Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Άρης-Αχαρναϊκός 0-0

Άρης και Αχαρναϊκός στο πρώτο τους φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι, το οποίο είχε διάρκεια 80 λεπτά παρέμειναν ισόπαλοι με 0-0. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στην Football League.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 7 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, άρχισε στις 6 και παρακολουθήθηκε από αρκετούς φίλους των Θεσσαλονικιών.
Ο Άρης του Νίκου Αναστόπουλου εμφανίστηκε φυσιολογικά «κουρασμένος»  και θα δουλέψει να διορθώσει τις αδυναμίες του. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και ο Ίλιτς με τον Ανάκογλου. Ο Γκαέλ Ν΄Λουντούλου σημάδεψε στο πρώτο μέρος με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Οδυσσέα Γαρδικιώτη.
Ο Αχαρναϊκός του Δημήτρη Αρναούτη με πιο απειλητικό παίχτη τον Μιχάλη Ματσούκα έδειξε καλά δείγματα γραφής, έχοντας αρκετά συμπαγή αμυντική γραμμή και προσπαθώντας για ένα γκολ επιθετικά. Οι Μενιδιώτες δοκιμάζουν ποδοσφαιριστές με σκοπό την ενδυνάμωση τους.
Οι δυο ομάδες αναχωρούν την Κυριακή 14 του μηνός και αναμένεται να δώσουν και άλλο φιλικό ματς, απέναντι στον Αήττητο Σπατών.

Επιδρομή «Αρειανών»
Άλλο χρώμα έδωσε στο Καρπενήσι η παρουσία αρκετών φίλων του Άρη, που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Άναψαν καπνογόνα, τραγουδούσαν συνθήματα, ενώ υπήρχαν και αρκετά πανό. Ξεχώρισε το σύνθημα «Άλλοι για μπάνια και ηλιοθεραπεία ΑΡΗ μαζί και στην Ευρυτανία». Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 100 θεατές.



80λεπτο
Το φιλικό ματς είχε διάρκεια 80 λεπτά(Δυο 40λεπτα) και έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Παρουσία Καρυπίδη


Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας βρέθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες το «αφεντικό» του Άρη Θεόδωρος Καρυπίδης(Φωτογραφία), που παρακολούθησε φυσικά το φιλικό.


Πρώτο «τεστ»
Οι δυο ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League

Ο Ευρυτάνας Πρόεδρος


Καταγωγή από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τον Προυσό και το Κλαυσί έχει ο Πρόεδρος του Αχαρναϊκού Κλήμης Κολιός(Φωτογραφία).

2η φορά στον Άρη


Ο Κώστας Διώτης(Φωτογραφία) είχε διευθύνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αγώνα της Γ΄ Εθνικής μεταξύ Άρη και Βυζάντιου Κοκκινοχώματος.

Απαραίτητα time out
Στο 20ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στο 25ο της επανάληψης υπήρξαν time out, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.



Επιστροφή Νέτο και Διούδη














Την φανέλα του Άρη φόρεσαν ξανά ο Βραζιλιάνος Ντάρσι Νέτο(Φωτογραφία αριστερά) και ο πορτιέρο Σωκράτης Διούδης(Φωτογραφία δεξιά), που επέστρεψαν στην ομάδα.

Οι αρχηγοί αποστολής
Συζήτηση πριν την έναρξη του αγώνα είχαν οι εκπρόσωποι των δυο ομάδων και αρχηγοί αποστολής στην προετοιμασία του Καρπενησίου Γρηγόρης Κάκκαλης(Άρης) και Ηλίας Παρασκευάς(Αχαρναϊκός).


Ντεμπούτο για δυο «κίτρινους»














Ο Ισπανός μέσος Αντρέου Γκουεράο(Φωτογραφία Αριστέρα) και ο πλάγιος μπακ Χρήστος Μπούρμπος (Φωτογραφία Δεξιά) έκαναν την πρώτη τους ανεπίσημη εμφάνιση με τους «κίτρινους».

«Πρώτη» Κυριαζόπουλου & Τσεμπερίδη














Από πλευράς Αθηναίων πολύ καλή παρουσία στο ντεμπούτο του είχε ο μέσος Αλέξανδρος Τσεμπερίδης(Φωτογραφία δεξιά), ενώ βασικός άρχισε και ο νεοαποκτηθείς νεαρός Γιάννης Κυριαζόπουλος(Φωτογραφία αριστερά).

Τέρμα ο Γαρδικιώτης


Ο Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας Οδυσσέας Γαρδικιώτης(Φωτογραφία) υπερασπίστηκε την εστία των Μενιδιωτών. Προπονήθηκε το 2014 στο Καρπενήσι με την Ζάκυνθο.

Μπροστά ο Ντούγκα


Στην κορυφή της επίθεσης του Αχαρναϊκού συμμετείχε ο 22χρονος Κενυάτης Ίσμαελ Ντούγκα(Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ημίχρονο
Οι ομάδες των Νίκου Αναστόπουλου και Δημήτρη Αρναούτη μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο 40λεπτο παρέμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα.  Δοκάρι είχε ο Άρης με τον Ν΄ Λουντούλου και καλή φάση με τον Τσεμπερίδη ο Αχαρναϊκός.

Δοκάρι Ν΄ Λουντούλου


Ο Άρης είχε δοκάρι στο 25΄, όταν μετά την σέντρα του Νίκου Τσουμάνη, η κεφαλιά του Γκαέλ Ν΄Λουντούλου(Φωτογραφία) αποκρούστηκε από τον Οδυσσέα Γαρδικιώτη, προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ.



Κινητικός ο Λευτέρης


Από πλευράς Αχαρναϊκού ο Λευτέρης Ματσούκας(Φωτογραφία) ήταν αρκετά δραστήριος, έχοντας δυο τελικές προσπάθειες στο 13΄ και στο 34΄. Στην καλύτερη ευκαιρία της ομάδας στο 29΄ το σουτ του Αλέξανδρου Τσεμπερίδη αποκρούστηκε σε κόρνερ.


Ένταση Ντούνη-Ματσούκα


Στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 26΄ υπήρξε ένταση μεταξύ του Μάρκου Ντούνη(Φωτογραφία) του Άρη και του Λευτέρη Ματσούκα του Αχαρναϊκού. Τελικά οι δυο ποδοσφαιριστές συμφιλιώθηκαν.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Ματσούκας δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά, το οποίο μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Διούδης.
25΄: Ο Τσουμάνης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ν΄ Λουντούλου έπιασε την κεφαλιά, ο Γαρδικιώτης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του και έφυγε σε κόρνερ.
29΄: Ο Παπατόλιος σε εκτέλεση φάουλ «έστρωσε» στον Τσεμπερίδη, το χαμηλό σουτ του οποίου απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο πορτιέρο του Άρη.
34΄: Σουτ του Ματσούκα έξω από την περιοχή έφυγε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.
40΄:  Ο Καπνίδης επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αχαρναϊκού.

Β΄ Μέρος

Όλα μηδέν
Ο Άρης και ο Αχαρναϊκός εμφανώς κουρασμένοι στην επανάληψη δεν κατάφεραν κάτι το αξιόλογο, μένοντας στο τελικό 0-0

Έπαιξαν Αναγνωστόπουλος-Ίλιτς-Ανάκογλου
 

Από πλευράς Θεσσαλονικιών στην επανάληψη έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και τα δυο τελευταία αποκτήματα Μπράνα Ίλιτς (Φωτογραφία κέντρο)και Δημήτρης Ανάκογλου(Φωτογραφία δεξιά).

Ο Αιγύπτιος Τάρεκ














Ο Δημήτρης Αρναούτης χρησιμοποίησε σε όλο το δεύτερο 40λεπτο τον 24χρονο Αιγύπτιο μεσοαμυντικό Άμρο Τάρεκ(Φωτογραφία αριστερά), ενώ έπαιξε και ο υπό δοκιμή Ρόνι Καράι(Φωτογραφία δεξιά) από τους νέους του Παναιτωλικού.

Απειλητικός με Μαρή


Ο Ελευσινιώτης Μιχάλης Μαρής(Φωτογραφία) προσπάθησε δυο φορές να χριστεί σκόρερ στο 45΄, αλλά αστόχησε.




Άμυνα ο  Καστριτσέας














Στην πρώτη του εμφάνιση με τον Αχαρναϊκό ο Λεωνίδας Καστριτσέας(Φωτογραφία αριστερά) έπαιξε στο γήπεδο, στο οποίο έχει αγωνιστεί ξανά με τον Αστέρα Τρίπολης. Ελάχιστα αγωνίστηκε ο νεαρός Ανδρέας Μεγαλοοικονόμου(Φωτογραφία δεξιά).

Συμμετείχε ο Μανζινγκά


Στην επανάληψη έπαιξε για τους Θεσσαλονικείς ο 18χρονος Γάλλος Ράντι Μανζινγκά(Φωτογραφία), αλλά και οι νεαροί Καρβούνης και Σωτηριάδης.

Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Ματσούκας σέντραρε από δεξιά, ο Μαρής σούταρε από το ύψος της περιοχής πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου.
49΄: Ο Ματσούκας έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, σέντραρε, όμως Ντούγκα και Μαρής δεν μπόρεσαν να σπρώξουν ην μπάλα στα δίχτυα.
55΄: Πάσα του Ίλιτς στον Βουτσιά, που σούταρε από δεξιά και ο Γαρδικιώτης απέκρουσε.
56΄: Σουτ του Ανάκογλου μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο του Αχαρναϊκού.

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης(41΄ Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος(41΄ Βουτσιάς), Ιντζίδης, Ρόβας, Τσουμάνης(41΄ Ντόγος, 64΄ Σωτηριάδης), Νέτο(41΄ Παυλίδης), Γκουεράο(41΄ Ανάκογλου), Ντούνης(58΄ Μανζινγκά), Καπνίδης(62΄ Καρβούνης), Τάτος(60΄ Τσουμάνης), Ν΄ Λουντούλου(41΄ Ίλιτς)

Αχαρναϊκός (Δημήτρης Αρναούτης): Γαρδικιώτης, Μουστάκης(64΄ Τσαλικίδης), Χριστοφιλέας, Σωτηράκος(41΄ Τάρεκ), Αναστασίου(80’ Μεγαλοοικονόμου), Τσεμπερίδης, Παπατόλιος, Μαρής(64΄ Σωτηράκος), Κυριαζόπουλος(41΄ Καστριτσέας), Ντούγκα, Ματσούκας(58΄ Καράι)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος