Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Όλα έτοιμα για το Energy Duathlon Karpenissi


Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες διάθλου και δρόμου Energy Duathlon Karpenissi 2016 που διεξαχθούν στο Καρπενήσι αυτή την Κυριακή 31/7 με διοργανωτές τον Δήμο Καρπενησίου, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και την Energy Races.
Περισσότεροι από 200 αθλητές όλων των ηλικιών αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλα τα αγωνίσματα της μέρας που θα ξεκινήσει με μαζική εκκίνηση στις 9.30 το πρωί από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει, αλλά όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή ακόμα και την τελευταία στιγμή θα μπορεί να το κάνει στη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 17.00-20.00 στο Ξενοδοχείο LECADIN και την Κυριακή 7.30 – 9.30 στο Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ. Τις ίδιες μέρες και ώρες θα γίνει και η παραλαβή του υλικού του αγώνα από τη γραμματεία.

Υπενθυμίζουμε τα αγωνίσματα, αποστάσεις και κόστος συμμετοχής

Δίαθλο: Duathlon long distance 9-44-7 χλμ – 40 ευρώ
Σκυταλοδρομία: Duathlon relay long distance 9-44-7 χλμ – 50 ευρώ
Δίαθλο: Duathlon sprint distance 3-22-3χλμ – 30 ευρώ
Σκυταλοδρομία: Duathlon relay sprint distance 3-22-3χλμ – 40 ευρώ
Αγώνας δρόμου 10χλμ “Energy Run Karpenissi 10k” – 10 ευρώ
Διαδρομή “Fun Run” 3χλμ, τρέξιμο ή περπάτημα – ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτής συμμετοχής χωρίς χρονομέτρηση – 10 ευρώ
Παιδικός Αγώνας δρόμου 1χλμ “Energy Run kids Karpenissi” – ΔΩΡΕΑΝ

Το βασικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, έχει ως εξής:

Σάββατο 30/7
17:00 – 20:00 Λειτουργία Γραμματείας, και παράδοση πακέτου αθλητών, Ξενοδοχείο LECADIN
17:30 – 18:30 Συγκέντρωση και ενημέρωση εθελοντών, Ξενοδοχείο LECADIN
18:30 Τεχνική ενημέρωση αγώνων (υποχρεωτική για τους αθλητές του διάθλου) , Ξενοδοχείο LECADIN
19:00 Αγωνιστικές και Προπονητικές συμβουλές από ειδικούς , Ξενοδοχείο LECADIN

Κυριακή 31/7
07:30-9.15 Λειτουργία Γραμματείας, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
09:30 Εκκίνηση αγώνων Διάθλου (μικρή και μεγάλη απόσταση) και Δρόμου (10χλμ και 3χλμ)
11:30-12.30 Λειτουργία Γραμματείας παιδικού αγώνα Energy Run kids, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
12:30 Προσυγκέντρωση παιδιών αγώνα Energy Run kids, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
13:00 Εκκίνηση αγώνα Energy Run kids Karpenissi 1χλμ, Πάρκινγκ «Ρίζωμα» – Αρχή οδού Ζηνοπούλου
14:00 Απονομές, Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Τεχνικές επισημάνσεις προς τους συμμετέχοντες
Στους αγώνες διάθλου ισχύουν οι κανονισμοί τριάθλου της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU. Στους αγώνες δρόμου ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ / ITU. Για ότι δεν προβλέπεται και για οποιαδήποτε ένσταση υπεύθυνη είναι η αγωνόδικος επιτροπή. Ανάμεσα στους βασικούς κανονισμούς που πρέπει να προσέξουν οι συμμετέχοντες είναι πως το κράνος στο σκέλος της ποδηλασίας είναι υποχρεωτικό για όλες τις κατηγορίες και για κάθε συμμετέχοντα, όπως και ότι απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.


Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επειδή πάντα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζουν ειδικά οι αθλητές οι συμμετέχοντες αθλητές το δίαθλο, η παρουσία τους στην τεχνική ενημέρωση τη μέρα πριν τον αγώνα (Ξενοδοχείo LECADIN, Σάββατο 30/7 στις 18.30) είναι υποχρεωτική. Άλλωστε αμέσως μετά θα δοθούν πολύ χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς της διοργάνωσης και σε θέματα τακτικής, διατροφής, προπόνησης, οπότε οι παρευρισκόμενοι θα ωφεληθούν διπλά.

Δείτε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαδρομών, το ενημερωμένο πρόγραμμα και τις απαραίτητες τεχνικές επισημάνσεις του αγώνα αναλυτικά εδώ:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-duathlon-karpenisi-2016&event_date=2016-07-31

Δημάκη και Σκουλαρίκης ξεχωρίζουν στις συμμετοχές
 Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν είναι και οι πρωταθλητές του αθλήματος, η Ντενίζ Δημάκη και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, οι οποίοι είναι από τους πρωτεργάτες αυτής της διοργάνωσης και μάλιστα έδωσαν ξεχωριστές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.
Η Ντενίζ Δημάκη δήλωσε στο Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8″ με τον Αντώνη Κυρίκο:
 «Πλέον έχει γίνει θεσμός να γίνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι των πόλεων που φιλοξεν0ύν αγώνες τους αγκαλιάζουν. Το Καρπενήσι που οι πιο πολλοί το έχουν γνωρίσει ως χειμερινό. Ελπίζω η διοργάνωση να γίνει θεσμός. Το Καρπενήσι είναι μεγάλη πρόκληση. Οι αγώνες που θα διοργανώνονται εκεί είναι διαδρομές σε μικρές κατηφόρες. Η τοποθεσία του Καρπενησίου και η θέα σε ανταμείβουν. Είναι μεγάλη πρόκληση για να το δοκιμάσεις».Με τη σειρά του, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης μίλησε την Έλενα Κανέλλου και στο Ράδιο Καρπενήσι
 «Έχουμε τον μεγάλο αγώνα του διάθλου για τους έμπειρους αθλητές, αλλά και τη μικρή απόσταση όπου μπορούν να συμμετέχουν και οι λιγότερο προπονημένοι. Παρέες φίλων που κατέχουν μόνο το ένα από τα δυο αθλήματα μπορούν να κάνουν τη σκυταλοδρομία σε ζευγάρια των 2 των 3 ατόμων. Στους αγώνες που έχουν μόνο τρέξιμο, οι πιο έμπειροι δρομείς μπορούν να τρέξουν στα 10χλμ ενώ οι νέοι να τρέξουν ή απλά να περπατήσουν στα 3χλμ. Για τα παιδιά έχουμε τον παιδικό αγώνα του 1χλμ. Ακόμα και αν κάποιος δεν αισθάνεται έτοιμος να αγωνιστεί, μπορεί να βοηθήσει σαν εθελοντής, ή ακόμα και να έρθεις σαν απλός θεατής να χειροκροτήσει του αθλητές.» στην Έλενα Κανέλλου και στο “Ράδιο Καρπενήσι».

Στις 31 Iουλίου η ενέργεια του Διάθλου θα γεμίσει το Καρπενήσι

#EnergyDuathlonKarpenissi 
Ακολουθήστε μας στο Facebook @EnergyRaces, το Instagram @EnergyRaces.gr και το Twitter@EnergyRaces.
 ις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
 http://www.energyraces.gr/?event=energy-duathlon-karpenisi-2016
 Η Οργανωτική Επιτροπή του “Energy Duathlon Karpenissi”


Πηγή: www.energyraces.gr