Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Φραγκίστα-Κρέντη 1-3

Ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου είναι η ομάδα της Κρέντης, η οποία επιβλήθηκε με 1-3 της Φραγκίστας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 16:30. Αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας για τον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού είδε τον αγώνα ως ένα δυνατό φιλικό, καθώς ο θεσμός του κυπέλλου δεν έχει είναι ο πρωταρχικός της σκοπός. Αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, αλλά και με νέους ποδοσφαιριστές. Μείωσε προσωρινά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης σε 1-2 ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Ντάλλας. Η υπόθεση-πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους Φραγιστιανούς.
Η Κρέντη του Θανάση Παπαροιδάμη άφησαν καλές εντυπώσεις και επικράτησαν δίκαια, έχοντας πληθώρα επιλογών στον πάγκο μετά από χρόνια. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Γιάννη Ντάλλα σε σουτ του Γιώργου Βούρτσα, ενώ ο Νίκος Βούρτσας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τρίτο γκολ των νικητών επετεύχθη από τον Δημήτρη Τελώνη. Οι Κρεντιώτες συνυπολογίζοντας τα εκτός έδρας τέρματα είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στα ημιτελικά.
Κρέντη και Φραγκίστα θα αγωνιστούν ξανά στο ίδιο γήπεδο στον επαναληπτικό προημιτελικό την ερχόμενη Κυριακή(2/10)

Γειτονικό ντέρμπι
Στο παιχνίδι «κοντραρίστηκαν» οι δυο ομάδες που εκπροσωπούν την Δυτική Ευρυτανία στην Α΄ κατηγορία. Παρόντες ήταν περίπου 40-50 θεατές.


Έκαναν αγιασμό
Πριν από την σέντρα του αγώνα πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας σαιζόν αγιασμός στα αποδυτήρια της Κρέντης από τον εφημέριο του χωριού π. Ευάγγελο Φεγγούλη.

Πολύ κακή κατάσταση
Το γήπεδο Κερασοχωρίου, το οποίο «φιλοξενεί» και τα δυο σωματεία βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.


Νέος προπονητής


Ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της Κρέντης έκανε ο 55χρονος εκπαιδευτικός Θανάσης Παπαροιδάμης(Φωτογραφία). Τα προηγούμενα χρόνια προπονητής-παίχτης ήταν ο Νίκος Βούρτσας.

Χωρίς προετοιμασία
Οι δυο ομάδες δεν είχαν δώσει κανένα φιλικό παιχνίδι, ενώ στερούνται προπονήσεων. Η Κρέντη θα προπονηθεί την ερχόμενη Τετάρτη(28/9) στο γήπεδο Κερασοχωρίου.

Σε όλα τα πόστα


Τον άτυπο ρόλο του προπονητή στην Φραγκίστα έχει και φέτος ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Γαλανός(Φωτογραφία).

«Ντεσαβαντάζ» έδρας
Μόνο στα χαρτιά ήταν γηπεδούχος η Δυτική Φραγκίστα, η οποία έχει δηλώσει ως έδρα το γήπεδο Κερασοχωρίου, καθώς η δική της δεν έχει αδειοδότηση.

Οι καινούργιοι της Φραγκίστας

























Ο ΑΠΟΔΦ έπαιξε στην βασική του ενδεκάδα με 5 νέους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους: Μάρκο Κουρκούνη(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Γιάννη Κονδύλη(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Χρήστο Γενιτσαρόπουλο, Πάνο Κώτσια(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Ανδρέα Φύκα(Φωτογραφία κάτω δεξιά).
Μάλιστα ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας ταξίδεψε να παρακολουθήσει τους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές Κουρκούνη και Φύκα, που ανήκαν μέχρι πρότινος στην ομάδα και παραχωρήθηκαν για να «ψηθούν».

Απουσίες «Αθηναίων»
Δεν ταξίδεψαν για το Καρπενήσι οι ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας Δημήτρης Κετσιλής, Νίκος Κετσιλής, Πάνος Γερονίκος και Πάνος Καζάκος, που διαμένουν στην Αθήνα. Το κύπελλο είναι σε δεύτερη «μοίρα» για την ομάδα.

Με 3 αποκτήματα


Στο αρχικό σχήμα της Κρέντης συμμετείχαν τα 3 από τα 6 νέα αποκτήματα της. Πρόκειται για τους: Γιώργο Βούρτσα του Ιωάννη, Λάμπρο Παπαντζίμα(Φωτογραφία) και Κώστα Διαμαντή.

Α΄ Μέρος

Χαιρετισμοί πριν την έναρξη
Πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι παράγοντες της ενώσεως Πάνος Παπαδημητρίου και π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός και ο Πρόεδρος της Κρέντης Χρήστος Λάππας αντάλλαξαν ευχές δια χειραψίας με τους 22 ποδοσφαιριστές και το διαιτητικό τρίο.



Προβάδισμα πρόκρισης
Η Κρέντη προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 0-2 και πήρε σαφές προβάδισμα νίκης και πρόκρισης για την επόμενη φάση. Καλύτερα μπήκε στο γήπεδο η Φραγκίστα, πλησιάζοντας το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Προ της γραμμής














Μια «ανάσα» για το 1-0 έφτασαν οι Φραγκιστιανοί στο 3΄, όταν ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) πλάσαρε προ του Αποστόλη Ντάλλα, αλλά ο Κώστας Διαμαντής(Φωτογραφία δεξιά) έδιωξε σωτήρια.



Κόντρα στην ροή


Στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία η Κρέντη πήρε το προβάδισμα. Ο Θανάσης Ντάλλας σέντραρε, ο Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γιάννη Ντάλλα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χρήστου Σάλτη για 0-1. Το τέρμα χρεώθηκε στο φύλλο αγώνος ως αυτογκόλ.




Δεύτερο με Ν. Βούρτσα


Οχτώ λεπτά αργότερα οι Κρεντιώτες πέτυχαν και ένα δεύτερο τέρμα. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Νίκο Βούρτσα(Φωτογραφία), ο οποίος ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα(0-2).




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Κατσαδούρος έκανε την μπροστινή στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ο Διαμαντής έδιωξε προ της γραμμής.
7΄: Ο Κατσαδούρος τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που «αναστάτωσε» τους αντίπαλους αμυντικούς, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσαδούρο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
14΄: Ο Ντάλλας Αθ. έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βούρτσας Γ. έκανε ωραία ενέργεια εντός περιοχής και αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ντάλλα Ι. και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στην δεξιά γωνία του Σάλτη(0-1).
18: Μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, σουτ του Ντάλλα Αθ. μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Σάλτης.
20΄: Πάσα του Φύκα τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα Απ.
22΄: Η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Βούρτσα Ν., ο οποίος έκανε όμορφη προσπάθεια μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-2.
36΄: Εκτέλεση κόρνερ του Βούρτσα Γ. από αριστερά, σουτ του Τσιούμα στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Σάλτης.
42΄: Καλό σουτ του Μπισμπίκη Ι. από θέση αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.

Β΄ Μέρος

Σκόραραν από 1 φορά
Η τυπικά γηπεδούχος Φραγκίστα μείωσε νωρίς το σκορ και μπήκε γερά στο ματς. Η Κρέντη σημείωσε όμως και τρίτο γκολ, έχοντας πλέον το πλήρες προβάδισμα για την πρόκριση στους «4».

Θύμισε Ρομπέρτο


Εντυπωσιακή τριπλή επέμβαση έκανε στο 48ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία). Σταμάτησε δυο φορές τον Γιώργο Βούρτσα και μια τον Θανάση Ντάλλα.


Μπήκε στο παιχνίδι


Οι Φραγιστιανοί βρήκαν δίχτυα στο 8ο λεπτό της επανάληψης. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε και στην επαναφορά ο 43χρονος στόπερ Γιάννης Ντάλλας(Φωτογραφία) πέτυχε το 1-2 με κοντινό πλασέ.



Προπηλάκισε τον βοηθό


Φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας προπηλάκισε στο 67ο λεπτό μετά από ένταση που υπήρξε τον δεύτερο βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη(Φωτογραφία). Σε εκείνο το σημείο «κιτρινίστηκαν» οι Γιώργος Περούλας και Χρήστος Σάλτης. Με την επέμβαση του ρέφερι Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου και τουπαρατηρητή αγώνα Πάνου Παπαδημητρίου.



Εισήλθαν δυο «νέοι»


Διπλή αλλαγή έκανε η Κρέντη στο 70ο λεπτό. Μπήκαν οι: Φάνης Ντζίμας(Φωτογραφία) και Δημήτρης Τελώνης, κάνοντας ντεμπούτο με την νέα τους ομάδα.

Με κεφαλιά του Τελώνη


Ο Δημήτρης Τελώνης(Φωτογραφία) συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με τους Κρεντιώτες με γκολ, κάνοντας το 1-3. Σκόραρε με ωραία κεφαλιά, ύστερα από το χτύπημα φάουλ του Προκόπη Γκούρλια.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ, ο Βούρτσας Γ. μετά το λάθος του Περούλα πλάσαρε, ο Σάλτης απέκρουσε εντυπωσιακά, νέο σουτ του Ντάλλα Αθ. απέκρουσε ο πορτιέρο της Φραγκίστας, η μπάλα κατέληξε ξανά στον Ντάλλα Αθ., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Βούρτσα Γ. στο δεύτερο δοκάρι απομάκρυνε για 3η φορά ο Σάλτης.
53΄: Ο Ζήκας χτύπησε φάουλ από αριστερά, ο Ντάλλας Απ. απέκρουσε ασθενώς και ο Ντάλλας Ι. με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-2.
63΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ. από δεξιά, σουτ του Γκούρλια απέκρουσε ο κίπερ της Φραγκίστας και εν συνεχεία ο Παπαντζίμας σούταρε άουτ.
65΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπισμπίκη Ι. κόντραρε στα σώματα και μπλοκαρίστηκε από τον Ντάλλα Απ.
75΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη Ι. κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
83΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Τελώνης με καρφωτή κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας σημείωσε το 1-3.

Κίτρινες Κάρτες
Σάλτης, Περούλας, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Β.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Σάλτης, Λάμπρου
Κρέντη: Κατσιφής, Βούρτσας Γ., Μπισμπίκης Β., Διαμαντής

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Δοκιμάσαμε τους παίχτες που πήραμε, για να δούμε τι απόδοση θα έχουν μέσα στο γήπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κύπελλο, αλλά πιο πολύ είναι θέμα γοήτρου, διότι είναι τοπικό ντέρμπι. Στόχος της ομάδας είναι να αγωνίζονται τα μικρά παιδιά και να πλαισιώνονται από κάποιους πιο μεγάλους. Δεν έχουμε κάποιον ιδιαίτερο στόχο. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια αξιοπρεπώς να έχουμε μια καλή πορεία. Καλή συνέχεια στην Κρέντη.»





Θανάσης Παπαροιδάμης (Κρέντη): «Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι για την σαιζόν σαν προπονητής της ομάδας. Ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι, αρκετά δυνατό. Πλέον το μυαλό μας είναι για το επόμενο. Στόχος της Κρέντης είναι να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα και να βελτιωθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχει.»






Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κουρκούνης(46΄ Λάμπρου), Ζήκας, Περούλας, Ντάλλας Ι., Κώτσιας, Κονδύλης, Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος, Μπισμπίκης Ι., Φύκας(66΄ Λαθύρης Δ.)

Κρέντη (Θανάσης Παπαροιδάμης): Ντάλλας Απ., Τσιούμας, Τσάκνης, Κατσιφής, Γκούρλιας, Βούρτσας Ν.(70΄ Τελώνης), Παπαντζίμας(70΄ Ντζίμας), Διαμαντής, Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(Ι) (85΄ Μάκκας Ι.), Μπισμπίκης Β.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος