Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Αλέξανδρος Μπίκας: «Στην Abalencia παίζουμε με πάθος και εγωισμό»

Αποτελεί μαζί με τους: Μάκη Ζήκα, Χρήστο Λέρη, Αποστόλη Φούκα και Θωμά Τσίπρα εκ των «αρχαιότερων» παιχτών της Abalencia F.C., η οποία συστάθηκε το 2013. Φυσικά αναφερόμαστε στον νεαρό αρχηγό των δις τροπαιούχων Αλέξανδρο Μπίκα, που καλύπτει την εστία της πιο επιτυχημένης ομάδας του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup, έχοντας δυο χρυσά(2015, 2016), ένα ασημένιο(2014) και ένα χάλκινο(2013). Ο 20χρονος παραχώρησε ενδιαφέρουσα μίνι-συνέντευξη στο Evrytania Sport.
Αναφέρεται αρχικά στην δημιουργία  της ομάδας, η οποία είναι μια παρέα και χαρακτηρίζει το πάθος και το εγωισμό των παιχτών της ως «κλειδί» των επιτυχιών. Δεν θα ξεχώριζε την φετινή κατάκτηση με την περυσινή σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας της.
Επαινεί τους συμπαίχτες του, οι οποίοι δεν τον άφηναν εκτεθειμένο, προσπαθώντας και καταφέρνοντας αν και μη τερματοφύλακας να καλύψει την απουσία του ικανότατου Φώτη Μακρή. Μιλά με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του Kasmir Cup και για την προσπάθεια των διοργανωτών, ενώ μας λέει την γνώμη του και για τον «επίμαχο» νικηφόρο ημιτελικό με τους Τουρίστες, που έμειναν με διαιτητικά παράπονα.
Ο Αλέξανδρος Μπίκας γεννήθηκε στις 23-11-1995(Δεν έχει ακόμη κλείσει συνεπώς τα 21 έτη) και έβγαλε το πρώτο του δελτίο στην Αναγέννηση Παλαιοκατούνας του Κώστα Λαθύρη, αγωνιζόμενος την περίοδο 2010-2011 στην Β΄ ΕΠΣΕ. Μεταγράφηκε το 2011 στην φετινή κυπελλούχο Ποταμιά, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας. Έχει συνεργαστεί σε αυτήν με τον Σπύρο Κολόκα και τον Δημήτρη Τσιγαρίδα. Την περασμένη σαιζόν είχε 7 συμμετοχές και 1 γκολ(Απέναντι στην Μυρίκη) στο πρωτάθλημα, απουσιάζοντας από αρκετά ματς λόγω σπουδών. Η μεγαλύτερη αδερφή του Δήμητρα να τονιστεί πως είναι γνωστή πρωταθλήτρια του ορειβατικού σκι και του ορεινού τρεξίματος.
Την φετινή ομάδα της Abalencia F.C.(10 νίκες σε ισάριθμα ματς) αποτελούσαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(28 γκολ, αποτέλεσε την μοναδική προσθήκη από το περυσινό ρόστερ, από το οποίο αποχώρησαν οι: Πάνος Λιάγκας, Άρης Σιταράς και ο «Αμερικάνος» Γιάννης Κρασιάς), Αποστόλης Φούκας(14 γκολ), Χρήστος Λέρης(13 γκολ), Χάρης Ζαραβέλης(6 γκολ), Κώστας Γενιτσαρόπουλος(5 γκολ), Θωμάς Τσίπρας(5 γκολ), Αλέξανδρος Μπίκας(1 γκολ). Δεν σκόραρε ο Μάκης Ζήκας και απουσίαζε δικαιολογημένα ο Φώτης Μακρής. «Ξενιτεμένος» για επαγγελματικούς λόγους ο φυσικός αρχηγός της ομάδας Γιάννης Κρασιάς, που σίγουρα αισθάνεται χαρούμενος από μακριά για την πορεία των συμπαιχτών του. Χορηγοί στην όμορφη φανέλα των «Ισπανών» ήταν το Season Bistro Cafe(Ιδιοκτησίας του «ογκόλιθου» της άμυνας Χάρη Ζαραβέλη) και το «Hair Fashion Alexandra» της Αλεξάνδρας Κρασιά(Αδερφή του Γιάννη). Προπονητής και πάντα στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Αποστόλης Τσιλίκας.

Η συνέντευξη του αρχηγού των τροπαιούχων έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Αλέξανδρε καταρχάς θα θέλαμε να μας σχολιάσεις την φετινή επιτυχία της Abalencia F.C. και ποιο θεωρείς «κλειδί» του τροπαίου.
Αλέξανδρος Μπίκας: «Αρχικά να ευχαριστήσω το site για την πολύ καλή δουλειά και για την πρόσκληση σας. Την ομάδα από την πρώτη χρονιά μέχρι και τώρα την έχουμε φτιάξει σαν παρέα, για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε. Το «κλειδί» της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι είμαστε όλοι μια παρέα και παίζουμε με πάθος και εγωισμό.»

Evrytania Sport: Ποιο εύκολη θα χαρακτήριζες την φετινή η την περυσινή κατάκτηση;
Αλέξανδρος Μπίκας: «Πιστεύω και οι δυο χρονιές ήταν το ίδιο δύσκολες, διότι κάθε χρόνο συμμετέχουν και μας έτυχαν πολύ δυνατές ομάδες.»

Evrytania Sport: Πόσο δύσκολο ήταν να ανταποκριθείς και να καλύψεις επάξια την απουσία του πορτιέρο-συμπαίχτη σου Φώτη Μακρή;
Αλέξανδρος Μπίκας: «Δύσκολο, διότι δεν παίζω συνέχεια τέρμα, αλλά είχε και την υπόλοιπη ομάδα, η οποία με τον τρόπο παιχνιδιού της δεν με άφηνε εκτεθειμένο πολλές φορές. Ο Φώτης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας(Φέτος δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει λόγω εργασίας) και ήταν πολύ δύσκολο να καλύψω ένα τέτοιο κενό. Προσπάθησα να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το επίπεδο του Kasmir Cup.
Αλέξανδρος Μπίκας: «Κάθε χρόνο το Kasmir και όλοι οι διοργανωτές κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κάθε χρόνο προσπαθούν για το καλύτερο και τους ευχαριστούμε. Είναι κάθε χρόνο ανταγωνιστικό, γιατί έχει τους καλύτερους παίχτες της Ευρυτανίας, αλλά και Φθιώτιδας.»

Evrytania Sport: Οι Τουρίστες στον ημιτελικό είχαν παράπονα για την διαιτησία. Ποια η άποψη σου για αυτό;. Σε ευχαριστούμε θερμά για την κουβέντα.
Αλέξανδρος Μπίκας: «Πιστεύω πως σε κάποιες φάσεις είχαν δίκαιο, αλλά σε κάποιες άλλες ήταν υπερβολικοί. Είχαμε μικρά λάθη και για τις δυο ομάδες, αλλά πιστεύω πως δεν υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος. Ευχαριστώ και πάλι.»






Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος