Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Για το βήμα παραπάνω στο Καρπενήσι ο Λεβαδειακός του Ράτκο Ντόστανιτς

Ο Λεβαδειακός προετοιμάζεται στο Καρπενήσι και φέτος εν όψει των υποχρεώσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Βοιωτοί κατέφτασαν την Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα παραμείνουν έως τις 24 του μηνός, «μετακομίζοντας» φέτος στο Montana. Οι προπονήσεις γίνονται(πρωί και απόγευμα) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Στην αποστολή(Της οποίας ηγείται ο Γενικός Αρχηγός Λάμπρος Μπαλόκας) από την πρώτη ημέρα περιλαμβάνονται 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 16 είναι από το περυσινό ρόστερ. Έχουν ενταχτεί στο ρόστερ 5 νέα πρόσωπα με τελευταίο τον Μολδαβό πορτιέρο Ναμάσκο, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι: Δασκαλάκης, Σουμπίνιο, Συνοδινός και Καραχάλιος. «Έκπληξη» αποτελεί η απουσία του τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα. «Αστέρι» της ομάδας είναι ο άλλοτε διεθνής φορ Βαγγέλης Μάντζιος, που χρίστηκε πέρυσι 11 φορές σκόρερ. Οι Βοιωτοί έκαναν μια αρκετά καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League, φτάνοντας στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εξασφαλίζοντας άνετα την σωτηρία τους. Νέος τεχνικός είναι ο Σέρβος Ράτκο Ντόστανιτς(Προπόνησε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο την ΑΕΛ), ενώ τους τερματοφύλακες γυμνάζει ο Γιάννης Πλαβούκος με «ρίζες» από την Μυρίκη.
Σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως θα υπάρξει φιλικό στην Ευρυτανική πρωτεύουσα απέναντι στον Πανιώνιο, που έρχεται αύριο στο Καρπενήσι.
Χρώματα του Λεβαδειακού, που ιδρύθηκε το 1961 είναι το πράσινο, το άσπρο και το μπλε και έδρα του το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς(Χωρητικότητα 6500 χιλιάδων). Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Γιάννης Κομπότης και Πρόεδρος ο Λουκάς Νίκαινας. Τεχνικός διευθυντής παραμένει ο Δημήτρης Φαράντος.

Έφτασε την Δευτέρα
Οι Βοιωτοί βρίσκονται στο Καρπενήσι από την Δευτέρα 11 Ιουλίου. Έφτασαν στις 13:15. Οι προπονήσεις τους διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου(Στις 7 το πρωί και στις 5 το απόγευμα).

Οι ποδοσφαιριστές και οι λοιποί


Την αποστολή από την πρώτη ημέρα αποτελούν οι 23 ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Μάντζιος, Τριποτσέρης, Γιακουμάκης, Παππάς, Μαχαίρας, Μάγκας, Μεντί, Χατζηλάμπρος, Μοσχονάς, Δασκαλάκης, Μουλόπουλος, Καψάσκης, Ουόν, Μπελγκαζουανί, Μανωλάς, Καραχάλιος, Τόπι, Συνοδινός, Χαρκουτσάκης, Σένκα, Ντα Σίλβα, Σουμπίνιο και Μιλιάζες. Αρχηγός αποστολής είναι ο Λάμπρος Μπαλόκας(Φωτογραφία, Τιμ Μάνατζερ) , ενώ πλην του κ. Ντόστανιτς το υπόλοιπο επιτελείο αποτελούν οι:  Σκύφτης(Βοηθός προπονητή), Καραμάνης, Κεφαλάς Μ., Νικολάου(Φυσιοθεραπευτές), Παπαδάς, Ντίνκοβ(Φροντιστές), Πλαβούκος(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Κεφαλάς Γ. και Λούλος(Γυμναστές).

Φιλικό με Πανιώνιο
Φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Καρπενήσι θα παίξει ο Λεβαδειακός. Στις 6 Αυγούστου θα αγωνιστεί με τον Ατρόμητο στην Λιβαδειά, ενώ στις 30 Ιουλίου «κοντράρεται» με την Λάρισα.

Επιλέγει Καρπενήσι
Η Ευρυτανική πρωτεύουσα έχει εξελιχτεί σε αγαπημένο μέρος προετοιμασίας των «πράσινων». Πέρυσι διέμειναν στο Hotel Avaris.

Οι 5 μεταγραφές
 

Στην προσπάθεια του για ενίσχυση ο Λεβαδειακός έχει αποκτήσει τους: Στάνισλαβ Ναμάσκο(Φωτογραφία αριστερά, 30χρονος Μολδαβός διεθνής τερματοφύλακας από την Azal PFK του Αζερμπαϊτζάν), Σουμπίνιο(Φωτογραφία κέντρο, 30χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός με παρουσία σε Εθνικό, Ολυμπιακό, Πανσερραΐκό, ΟΦΗ, Ατρόμητο και παλαιότερη θητεία στους Βοιωτούς) Τάσος Δασκαλάκης(21χρονος τερματοφύλακας με θητεία στον Εργοτέλη και στον Ολυμπιακό Βόλου), Συμεών Συνοδινός(18χρονος τερματοφύλακας από την Καβάλα) και Ζήσης Καραχάλιος(Φωτογραφία δεξιά, 20χρονος μέσος που έχει παίξει στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στις ακαδημίες του Ολυμπιακού)

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Θοδωρής Μοσχονάς
25
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Θοδωρής Τριποτσέρης
30
Αμυντικός
Ελλάδα
Αντώνης Μάγκας
22
Αμυντικός
Ελλάδα
Μάριος Τόπι
20
Αμυντικός
Ελλάδα
Κάρλος Μιλιάζες
35
Αμυντικός
Πορτογαλία
Τζάκσον Μεντί
29
Αμυντικός
Γαλλία
Εντουίν Ούον
35
Αμυντικός
Γαλλία
Κώστας Μανωλάς
23
Αμυντικός
Ελλάδα
Σάκης Μουλόπουλος
31
Αμυντικός
Ελλάδα
Δημήτρης Μαχαίρας
25
Μέσος
Ελλάδα
Ματθαίος Καψάσκης
20
Μέσος
Ελλάδα
Κώστας Παππάς
24
Μέσος
Ελλάδα
Στάθης Χατζηλάμπρος
19
Μέσος
Ελλάδα
Σαχίρ Μπελγκαζουανί
29
Μέσος
Μαρόκο
Βαγγέλης Μάντζιος
33
Επιθετικός
Ελλάδα
Πέτρος Γιακουμάκης
24
Επιθετικός
Ελλάδα

Οι αποχωρήσεις-Χωρίς Τσιντώτα


 
Παρελθόν αποτέλεσαν το προηγούμενο διάστημα οι: Αζράκ Μαχαμάτ(28χρονος Γάλλος μέσος), Χρήστος Μίνγκας(Φωτογραφία αριστερά, 32χρονος μέσος), Σιαρχέι Βερέμκο(33χρονος Λευκορώσος τερματοφύλακας, Βαλερί Ντομοβίτσκι(30χρονος Βούλγαρος επιθετικός), Γιώργος Θέος(23χρονος επιθετικός), Γιάννης Στάθης(29χρονος αμυντικός), Αμπντούλ Ατζαγκούν(Φωτογραφία κέντρο, 23χρονος Νιγηριανός μέσος), Σανέλ Γιάχιτς(34χρονος Γάλλος αμυντικός), Μοχάμεντ Μπέν(27χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός), Αντρέι Τσουρίκοφ(23χρονος Ουκρανός αμυντικός) , Τάσος Καραγκιόζης(19χρονος τερματοφύλακας) και Γκιόργκι Μερεμπασβίλι(30χρονος Γεωργιανός μεσοεπιθετικός).
Εκτός προετοιμασίας και ο 23χρονος Παναγιώτης Τσιντώτας(Φωτογραφία δεξιά), με το «κόψιμο» του ταλαντούχου πορτιέρο να αποτελεί μεγάλη «έκπληξη».

Δυο νέοι
Στην αποστολή του Καρπενησίου συμπεριλαμβάνονται από την ομάδα νεών οι: Λέοναρντ Σένκα(19χρονος αμυντικός) και Γιώργος Χαρκουτσάκης(18χρονος μέσος). Στην αποστολή υπάρχει και το όνομα ενός ποδοσφαιριστή Ντα Σίλβα(Πιθανόν να τελεί υπό δοκιμή).

Στο «τιμόνι» ο Ντόστανιτς


Ο 57χρονος Σέρβος προπονητής Ράτκο Ντόστανιτς(Φωτογραφία) ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού. Προηγούμενη του ομάδα ήταν η Λάρισα, με την οποία έκανε και πέρυσι προετοιμασία στο Καρπενήσι. Έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες. Μεταξύ αυτών είναι η Όμπιλιτς, η Σλάβια Σόφιας, η Βαρντάρ, η Λέφσκι Σόφιας, ο Ερυθρός Αστέρας, η Βέροια, ο Διαγόρας και η Μπιζερτίν.

Ο Πλαβούκος προπονητής τερματοφυλάκων


Ξεχωρίζει στο τεχνικό επιτελείο το όνομα του 48χρονου Γιάννη Πλαβούκου(Φωτογραφία), ο οποίος είναι καταξιωμένος προπονητής τερματοφυλάκων με καταγωγή από την Μυρίκη. Έχει αναδείξει σπουδαίους γκολκίπερ και έχει κάνει πολλές προετοιμασίες στο Καρπενήσι(Με Θρασύβουλο, Καβάλα, Άρη και Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια, ενώ και πέρυσι ήταν στο ίδιο μέρος με τον Λεβαδειακό). Τεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Φαράντος και γυμναστής συνεχίζει ο Λουκάς Λούλος. Βοηθός προπονητή το κ. Ντόστανιτς είναι ο Τέο Σκύφτης.
Νέα μέλη του τεχνικού επιτελείου αποτελούν οι γυμναστές Γιώργος Κεφαλάς και Παναγιώτης Τσιουμπρής. Μιχάλης Κεφαλάς, Θανάσης Νικολάου και Λουκάς Καραμάνης έχουν τον ρόλο του φυσιοθεραπευτή, ενώ οι: Δημήτρης Παπαδάς και Dinko Dinkov είναι φροντιστές.

Άνετα και ωραία

 












Η ομάδα της Στερεάς Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Άκη Μάντζιου και με υπηρεσιακό στο τέλος της χρονιάς τον Δημήτρη Φαράντο(Φωτογραφία αριστερά κατέλαβε την 10η θέση της Super League με 37 βαθμούς, έχοντας μια άνετη παραμονή.
Πρώτος σκόρερ με 11 γκολ(Και πρώτος σε συμμετοχές με 28) ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος(Φωτογραφία δεξιά), πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 7 φορές βρήκε δίχτυα ο Πέτρος Γιακουμάκης.



Η έναρξη της προετοιμασίας
Η «πράσινη» προετοιμασία άρχισε την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικές κατάστασης. Δεν έλειψαν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για το βήμα παραπάνω.


Μεγαλομέτοχος ο Κομπότης


Ο Γιάννης Κομπότης(Φωτογραφία) εδώ και πολλά χρόνια είναι το «αφεντικό» της Βοιωτικής ομάδας. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Λουκάς Νίκαινας(Πρόεδρος& διευθύνων σύμβουλος), Δημήτρης Μίχας(Α΄ Αντιπρόεδρος), Λάμπρος Μπαλόκας(Β΄Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Καλλιαντάσης, Κώστας Μαστροδήμος, Μαρία Σιαμπάνη και Γιώργος Τσαμπής(Μέλη). Ο Ανδρέας Νικάκης ανέλαβε το πόστο του Γενικού Διευθυντή.