Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-5

Με φόρα μπήκε στο κύπελλο το Βελούχι, που συνέτριψε τον Παναγραφιωτικό με 5-0, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 70-80 θεατών και κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ο περυσινός φιναλίστ Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρατάχτηκε με αμυντικές βλέψεις και με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών του. Δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο και ξεκίνησε την σεζόν με βαριά ήττα, η οποία τον αφήνει εκτός συνέχειας κυπέλλου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη μετά τα πρώτα 20 αναγνωριστικά λεπτά βρήκε ρυθμό και σκόραρε 4 φορές μέσα σε ένα 15λεπτο, «καθαρίζοντας» το ματς. Είχε διαρκώς την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και σκόραρε ένα ακόμη τέρμα στην επανάληψη. Ο φορ Μίλτος Μπουγιώτας έκανε εντυπωσιακή αρχή με χατ-τρικ και από 1 φορά σκόραραν οι: Άλεξ Μπακαλίδης και Νίκος Λάππας.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον επαναληπτικό κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο ίδιο γήπεδο στις 4 το μεσημέρι.

Λιγότεροι από 100
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες τον προημιτελικό κυπέλλου παρακολούθησαν περίπου 70-80 θεατές.


Ρεβάνς για πέρυσι
Ο ΑΠΟΚ πήρε ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό του στο κύπελλο, όπου τότε ο Παναγραφιωτικός στα ημιτελικά τον είχε βγάλει εκτός θεσμού.

Με 13αδα
Οι φιναλίστ κυπέλλου του νομού μας πέρυσι είχαν πολλές απουσίες και παρατάχτηκαν στο γήπεδο με αποστολή 13 ποδοσφαιριστών.

Τυπική διαδικασία
Ο επαναληπτικός του ερχόμενου Σαββάτου αποκτά τυπική διαδικασία, αφού ο ΑΠΟΚ με το 5-0 πήρε σκορ πρόκρισης.

Παραλίγο… «γκάφα»
Λίγο έλλειψε ο ΑΠΟΚ να χάσει το παιχνίδι από ένα τραγικό λάθος που διορθώθηκε στο.. παρά 1. Ο τιμωρημένος Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος παραλίγο να ξεκινήσει στην βασική 11αδα του Βελουχίου. Οι άνθρωποι του ΑΠΟΚ διάβασαν το ποινολόγιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας που τους δόθηκε στο γήπεδο 30 λεπτά πριν την έναρξη του ματς και έτσι την θέση του Γενιτσαρόπουλου στην 11αδα πήρε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης. Τιμωρημένος από το τελευταίο περσινό ματς είναι και ο Τάκης Σαϊτης του Βελουχίου, που «χρωστά» 3 ακόμη αγωνιτικές.

Με «5αρα» η αρχή Φλωράκη


Ο Γιάννης Φλωράκης μετά από 2 χρόνια κάθισε ξανά στον πάγκο του Βελουχίου και ξεκίνησε με «5αρα».


Ξεχώρισε ο Κόλλιας


Ο Βοιωτός Παναγιώτης Κόλλιας του ΑΠΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αγωνιζόμενος στην φυσική του θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας. Έδειξε να βρίσκει φέτος από νωρίς φόρμα και ότι θα προσφέρει πολλές λύσεις.

7λεπτο χατ-τρικ Μίλτου


Ο δεινός σκόρερ Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ ντεμπούταρε με χατ-τρικ βάζοντας 3 γκολ σε 7 λεπτά (20΄,21΄28΄)

Πρώτη για άλλους 3


Πλην του Μίλτου Μπουγιώτα που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον ΑΠΟΚ ερχόμενος από την Ένωση, ακόμη 3 αθλητές του ΑΠΟΚ έκαναν την πρώτη τους παρουσία στα γήπεδα του νομού μας. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Ηλία Ρίζο (Φωτογραφία Αριστερά) που μεταγράφηκε από τον Αρχάνι, τον Νίκο Λάππα (Φωτογραφία Κέντρο) που έπαιξε ως αριστερός μέσος και τον Γιώργο Χαλλή (Φωτογραφία Δεξιά) που ξεκίνησε δεξιά στην μεσαία γραμμή. Οι δυο τελευταία αποκτήθηκαν από την Ένωση.

11αδατοι Τσιγαρίδας-Μπάμπε

 












Για τους τυπικά γηπεδούχους έκαναν πρεμιέρα δυο μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Ηλίας Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ και επέστρεψε στην ομάδα από το Κεράσοβο. Ο Κυριάκος Μπάμπε (Φωτογραφία Δεξιά) «ντεμπούταρε» παίζοντας ως αριστερός μέσος κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Καμία κίτρινη
Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός της ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν έβγαλε την κίτρινη κάρτα του από το τσεπάκι.

Α΄ Μέρος

20λεπτη κατοχή
Το Βελούχι είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Άρχισε να σκοράρει
Οι «κυανόλευκοι» του ΑΠΟΚ από το 20ο έως το 35ο λεπτό σκόραραν 4 φορές «καθαρίζοντας» το ματς.

Πρώτο Μίλτου
Στο 20ο λεπτό ο Μίλτος Μπουγιώτας άνοιξε λογαριασμό με την νέα του ομάδα γράφοντας το 0-1. Ο Νίκος Λάππας μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε και ο Μίλτος Μπουγιώτας από το ύψος της μικρής περιοχής με προβολή στην αριστερή γωνία του Λάμπρου Αθανασούλια έκανε το 0-1




Νέο τέρμα
Στο επόμενο λεπτό ο ΑΠΟΚ σκόραρε το δεύτερο του τέρμα στον προημιτελικό. Ο Παναγιώτης Κόλλιας έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο «ξεχασμένος» από την άμυνα των γηπεδούχων Μίλτος Μπουγιώτας από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 0-2.



Σε 7΄ χατ-τρικ
Ο Μίλτος Μπουγιώτας σε 7 λεπτά ολοκλήρωσε τα χατ-τρικ του. Στο 27ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μίλτος Μπουγιώτας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με έξοχο γυριστό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε πάνω στην γραμμή στον Χάρη Κουτσουπιά σκόραρε το 0-3.



Πήρε την σκυτάλη


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο 35ο λεπτό πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης σέντραρε από τα αριστερά και μετά από ανεπιτυχή έξοδο του Λάμπρου Αθανασούλια, ο Άλεξ Μπακαλίδης με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 0-4.



Αμυντικές βλέψεις
Τα Άγραφα σε όλο το πρώτο μέρος είχαν κύριο μέλημα την άμυνα τους.

Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Λάππας έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μπουγιώτας με κοντινή προβολή στην αριστερή γωνία του Αθανασούλια έκανε το 0-1.
21΄: Ο Κόλλιας σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο Μπουγιώτας χωρίς αντίπαλο με προβολή στην δεξιά γωνία των Αγράφων διαμόρφωσε το 0-2.
26΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Τσιλιμέκη που από ευνοϊκή θέση πλάσαρε και ο Αθανασούλιας μάζεψε εύκολα.
28΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπουγιώτας στο πρώτο δοκάρι με έξοχο γυριστό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και στον Κουτσουπιά έκανε το 0-3.
34΄: Ο Κόλλιας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Μπουγιώτα ανακόπηκε από τους αμυντικούς προ της γραμμής του τέρματος.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασούλιας.
35΄: Ο Τσιλιμέκης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Αθανασούλιας απέκρουσε ασταθώς και ο Μπακαλίδης εύκολα με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 0-4.

Β΄ Μέρος

Πρεμιέρα Κουτσούμπα


Ο Τζίμης Κουτσούμπας έκανε το ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ στην επανάληψη, παίζοντας και στα 45λεπτα. Αποκτήθηκε και αυτός από την Ένωση 2010.

Υπεροχή Βελουχίου
Και στο δεύτερο μέρος το Βελούχι είχε την υπεροχή, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο σκόραρε μόλις 1 φορά.

5ο από Λάππα
Ο Νίκος Λάππας σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ. Στο 53΄ έκανε χαμηλή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά, η οποία κατέληξε στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Αθανασούλια (0-5).




Έπαιξε ο Τόλης


Ο νεαρός Αλέξανδρος Τόλης έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τον Παναγραφιωτικό. Αποκτήθηκε από την Ακαδημία και ήταν η 2η και τελευταία αλλαγή των γηπεδούχων.

Έκαναν τελικές
Στο δεύτερο μέρος τα Άγραφα έκαναν 3 τελικές προσπάθειες και επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Φινάλε με ευκαιρίες


Ο ΑΠΟΚ έχασε στο τελευταίο 10λεπτο δυο σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα του. Στο 85ο λεπτό το πλασέ του Άλεξ Μπακαλίδη μπλοκαρίστηκε από τον Λάμπρο Αθανασούλια και 2 λεπτά μετά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε το πλασέ του Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία), που βρέθηκε τετ α τετ με τον Αθανασούλια.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Μακρινό σουτ του Νούλα μπλόκαρε εύκολα ο Ρεσίτης.
51΄: Σουτ του Μπάμπε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
53΄: Ο Λάππας με σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αθανασούλια (0-5).
57΄: Ο Κόλλιας έκανε έξοχη κούρσα από τα δεξιά, απέφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του ανέκοψε προ του τέρματος σε κόρνερ ο Τσιγαρίδας.
58΄: Σουτ του Ντουφεκιά μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασούλιας.
65΄: Ο Λάππας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Μπουγιώτα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
69΄: Καλοχτυπημένο φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
81΄: Ο Νούλας πάσαρε για τον Τόλη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
82΄: Πλασέ του Σερπάνου από καλή θέση μπλόκαρε ο Αθανασούλιας.
85΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Μπακαλίδη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Αγράφων.
87΄: Ο Κουτσουπιάς με έξοχη μπαλιά έβγαλε τον Φλωράκη τετ α τετ με τον Αθανασούλια, ο μέσος του Βελουχίου πλάσαρε με τον πορτιέρο των Αγράφων να αποκρούει αρχικά και να μπλοκάρει στην συνέχεια.
88΄: Σέντρα-σουτ του Λάππα από αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Αθανασούλιας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κόλλιας, Μπουγιώτας, Λάππας, Μπακαλίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά, χωρίς προβλήματα και να έχουν υγεία όλοι οι αθλητές. Δεν θα αναφερθώ στο παιχνίδι, σίγουρα ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και πιο έμπειρος και συγχαρητήρια όχι για την νίκη, αλλά και για την πρόκριση του στον επόμενο γύρο. Εμείς μετά την αποχώρηση αρκετών ποδοσφαιριστών εκ του περσινού βασικού κορμού για διάφορους λόγους που αφορούν μεταγραφές (στρατιωτική θητεία, φοιτητές), έχουμε προβλήματα, τα οποία πρέπει να τα δούμε και εάν μπορέσουμε να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν παιδιά στον νομό μας, αλλά πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε για να κρατηθεί η ομάδα ζωντανή και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα έστω και με μικρότερο σε σχέση με πέρυσι αριθμό ποδοσφαιριστών. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά από το παιχνίδι σήμερα, δώσανε ότι μπορούσανε, σε σχέση με τις λιγοστές προπονήσεις που έχει κάνει η ομάδα μέχρι σήμερα. Τέλος θα ήταν χαρά όλων μας τον φετινό πρωταθλητή να τον δούμε του χρόνου να συμμετέχει στην επόμενη κατηγορία, ώστε να δοθεί κίνητρο και στα νεότερα παιδιά, γιατί αυτό πάει σιγά-σιγά να σβήσει.» 

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα διαφορετικό επίπεδο φέτος. Ο στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο να ανεβεί στην επόμενη κατηγορία στην Γ΄ Εθνική, αλλά να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, ήταν το πρώτο παιχνίδι της περιόδου, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, εξάλλου έχουμε κάνει 16-17 προπονήσεις. Σιγά-σιγά θα βρίσκουμε τον ρυθμό μας και νομίζω θα πάμε ακόμη καλύτερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την προσπάθεια και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Γιαννιώτης(74΄ Τόλης), Καραμπάς, Πάτρου, Τσιγαρίδας, Μαλαϊ, Μπάμπε, Σβερώνης, Νούλας, Δαράβαλης(56΄ Μπλέντζος), Κατσαρός Λ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Λάππας, Ρίζος(46΄ Κουτσούμπας), Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς, Χαλλής(56΄ Φλωράκης), Ξαγάρας, Μπουγιώτας, Μπακαλίδης, Τσιλιμέκης(46΄ Σερπάνος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος