Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ποταμιά-Καλλιθέα 0-10

Βγάζοντας αρκετούς αυτοματισμούς η Καλλιθέα «ξεμούδιασε» κόντρα στην ανέτοιμη κυπελλούχο Ευρυτανίας Ποταμιά, νικώντας την με 0-10.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του ματς να κοντράρει τον αντίπαλο, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν χαώδεις. Οι κυπελλούχοι της ένωσης μας μετρούν λίγες ημέρες προετοιμασίας και είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν εμπειρίες παίζοντας ενάντια σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο. Σχεδόν σε όλο το 90λεπτο αμύνονταν έχοντας μια πολύ καλή ευκαιρία λίγο πριν το ημίχρονο με τον Ηλία Σαπούνη.
Η Καλλιθέα του Τάκη Γκώνια είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» από τις προπονήσεις και να βγάλει μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα που έχει δουλέψει. Έβγαλε αρκετούς αυτοματισμούς και σκόραρε 10 φορές κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Δυο φορές σκόραραν οι: Αλέξανδρος Σμυρλής και Σάββας Ηλιάδης και από 1 οι: Ορέστης Μάκκο, Έρικ Γουόρντεν, Ανδρέας Τσίπρας, Λεωνίδας Κυριζάκης, Δαμιανός Γκίνης και Κώστας Κρεββατάς.

Μικρό ενδιαφέρον
Η φιλική αναμέτρηση δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης μας και έγινε παρουσία μόλις 20 περίπου θεατών.


Πρώτο και για τους 2
Το παιχνίδι ήταν το πρώτο φιλικό και για τις δυο ομάδες.

Στόπερ ο Αντωνίου


Στο κέντρο της άμυνας της Ποταμιάς αγωνίστηκε ο νεαρός Πάνος Αντωνίου, που αγωνίστηκε τα δυο τελευταία χρόνια στην ομάδα νέων της Λαμίας.

Αναχωρεί αύριο
Η Καλλιθέα ολοκληρώνει την 15ημερη προετοιμασία της στο Καρπενήσι και αναχωρεί το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Ο Βουλπιώτης Τσίπρας


1 φορά σκόραρε ο Βουλπιώτης φορ της Καλλιθέας Ανδρέας Τσίπρας.

Μόνο ο  Γουόρντεν


Το μοναδικό νέο απόκτημα στην ενδεκάδα της Καλλιθέας ήταν ο Έρικ Γουόρντεν.

Βασικοί Καλύβας-«Μπί»-Κωστής


Για τους Ευρυτάνες πλην του Αντωνίου στην βασική 11αδα ξεκίνησαν ακόμη 3 ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στο σύλλογο, ωστόσο είναι πιθανό να αποκτηθούν. Πρόκειται για τον γκολκίπερ του Παναγραφιωτικού Γιώργο Καλύβα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία Κέντρο) της ίδιας ομάδας και τον Νίκο Κωστή (Φωτογραφία Δεξιά) του Βελουχίου.

Με διακριτικά
Η ομάδα της Ποταμιάς φόρεσε διακριτικά κίτρινου χρώματος, καθώς η Καλλιθέα είχε μπλε εμφανίσεις, όπως μπλε ήταν και τα προπονητικά φανελάκια των Μεγαλοχωριτών.

Ντεμπούτο Γκώνια


Ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της Καλλιθέας έκανε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Τάκης Γώνιας.

Α΄ Mέρος

Στο 5λεπτο


Με την συμπλήρωση του 5ου λεπτού οι φιλοξενούμενοι της Καλλιθέας άνοιξαν το σκορ. Ο Ανδρέας Τσίπρας πάσαρε στον Αλέξανδρο Σμυρλή (Φωτογραφία), που με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1.




Δεύτερο από Μάκκο


Στο 11ο λεπτό ο Πέτρος Λεβέντης σέντραρε από τα δεξιά επικράτησε σύγχυση στην περιοχή της Ποταμιάς και ο πιτσιρικάς Ορέστης Μάκκο επωφελήθηκε και με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα διαμόρφωσε το 0-2.




Ξανά ο Σμυρλής
Ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Σμυρλής σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 17΄, όταν ο Ανδρέας Τσίπρας τον τροφοδότησε και αυτός μέσα από την περιοχή και αριστερά με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-3.



Σκόραρε ο Τσίπρας
Στο 20ο λεπτό ο Έρικ Γουόρντεν πάσαρε στον Ανδρέα Τσίπρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 0-4.




«5αστερη»
Η Καλλιθέα έφτασε στο 0-5 στο 37ο λεπτό, όταν ο Τζέιμς Σταμόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Έρικ Γουόρντεν με κοντινή προβολή σκόραρε για το 0-5.



Η ευκαιρία της Ποταμιάς


Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν κοντά στο γκολ στο 45ο λεπτό, μετά την μπαλιά του Αργύρη Τσάκνη, ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει ανακόπηκε σε κόρνερ.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Λεβέντης σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Σμυρλή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
5΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Σμυρλή, που με σουτ στην αριστερή γωνία του Καλύβα έκανε το 0-1.
11΄: Ο Λεβέντης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, ο Μάκκο με σουτ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-2.
17΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Σμυρλή, ο οποίος με δυνατό σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Καλύβα (0-3).
20΄: Ο Γουόρντεν πάσαρε στον Τσίπρα, που από κοντά με πλασέ έκανε το 0-4.
21΄: Μετά από λάθος του Μαντζιούτα, ο Γουόρντεν σούταρε από κοντά ο Καλύβας απέκρουσε και στην συνέχεια η άμυνα της Ποταμιάς παραχώρησε κόρνερ.
26΄: Σουτ του Σταμόπουλου μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ευρυτανικής ομάδας.
37΄: Ο Σταμόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γουόρντεν με προβολή εξ επαφής σκόραρε (0-5).
45΄: Ο Τσάκνης έκανε έξοχη μπαλιά στον Σαπούνη, που έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και πριν σουτάρει από κοντά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Ακόμη 5
Η Καλλιθέα στο δεύτερο μέρος έβαλε ακόμη 5 τέρματα για να φτάσει στο τελικό 0-10.

«Αθηναϊκά ντεμπούτα»

 












Στο δεύτερο μέρος ποδοσφαιριστές της Αθηναϊκής ομάδας έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο με την ομάδα τους. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Κουιρουκίδη (Φωτογραφία Αριστερά), Νίκο Σταματάκο (Φωτογραφία Δεξιά, Επέστρεψε από την Χαλκίδα) και Κώστα Κρεββατά. Ο Δαμιανός Γκίνη προπονήθηκε και πριν λίγο καιρό στο Καρπενήσι με τον Πανιώνιο και θα αγωνιστεί και φέτος στην Καλλιθέα ως δανεικός.

Συμμετείχαν Κυριζάκης-Πάττας-Τοπάλι

 












Τρεις αθλητές αγωνίστηκαν επίσης που δεν ανήκουν ακόμη επίσημα στην ομάδα. Πρόκειται για τους: Λεωνίδα Κυριζάκη, Νίκο Πάττα (Φωτογραφία Αριστερά) και Γρηγόρη Τοπάλι (Φωτογραφία Δεξιά).

Ανάποδο ψαλίδι «Ήλι»


Ο Σάββας Ηλιάδης (Φωτογραφία) στο 62ο λεπτό πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, λίγο πιο μπροστά από την γραμμή της περιοχής και αριστερά έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιώργου Καλύβα (0-6).



Συνέχισε με γκολ
Ο Σάββας Ηλιάδης 3 λεπτά έπειτα συνέχισε με φόρα, αφού έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με όμορφο χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς σκόραρε για το 0-7.



Θετικοί οι «μικροί»

 












Θετικά δείγματα έδειξαν οι νεαροί που προπονούνται με την Ποταμιά. Ο Παναγιώτης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως στόπερ και αν και μόλις 14 είχε αρκετά διωξίματα και σωστές τοποθετήσεις, σε θέση αριστερού μπακ έπαιξε ο νεαρός Αλέκος Κεφαλάς (Φωτογραφία Δεξιά).

Με Ζαγκότση


Ο Γιώργος Ζαγκότσης(Φωτογραφία) αγωνίστηκε με τους Μεγαλοχωρίτες σχεδόν μετά από 1,5 χρόνο.

8 με Κυριζάκη


Ο Λεωνίδας Κυριζάκης ήταν ο σκόρερ του 8ου τέρματος των φιλοξενούμενων, όταν στο 77ο λεπτό πήρε την πάσα από τον Νίκο Σταματάκο και μέσα από την περιοχή και δεξιά με δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι των κυπελλούχων Ευρυτανίας πέτυχε το 0-8.



Με «κυανέρυθρο» χρώμα


Στο 81΄ μετά την πάσα του Γκέτσι, ο Δαμιανός Γκίνης (Φωτογραφία) με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-9. Ο Γκίνης είναι δανεικός από τον Πανιώνιο και πριν από ένα μήνα προετοιμάστηκε ξανά στο Καρπενήσι με τους Νεοσμυρνιώτες.



Με Κρεββατά στο 0-10


Στο 84ο λεπτό ο Γρηγόρης Τοπάλι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Κώστας Κρεββατάς από κοντά στο ντεμπούτο του σκόραρε με σουτ για το τελικό 0-10. Ο Κρεββατάς έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν ομάδες του νομού στην Δ΄ Εθνική.



Ακυρωθέν τέρμα


Στην τελευταία φάση του ματς (91΄) ο Αλέξανδρος Γκέτσι (Φωτογραφία) σκόραρε, ωστόσο βρίσκονταν σε αντικανονική θέση οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ.



Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Συριόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και το γυριστό σουτ του Κουιρουκίδη πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
62΄: Ο Ηλιάδης με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι λίγο πιο μπροστά από την περιοχή και αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της Ποταμιάς κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 0-6.
65΄: Ο Ηλιάδης έκανε την επέλαση από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με χαμηλό πλασέ από πλάγια στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς σκόραρε για το 0-7.
77΄: Ο Σταματάκος πάσαρε στον Κυριζάκη, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά και αφού η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-8.
81΄: Ο Γκέτσι πάσαρε στον Γκίνη, που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-9.
84΄: Ο Τοπάλι έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Κρεββατάς με σουτ από κοντά πέτυχε το τελικό 0-10.
86΄: Σουτ του Γκέτσι απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.
90΄: Σουτ του Κρεββατά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Λιάγκος(65΄ Γιαννακόπουλος), Μισύρης(21΄ Μπίκας), Μαντζιούτας Κ.(70΄ Μπουμπουρής), Αντωνίου, Κόγιας(62΄ Σαπούνης), Γιαννακόπουλος(46΄ Γενιτσαρόπουλος), Σαπούνης(46΄ Κωστής, 62΄ Νεοφύτου, 74΄ Ζαγκότσης), Νεοφύτου(21΄ Τσάκνης), Κωστής(30΄ Οικονόμου), Μπισμπίκης(74΄ Κεφαλάς)

Καλλιθέα (Τάκης Γκώνιας): Μιχελής(46΄ Ντογκοτάρι), Λεβέντης(46΄ Κυριζάκης), Σταμόπουλος(46΄ Ευαγγέλου), Τσώνης(46΄ Συριόπουλος), Μουχτάρης(46΄ Πάττας), Μπέλης(46΄ Γκίνης), Κατσικογιάννης(46΄ Τοπάλι), Μάκκο(46΄ Τουρούκης, 74΄ Κόττας), Τσίπρας(46΄ Κουιρουκίδης, 74΄ Κρεββατάς), Γουόρντεν(46΄ Σταματάκος), Σμυρλής(46΄ Ηλιάδης, 74΄ Γκέτσι)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος