Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Βασίλης Μεταξούλης: «Χρειάζονται τύχη και συγκυρίες για να παίξεις επαγγελματικά»

Ο πρωταγωνιστής του Αιόλου στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική Βασίλης Μεταξούλης παραχώρησε συνέντευξη στο «Evrytania Sport». Χαρακτηρίζει ως πετυχημένη την συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ευρυτανίας, έχοντας δεθεί ως μια «γροθιά» με τους συμπαίχτες του και διατηρώντας μια άψογη σχέση με τον κόσμο του Καρπενησίου.  Η συγκέντρωση στον στόχο έκρινε τον τίτλο σύμφωνα με αυτόν, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τον coach Γιάννη Φλωράκη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Το μη ανταγωνιστικό Ευρυτανικό πρωτάθλημα ήταν καθοριστικό για την τελευταία θέση της ομάδας στα play off προβιβασμού στην παραπάνω κατηγορία. Αυτήν την στιγμή έχει κάποιες μεταγραφικές προτάσεις στα χέρια του και θα τις αξιολογήσει.
Αναφέρεται στο επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας και θεωρεί πως αξίζει μια ομάδα να βρίσκεται στην Γ΄ Εθνική. Μας μιλά για τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, αλλά και της περυσινής περιόδου. Κατά την άποψη του η τύχη και οι κατάλληλες συγκυρίες είναι δυο καθοριστικοί παράγοντες για έναν ποδοσφαιριστή, ώστε να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ο επιθετικός Βασίλης Μεταξούλης, δυο φορές διεθνής με την Εθνική νέων κατάγεται από την Κατοχή Δήμου Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας και είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου 1995. Άρχισε την καριέρα από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, μετακινούμενος καθημερινά από την Κατοχή σε προπονήσεις και αγώνας, όντας μαθητής με μ.ο. βαθμολογίας άνω του 19!. Ήταν βασικό στέλεχος και πρώτος σκόρερ της παιδικής ομάδας του Παναιτωλικού και η εξέλιξη του δεν άφησε αδιάφορους τους ιθύνοντες της πρώτης ομάδας.
Έτσι 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τα «καναρίνια» μετά από εισήγηση των προπονητών και έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Αγρινιωτών, που εντάσσεται στο ανδρικό τμήμα.  Κατέγραψε 5 παρουσίες στην Football League και κάνοντας προετοιμασία στο Καρπενήσι. Το 2014 συνέχισε ως δανεικός στην Α.Ε. Μεσολογγίου στην Γ΄ Εθνική(14 συμμετοχές, 7 γκολ), ενώ ο επόμενος «σταθμός» του ήταν η Νίκη Βόλου(Super League), στην οποία δεν αγωνίστηκε λόγω «πτώχευσης» της Θεσσαλικής ομάδας αν και υπέγραψε 3ετες συμβόλαιο. Ως εκ τούτου τον Φεβρουάριο του 2015 μεταγράφηκε στον Όμηρο Νεοχωρίου(Α΄ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και την τελευταία μεταγραφική περίοδο του Χειμώνα(2016) στον Αίολο, με τον οποίο αναδείχτηκε πρωταθλητής της Α΄ ΕΠΣΕ.
Σε 13 παιχνίδια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, κανονική διάρκεια και μπαράζ σημείωσε 15 γκολ, ενώ πρόσθεσε ακόμη 3 στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική. Ξεχώρισε το «πενταρέ» του ενάντια στον Παναγραφιωτικό. Η σχέση του με τον Παναιτωλικό είναι..οικογενειακή, καθώς ο πατέρας του Τέλης φόρεσε την κυανοκίτρινη φανέλα την δεκαετία του 80΄. Σε ηλικία 15,5 χρονών είχε πρόταση από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ!. Επιπλέον έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής, 2 ανόδους στην Α΄ Εθνική και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ20 του Παναιτωλικού. Κάθε φορά που σκοράρει δείχνει τον ουρανό, στον οποίο βρίσκεται ο αγαπημένος φίλος του Αντώνης. Ο Αντώνης ήταν πολύ καλός του φίλος και συμπαίχτης στους νέους του Παναιτωλικού και σε ηλικία 20 ετών έφυγε από την ζωή, «νικημένος» από την επάρατη νόσο. Διατηρεί μέχρι και σήμερα πολύ καλές σχέσεις με τον Σενεγελάζο Ανρί Καμαρά.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Βασίλη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την παρουσία στον Αίολο τους τελευταίους μήνες.
Βασίλης Μεταξούλης: «Αρχικά ευχαριστώ για την πρόσκληση. Όσον αφορά τον Αίολο έγινε μια πετυχημένη συνεργασία, βίωσα όμορφες στιγμές εντός και εκτός γηπέδων έχω να θυμάμαι όμορφα πράγματα και για το διάστημα που βρισκόμουν εκεί ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Ο κόσμος όχι μόνο της ομάδας, αλλά και γενικά του Καρπενησίου μου συμπεριφέρθηκε άψογα. Με τα παιδιά της ομάδας δεθήκαμε αρκετά και αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας πιστεύω.»

Evrytania Sport: Πόσο εύκολα η δύσκολα ήρθε το πρωτάθλημα για την ομάδα σου;
Βασίλης Μεταξούλης: «Να πω την αλήθεια δεν ήταν και πολύ εύκολη. Συναντήσαμε εμπόδια, όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και τέλος τα καταφέραμε.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το κλίμα στην ομάδα, τον προπονητή και την διοίκηση.
Βασίλης Μεταξούλης: «Το κλίμα στην ομάδα ήταν πάρα πολύ καλό. Όλοι ήμασταν μια γροθιά και παλεύαμε πάντα για το καλύτερο. Ο προπονητής έκανε καλή δουλεία και το αποτέλεσμα φάνηκε στο τέλος. Προσωπικά τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Του εύχομαι να έχει πάντα επιτυχίες. Τέλος η διοίκηση σε δύσκολους καιρούς προσπάθησε να ανεβάσει το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή και τους ευχαριστώ όλους.»

Evrytania Sport: Για ποιο λόγο δεν καταφέρατε να κάνετε στα μπαράζ το κάτι παραπάνω;
Βασίλης Μεταξούλης: «Τα μπαράζ ανόδου ήταν ξεχωριστά παιχνίδια. Κατά την άποψη μου οι αντίπαλες ομάδες προερχόταν από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν έγινε το βήμα παραπάνω.»

Evrytania Sport: Στα play off ανόδου έκανες πολύ καλές εμφανίσεις και ξεχώρισες. Ήταν για σένα επιπλέον κίνητρο ότι θα σε έβλεπαν και «μάτια» εκτός αγωνιστικού χώρου;
Βασίλης Μεταξούλης: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Στα play off αγωνιζόμουν για να δώσω στην ομάδα μου ότι καλύτερο μπορούσα. Από την άλλη πλευρά σίγουρα το επιπλέον κίνητρο είναι σημαντικός παράγοντας για κάθε ποδοσφαιριστή.»

Evrytania Sport: Ποία είναι τα πλάνα σου για την νέα περίοδο; Υπάρχουν προτάσεις;
Βασίλης Μεταξούλης: «Για την νέα χρονιά έχω κάποιες προτάσεις, τις οποίες θα αξιολογήσω και θα δω ποια απόφαση είναι καλύτερη για το μέλλον μου.»

Evrytania Sport: Ποια η γνώμη σου για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και τις υπόλοιπες ομάδες;
Βασίλης Μεταξούλης: «Το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου είναι αρκετά καλό, υπάρχουν αξιόλογες ομάδες και καλοί ποδοσφαιριστές. Κατά την γνώμη μου το Καρπενήσι αξίζει να έχει μια ομάδα στην Γ΄ Εθνική τα επόμενα χρόνια.»

Evrytania Sport: Η κορυφαία σου στιγμή ως ποδοσφαιριστής γενικά, αλλά και με την φανέλα του Αιόλου;
Βασίλης Μεταξούλης: «Δεν είναι μόνο μια, αλλά αρκετές. Σίγουρα κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έγινα διεθνής με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και οι συμμετοχές μου στον Παναιτωλικό. Όσον αναφορά τον Αίολο σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θυμάμαι και έναν αγώνα, όπου σκόραρα 5 φορές.»

Evrytania Sport: Τι θα άλλαζες στην καριέρα σου αν γύριζες τον χρόνο πίσω;
Βασίλης Μεταξούλης: «Το μόνο σίγουρο που θα άλλαζα θα ήταν το ότι δεν θα πήγαινα δανεικός σε ομάδα της Γ΄ Εθνικής πριν κάποια χρόνια.»

Evrytania Sport: Πιστεύεις ότι μπορείς να ξαναπαίξεις μπάλα επαγγελματικά;
Βασίλης Μεταξούλης: «Για να γίνει εφικτό αυτό δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι. Για να παίξεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πάνω από όλα τύχη και οι κατάλληλες συγκυρίες. Χωρίς αυτά όσο καλός ποδοσφαιριστής και να είσαι δύσκολα θα τα καταφέρεις.»

Evrytania Sport: Σχολίασε μας την πορεία που κάνει τα τελευταία χρόνια η ομάδα που σε ανέδειξε ο Παναιτωλικός.
Βασίλης Μεταξούλης: «Όπου και να βρίσκομαι προσπαθώ να ενημερώνομαι για την ομάδα του Παναιτωλικού. Τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι είναι σταθερή ομάδα. Εύχομαι ο Παναιτωλικός να έχει πάντα επιτυχίες.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε και πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Βασίλης Μεταξούλης: «Σε ευχαριστώ και εγώ. Ήταν μια ωραία εμπειρία το πέρασμα μου από το Καρπενήσι. Έφυγα έχοντας κάνει πολλές γνωριμίες και εμπειρίες και εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο.»











Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Πληροφορίες: Δημήτρης Κοθρούλας, Νίκος Καρφής