Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ομάδα «τρένο» του Προμηθέα ετοιμάζεται από το Καρπενήσι για την Α1΄

Ως ομάδα πλέον της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Προμηθέας Πατρών προπονείται στο Καρπενήσι από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου. Οι Αχαιοί κατέκτησαν την 4η συνεχόμενη άνοδο τους και ετοιμάζονται για μια ακόμη μεγάλη πρόκληση. Διαμένουν στο Montana, όπως και ο Παναθηναϊκός και κάνουν προπονήσεις στο κλειστό του ξενοδοχείου.
Ο Προμηθέας «χτίζεται» στην  πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για έναν ακόμη Αύγουστο, ερχόμενος για πρώτη φορά το 2014. Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος 15 αθλητές, ενώ στα 6 ανέρχονται τα μεταγραφικά αποκτήματα, τα οποία είναι οι: Κάρτερ, Τζόνσον, Μούρ, Φαγιέ, Σαρικόπουλος και Γκίκας. Νέος προπονητής είναι ο Νίκος Βετούλας με τον Μάκη Γιατρά να έχει πλέον τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή. Οι Αχαιοί ανέβηκαν στην Α1΄, ύστερα και από την μη κάθοδο του Φάρου Κερατσινίου. Μετά το Καρπενήσι θα υπάρξουν δυνατά φιλικά παιχνίδια στην Γερμανία, ενώ αναμένεται και αγώνας με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Στην Προεδρία της ΚΑΕ βρίσκεται πλέον ο Χρήστος Μήλας, ενώ ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας Πατρών έχει ιδρυθεί το 1985. Από το 2006 έως το 2009 κατέκτησε τρεις σερί ανόδους, φτάνοντας στην Α1΄ ΕΣΚΑΗ από την Γ΄ ΕΣΚΑΗ. Τα τελευταία χρόνια κέρδισε ακόμη τέσσερις(!) σερί ανόδους και από την Α1΄ ΕΣΚΑΗ(2012-2013) πήγε στην Γ΄ Εθνική(2013-2014) από εκεί την Β΄ Εθνική(2014-2015), στην συνέχεια στην Α2΄(2015-2016) και πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία της(2016-2017) στην Α1΄.  Έδρα του είναι το κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», χωρητικότητας 4200 θέσεων, ενώ χρώματα του είναι το μαύρο και το λευκό.

Έφτασε την Τετάρτη


Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας από την Τετάρτη 24 Αυγούστου λίγο μετά τις 12(Φωτογραφία Γιώργου Ζαλοκώστα, www.evrytanika.gr). Το απόγευμα στις 16:15 έκανε την πρώτη της προπόνηση πριν τον Παναθηναϊκό. 


Καρπενήσι=άνοδος
Οι Πατρινοί προετοιμάζονται για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι στο Καρπενήσι, «μετακομίζοντας» φέτος από το Avaris στο Montana. Ήρθαν για πρώτη φορά το 2014 ως ομάδα της Γ΄ Εθνικής και κάθε χρόνο ανεβαίνουν και ένα σκαλί παραπάνω.

Οι καλαθοσφαιριστές της αποστολής
Στην προετοιμασία λαμβάνουν μέρος οι εξής 15 αθλητές: Νίκος Πέττας, Άγγελος Τσάμης, Βασίλης Γιαννικόπουλος, Πέτρος Γερομιχαλός, Ανδρέας Σκούφης, Νίκος Γκίκας, Ζήσης Σαρικόπουλος, Κάβελ Τζόνσον, Έλι Κάρτερ και Μακ Κένζι Μούρ. Στην αποστολή συμμετέχουν και οι καλαθοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής Παναγιώτης Βύρλας(17χρονος σέντερ, ύψους 2,06), Θοδωρής Κυριλής(17χρονος πόιντ γκάρντ, ύψους 1,86), Νίκος Κουμουνδούρος(17χρονος σμολ φόργουορντ, ύψους 1,98) και Παναγιώτης Γκάτζιος(16χρονος πάουερ φόργουορντ, ύψους 2,02), όπως και ο Παναγιώτης Γράβας(22χρονος φόργουορντ από τους Μαχητές Πεύκων, ύψους 2,00). Πλην του τεχνικού επιτελείου συνοδοί είναι ο Γενικός Διευθυντής Μάκης Γιατράς και ο τιμ μάνατζερ Σταύρος Δανιήλ.

4 «ξένοι» & 2 Έλληνες


 
Οι 6 μεταγραφές των Πατρινών είναι οι ακόλουθες: Μακ Κένζι Μούρ(Φωτογραφία πάνω αριστερά, 24χρονος Αμερικανός γκάρντ από τους Canterbury Rums της Νέας Ζηλανδίας, ύψους 1,98), Κάβελ Τζόνσον(Φωτογραφία πάνω κέντρο, 31χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ-σέντερ από τους Jiang Huai Shan Dian της Κίνας,, ύψους 2,03), Ζήσης Σαρικόπουλος(Φωτογραφία πάνω δεξιά, 26χρονος σέντερ από την ΑΕΚ, ύψους 2,13), Νίκος Γκίκας(Φωτογραφία κάτω αριστερά, 26χρονος πόιντ γκάρντ από την Νέα Κηφισιά, ύψους 1,86), Έλι Κάρτερ(Φωτογραφία κάτω κέντρο, 25χρονος Αμερικανός πόιντ γκάρντ από το Boston College, ύψους 1,88) και Μοχάμεντ Φαγέ(Φωτογραφία κάτω δεξιά 31χρονος Σενεγαλέζος φόργουορντ από την Παλακανέστρο Βαρέζε, ύψους 2,08). Ο Φαγέ δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

Οι αθλητές του περυσινού ρόστερ που συνεχίζουν:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Νίκος Πέττας
35
Γκάρντ
1,95
Άγγελος Τσάμης
35
Γκάρντ
1,92
Ανδρέας Σκούφης
18
Γκάρντ
1,92
Βασίλης Γιαννικόπουλος
28
Φόργουορντ
1,95
Πέτρος Γερομιχαλός
22
Φόργουορντ
2,02

Αποχωρήσαντες παίχτες


Παρελθόν αποτέλεσαν από το περυσινό ρόστερ οι: Γιώργος Δανάς(25χρονος πόιντ γκάρντ, 1,85), Φάνης Κουμπούρας(33χρονος πόιντ γκάρντ, 1,87), Γιάννης Χαμηλός(32χρονος γκάρντ, 1,87), Βλάντιμιρ Πέτροβιτς(39χρονος σμόλ φόργουορντ, 1,99), Φάχρο Αλίχοτζιτς(28χρονος σέντερ, 2,08), Σωκράτης Μαναβόπουλος(35χρονος πάουερ φόργουορντ, 2,01) και Στιβ Πάνος(28χρονος σέντερ, 2,06)

Ανέλαβε ο Βετούλας


Ο 42χρονος Νίκος Βετούλας(Φωτογραφία) είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας. Ως αθλητής έπαιξε στον Απόλλωνα Πάτρας, στον ΠΑΟΚ, στην Νήαρ Ήστ, στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας, στον Άρη, στην Ούντινε, στην ΑΕΚ και στην Μούρθια. Ως προπονητής εργάστηκε στον Άρη, στον Απόλλωνα Πάτρας και στην SAM Basket Massagno. Προπόνησε το 2014 τον Απόλλωνα στο Καρπενήσι.

Το τεχνικό τιμ


Το επιτελείο αποτελούν πλην του Νίκου Βετούλα αποτελούν οι: Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Σταθάτος, Κώστας Ντούβας(Βοηθοί), Κώστας Λαψάνης(Γυμναστής) Παναγιώτης Χαλκιόπουλος(Φυσιοθεραπευτής) και Ανδρέας Μαραμένος(Γυμναστής).

Γενικός Διευθυντής ο πρώην coach

 












Γενικός διευθυντής είναι ο πρώην τεχνικός Μάκης Γιατράς(Φωτογραφία αριστερά) και τιμ μάνατζερ ο Σταύρος Δανιήλ(Φωτογραφία δεξιά). Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και υπεύθυνος του προγράμματος «Νους» Κώστας Μίσσας δεν βρίσκεται στο Καρπενήσι. Ο κ. Γιατράς ήταν ο επί σειρά προπονητής, φέρνοντας πολλές επιτυχίες στον σύλλογο. Ο κ. Δανιήλ είχε τον αντίστοιχο ρόλο στον Απόλλωνα Πάτρας.

Στην Α1΄ με «παραθυράκι»
Ο Φάρος Κερατσινίου αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1΄ και την θέση του πήρε ο Προμηθέας Πατρών, ο οποίος στην κανονική διάρκεια της Α2΄ ήταν 4ος. Στα play off ανόδου απέκλεισε με 3-2 νίκες τον Εθνικό και προκρίθηκε στους τελικούς, όπου ηττήθηκε με 88-78 από τον Φάρο Κερατσινίου(3-0 νίκες), τερματίζοντας 3ος. Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η συμμετοχή στην Α1΄ και συνεπώς θα εκπροσωπήσει μαζί με τον Απόλλωνα στην μεγάλη κατηγορία το Αχαϊκό μπάσκετ.

Αρχή στις 18 Αυγούστου


Στο κλειστό γήπεδο της Παναχαϊκής εξ αιτίας εργασιών το ΠΑΡΕΚ του ΠΕΑΚ «Δημήτρης Τόφαλος» διεξήχθη την Πέμπτη 18 Αυγούστου η πρώτη συνάντηση, παρουσία του Προέδρου Χρήστου Μήλα και των μελών του Δ.Σ. Παντελή Αθανασίου και Τάσου Χρυσανθόπουλου.

Φιλικά με Παναθηναϊκό & στην Γερμανία


Μετά το Καρπενήσι θα ακολουθήσουν φιλικά στην Γερμανία με την Μπάμπεργκ(31 Αυγούστου) και την Μπαϊρόιτ(1 Σεπτεμβρίου). Στις 29 Αυγούστου στο κλειστό του Montana αναμένεται φιλικό ματς με τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό.

Πρόεδρος ο Μήλας














Ο 43χρονος Χρήστος Μήλας(Φωτογραφία αριστερά), που έχει υπηρετήσει την ομάδα από διάφορα πόστα είναι ο νέος Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Προμηθέας. Ιδιοκτήτης και πρώην Πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος(Φωτογραφία δεξιά)




























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, www.asp-promitheas.gr