Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

«Χτίσιμο» στο Καρπενήσι για το μέλλον της ΑΕΚ


Η ομάδα νέων της ΑΕΚ επέλεξε να «χτιστεί» σε Ευρυτανικό έδαφος και για την περίοδο 2016-2017, καθώς η περυσινή προετοιμασία κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο «δικέφαλος» κατέφτασε το Σάββατο 23 Ιουλίου λίγες ημέρες μετά την επίσημη «πρώτη»  του Σπάτα και θα προπονείται στην πόλη μας έως τις 4 Αυγούστου. 
Διαμένει ξανά στο Hotel Avaris, κάνοντας προπονήσεις στο γήπεδο του ξενοδοχείου, ενώ απέναντι σε επίλεκτους της Ευρυτανίας θα δώσει το πρώτο της φιλικό.
Η ΑΕΚ(Κ19) έχει στην αποστολή της 30 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι 13 αποτελούν μέλη της περυσινής ομάδας, με τον Ηλία Τσέλιο να υπογράφει μάλιστα πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ακόμη 13 παίχτες προωθήθηκαν από την Κ17, ενώ υπάρχουν και 4 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων ένας Πολωνός. Παρελθόν αποτέλεσαν ορισμένα βασικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρυτανικής καταγωγής Γιάννη Βιδάλη. Μέλος την ανδρικής ομάδας αποτελεί ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο Στέλιος Μανωλάς με άμεσο συνεργάτη τον Νίκο Παναγιωτάρα εξακολουθούν να καθοδηγούν τον «δικέφαλο», που έχει ένα σταθερό τεχνικό επιτελείο. Οι δυο τους καθοδήγησαν τους κυπελλούχους άνδρες μετά την φυγή του Γκουστάβο Πογέτ. Οι «κιτρινόμαυροι» στο περυσινό πρωτάθλημα τερμάτισαν στην 4η θέση. Την νέα σαιζόν θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας απέναντι στον Παναιτωλικό.

Αφίχθη το Σάββατο
Οι «κιτρινόμαυροι» κατέφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 23/7 λίγο μετά τις 1 και προπονήθηκαν το απόγευμα.


Και πέρυσι Καρπενήσι
Η ΑΕΚ επέλεξε το Καρπενήσι και το Avaris για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, καταφτάνοντας σε αυτό σχεδόν ένα χρόνο μετά.
Να αναφερθεί πως η ομάδα Κ11 του «δικεφάλου» είχε συμμετάσχει σε Πασχαλινό τουρνουά, διαμένοντας στο ίδιο ξενοδοχείο υπό την καθοδήγηση του Τάσου Κυριακόπουλου και με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Γεωργέα.


Παρουσία 30 παιχτών


Στην αποστολή, της οποίας ηγείται και φέτος ο Δημήτρης Σαραφίδης(Φωτογραφία) συμμετέχουν 30 ποδοσφαιριστές. Είναι οι ακόλουθοι: Λίτσι, Γεωργαμλής, Λεπενιώτης, Ασπρογιάννης(Έχει «ρίζες» από τον Άγιο Γεώργιο Ευρυτανίας), Ψάνης, Γιαννούτσος, Αντωνίου, Σπηλιώτης, Λημνιός, Πογοσιάν, Βαφειάδης, Άνταμ, Λουκάς, Γεωργόπουλος, Μεσσήνης, Μπούσης, Τσιβελεκίδης, Κοφσανίδης, Τσέλιος, Ανδρεόπουλος, Γιούσης, Κόφι, Μπάμπης, Σταυρόπουλος, Ρούσσος, Ταμπάς, Παπαδόπουλος, Χατζηεμμανουήλ, Πάντος, Γκίνης, ενώ το τεχνικό τιμ αποτελείται από τους: Μανωλά, Παναγιωτάρα, Παυλίδη, Κούρμπαλη, Καλαμποκά, Στεργιόπουλο, Μιχαηλίδη και Μανίτσα.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που είανι στο Καρπενήσι:


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Έτος Γέννησης
Θανάσης Πάντος
Τερματοφύλακας
1998
Γιάννης Παπαδόπουλος
Τερματοφύλακας
1998
Γιώργος Γιαννούτσος
Αμυντικός
1998
Παναγιώτης Κοφσανίδης
Αμυντικός
1998
Δημήτρης Ψάνης
Αμυντικός
1998
Δημήτρης Γεωργαμλής
Μέσος
1997
Δημήτρης Λίτσι
Μέσος
1997
Βασίλης Πογοσιάν
Μέσος
1998
Ηλίας Τσέλιος
Μέσος
1997
Νίκος Λεπενιώτης
Μέσος
1997
Νίκος Σπηλιώτης
Επιθετικός
1998
Χρήστος Αντωνίου
Επιθετικός
1998
Αλέξης Ασπρογιάννης
Επιθετικός
1998

*Ο Ηλίας Τσέλιος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο προ δυο ημερών.


Προωθήσεις και προσθήκες


Από την Κ17 προωθήθηκαν στην Κ19 οι: Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, Παναγιώτης Γκίνης(Τερματοφύλακες), Θοδωρής Λουκάς, Μιχάλης Μπούσης, Κωνσταντίνος Ταμπάς, Γιάννης Τσιβελεκίδης(Αμυντικοί), Γιώργος Ανδρεόπουλος, Χρήστος Γιούσης, Γιάννης Μεσσήνης, Πάρης Μπάμπης(Μέσοι), Γιάντομ Κόφι, Αλέξανδρος-Μάριος Λημνιός, Γιάννης-Λεονάρδος Ρούσσος(Επιθετικοί).  Άπαντες είναι γεννημένοι το 1999. Ο 17χρονος Πολωνός μεσοεπιθετικός Άνταμ Μπλούμα(Φωτογραφία) από την Νορβηγική Σκιέν αποτελεί νέο πρόσωπο στην ΑΕΚ, όπως και ο μέσος Βασίλης Βαφειάδης(1998) που έπαιζε στην Θύελλα Φιλώτα(Παλαιότερα στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ) ο αμυντικός Σταμάτης Γεωργόπουλος(1998) από τον Χαραυγιακό(Και πριν στην Κηφισιά) και Γιώργος Σταυρόπουλος(1998), μεσοεπιθετικός από την Κύπρο Κορυδαλλου, κάνοντας προετοιμασία και πέρυσι στον ίδιο χώρο.

Παρελθόν ο Βιδάλης & οι αποχωρήσεις














Τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του αναζητά ο δεξιός μπακ, γεννημένος το 1997 Γιάννης Βιδάλης(Φωτογραφία αριστερά), που έχει καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο. Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο Κώστας Γαλανόπουλος(Φωτογραφία δεξιά), ενώ μέλος της ανδρικής ομάδας είναι και ο πορτιέρο Παναγιώτης Ντούνης.  Από την περυσινή ομάδα δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι, καθώς είτε αποχώρησαν είτε δόθηκαν η θα δοθούν δανεικοί οι: Ανδρέας Βλαχομήτρος(Γιαβόρ Μάτις), Αντώνης Κυριαζής, Βασίλης Καρβουνίδης, Γιώργος Παπάζογλου, Γιάννης Γραμματίκας, Γιάννης Παπίτσας, Δημήτρης Τζάθας, Βαγγέλης Γριτσόπουλος, Θέμης Τσέλιος, Παναγιώτης Κοντοές, Δημήτρης Πεχλιβανίδης, Λάζαρος Μίχας και Βέλιμιρ Ντομπρίβογιε.

Ο κυπελλούχος Στέλιος Μανωλάς


Ο 55χρονος Στέλιος Μανωλάς(Φωτογραφία) έχει τη τεχνική καθοδήγηση της ομάδας από το 2014 και ύστερα. Μάλιστα ο κ. Μανωλάς κλήθηκε να αντικαταστήσει ως υπηρεσιακός τον Γκουστάβο Πογέτ στην «μεγάλη» ΑΕΚ, οδηγώντας την στην νίκη-τίτλος στον τελικό κυπέλλου με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Οι συστάσεις για αυτόν είναι περιττές. Υπήρξε ένας σπουδαίος αμυντικός, αγωνιζόμενος από το 1979 έως το 1998 στον «δικέφαλο», κατακτώντας 11 τίτλος. Είχε 71 διεθνείς συμμετοχές και 6 γκολ. Επιπλέον υπήρξε προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, της Νίκης Βόλου και τεχνικό διευθυντής της ΑΕΚ.
Συμπτωματικά προετοιμασία στο Καρπενήσι έκανε μέχρι σήμερα και ο γιος του Κώστας, που αγωνίζεται στον Λεβαδειακό.

Το επιτελείο του Καρπενησίου














Ο Νίκος Παναγιωτάρας(Φωτογραφία αριστερά) έχει τον ρόλο του βοηθού προπονητή. Μάλιστα ο κ. Παναγιωτάρας υπήρξε στα play off και υπηρεσιακός coach των ανδρών. Γυμναστής είναι ο Δημήτρης Στεργιόπουλος και τους τερματοφύλακες γυμνάζει ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Φωτογραφία δεξιά), γνωστός πρώην γκολκίπερ, μεταξύ άλλων της ΑΕΚ, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και της Λάρισας. Φυσιοθεραπευτές είναι οι: Νίκος Καλαμποκάς(Κατάγεται από την Φθιώτιδα) και Κώστας Παυλίδης, ενώ τον ρόλο του φροντιστή έχουν οι: Βασίλης Κούρμπαλης και Δημήτρης Μανίτσας. Ο Δημήτρης Σαραφίδης είναι επιμελητής των τμημάτων των ακαδημιών.

Απέναντι στους επίλεκτους
Το πρώτο φιλικό της ομάδας νέων της ΑΕΚ θα είναι απέναντι σε επίλεκτους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές την Κυριακή 24 Ιουλίου

4ος ο «δικέφαλος»
Η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με  52 βαθμούς, όσους είχε και η Ξάνθη. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος αποτέλεσαν την πρώτη 3αδα.


Αρχή με Παναιτωλικό


Κατά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων της Super League το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό. Υπάρχει ακολουθία με το πρόγραμμα των ανδρών.


















































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος