Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

«Μοντάρισμα» του ΠΑΣ Λαμία στο γνώριμο Καρπενήσι


«Συγκάτοικο» απέκτησε στο Καρπενήσι η ομάδα νέων της ΑΕΚ, καθώς από την Δευτέρα 25 Ιουλίου βρίσκεται σε αυτό και ο «γείτονας» ΠΑΣ Λαμία. Οι Φθιωτοί διαμένουν φέτος στο Hotel Avaris και θα «χτίζονται» στην πόλη μας το πρωτάθλημα της Football League έως τις 6 Αυγούστου. Οι προπονήσεις τους διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Το Καρπενήσι μόνο άγνωστο δεν είναι για τον ΠΑΣ, αφού το επιλέγει σχεδόν κάθε χρόνο, αποτελώντας την πιο κοντινή χιλιομετρικά επαγγελματική ομάδα. Ο Μπάμπης Τεννές επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο στο προπονητικό «τιμόνι», διαδεχόμενος τον Δημήτρη Σπανό. Η αποστολή αποτελείται από 27 ποδοσφαιριστές και μόλις 10 από αυτούς αποτελούσαν κομμάτια του περυσινού δυναμικού.  Ανάμεσε αυτούς και ο «νέος» Ευρυτάνας αμυντικός Πάνος Αντωνίου. Ανακοινώσιμα μεταγραφικά αποκτήματα είναι 9 στον αριθμό. Πρόκειται για τους: Αναστασιάδη, Σπυρόπουλο, Όμο, Πεταυράκη, Τσούκαλο, Αυγενικού, Φάμπιο, Βαλιό και Βασιλόγιαννη.
Δεν έχει «κλειστεί» ακόμη κάποιο φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους, όμως όπως δείχνουν θα υπάρξει ματς απέναντι στην ΑΕΚ Κ19. Την περυσινή περίοδο η Λαμία τερμάτισε στην 5η θέση της Football League. «Μεγαλομέτοχος» είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας.
Ο «κυανόλευκος» ΠΑΣ Λαμία ιδρύθηκε το 1964 και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας, χωρητικότητας 5500 θέσεων. Θα συμμετάσχει για 3η συνεχόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League.

Η Λαμιώτικη άφιξη
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ αφίχθη την Δευτέρα 25 Ιουλίου και προπονήθηκε το απόγευμα στις 17:30 στις εγκαταστάσεις του Avaris


Μόνιμος προορισμός
Το Καρπενήσι αποτελεί τον πιο συνηθισμένο προορισμένο για την Λαμία, αφού είναι το πιο κατάλληλο μέρος και απέχει μόλις 78 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Πέρυσι διέμεινε στο Montana υπό την καθοδήγηση του Σούλη Παπαδόπουλου.

Τα άτομα της αποστολής


Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι εξής 27 παίχτες: Κοτσώνης, Τζόκιτς, Πεταυράκης, Αυγενικού, Πίτκας, Παπαργυρίου, Φάμπιο, Όμο, Πίντο, Καραγιάννης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντωνόπουλος, Τσούκαλος, Βασιλόγιαννης, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Πανέτσος, Μανιάς, Μιλάνι, Αντωνίου, Κηρολίβανος, Μαρινάκης, Πατσαρούχας, Τσάκαλος, Κίκε και Μπουλούλης. Το τεχνικό τιμ συμπληρώνουν οι: Τεννές, Χριστόπουλος, Κόλτσης, Αδάμ, Βλάχος, Δρόσος, Μπενάτος και Γεραγίδης.


Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Βαγγέλης Πίτκας
33
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Δημήτρης Πανέτσος
20
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Δημήτρης Κοτσώνης
27
Αμυντικός
Ελλάδα
Γιάννης Αντωνόπουλος
24
Αμυντικός
Ελλάδα         
Ιορδάνης Παπαργυρίου
24
Αμυντικός
Ελλάδα
Αλέξανδρος Καραγιάννης
23
Μέσος
Ελλάδα
Κώστας Μπουλούλης
23
Μέσος
Ελλάδα
Μίλος Τζόκιτς
29
Μέσος
Σερβία
Γιάννης Παπαευθυμίου
21
Μέσος
Ελλάδα
Γιονέ Πίντο Ντα Σίλβα
25
Επιθετικός
Βραζιλία

Τα 9 αποκτήματα


Οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας(Οι περισσότεροι αγωνίζονται στην άμυνα) είναι οι ακόλουθοι: Ανέστης Αναστασιάδης(Φωτογραφία αριστερά, 33χρονος στόπερ από την Καλλονή), Παναγιώτης Σπυρόπουλος(24χρονος αμυντικός από την Καλλονή με θητεία στον Παναθηναϊκό), Σουλειμάν Όμο(31χρονος Νιγηριανός αμυντικός από τον Αχαρναϊκό), Σταύρος Πεταυράκης(Φωτογραφία κέντρο, 24χρονος αμυντικός από τον Πανθρακικό με παρουσία στην ΑΕΚ), Στρατής Βαλιός(27χρονος αμυντικός από την Καλλονή), Νίκος Τσούκαλος(24χρονος Λαμιώτης αμυντικός από την Αναγέννηση Καρδίτσας), Μιχάλης Αυγενικού(Φωτογραφία δεξιά, 23χρονος μέσος από τον Κισσαμικό, που έχει προπονηθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι), Φάμπιο Ρούμπεν Μορέιρα Ταβάρες(28χρονoς Πορτογάλος επιθετικός από την Κέρκυρα) και Ανδρέας Βασιλόγιαννης(25χρονος μεσοεπιθετικός από τον Έρμη Αραδίππου με παλαιότερη θητεία στην Λαμία)

Υποψήφιοι για μεταγραφή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται και οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Κίκε Μπουλά(23χρονος διεθνής επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα, που πέρυσι έπαιζε στην Λινάρες Ντεπορτίβο), Γιώργο Μαρινάκης(22χρονος τερματοφύλακας από τον Αστέρα Βάρης) και Βαγγέλης Πατσαρούχας(19χρονος επιθετικός από τον Οπούντιο Μαρτίνου).

Παίχτες της Κ19


Συμμετέχουν 5 ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ευρυτάνας αμυντικός Πάνος Αντωνίου(Φωτογραφία), γεννηθείς το 1998. Οι υπόλοιποι είναι: Κώστας Κηρολίβανος(19χρονος αμυντικός), Νίκος Τσάκαλος(19χρονος μέσος), Φάτι Μιλάνι(19χρονος τερματοφύλακας) και Νίκος Μανιάς(19χρονος επιθετικός).

Αποχωρήσαντες ποδοσφαιριστές


Δεν συνεχίζουν από το ρόστερ που τελείωσε την σαιζόν 2015-2016 οι: Λευτέρης Γιαλούσης(31χρονος αμυντικός), Γιώργος Ντάσιος(33χρονος αμυντικός), Χαράλαμπος Σιλιγαρδάκης(34χρονος μέσος), Χρήστος Αλεξίου(24χρονος επιθετικός), Αλέξανδρος Νατσιόπουλος(25χρονος μέσος), Γιάννης Καραλής(28χρονος μέσος), Σάββας Σιατραβάνης(24χρονος μέσος, Δημήτρης Ζουλιώτης(32χρονος αμυντικός), Γιώργος Κυριακόπουλος(20χρονος αμυντικός), Φάμπιο Μπαλού(31χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Δημήτρης Τόσκας(25χρονος αμυντικός), Νικομανώλης Νύκταρης(24χρονος μεσοεπιθετικός), Λεάντρο Πίντο(22χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός), Γιώργος Θέος(25χρονος επιθετικός), Κριστιάν Μίλιεβιτς(23χρονος μέσος) και Κώστας Νεόφυτος(27χρονος επιθετικός).

Προπονητής ξανά ο Τεννές


Επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας ο Μπάμπης Τεννές(Φωτογραφία). Ο 62χρονος έμπειρος coach έχει καθοδηγήσει από το 1992 την Καλλιθέα, τον Ιάλυσο, τον Αθηναϊκό, τον Απόλλωνα, την Καλαμάτα, τον Πανηλειακό, τον Πανελευσινιακό, τον Άρη, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, την Κέρκυρα, τον Ακράτητο, τον Λεβαδειακό, τον Εθνικό Αστέρα, την Παναχαϊκή, τον Παναιτωλικό και την Καλλονή. Ήταν ξανά στην Λαμία την περίοδο 2014-2015(Αποχώρησε τον Ιανουάριο) και τελευταίος του «σταθμός» ήταν ο Απόλλωνας στην ίδια κατηγορία.

Οι συνεργάτες του τιμ














Σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου site της ομάδας www.lamia1964.gr ο Γιώργος Κόλτσης είναι ο βοηθός προπονητή, ενώ ο Σπύρος Χριστόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) ανέλαβε αντί του Γιάννη Ζαλαώρα(Συνεχίζει στον Εργοτέλη) την εκγύμναση των πορτιέρο. Γυμναστής είναι ο Γιώργος Αδάμ(Φωτογραφία δεξιά). Το ιατρικό επιτελείο αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Γαλάνης(Ιατρός), Βασίλης Κεραμιδάς, Γιάννης Κεραμιδάς(Φυσιοθεραπευτές), Αλέξανδρος Νακαστσής, Βαγγέλης Μπενάτος(Βοηθοί φυσιοθεραπευτή), ενώ ο Στέλιος Βλάχος έχει τον ρόλο του φροντιστή.

Ξεκίνημα με 20 παίχτες
Η «πρώτη» της Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου στο ΔΑΚ  Λαμίας με την συμμετοχή 20 ποδοσφαιριστών και μέσα σε μια αρκετά θερμή ατμόσφαιρα.



Σε υψηλές θέσεις


Ο ΠΑΣ κατετάγη 5ος  μεταξύ 18 ομάδων στο περυσινό πρωτάθλημα της Football League με 59 βαθμούς(16 νίκες-11 ισοπαλίες-7 ήττες και τέρματα 41-24). Είχε μια καλή πορεία για 2η συνεχή παρουσία στην εν λόγω κατηγορία. Η σαιζόν τελείωσε με προπονητή τον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Γιώργο Βαζάκα.


Ποντίκας & Παπαϊωάννου














Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου(Φωτογραφία δεξιά) είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ενώ ο Γιώργος Ποντίκας(Φωτογραφία αριστερά) έχει τον ρόλο του Προέδρου στην Λαμιώτικη ΠΑΕ.










































Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός, Δημήτρης Κολλημένος, www.efthia.gr , www.starsports.gr  , www.lamianow.gr