Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Οι ομάδες του «First International Olympiakos Tournament»


Ένα πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά μπάσκετ θα διοργανώσει τον Σεπτέμβριο η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, που θα προετοιμαστεί στην Ευρυτανική πρωτεύουσα(18-25 Σεπτεμβρίου), όπως αναφέραμε σε παλαιότερα ρεπορτάζ. Γίνεται μεν στο Καρπενήσι, αλλά είναι υπό την αιγίδα του Θρύλου.
Με την ονομασία του να είναι "First International Olympiacos Tournament", από τις 23 ως τις 25/09 και να αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό τεστ για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη.
Σε αυτό θα συμμετάσχουν, εκτός από τις "ερυθρόλευκες", ο Αθηναϊκός, η τουρκική Χατάι και η ιταλική Παλακανέστρο Τορίνο. Στις τρεις ημέρες θα γίνουν έξι ματς, δηλαδή θα παίξουν όλοι με όλους.
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άρχισε την προετοιμασία του στο ΔΑΚ Γλυφάδας και το ρόστερ του αποτελούν οι: Αναστασία Γκότζη, Ευδοκία Σταμάτη, Μαρία-Ρόζα Μπόνη, Όλγα Χατζηνικολάου, Παρθένα Νικολαΐδου, Σουλτάνα Χαλιβέρα, Lykendra Johnson, Αφροδίτη Κοσμά, Πελαγία Παπαμιχαήλ, Εβίνα Μάλτση, Καταρίνα Μαρτόνοβα, Στέλλα Καλτσίδου, Στέλλα Φουράκη, Lynetta Kizer, Milica Jovanovic και Erlana Larkins. Θα αγωνιστεί χωρίς τις δύο Αμερικάνες Λινέτ Κάϊζερ και Ερλάνα Λάρκινς που θα έχουν λογικά υποχρεώσεις με τις Ιντιάνα Φίβερ στο WΝΒΑ  μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη
Η Τούρκικη Χατάι από την πόλη Αντάκια(Γειτονική με την Συρία) αποτελεί φιναλίστ του Τούρκικου πρωταθλήματος, χάνοντας τον τίτλο στους τελικούς από την Φενέρμπαχτσε(3-0 νίκες) και αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Προπονητής της είναι Εκίν Μπας και βοηθός η Ελληνίδα Κατερίνα Χατζηδάκη. Στο ρόστερ της έχει και την επίσης συμπατριώτισσα μας Αριστέα Μαγκλάρα. Πέραν της Μαγκλάρα απέκτησε την διεθνή Σέρβα σέντερ Ντραγκάνα Στάνκοβιτς (χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα  -αλλαγή των Μιλοβάνοβιτς και Πέϊτζ), την Μαρίνα Μπας από την Μερσίν και την Καντίντ Οζτούρκ από τηην Κιρσισεγκί Μποντρούμ ενώ παρέμειναν  η Αμερικανίδα σέντερ Κόρτνι Πάρις , η Αυστραλέζα πόϊντ γκαρντ Νάταλι Χερστ, η Λευκορωσίδα διεθνής (ήταν και στην Ολυμπιάδα βασική) Καταρίνα Σνίτσινα και  οι Τουρκάλες  Γκαμσέ Τακμάζ ,  Μπαχάρ Οζτούρκ , Τουγκμπά Οράλ και Ντεβράν Τανασάν- Μποσταντσί.
Η Ιταλική Τορίνο Παλλακανέστρο του Marco Spanu είναι η πρώην ομάδα της Κατερίνας Σωτηρίου και έφτασε έως τα προημιτελικά της Serie A1. Σίγουρες είναι οι  Αμερικανίδες Τζόρι Ντέϊβις και  Άσλι Μπρούνερ , η γνωστή μας από τις μικρές  Εθνικές 22χρονη πλέον Κροάτισσα σέντερ Ιβάνα Τίκβιτς και οι Ιταλίδες Μαρτίνα Κάσερικ (διεθνής), Σοφία Μαραγκόνι , Bαλεντίνα Γκάττι ,Αλίσε Κουάρτα , Τζιοβάνα Περτίλε και Ιλένια Κόρντολα
Ο Αθηναϊκός, που έφτασε στα ημιτελικά της Α1΄ αποτελεί μια σταθερά δυνατή ομάδα της Α1΄ γυναικών(4 φορές πρωταθλητής) με προπονητή τον Γαβρίλο Καλογερόπουλο. Έχει αποκτήσει μάλιστα την Αμερικανίδα Κένι Αλμπάνεζ και ανανεώσει την υπεροπολύτιμη Ζωή Κεχαγιά.

Πηγή: www.evrytanika.gr, www.redking.gr, www.sportshero.gr