Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Αχαρναϊκός-Αήττητος Σπατών 0-0

Δεν περιελάμβανε συγκινήσεις το φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Αχαρναϊκού και του Αήττητου Σπατών, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με 0-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 10:00 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών και είχε διάρκεια 80 λεπτά. Τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο κατηγορίες. Ο μεν Αχαρναϊκός αγωνίζεται στην Football League, ο δε Αήττητος στην Α΄ ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.
Ο Αχαρναϊκός του Δημήτρη Αρναούτη έδωσε το δεύτερο του ματς μετά από μια εβδομάδα μετά από αυτό με τον Άρη, χρησιμοποιώντας μόλις 15 ποδοσφαιριστές. Αμυντικά ήταν ξανά αρκετά καλός, όμως δεν είχε την ανάλογη επιθετική επίδοση, στην οποία συντέλεσε και η απουσία του Μιχάλη Ματσούκα.
Ο Αήττητος του Πάρι Κωνσταντακόπουλου παρότι είναι μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αγωνιζόμενος με έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Πήρε άριστα στο αμυντικό κομμάτι και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος ο Χρήστος Πέντσας σημάδεψε το δοκάρι του Μανώλη Αποστολίδη.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι και επέστρεψαν μετά το φιλικό στην βάση τους.

Χωρίς θεατές
Δεν υπήρχε παρουσία θεατών στην πρωινή φιλική αναμέτρηση. Οι κερκίδες ήταν εντελώς άδειες.


Πρωινό ματς
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και όχι στις εγκαταστάσεις του Avaris, στο οποίο διέμειναν οι δυο αποστολές.

Έπαιξαν 80΄
Μετά από συνεννόηση των δυο προπονητών το παιχνίδι είχε διάρκεια 80 λεπτά(2 40λεπτα).

Αντίπαλος ο Στάθης


Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Στάθης Μωυσιάδης(Φωτογραφία) του Αήττητου έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Ξανά 0
Και το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Αχαρναϊκού στο Καρπενήσι ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Είχε προηγηθεί πριν μια εβδομάδα αγώνας ενάντια στον Άρη.

Πρώτο του Αποστολίδη


Ο έμπειρος τερματοφύλακας Μανώλης Αποστολίδης(Φωτογραφία) έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια του Αχαρναϊκού. Στο προηγούμενο φιλικό είχε συμμετάσχει ο Οδυσσέας Γαρδικιώτης.

Επιστροφή στην βάση
Οι δυο ομάδες επέστρεψαν μετά την ολοκλήρωση του φιλικού στην βάση τους.

Σχεδόν όλοι «νέοι»




Για την ομάδα του Αήττητου ξεκίνησαν αρκετά από τα μεταγραφικά αποκτήματα στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τους: Χρήστο Κύρκο(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Αλέξανδρο Λαλαούνη(Φωτογραφία πάνω κέντρο), Στάθη Μωυσιάδη, Παύλο Βαγγελή(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Χρήστο Σκούμα, Ναπολέωντα Γκούμα(Φωτογραφία κάτω αριστερά), Ηρακλή Αλεξίου(Φωτογραφία κάτω κέντρο) και Γιασίν Αλιμπάς(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Ανδρέας Αρκουμάνης, Μανώλης Λύγκος και Σταμάτης Μπαράκος αποτελούσαν μέλη της περυσινής ομάδας, που κατέκτησε την άνοδο.

Ντεμπούτο Κωνσταντακόπουλου


Για πρώτη φορά κάθισε κάτω από τον πάγκο των Σπατών ο Πάρις Κωνσταντακόπουλος(Φωτογραφία). Ο φιλόδοξος coach ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.


Τραυματίας ο Ματσούκας
Για το συγκρότημα του Μενιδίου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο φορ Λευτέρης Ματσούκας.

Α΄ Μέρος

Προσεκτικοί στις άμυνες
Αχαρναϊκός και Αήττητος φύλαξαν τα νώτα τους και δημιούργησαν πολύ λίγες καλές ευκαιρίες για γκολ.

Οι ελάχιστες ευκαιρίες


Ο Αήττητος προσπάθησε να απειλήσει με τα σουτ των: Χρήστου Σκούμα(Φωτογραφία αριστερά) και Ανδρέα Αρκουμάνη(Φωτογραφία κέντρο). Αντίθετα οι Μενιδιώτες είχαν μια καλή τελική με τον Αιγύπτιο Άμρο Τάρεκ (Φωτογραφία δεξιά). Στο 21ο λεπτό ο Γιάννης Σωτηράκος του Αχαρναϊκού σούταρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Κύρκου, όμως τελικά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο β΄ βοηθός Σπύρος Μπύρος είχε σηκώσει την σημαία του για οφσάιντ.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Σκούμας δοκίμασε σουτ  από θέση δεξιά και ο Αποστολίδης μάζεψε με διπλή προσπάθεια.
21΄: Από προσπάθεια του Παπατόλιου, σουτ του Σωτηράκου κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αήττητου.
25΄: Σουτ του Τάρεκ από πλάγια δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κύρκος.
30΄: Καλό σουτ του Αρκουμάνη εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη.

Β΄ Μέρος

Δεν άλλαξε το σκηνικό
Σε ένα παιχνίδι κέντρου και χωρίς ξανά να  υπάρχουν πολλές ευκαιρίες οι δυο Αθηναϊκές ομάδες παρέμειναν στο 0-0.

Πέρασαν Ντάγκρας & Βούζας














Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημήτρης Αρναούτης πέρασε στο γήπεδο τους: Θωμά Βούζα(22χρονος μέσος από τον Καμπανιακό) και Δημήτρη Ντάγκρα(21χρονος μεσοεπιθετικός από τον Αστέρα Βάρης).Ο Δημήτρης Αρναούτης έκανε μόλις 4 αλλαγές.

Δοκάρι Σπατών


Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του Πανθρακικού Χρήστος Πέντσας(Φωτογραφία) είχε προσπάθεια στο δοκάρι στις αρχές της επανάληψης μετά την σέντρα του κινητικού Γιώργου Τσούκα. Αντίθετα για το συγκρότημα του Δημήτρη Αρναούτη ένα μακρινό σουτ του Μιχάλη Μαρή δεν ανησύχησε τον Αντώνη Κονόμι.


Ντεμπούτο Τσαλάκου-Γκόμπλια-Πέντσα














Για την ομάδα της Ανατολικής Αττικής ντεμπούτο έκαναν και οι: Γιάννης Τσαλάκου(Φωτογραφία αριστερά), Μιχάλης Γκόμπλιας(Φωτογραφία δεξιά) και Χρήστος Πέντσας.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Τσούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Πέντσα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη και έφυγε άουτ.
60΄: Μακρινό σουτ του Μαρή πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κονόμι.

Συνθέσεις Ομάδων

Αχαρναϊκός (Δημήτρης Αρναούτης): Αποστολίδης, Μουστάκης(62΄ Τσαλικίδης), Χριστοφιλέας, Καστριτσέας(41΄ Βούζας), Σωτηράκος, Τσεμπερίδης, Παπατόλιος(62΄ Κυριαζόπουλος), Μαρής, Τάρεκ(41΄ Ντάγκρας), Ντούγκα, Αναστασίου

Αήττητος (Πάρις Κωνσταντακόπουλος): Κύρκος(41΄ Κονόμι), Αρκουμάνης(41΄ Ράπτης), Λαλαούνης(41΄ Τσαλάκου), Μπαράκος(41΄ Βιδάλης), Μωυσιάδης, Αλεξίου, Βαγγελή(41΄ Γκόμπλιας), Σκούμας(41΄ Τσούκας), Γκούμας(56΄ Κουτρούμπας) Αλιμπάς(41΄ Κοσμάς), Λύγκος(41΄ Πέντσας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος