Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αίολος-Μυρίκη 1-1

Με το ισόπαλο σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η φιλική συνάντηση ανάμεσα στον πρωταθλητή Αίολο και την Μυρίκη.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6.30. Διήρκησε 70 λεπτά και είχε προπονητικό χαρακτήρα.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου έδωσε το πρώτο του φιλικό «τεστ» εν όψει της νέας χρονιάς, έχοντας πολλές απουσίες. Βρέθηκε να χάνει στο σκορ στο πρώτο μέρος και έχοντας πριν ισοφαρίσει με τον Χρήστο Ράμμο στο 64΄ 3 δοκάρια με τους Άρη Σιταρά, Κώστα Μπόνια και Πάνο Ράπτη.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου απαρτιζόμενη από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές ήρθε ισόπαλη και στο δεύτερο φιλικό της ματς. Το πρώτο γκολ της νέας σαιζόν σημείωσε ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α΄ κατηγορίας Κώστας Σταμούλης στο 27΄ και στο δεύτερο μέρος η Μυρίκη είχε δοκάρι με τον Ταξιάρχη Γούλα.

70 λεπτά
Η φιλική συνάντηση κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 35΄.

Σφύριξε ο Κουρλός


Το ματς σφύριξε ο Δημήτρης Κουρλός της ΕΠΣ Ευρυτανίας, χωρίς να έχει βοηθούς.

«Πρώτη» Αναστασόπουλου


Ο τεχνικός του Αίολου Λάκη Αναστασόπουλος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του πρωταθλητή Αίολου απέναντι σε μια από τις παλιές του ομάδες.

Βασικοί Τσιλίκας & Τσιάμης

 












Στο αρχικό σχήμα της Μυρίκης συμμετείχε ο Σάκης Τσιλίκας, (Φωτογραφία Αριστερά) ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον ΑΠΟΚ και έχει θητεία και κατά το παρελθόν την ομάδα. Στο κέντρο της άμυνας συμμετείχε ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία Δεξιά), που ήταν συμπαίχτης του Τσιλίκα.

Ισόπαλο ξανά
Η Μυρίκη το περασμένο Σάββατο είχε αναδειχτεί ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ποταμιά (0-0) στο πρώτο φιλικό ματς εν όψει της νέας σεζόν. Και το δεύτερο φιλικό ήταν ισόπαλο ενάντια στον Αίολο αλλά με σκορ αυτή την φορά.

11δατοι Παρασκευόπουλος-Λιγνός

 












Στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αίολου ξεκίνησε ο 20χρονος Μεσσήνιος Βασίλης Παρασκευόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) που θα αποκτηθεί από τον Παναγραφιωτικό, ενώ σε θέση αριστερού χαφ έπαιξε ο Δημήτρης(Μίμης) Λιγνός (Φωτογραφία Δεξιά). Ο 23χρονος Λιγνός κατέκτησε το πρωτάθλημα Λακωνίας με τον Ολυμπιακό Γυθείου(Συμπαίχτης των Χρήστου Κατσίκα και Κώστα Μακρή), σημειώνοντας 4 γκολ, ενώ η προηγούμενη του ομάδα ήταν ο Πανγυθεατικός.

Α΄ Μέρος

Δοκάρι με κόρνερ


Στο 9΄οι «κίτρινοι» είχαν δοκάρι με απευθείας κόρνερ του Άρη Σιταρά (Φωτογραφία). Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Ο Άρης Σιταράς από αριστερά εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από δεξιά, που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βασίλη Δόση.

Κοντά στο γκολ


Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) στο 18΄ μετά την πάσα του Μίμη Λιγνού σούταρε από το ύψος του πέναλτι με καλές προϋποθέσεις, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και να φεύγει άουτ στην συνέχεια.


Αναγκαστική Ηλιάδη


Στο 24ο λεπτό ο Γιάννης Ηλιάδης του Αίολου αποχώρησε λόγω τραυματισμού με την θέση του στο κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών να παίρνει ο Πάνος Ράπτης.



Με τον μόνιμο σκόρερ


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) στο 27΄ άνοιξε λογαριασμό για φέτος με την ομάδα του όταν μετά την σέντρα του Σάκη Τσιλίκα εξ επαφής εύκολα με πλασέ σκόραρε, «γράφοντας» το 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Τσιλίκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
9΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Νικολάου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Σιταράς από αριστερά με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δόση.
18΄: Ο Λιγνός πάσαρε στον Μπόνια που από το ύψος του πέναλτι σούταρε όμορφα με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και να φεύγει άουτ.
27΄: Ο Τσιλίκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Σταμούλης εξ επαφής άνοιξε το σκορ (0-1).
31΄: Μετά από λάθος στην άμυνα του Αίολου, ο Γκορόγιας από τα όρια της περιοχής σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
34΄: Ο Σταμούλης τροφοδότησε τον Λέρη, που πλάσαρε από καλή θέση και ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.

Β΄ μέρος

35λεπτο Μάρκης-Γούλας

 












Και στα 35 λεπτά της επανάληψης έπαιξαν με την Μυρίκη αγωνιζόμενοι στην μεσοεπιθετική γραμμή ο Παναγιώτης Μάρκης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος ανήκει στον Αίολο και έπαιξε ενάντια στην ομάδα με την οποία κατέκτησε την τελευταία 2ετια 3 τίτλους, ο δε Γούλας ανήκει στον ΑΠΟΚ. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να «ντυθούν» και επίσημα στα «κόκκινα».

2 αλλαγές ο Αίολος

 












Ο Αίολος είχε αρκετές απουσίες και έκανε μόλις 2 αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Ο νεαρός Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε χρόνο συμμετοχής κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος ανήκει στην Ακαδημία και ο δεύτερος αποχώρησε πριν λίγες ημέρες από τον ΑΠΟΚ για τον Πελασγιακό.

3ο δοκάρι


Στο 51ο λεπτό ο Πάνο Ράπτης (Φωτογραφία) από μακρινή απόσταση εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.

Νέο «αίμα»

 
Και σε αυτό το φιλικό με τους «κόκκινους» αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην Ακαδημία και προπονούνται με την ομάδα. Πρόκειται για τους: Μάριο Πατρώνη (Φωτογραφία Αριστερά), Στάθη Μπουμπουρή (Φωτογραφία Κέντρο) και Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Δεξιά). Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Γιάννης Τσούκας.

Δοκάρι ο Γούλας
Στο 58ο λεπτό μετά την έξοχη μπαλιά του Παναγιώτη Χρυσικού, ο Ταξιάρχης Γούλας βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλέκο Κόκκοτα, όμως σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.



Ισοφάριση με Ράμμο


Ο Χρήστος Ράμμος στο 68΄ «πλαγιοκόπησε» από αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ, που κατέληξε ψηλά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.



Οι καλύτερες φάσεις
40΄: Ο Λέρης σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
46΄: Ο Γούλας έδωσε στον Σταμούλη, που από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.
48΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και την κεφαλιά του Ράμμου μπλόκαρε ο Νούλας.
51΄: Μακρινή σέντρα-σουτ του Ράπτη από πλάγια δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
55΄: Ο Λιγνός μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε ο Παχής ανέκοψε και το νέο σουτ του Σιταρά μπλόκαρε σταθερά ο Νούλας.
58΄: Ο Χρυσικός έκανε την μπαλιά για τον Γούλα, που τετ α τετ με τον Κόκκοτα σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
64΄: Ο Ράμμος πλαγιοκόπησε από αριστερά έκανε στην σέντρα-σουτ από πλάγια που κατέληξε ψηλά στην αριστερή γωνία του Νούλα (1-1).
68΄: Ο  Φούκας Α. πάσαρε στον Σιταρά, που σούταρε άουτ.
70΄: Σουτ του Φούκα Α. από καλή θέση κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κόκκοτας(60΄ Παπαβασιλείου), Φούκας Α., Παρασκευόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μπόγδανος(48΄ Καραμπάς), Λιγνός, Ράμμος, Ηλιάδης(24΄ λ.τρ. Ράπτης), Σιταράς, Νικολάου

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης(36΄ Νούλας), Τάσιος(52΄ Πατρώνης), Παχής, Τσιάμης(36΄ Γούλας), Γκορόγιας(36΄ Ίβρος), Λέρης, Μπουμπουρής Γ.(61΄ Τριανταφύλλου), Θεοχάρης(36΄ Μάρκης), Σταμούλης Κ.(62΄ Μπάρκας), Φούκας Ν.(44΄ Χρυσικός), Τσιλίκας(56΄ Μπουμπουρής Ε.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος