Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Για 3ο σερί καλοκαίρι η Καλλιθέα «φτιάχνεται» στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται για προετοιμασία η ομάδα της Καλλιθέας από την Παρασκευή 5 Αυγούστου, παραμένοντας έως τις 20/8. Μέχρι τις 14 θα διαμένει στο Hotel Lecadin, ενώ μια ημέρα μετά θα «μετακομίσει» στο Hotel Avaris. Η Αθηναϊκή ομάδα κάνει προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η εν λόγω ομάδα προπονείται στην πόλη μας. Έχει αποστολή 27 ποδοσφαιριστών, «κρατώντας» περισσότερους από 10 από την περυσινή ομάδα. Υπάρχουν επιπλέον αρκετοί υπό δοκιμή και νεαροί παίχτες. Σίγουρα αποκτήματα είναι οι: Κρεββατάς, Κουρουικίδης και Γουόρντεν, η μεταγραφή του τελευταίου δυναμώνει αρκετά τον σύλλογο. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Τάκης Γκώνιας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αντί του Λουκά Καραδήμου. Μετά την πολύ καλή περυσινή της πορεία και το «πλασάρισμα» στην 7η θέση η Καλλιθέα θα αγωνιστεί για ακόμη μια σαιζόν στο πρωτάθλημα της Football League. Έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα πέρυσι δεν εξασφάλισε αδειοδότηση.
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι ο Γιάννης Αβραντίνης και Πρόεδρος ο Νίκος Κόκκινος.
Ο Γ.Σ. Καλλιθέα ιδρύθηκε το 1966 και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», που έχει χωρητικότητα 4250 θέσεις. Από το 2002 έως το 2007 έπαιζε στην Α΄ Εθνική.

Αφίχθη απόγευμα
Η Καλλιθέα ήρθε στο Καρπενήσι και στο Lecadin το απόγευμα της Παρασκευής 5/8(Περίπου στις 7). Προπονήθηκε για πρώτη φορά στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου(βοηθητικό γήπεδο) την επόμενη ημέρα το πρωί σε δυο γκρουπ.


Σε δυο Hotel
Είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που «φιλοξενεί» φέτος το Lecadin, ενώ  στην συνέχεια οι «Καλλιθεάτες» θα διαμείνουν στο Avaris, στο οποίο και βρέθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Ποιοι αποτελούν την αποστολή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι κάτωθι 27  ποδοσφαιριστές: Μπέλης, Μούκταρης, Τσίπρας, Τσώνης, Σταματάκος, Συριόπουλος, Ευαγγέλου, Ηλιάδης, Ντογκοτάρι, Κυριζάκης, Μιχελής, Σταμόπουλος, Πάττας, Τοπάλι, Μπούσκος, Κορωνάκης, Καλαματιανός, Κρεββατάς, Σμυρλής, Κατσικογιάννης, Λεβέντης, Μάκκο, Γουόρντεν, Γκέτσι, Κόττας, Τουρούκης και Κουιρουκίδης. 

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που είναι στο Καρπενήσι:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Θανάσης Μιχελής
26
Τερματοφύλακας
Αλέξανδρος Ντογκοτάρι
21
Τερματοφύλακας
Ηλίας Ευαγγέλου
19
Αμυντικός
Πέτρος Λεβέντης
23
Αμυντικός
Τρύφωνας Τσώνης
24
Αμυντικός
Στάθης Συριόπουλος
23
Αμυντικός
Στέφανος Μουκτάρης
21
Αμυντικός
Ανδρέας Τσίπρας
22
Μέσος
Γιώργος Κατσικογιάννης
28
Μέσος
Τζέιμς Σταμόπουλος
25
Μέσος
Σάββας Ηλιάδης
21
Μέσος
Διονύσης Μπέλης
23
Μέσος
Αλέξανδρος Σμυρλής
23
Επιθετικός

*Ο Ντογκοτάρι επέστρεψε από δανεισμό στο Κρυονέρι και έγινε επαγγελματίας και ο Συριόπουλος επέστρεψε από δανεισμό στον Ηλυσιακό.

Μεταγραφικά αποκτήματα


Παίχτες της Αθηναϊκής ομάδας είναι οι: Έρικ Γουόρντεν(Φωτογραφία αριστερά, 24χρονος Γκανέζος επιθετικός από τον ΟΦΗ), Μιχάλης Κουιρουκίδης(Φωτογραφία κέντρο, 21χρονος επιθετικός από τον Αστέρα Βάρης) και Κώστας Κρεββατάς(Φωτογραφία δεξιά, 25χρονος επιθετικός από την Σπάρτη με θητεία μεταξύ άλλων στον Πύρασο και στον Ρήγα Φεραίο.

Οι λοιποί παίχτες
Στην προετοιμασία λαμβάνουν μέρος υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, από την ομάδα νέων η παίχτες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Είναι οι: Λεωνίδας Κυριζάκης(21χρονος ομογενής μέσος που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού),Νίκος Πάττας(19χρονος αμυντικός από την Επισκοπή), Γρηγόρης Τοπάλι(25χρονος αμυντικός μέσος, που έπαιζε έως τον Ιανουάριο στην Επισκοπή), Γιώργος Μπούσκος(21χρονος αμυντικός από τον Α.Ο. Περιστερίου), Ματθαίος Κορωνάκης(18χρονος τερματοφύλακας από το Χαϊδάρι) και Απόστολος Καλαματιανός(19χρονος τερματοφύλακας από τον Χολαργό), οι «μικροί» Αλέξης Τουρούκης(Έχει παίξει και στα ακαδημίες του Παναθηναϊκού), Νίκος Κώττας, Ορέστης Μάκκο και Αλέξανδρος Γκέτσι. Συμμετέχει και ο 24χρονος επιθετικός Νίκος Σταματάκος, που πέρυσι είχε αγωνιστεί στην Χαλκίδα και ήταν μέχρι το 2015 μέλος της Καλλθέας.


Εκτός προετοιμασίας
Δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι από το περυσινό δυναμικό, με το οπίο έληξε η σαιζόν: οι τερματοφύλακες Νέστορας Γκέκας, Δημήτρης Νίκας, Νίκος Σταυριανός και Αμαρίλντο Τσεκρέζι, οι αμυντικοί Τζάκσον(Έχει «γραφτεί»  ανανέωση για τον Βραζιλιάνο αμυντικό), Χρήστος Νόνης, οι μέσοι: Ηλίας Σταύρου, Ράφαελ Μασένα, Βασίλης Μπούζας, Κώστας Τεγούσης, Ρικαρντίνιο, Δαμιανός Γκίνη και οι επιθετικοί Φιορίν Ντουρμισάι, Σέρχιο Λαμπράι και Μιχάλης Φράγκος. Ντουρμισάι και Γκίνη ήταν δανεικοί από τον Πανιώνιο, με τον οποίο προπονήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.


Καρπενήσι αντί για Πήλιο
Παρότι αρχικά επρόκειτο να «χτιστεί» στο Πήλιο η Καλλιθέα αποφάσισε την τελευταία στιγμή την διεξαγωγή της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι. Προτίμησαν για 3o συνεχόμενο καλοκαίρι την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Νέος coach ο Τάκης Γκώνιας


Αντί του Λουκά Καραδήμου ο 44χρονος Βοιωτός Τάκης Γκώνιας(Φωτογραφία), παλαίμαχος μεταξύ άλλων άσος του Ολυμπιακού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έχει καθοδηγήσει τα τελευταία χρόνια την Γλυφάδα και την Επισκοπή.

Δεν έχει ανακοινωθεί φιλικό
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για φιλικό παιχνίδι της Καλλιθέας στο Καρπενήσι.

Οι συνεργάτες στο επιτελείο


Άμεσοι συνεργάτες του Τάκη Γκώνια είναι οι: Σωτήρης Τζουμερκιώτης και Σπύρος Μαυραγάνης. Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης παραμένει ο Μάριος Κασσιανός και προπονητής τερματοφυλάκων  Τάκης Παντέλης. Συντονιστής του τεχνικού επιτελείου είναι ο Ηλίας Σορώκος, παλαιός άσος του Φωκικού. Τον ρόλο του φυσιοθεραπευτή έχει ο αξιόλογος και έμπειρος Χρήστος Ξύνας και του φροντιστή ο Σπύρος Δημητρούλας.
Αρχηγός αποστολής και οδηγός είναι ο Κώστας Ελευθεριάδης.

Ξεκίνημα στις 1 Αυγούστου
Η πρώτη προπόνηση της Καλλιθέας διεξήχθη στις 1 Αυγούστου . Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε με το γηπεδικό.

Ο Ανδρέας Τσίπρας


Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Ανδρέας Τσίπρας(Φωτογραφία) με καταγωγή από την Βούλπη Ευρυτανίας αποτελεί για 3η σερί σαιζόν μέλος της Καλλιθέας. Έχει αγωνιστεί στην Αθηναΐδα, στους μικρούς του Εθνικού Αστέρα, του Φωκικού και στον Πανερυθραΐκό. Μετρά σε δυο περιόδους 30 συμμετοχές στην Football League και ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του.


Δεν πήρε άδεια


Όπως και ο Αχαρναϊκός έτσι και η Καλλιθέα δεν πήρε αδειοδότηση. Αυτό συμβαίνει σχεδόν με τις μισές ομάδες της Β΄ Εθνικής.

Έβδομη η Καλλιθέα
Η ομάδα της Καλλιθέας εν μέσω πολλών προβλημάτων τερμάτισε στην 7η θέση της Football League κάνοντας πολύ καλή πορεία και έχοντας και αφαίρεση βαθμών. Από το 2010 και ύστερα αγωνίζεται σε αυτήν την κατηγορία. Στον πάγκο της πέρασαν οι: Νίκος Παντέλης και Λουκάς Καραδήμος.


Ιδιοκτήτης ο Αβραντίνης














Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι από το 2013 και ύστερα ο επιχειρηματίας Γιάννης Αβραντίνης(Φωτογραφία αριστερά), ενώ Πρόεδρος ο Νίκος Κόκκινος(Φωτογραφία δεξιά).









































Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Λάμπρος Κατσαρός