΄: Καλή προσπάθεια και σουτ του Μπουμπουρή Κ. εκτός περιοχής έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
58΄: Ο Ούτσι δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε άουτ από την εστία του Καλύβα.
68΄: Σουτ του Νικολάου από θέση αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γυφτομήτρου.
70΄: Ο Φύκας έβγαλε την μπαλιά στον Ζαγκότση, που πλάσαρε από αριστερά και ο τερματοφύλακας του Αιόλου μάζεψε.
76΄: Μακρινό σουτ του Ράμμου απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Χειλάς.
79΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Τόσκα από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία του Χειλά σημείωσε το 2-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Τσάκωνας(50΄ Κόκκοτας), Μπόγδανος(44΄ Τόσκα), Παρασκευόπουλος, Ζαχαρόπουλος(44΄ Μπουμπουρής Κ.), Χαλκίδης(44΄ Αζακάς Θ.), Ράικος Ν.(44΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μπόνιας, Ράμμος, Ούτσι(70΄ Κυλλής), Φούκας(53΄ Στόκας, 62΄ λ.τρ Σέλελης), Νικολάου(68΄ Καραντάνας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας(64΄ Γυφτομήτρος, 75΄ Χειλάς), Μισύρης(52΄ Μπούρας Σ.), Ράικος Γ.(41΄ Γενιτσαρόπουλος), Φαρμάκης(73΄ Μπομποτσιάρης), Μαντζιούτας Κ.(41΄ Ζαραβέλης), Κόγιας(60΄ Φύκας), Σαπούνης(73΄ Μαντζιούτας Α.), Κωστής(41΄ Πολυμερόπουλος), Ζαλοκώστας Ι.(41΄ Ζαγκότσης), Φλωράκης(41΄ Μπισμπίκης), Γιαννακόπουλος(41΄ Μπουμπουρής Π.)

Διαιτητής: Χρήστος Λιάνγκος(Γυμναστής Ποταμιάς)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος