Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Λαμία-Νέοι ΑΕΚ 3-3

Σε «χορταστικό» φιλικό ματς η Λαμία και η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 3-3, προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα στους θεατές.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Avaris, άρχισε στις 18:30 και παρακολουθήθηκε από 70-80 φιλάθλους. Ήταν προπονητικού χαρακτήρα και είχε διάρκεια περίπου 75 λεπτά.
Η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ πραγματοποίησε το πρώτο της φιλικό «τεστ» και αρκετοί παίχτες της έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο. Οι Φθιωτοί έδειξαν καλά στοιχεία στην επιθετική τους γραμμή, όμως παρουσίασαν πολλά κενά στα μετόπισθεν. Τα γκολ τους σημείωσαν οι: Μιχάλης Αυγενικού, Μιχάλης Μπούσης(Αυτογκόλ) και Ανδρέας Βασιλόγιαννης, ενώ το αντίπαλο δοκάρι σημάδεψε ο Δημήτρης Κοτσώνης.
Οι νέοι της ΑΕΚ του Στέλιου Μανωλά στο πιο δυνατό τους παιχνίδι τα πήγαν πάρα πολύ καλά, καταφέρνοντας να πάρουν την άτυπη ισοπαλία από 3-1 σε 3-3, σκοράροντας δυο γκολ σε 9 λεπτά. Τα γκολ τους πέτυχαν οι: Χρήστος Αντωνίου, Γιάντομ Κόφι και Χρήστος Γιούσης.
Οι δυο ομάδες θα αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες από το Καρπενήσι. Η ΑΕΚ Κ19 την Πέμπτη(4/8) και η Λαμία το Σάββατο(6/8).

Με αρκετούς θεατές
Για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Avaris υπήρξε σημαντική παρουσία θεατών. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 70-80 θεατές.


Ο χρόνος
Το πρώτο ημίχρονο είχε διάρκεια 35 λεπτά και το δεύτερο 38(Σύνολο 73), ώστε να αγωνιστούν περισσότεροι οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Πανό και των δυο
Πανό της Λαμίας και της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν στο γήπεδο. Μάλιστα οι φίλαθλοι των δυο ομάδων είχαν εγκάρδια συνομιλία πριν την έναρξη του αγώνα.



Οι φίλοι της ΑΕΚ
Και σε αυτό το φιλικό Καρπενησιώτες φίλοι του «δικεφάλου» παραβρέθηκαν στο γήπεδο, όντας δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Δεν έλειψαν οι φωτογραφίες τεχνικού επιτελείου, φιλάθλων και του ιδιοκτήτη του Avaris Θοδωρή Χονδρού μπροστά στο «κιτρινόμαυρο» πανό.




Λαμιώτες εκδρομείς
Γνωστοί για την αγάπη τους για τον ΠΑΣ Λαμία οι φίλαθλοι της ταξίδεψαν στο γειτονικό για αυτούς Καρπενήσι. «Μορφή» της φίλαθλης Λαμίας ο ρεπόρτερ Θύμιος Αντωνόπουλος.




Πάλι εις πέρας


Ο προπονητής τερματοφυλάκων των νέων της ΑΕΚ Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Φωτογραφία) διαιτήτευσε ένα ακόμη φιλικό ματς με επιτυχία, χωρίς να έχει βοηθούς.

Διοικητική παρουσία
Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος των Φθιωτών Πανουργιάς Παπαϊωάννουκαι ο Πρόεδρος Γιώργος Ποντίκας. 


Ολόκληρο ο Πίτκας


Για τους Φθιωτούς σε ολόκληρο το παιχνίδι συμμετείχε ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Πίτκας(Φωτογραφία).

Δυο ασίστ ο Σπυρόπουλος


Στην πρώτη του εμφάνιση με την Λαμία ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος(Φωτογραφία) έκανε δυο ασίστ. Ο εν λόγω δεξιός μπακ έχει αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό.

Κέρδισαν εντυπώσεις
Οι νέοι της ΑΕΚ έδειξαν πείσμα και πάθος για μια ακόμη φορά. Πέρυσι είχαν επικρατήσει με 1-0 του Λεβαδειακού, ομάδα της Super League.

Τα Φθιωτικά αποκτήματα
 

Ανεπίσημο ντεμπούτο για τους Λαμιώτες έκαναν οι: Ανέστης Αναστασιάδης(Φωτογραφία αριστερά), Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Αυγενικού, Σουλειμάν Όμο(Φωτογραφία κέντρο) και Φάμπιο(Φωτογραφία δεξιά). Στον πάγκο της ομάδας έκατσε ξανά και ο Μπάμπης Τεννές.

Αναχωρούν και οι 2
Η Λαμία θα αναχωρήσει το Σάββατο 6 Αυγούστου, ενώ ο «δικέφαλος» την Πέμπτη 4 του μηνός. Και οι δυο διαμένουν στο Avaris.

Παρουσία Λ. Τσιγαρίδα


Το φιλικό παρακολούθησε ο Ευρυτάνας τεχνικός Λεωνίδας Τσιγαρίδας(Φωτογραφία). Παρών για έναν ακόμη αγώνα ο παρατηρητής ΔΕΑΒ Γιάννης Παρούτσας.

Α΄ Μέρος

Μπροστά οι Λαμιώτες
Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με 2-0. Ωστόσο οι νεαροί «δικέφαλοι» μείωσαν στο τέλος του ημιχρόνου σε 2-1.

Πρώτη ευκαιρία και γκολ


Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ προηγήθηκε στο 6ο λεπτό στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μιχάλης Αυγενικού(Φωτογραφία) συνδύασε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με γκολ, κάνοντας με ωραία κεφαλιά το 1-0.



Στα 2 με..αντίπαλο


Και δεύτερο τέρμα πέτυχε η Λαμία. Μετά την νέα σέντρα του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στο 13΄, ο στόπερ Μιχάλης Μπούσης(Φωτογραφία) στην προσπάθεια του να ανακόψει την μπάλα την έβαλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.




Ωραίος συνδυασμός


Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, μειώνοντας σε 2-1 στο 31΄. Ο Ηλίας Τσέλιος, αφού συνδυάστηκε με τον Αλέξη Ασπρογιάννη πάσαρε αριστερά του στον Χρήστο Αντωνίου(Φωτογραφία), που με εύστοχο πλασέ βρήκε δίχτυα.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Σπυρόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Αυγενικού με καρφωτή κεφαλιά πραγματοποίησε το 1-0.
13΄: Παράλληλη σέντρα του Σπυρόπουλου από δεξιά, ο Μπούσης με προβολή προς τα πίσω σημείωσε αυτογκόλ(2-0).
15΄: Ο Τζόκιτς δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πάντου.
25΄: Ο Όμο έκανε μπαλιά στον Καραγιάννη, που έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, για να αποκρούσει ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
31΄: Ο Τσέλιος συνδυάστηκε άψογα με τον Ασπρογιάννη και πάσαρε αριστερά του στον Αντωνίου Χ., ο οποίος πλάσαρε ιδανικά από αριστερά, «γράφοντας» το 2-1.

Β΄ Μέρος

«Πεισματάρηδες» οι μικροί
Στην επανάληψη η Λαμία είχε δοκάρι και εν συνεχεία έκανε το 3-1. Ωστόσο οι μικροί της ΑΕΚ κατάφεραν πολύ σύντομα να ανατρέψουν το σκορ και να ισοφαρίσουν σε 3-3.

Ντεμπούταραν και άλλοι
 

 Στο δεύτερο ημίχρονο ντεμπούταραν για τους Φθιωτούς οι: Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Νίκος Τσούκαλος(Φωτογραφία αριστερά), Στρατής Βαλιός(Φωτογραφία κέντρο) και Σταύρος Πεταυράκης(Φωτογραφία δεξιά). Ο Βασιλόγιαννης έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα, ενώ ο πλάγιος μπακ Πεταυράκης υπήρξε μέλος της ΑΕΚ.

Με Μπλάζιτς


Ο Μάρκο Μπλάζιτς(Φωτογραφία) του ΠΑΣ Λαμία έκανε και αυτός ντεμπούτο, συμμετέχοντας στην επανάληψη. Ο Μπλάζιτς είναι το τελευταίο απόκτημα των «κυανόλευκων». Ο 30χρονος μέσος αγωνιζόταν στην Καλλονή.

Δοκάρι Κοτσώνη
Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης οι «κυανόλευκοι» είχαν δοκάρι. Μετά το κόρνερ του Μιχάλη Αυγενικού, η κεφαλιά του στόπερ Δημήτρη Κοτσώνη βρήκε το δεξί δοκάρι του Θανάση Πάντου και έφυγε άουτ.


Στο συν δυο με Βασιλόγιαννη


Διαφορά δυο τερμάτων πήρε ξανά η ομάδα της Λαμίας. Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε στο 57΄ το λάθος της αντίπαλης άμυνας, απόφυγε και τον Βασίλη Χατζηεμμανουήλ και «έγραψε» το 3-1.



Έπαιξε ο Πάνος Αντωνίου


Περίπου 20 λεπτά έπαιξε ο Πάνος Αντωνίου(Φωτογραφία) της Λαμίας, που συμμετέχει στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι πιτσιρικάδες Κώστας Κηρολίβανος και Νίκος Τσάκαλος. Από πλευράς ΑΕΚ δεν συμμετείχε ο πορτιέρο Γιάννης Φεγγούλης.


Έδωσε πνοή και τέρμα


Ο νεοεισελθείς Γιάντομ Κόφι(Φωτογραφία) βρήκε αμέσως δίχτυα στο 63΄, όταν εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Γιάννη-Λεονάρδου Ρούσσου, που είχε μπει και αυτός ως αλλαγή δυο λεπτά νωρίτερα.




Πήρε την ισοπαλία


Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν και το 3-3 στο 72΄. Ο Γιάντομ Κόφι τροφοδότησε τον Χρήστο Γιούση(Φωτογραφία), που σε θέση τετ α τετ αποδείχτηκε εύστοχος.




Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Εκτέλεση κόρνερ του Αυγενικού, κεφαλιά του Κοτσώνη βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάντου και έφυγε άουτ.
40΄: Ο Κοτσώνης έκανε λάθος γύρισμα, ο Αντωνίου πλάσαρε και ο Πίτκας απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
44΄ : Σουτ του Βαφειάδη έξω από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Λαμίας.
57΄: Ο Βασιλόγιαννης έκλεψε την μπάλα από λάθος της άμυνας, πέρασε τον Χατζηεμμανουήλ και πλάσαρε εύστοχα σε κενό τέρμα(3-1).
63΄: Ο Ρούσσος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κόφι πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 3-2.
70΄: Ο Μπουλούλης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκίνη.
72΄: Ο Κόφι έκανε μπαλιά στον Γιούση, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Πίτκα(3-3).

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος(36΄ Μπουλούλης), Παπαργυρίου(36΄ Πεταυράκης), Αναστασιάδης(36΄ Βαλίος), Κοτσώνης(58΄ Αντωνίου Π.), Αυγενικού(54΄ Τσάκαλος), Όμο(36΄ Αντωνόπουλος), Φάμπιο(61΄ Κηρολίβανος), Καραγιάννης(36΄ Τσούκαλος), Τζόκιτς(36΄ Μπλάζιτς), Πίντο(36΄ Βασιλόγιαννης)

Νέοι ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Πάντος(47΄ Χατζηεμμανουήλ, 64΄ Γκίνης), Τάμπας(45΄ Πογοσιάν, 63΄ Γιούσης), Γιαννούτσος(45΄ Ψάνης), Μπούσης(45΄ Γεωργόπουλος), Κοφσανίδης(52΄ Λουκάς), Λίτσι(52΄ Γεωργαμλής), Μπάμπης(52΄ Μεσσήνης), Τσέλιος(45΄ Σπηλιώτης), Ασπρογιάννης(36΄ Άνταμ, 61΄ Ρούσσος), Αντωνίου Χ.(45΄ Ανδρεόπουλος), Λεπενιώτης(36΄ Βαφειάδης, 61΄ Κόφι)

Διαιτητής: Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Προπονητής Τερματοφυλάκων ΑΕΚ)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Λάμπρος Κατσαρός