Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στο Καρπενήσι για νέες «πτήσεις» ο 5ος της Super League Πανιώνιος

Η σειρά του Πανιωνίου να πραγματοποιήσει προετοιμασία στο Καρπενήσι ήρθε. Ο «ιστορικός» κατέφτασε την Τετάρτη 13 Ιουλίου και έως τις 23 του μηνός θα «χτίζεται» για νέες επιτυχίες στο Καρπενήσι. Διαμένει στο Hotel Avaris και κάνει προπονήσεις στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Είναι η 3η και τελευταία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας που «χτίζεται» στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, στην οποία επιστρέφει ύστερα από δυο χρόνια.
Η αποστολή αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι 6 νεοαποκτηθέντες: Αντωνιάδης, Σαββίδης, Γκιοατά, Σεχίτ, Μπεν, Θεοδωρόπουλος και αρκετοί νεαροί, ενώ εκτός αυτής είναι ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Γενικός αρχηγός και «ηγέτης» της αποστολής είναι ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου Δημήτρης Ναλιτζής. Οι «κυανέρυρθοι» προέρχονται από μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Super League, φτάνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μια άκρως Ελληνική και νεανική ομάδα(Μοναδικός «ξένος» την ενδεκάδας ήταν ο Ιρανός Καρίμ Ανσαριφάντ). Ωστόσο έχασαν το Ευρωπαϊκό «εισιτήριο» λόγω μη αδειοδότησης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ως στόχο να συνεχίσει το εξαιρετικό του έργο πέρυσι, καθώς η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει τον θαυμασμό από το ποδοσφαιρικό και μη κοινό. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο Χριστόφορος Κόλα. Να αναφερθεί πως το ερχόμενο Σάββατο θα υπάρξει δυνατό φιλικό με τον Λεβαδειακό.
Σημαντικότερη απώλεια θεωρείται η αποχώρηση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος είναι πλέον μέλος της ΑΕΚ.
Ο Πανιώνιος ιδρύθηκε το 1890 και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης, που έχει χωρητικότητα περισσότερες από 11 χιλιάδες θέσεις. Έχει κατακτήσει δυο κύπελλα Ελλάδας(1979 και 1998). Μεγαλομέτοχοι του είναι ο Χρήστος Δάρρας και ο Νίκος Ζαμάνης.

Η άφιξη του «ιστορικού»
Οι «κυανέρυθροι» κατέφτασαν στο Καρπενήσι την Τετάρτη 13/7 λίγο μετά τις 14:00 και το απόγευμα προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Avaris στις 18:30 


Πλησιάζουν τους 30


Την αποστολή αποτελούν οι ακόλουθοι 28 ποδοσφαιριστές: Κόρμπος, Σιώπης, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Καθάριος, Τασουλής, Μασούρας, Πατσατζόγλου, Γιαννιώτης, Βλάχος Κ., Βλάχος Β., Θεοδωρόπουλος, Αντωνιάδης, Ντουρμισάι, Γκίνη, Σαββίδης, Βουκελάτος, Μπεν, Ζερόμ, Κερασίδης, Οικονομίδης, Πινιώτης, Σταυρόπουλος, Ανσαριφάντ, Σεχίτ, Μπλέτσας και Αστράς. Το επιτελείο αποτελείται από τον Γενικό Αρχηγό Δημήτρη Ναλιτζή(Φωτογραφία), τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη και τους: Κόλα(Βοηθός Προπονητή), Γιάγκου(Γυμναστής), Φιλιππή(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Λίμα(Βοηθός προπονητή τερματοφυλάκων),  Κόντι, Ζιώγκα(Φρονιστές), Μάρκο, Μανίκα και Δούναβη(Φυσιοθεραπευτές).

Θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα αγωνιστεί το Σάββατο 16 Ιουλίου σε φιλικό ματς απέναντι στον Λεβαδειακό, που προετοιμάζεται επίσης στο Καρπενήσι.

Μετά από 2 χρόνια
Ο Πανιώνιος επέστρεψε για προετοιμασία στο Καρπενήσι μετά από δυο χρόνια. Το 2014 είχε βρεθεί για μια εβδομάδα(Διαμονή στο Hotel Country), ώστε να δώσει φιλικά παιχνίδια. Προπονητής του τότε ήταν ο Δημήτρης Τερεζόπουλος.

Οι μεταγραφικές κινήσεις


Νέοι παίχτες του Πανιωνίου είναι οι εξής 6: Μάριος Αντωνιάδης(Φωτογραφία αριστερά, 26χρονος Κύπριος αμυντικός από τον ΑΠΟΕΛ), Κυριάκος Σαββίδης(21χρονος μέσος από τον ΠΑΟΚ, πέρυσι ήταν δανεικός στην Σλοβάκικη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε), Ζερόμ Γκιοατά(21χρονος Καμερουνέζος αμυντικός από την Κρετέιγ), Ερντί Καν Σεχίτ(20χρονος Τούρκος μέσος, δανεικός από την Φενερμπαχτσέ), Μοχάμεντ Μπεν(27χρονος επιθετικός, δανεικός από τον Ολυμπιακό, φωτογραφία κέντρο), και Κώστας Θεοδωρόπουλος(Φωτογραφία δεξιά, 26χρονος τερματοφύλακας από τον Αστέρα Τρίπολης)

Ποδοσφαιριστές της Κ20
Στο Καρπενήσι βρίσκονται και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων. Πρόκειται για τον μέσο Γιάννη Οικονομίδη(1998), τον αμυντικό Δημήτρη Σταυρόπουλο(1997) και τους επιθετικούς Άγγελο Κερασίδη(1997) και Γεράσιμο Βουκελάτο(1998).

Ο ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Λευτέρης Αστράς
18
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Ανδρέας Γιαννιώτης
23
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Χρήστος Τασουλής
25
Αμυντικός
Ελλάδα
Βαγγέλης Οικονόμου
28
Αμυντικός
Ελλάδα
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
26
Αμυντικός
Ελλάδα
Βασίλης Πατσατζόγλου
23
Αμυντικός
Ελλάδα
Κώστας Βλάχος
21
Αμυντικός
Ελλάδα
Βαλεντίνος Βλάχος
24
Αμυντικός
Ελλάδα
Σπύρος Ρισβάνης
22
Αμυντικός
Ελλάδα
Νίκος Καθάριος
22
Μέσος
Ελλάδα
Δαμιανός Γκίνη
21
Μέσος
Αλβανία
Παναγιώτης Κόρμπος
30
Μέσος
Ελλάδα
Άγγελος-Μιχάλης Πινιώτης
20
Μέσος
Ελλάδα
Γιώργος Μπλέτσας
21
Μέσος
Ελλάδα
Γιώργος Μασούρας
22
Μέσος
Ελλάδα
Μανώλης Σιώπης
22
Μέσος
Ελλάδα
Καρίμ Ανσαριφάντ
26
Επιθετικός
Ιράν
Φιορίν Ντουρμισάι
19
Επιθετικός
Αλβανία

*Γκίνη και Ντουρμισάι ήταν δανεικοί στην Καλλιθέα.

Στην ΑΕΚ ο Μπακασέτας-Χωρίς Χαλκιαδάκη

 












Ο 23χρονος επιθετικός Τάσος Μπακασέτας(Φωτογραφία) μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. εξαργυρώνοντας την πολύ καλή σαιζόν που έκανε. Παρελθόν αποτελούν και οι: Νίκος Παπαδόπουλος(Τερματοφύλακας, 26, συνεχίζει στον Ατρόμητο), Στέλιος Ποζατζίδης(22χρονος αμυντικός), Κενάν Μπαργκάν(27χρονος Πομάκος μέσος), ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των: Λεονάρντο Βιγιάλμπα(22χρονος Αργεντινός μέσος, Βελέζ), Σωκράτη Διούδη(23χρονος τερματοφύλακας, Κλαμπ Μπρίζ), Τάσου Καραμάνου(25χρονος, επιθετικός, Ολυμπιακός) και Φάνη Τζανδάρη(23χρονος μέσος, Ολυμπιακός). Με πρόστιμο 5000 χιλιάδες ευρώ έχει τιμωρηθεί ο 23χρονος μέσος Μπρούνο Χαλκιαδάκης, που δεν βρίσκεται στο Καρπενήσι.

Ο καλύτερος της χρονιάς


Ο 47χρονος Μαρίνος Ουζουνίδης(Φωτογραφία), που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη ήταν ο κορυφαίος προπονητής της περυσινής Super League. Ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2014. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην Ξάνθη, στον Παναθηναϊκό, στην Χάβρη, στον Πανηλειακό και στον ΑΠΟΕΛ, έχοντας 50 διεθνείς συμμετοχές και 4 γκολ. Σαν προπονητής έχει καθοδηγήσει επίσης τους Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης, τον ΑΠΟΕΛ(Πρωταθλητής Κύπρου), την Λάρισα(Προετοιμασία στο Καρπενήσι), τον Ηρακλή, την Ξάνθη , τον Πλατανιά και τον Εργοτέλη.

Το τεχνικό τιμ


Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Χριστόφορος Κόλα(Βοηθός Προπονητή),Βαγγέλης Φιλίππης(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Νόνι Λίμα(Βοηθός Προπονητή τερματοφυλάκων) και Νίκος Γιάγκου(Γυμναστής)
Ο 44χρονος Χριστόφορος(Μπλένταρ) Κόλα υπήρξε διεθνής με την Εθνική Αλβανίας και έπαιξε μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.
Ο 40χρονος άλλοτε διεθνής ικανότατος επιθετικός μεταξύ άλλων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, της Ουντινέζε, της Περούτζια και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Δημήτρης Ναλιτζής έχει τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού.

Βαθμολογικά Ευρωπαίος


Μια εκπληκτική πορεία με πολύ έντονο το Ελληνικό στοιχείο έκανε ο Πανιώνιος, που συμμετείχε στα play off, τερμάτισε 5ος (44 βαθμοί) και εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ωστόσο η μη αδειοδότηση του συλλόγου έδωσε θέση στο Europa League στον 6ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτος σκόρερ με 11 γκολ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, με δεύτερο τον Καρίμ Ανσαριφάντ(Φωτογραφία), που είχε 8.



Ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα
Η επίσημη προετοιμασία του «ιστορικού» άρχισε την Δευτέρα 11 Ιουλίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, παρουσία 500 θεατών και με τον καθιερωμένο αγιασμό.


Πρόεδρος ο γιατρός

 












 Ο γνωστός ιατρός Χρήστος Δάρρας(Φωτογραφία) βρίσκεται στον Προεδρικό θώκο των Νεοσμυρνιωτών. Μαζί με τον Νίκο Ζαμάνη(Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος) είναι οι μεγαλομέτοχοι του Πανιωνίου. Το υπόλοιπο Δ.Σ. Αποτελείται από τους: Παντελή Τσιλαλίδη(Αντιπρόεδρος), Πέτρο Μπούκη(Διευθύνων Σύμβουλος), Ανδρέα Ζαμάνη, Νίκο Μιγόπουλο, Γιώργο Γιοματάρη, Γιώργο Αποστολόπουλο, Αντώνη Κοκκινάκη, Νεκτάριο Κατσιγιάννη, Αριστείδη Ντούσια(Μέλη). Ειδικός-νομικός σύμβουλος της διοίκησης είναι ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης.

























































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος