Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Energy Duathlon Karpenisi 2016


Μετά από εισήγηση του τεχνικού διευθυντή του αγώνα (και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου) κ. Χρήστου Βαξεβάνη , αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση της διαδρομής της μεγάλης απόστασης του Διάθλου για λόγους ασφαλείας.
Συγκεκριμένα κόβεται το κομμάτι της διαδρομής της Ποταμιάς και Νότια της Πόλης. Οι αθλητές της μεγάλης απόστασης θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με αυτούς της μικρής, αλλά θα κάνουν δύο γύρους αντί για μία. Η ποδηλατική διαδρομή για το μεγάλο διάθλου έτσι, γίνεται λίγο μεγαλύτερη (44χλμ στο σύνολο από 38χλμ) αλλά πιο ήπια καθώς βγήκε η πολύ απότομη ανηφοροκατηφόρα μέσα στην πόλη. Οι αθλητές έτσι πάντως θα έχουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν διπλά το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής στη “Ραχη”.
Για να καλυφθούν επαρκώς όλα τα χιλιόμετρα της διαδρομής ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η βοήθεια τοπικών ομάδων του Καρπενησίου με εθελοντές. Εκτός από τη συμμετοχή στη διοργάνωση αγωνιστικά, μπορείτε να συμβάλετε με την παρουσία σας σαν εθελοντής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στη διοργάνωση στο info@energyraces.gr. H τελική συγκέντρωση και ενημέρωση των εθελοντών θα γίνει 17:30 – 18:30 στο Ξενοδοχείο LECADIN.
Επίσης αποφασίστηκε η εκκίνηση του παιδικού αγώνα να γίνει στις 13.00 στην αρχή της οδού Ζηνοπούλου. Λίγο νωρίτερα, στις 12.30 θα γίνει προσυγκέντρωση των παιδιών έξω από το ξενοδοχείο «Ελβετία», όπου θα είναι και η γραμματεία του αγώνα και με τον υπεύθυνο κριτή της παιδικής διαδρομής θα κατευθυνθούν προς τον τερματισμό. Να θυμίσουμε πως η εκκίνηση όλων των υπόλοιπων αγώνων (μεγάλη και μικρή απόσταση διάθλου, δρόμος 10χλμ, fun run 3χλμ) θα γίνει μαζί στις 09.30.

Το βασικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, έχει ως εξής:

Σάββατο 30/7
17:00 – 20:00 Λειτουργία Γραμματείας, και παράδοση πακέτου αθλητών, Ξενοδοχείο LECADIN
17:30 – 18:30 Συγκέντρωση και ενημέρωση εθελοντών, Ξενοδοχείο LECADIN
18:30 Τεχνική ενημέρωση αγώνων (υποχρεωτική για τους αθλητές του διάθλου) , Ξενοδοχείο LECADIN
19:00 Αγωνιστικές και Προπονητικές συμβουλές από ειδικούς , Ξενοδοχείο LECADIN

Κυριακή 31/7
07:30-9.15 Λειτουργία Γραμματείας, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
09:30 Εκκίνηση αγώνων Διάθλου (μικρή και μεγάλη απόσταση) και Δρόμου (10χλμ και 3χλμ)
11:30-12.30 Λειτουργία Γραμματείας παιδικού αγώνα Energy Run kids, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
12:30 Προσυγκέντρωση παιδιών αγώνα Energy Run kids, Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ
13:00 Εκκίνηση αγώνα Energy Run kids Karpenissi 1χλμ, Πάρκινγκ «Ρίζωμα» – Αρχή οδού Ζηνοπούλου
14:00 Απονομές, Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Τεχνικές επισημάνσεις προς τους συμμετέχοντες
Στους αγώνες διάθλου ισχύουν οι κανονισμοί τριάθλου της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU. Στους αγώνες δρόμου ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ / ITU. Για ότι δεν προβλέπεται και για οποιαδήποτε ένσταση υπεύθυνη είναι η αγωνόδικος επιτροπή. Ανάμεσα στους βασικούς κανονισμούς που πρέπει να προσέξουν οι συμμετέχοντες είναι πως το κράνος στο σκέλος της ποδηλασίας είναι υποχρεωτικό για όλες τις κατηγορίες και για κάθε συμμετέχοντα, όπως και ότι απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επειδή πάντα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζουν ειδικά οι αθλητές οι συμμετέχοντες αθλητές το δίαθλο, η παρουσία τους στην τεχνική ενημέρωση τη μέρα πριν τον αγώνα (Ξενοδοχείo LECADIN, Σάββατο 30/7 στις 18.30) είναι υποχρεωτική. Άλλωστε αμέσως μετά θα δοθούν πολύ χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς της διοργάνωσης και σε θέματα τακτικής, διατροφής, προπόνησης, οπότε οι παρευρισκόμενοι θα ωφεληθούν διπλά.
Δείτε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαδρομών, το ενημερωμένο πρόγραμμα και τις απαραίτητες τεχνικές επισημάνσεις του αγώνα αναλυτικά εδώ.

Εγγραφές
Οι αγώνες είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.energyraces.gr και συγκεκριμένα στο linkhttp://www.energyraces.gr/register/karpenissi/
Η διαδρομή Fun Run ειναι ανοιχτή προς όλους και μπορεί να γίνει τρέξιμο ή περπάτημα και προσφέρεται για όλη την οικογένεια. Δεν είναι αγώνας και δεν έχει χρονομέτρηση
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. Αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στη Γραμματεία του αγώνα και το Σάββατο 30/7 και την Κυριακή 31/7 το πρωί, πριν την έναρτξη των αγώνων.
Η Παραλαβή του υλικού του αγώνα θα γίνει από τη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 30/7 και την Κυριακή 31/7 τις ώρες και στο μέρος που ορίζει το πρόγραμμα.

Στις 31 Iουλίου η ενέργεια του Διάθλου θα γεμίσει το Καρπενήσι
#EnergyDuathlonKarpenissi
Ακολουθήστε μας στο Facebook @EnergyRaces, το Instagram @EnergyRaces.gr και το Twitter@EnergyRaces.
Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-duathlon-karpenisi-2016
Η Οργανωτική Επιτροπή του “Energy Duathlon Karpenissi”

Πηγή: www.energyraces.gr