Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Με φιλοδοξίες για επιστροφή στην φυσική του θέση ο Άρης στο Καρπενήσι


Ο ιστορικός Άρης Θεσσαλονίκης επέλεξε το Καρπενήσι για την καλοκαιρινή του προετοιμασία. Οι Μακεδόνες από την Κυριακή 31 Ιουλίου βρίσκονται στο Montana και «χτίζονται» στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Θα διαμείνουν έως και τις 14 Αυγούστου, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δώσουν φιλικό παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό.
Οι «κίτρινοι» προετοιμάζονται στην Ευρυτανική πρωτεύουσα μετά από 5 χρόνια και «διψούν" για την επιστροφή τους στην Super League, όπου είναι και η φυσική τους θέση.
Στην αποστολή, της οποίας ηγείται ο Γρηγόρης Κάκκαλης συμμετέχουν λιγότεροι από 20 ποδοσφαιριστές(Μεταξύ αυτών και δυο από την ομάδα νέων), όμως τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες αφίξεις. Τα μεταγραφικά αποκτήματα είναι οι: Αναγνωστόπουλος, Διούδης, Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Αντρέου Γκουεράο και Μπούρμπος. Πολύ κοντά βρίσκεται ο Άρης και στην απόκτηση του Ίλιτς και του Ανάκογλου. Από την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής συνεχίζουν 10 ποδοσφαιριστές. Στο προπονητικό «τιμόνι» παραμένει ο έμπειρος Νίκος Αναστόπουλος, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στον νεαρό επιχειρηματία Θεόδωρο Καρυπίδη.
Ο Άρης ιδρύθηκε το 1914 και αγωνίζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης»(Πρώην «Χαριλάου»), χωρητικότητας 22800 θέσεων. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας 3 φορές(1928, 1932, 1946) και 1 φορά κυπελλούχος(1970). 

Έφτασαν βράδυ
Οι Θεσσαλονικείς κατέφτασαν τα ο βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου, λίγο μετά τις 20:30 και το πρωί της επόμενης ημέρας έκαναν προπόνηση στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.


Πέρασαν 5 χρόνια
Ο Άρης προετοιμάστηκε για τελευταία φορά στο Καρπενήσι το 2011 υπό τις οδηγίες του Σάκη Τσιώλη, ενώ είχε «χτιστεί» ξανά στην πόλη μας το 2009. Και τις δυο χρονιές αγωνιζόταν στην Super League.

Ποιοι απαρτίζουν την αποστολή
Την αποστολή αποτελούν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΕ: Διούδης, Αναγνωστόπουλος, Ραούλ Μπράβο(Δεν έχει αφιχθεί ακόμη), Νέτο, Ν΄ Λουντούλου, Αντρέου Γκουεράο, Μανζινγκά, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Ρόβας, Τάτος, Καπνίδης, Ντούνης, Ιντζίδης, Παυλίδης, Βουτσιάς, Ντόγος, Καρβούνης και Σωτηριάδης.
Tο τεχνικό-ιατρικό επιτελείο-φροντιστές αποτελείται πλην του τεχνικού Νίκου Αναστόπουλου από τους: Σκέντζο, Λυκούρη, Γιώρη, Μουρτζιάπη, Κάκκαλη, Κουρουσέκο, Βουτσελά, Ζάχο, Τσακίρη, Χαραλάμπους και τον εκπρόσωπο τύπου Πιπερίδη.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Νίκος Τσουμάνης
25
Αμυντικός
Ελλάδα
Χρήστος Ιντζίδης
23
Αμυντικός
Ελλάδα
Ανδρέας Τάτος
26
Μέσος
Ελλάδα
Γκαέλ Ν΄ Λουντούλου
22
Μέσος
Γαλλιά
Χαράλαμπος Παυλίδης
24
Μέσος
Ελλάδα
Πασχάλης Βουτσιάς
26
Μέσος
Ελλάδα
Μάρκος Ντούνης
23
Μέσος
Ελλάδα
Βασίλης Ρόβας
31
Μέσος
Ελλάδα
Χρήστος Ντόγος
21
Επιθετικός
Ελλάδα
Αντώνης Καπνίδης
22
Επιθετικός
Ελλάδα

Μεταγραφές-επιστροφές

 
Στους «κιτρινόμαυρους» επέστρεψαν οι: Ραούλ Μπράβο(Φωτογραφία αριστερά, 35χρονος Ισπανός αμυντικός), Σωκράτης Διούδης(23χρονος τερματοφύλακας από την Κλάμπ Μπρίζ) και Ντάρσι Νέτο(Φωτογραφία δεξιά, 35χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός). Νέα πρόσωπα αποτελούν και οι: Χρήστος Μπούρμπος(33χρονος αμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Αντρέου Γκουεράο(33χρονος Ισπανός μέσος από τους Σίδνει Γούοντερς) και Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος(Φωτογραφία κέντρο, 22χρονος τερματοφύλακας από τον Παναθηναϊκό).

«Κλείνει» Ίλιτς-Ανάκογλου














Κοντά σε συμφωνία με τον Άρη είναι ο 31χρονος Σέρβος επιθετικός Μπράνα Ίλιτς(Φωτογραφία αριστερά), που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια «ανάσα» από την ομάδα βρίσκεται και ο 24χρονος μέσος Δημήτρης Ανάκογλου(Φωτογραφία δεξιά), που ήταν δανεικός στην Βέροια.

Οι νέοι και ο Μανζινγκά
Στο Καρπενήσι βρίσκονται και οι νεαροί Καρβούνης και Σωτηριάδης της ομάδας νέων, όπως και ο 18χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός Ράντι Μανζινγκά.

Ποιοι έμειναν ελεύθεροι
Από τον περυσινό Άρη ελεύθεροι έμειναν οι τερματοφύλακες Χαβιέρ Τόρες, Γιάννης Σιδεράκης και Πέτρος Μπαΐμάκης. Από αμυντικούς  οι: Πασχάλης Μελισσάς, Αλέξανδρος Καλογέρης, Νίκος Γεωργιάδης, Κυριάκος Μαζουλουξής(Συνεχίζει στην Βέλγικη Λίρς), Δημήτρης Σαμαράς, από μέσους ο Κώστας Καζναφέρης και από επιθετικούς οι: Σέρχιο Κόκε, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Λεωνίδας Κυβελίδης και Μάουρο Πόι.

Πιθανόν με Αχαρναϊκό


Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι τις επόμενες ημέρες με τον Αχαρναϊκό, η άφιξη του οποίου αναμένεται την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Τεχνικός ο «Αναστό»


Ο Νίκος Αναστόπουλος(Φωτογραφία) εξακολουθεί να βρίσκεται στο προπονητικό «τιμόνι» του ιστορικού συλλόγου. Υπήρξε coach της ομάδας και την σαιζόν 2005-2006. Οι συστάσεις για τον 58χρονο τεχνικό, που βρέθηκε το 2011 στο Καρπενήσι με τον ΟΦΗ είναι περιττές. Υπήρξε ένας σπουδαίος διεθνής ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό, στον Ιωνικό και στην Ιταλική Αβελίνο. Η προπονητική του καριέρα άρχισε το 1995, περνώντας από τους πάγκους επίσης του Πανελευσινιακού, του Πανσερραΐκού, του Παναιτωλικού, του ΠΑΣ Γιάννινα, της Παναχαϊκής, της Καλλιθέας, της Κέρκυρας, του Ιωνικού, της Καβάλας, του ΟΦΗ, του Ατρομήτου, του Πλατανιά και του Πανιωνίου.

Το επιτελείο της ομάδας


Βοηθός προπονητή του Νίκου Αναστόπουλου είναι ο Ανδρέας Σκέντζος, ενώ γυμναστής ο Γιάννης Γιώρης. Τον ρόλο του εργοφυσιολόγου έχει ο Θανάσης Μουρτζιάπης. Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Αντώνης Λυκούρης. Μάριος Κουρουσέκος, Νώντας Βουτσελάς και Βασίλης Ζάχος είναι μασέρ, ενώ τον ρόλο των φροντιστών έχουν οι: Τσακίρης και Χαραλάμπους.
Τιμ μάνατζερ είναι ο Γρηγόρης Κάκκαλης και εκπρόσωπος τύπου ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Με πάθος για άνοδο
Η πρώτη προπόνηση των «κιτρίνων» διεξήχθη στις 25 Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρουσία 3000 θεατών. Ο κόσμος διψά για την επιστροφή της ομάδας στην φυσική της θέση στην Super League μετά και την «περιπλάνηση» στις χαμηλές κατηγορίες.



Πρωταθλητής του 1ου Ομίλου
Ο Άρης αναδείχτηκε πρωταθλητής του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, ανεβαίνοντας στην Football League. Είχε 87 βαθμούς(28 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 76-17), αφήνοντας στο -21 τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης.


 
Μεγαλομέτοχος ο Καρυπίδης


«Αφεντικό» της ΠΑΕ Άρης είναι ο 37χρονος επιχειρηματίας Θεόδωρος Καρυπίδης (Φωτογραφία), που είναι φυσικά ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, καλύπτοντας τον περασμένο Ιούνιο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ξεκίνησε το 2015 την ενασχόληση του με την ομάδα, ενώ υπήρξε πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροιας.







































Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Λάμπρος Κατσαρός