Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 3-1

Χάρης το εντυπωσιακό του ξεκίνημα ο Πανιώνιος πήρε φιλική ρεβάνς κόντρα στον Λεβαδειακό, νικώντας τον με 3-1.
Το φιλικό ματς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Ο Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, προηγούμενος στο 28ο λεπτό με 3-0 χάρις το αυτογκόλ του Κάρλος Μιλιάζες και τα τέρματα των Παναγιώτη Κόρμπου και Μοχάμεντ Μπέν. Στο δεύτερο μέρος είχε και εκεί τις ευκαιρίες του με το γκολ του 3-1 να σημειώνεται 3 λεπτά πριν το φινάλε.
Ο Λεβαδειακός του Ράτκο Ντόστανιτς έκανε κάκιστη αρχή στο ματς και πολύ νωρίς δέχτηκε 3 τέρματα. Στην συνέχεια προσπάθησε να βελτιώσει την κακή του εικόνα και είχε και δοκάρι στο 43ο λεπτό με τον Στάθη Χατζηλάμπρο. Στην επανάληψη παρουσία νέα σημάδια ανάκαμψης και μείωσε στο τελικό σκορ με κεφαλιά του στόπερ Κώστα Μανωλά.
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά το περασμένο Σάββατο με τον Λεβαδειακό να κερδίζει με 1-0. Ο Πανιώνιος αναχωρεί αύριο από την πόλη μας, ενώ ο Λεβαδειακός την Κυριακή το πρωί. 
Περίπου 100
Η φιλική αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.


Πήρε ρεβάνς
Ο Λεβαδειακός είχε επικρατήσει με 1-0 του Πανιωνίου πριν 6 ημέρες. Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν επιβλητική φιλική ρεβάνς.

Παρουσία Προέδρου
Το φιλικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας(Παλαιός παράγοντας των «πράσινων» μαζί με τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής: Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Γιώργο Λιάγκα και Νίκο Δροσίνη. Το παρών έδωσε και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.


Καρπενήσι ο Παρούτσας


Ο Ευρυτάνας παρατηρητής της ΔΕΑΒ Γιάννης Παρούτσας ήταν και αυτός στο Καρπενήσι για να παρακολουθεί το φιλικό.


Πρώτη Ολαϊτάν


Για τον Πανιώνιο την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή έκανε ο νεοαποκτηθείς Μάρκ Ολαϊτάν. Αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας.

Κοντά ο Δάρρας
Και στο δεύτερο φιλικό της ομάδας ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρρας έδωσε το παρών.


Στις κερκίδες ο Κομπότης
Από την κερκίδα παρακολούθησε το δεύτερο φιλικό των Βοιωτών ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Γιάννης Κομπότης.


Αναχωρούν το «ΣΚ»
Οι δυο ομάδες έδωσαν το δεύτερο φιλικό τους επί Ευρυτανικού εδάφους και αναχωρούν. Αύριο το πρωί φεύγει από την πόλη μας ο Πανιώνιος και την Κυριακή το πρωί ο Λεβαδειακός.

Απουσία Μάντζιου-Μεντί
Ο φορ του Λεβαδειακού Βαγγέλης Μάντζιος δεν αγωνίστηκε στο ματς λόγω ενοχλήσεων, όπως και ο στόπερ Τζάκσον Μεντί.

 
Παρών Βασιλείου
Στον πάγκο του Λεβαδειακού με πολιτική περιβολή βρέθηκε το νέο απόκτημα της ομάδας Στέλιος Βασιλείου, που επέστρεψε στους «πράσινους» μετά από ένα πέρασμα στον Παναιτωλικό.

Πορτιέρο ο Θεοδωρόπουλος


Την πρώτη του(θετική) εμφάνιση με τους «κυανέρυθρους» έκανε ο πρώην κίπερ του Αστέρα Τρίπολης Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Α΄ Μέρος

«Ονειρικό»28λεπτο
Ο Πανιώνιος έκανε εντυπωσιακή αρχή στο παιχνίδι και σε διάστημα 28 λεπτών σκόραρε 3 φορές (!)

Αυτογκόλ του Πορτογάλου

 












Με το «καλημέρα» ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο εκ των κορυφαίων του γηπέδου Γιώργος Μασούρας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κάρλος Μιλιάζες (Φωτογραφία Δεξιά) άθελα του στην προσπάθεια του να διώξει έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνισλαβ Ναμάσκο κάνοντας το 1-0.




Από το κεφάλι του Κόρμπου


Ένας Βοιωτός σκόραρε το 2-0 αλλά εις βάρος της ομάδας του τόπου καταγωγής του. Ο Παναγιώτης Κόρμπος του Πανιωνίου στο 16΄ μετά την σέντρα του Μοχάμεντ Μπέν με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.




Τριπλασιασμός με όμορφο τέρμα


Ο Πανιώνιος συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε στο 28ο λεπτό 3 τα τέρματα του. Ο Παναγιώτης Κόρμπος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού πάσαρε για τον Μάρκ Ολαϊταν, που πλάσαρε, ο πορτιέρο Ναμάσκο απέκρουσε και ο Μοχάμεντ Μπεν (Φωτογραφία) με έξοχο πλασέ ψηλά στην δεξιά γωνία του Λεβαδειακού τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (3-0). Αξίζει να αναφέρουμε ότι Κόρμπος και Μπεν σκόραραν εις βάρος της πρώην τους ομάδας.




Ανέβηκαν οι «πράσινοι»
Ο Λεβαδειακός στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους βελτίωσε την αγωνιστική του εικόνα.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι


Στο 30ο λεπτό του αγώνα ο Λεβαδειακός φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καμερουνέζου στόπερ Τζερόμε Γκουιότα (Φωτογραφία) πάνω στον Πέτρο Γιακουμάκη, με τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.

Δοκάρι για Χατζηλάμπρο


Στο 43ο λεπτό ο Στάθης Χατζηλάμπρος του Λεβαδειακού σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο άλλαξε πορεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Βοιωτικά παράπονα
Οι άνθρωποι του Λεβαδειακού διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι για ορισμένες αποφάσεις του κατά την αποχώρηση του για το ημίχρονο.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Μασούρας έκανε όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά σέντραρε και ο Μιλιάζες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, σημειώνοντας άθελα του αυτογκόλ(1-0)
11΄: Σουτ του Σουμπίνιο εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Πανιωνίου.
16΄: Ο Μπέν έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κόρμπος με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το 2-0.
27΄: Ο Μπέν έδωσε στον Ολαϊτάν που σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι των Βοιτών.
28΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο Κόρμπος έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Ολαϊτάν, αυτός πλάσαρε ο Ναμάσκο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπεν με πανέμορφο πλασέ ψηλά στην δεξιά γωνία του Λεβαδειακού έκανε το 3-0.
31΄: Ο Μιλιάζες εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και την κεφαλιά του Καψάσκη μπλόκαρε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος
43΄: Μακρινό σουτ του Χατζηλάμπρου βρήκε σε αντίπαλο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

«Νωθρή» αρχή
Ματς κέντρου έγινε στο πρώτο 25λεπτο της επανάληψης με τον Πανιώνιο να έχει μια ελαφρά υπεροχή.

Εκτός Ουόν


Λόγω τραυματισμού αποχώρησε από το ματς στο 47ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός Εντουίν Ουόν, με τον Κώστα Μανωλά να παίρνει την θέση του.


Ακυρωθέν τέρμα
Στο 62ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας μετά την σέντρα του Μάριου Αντωνιάδη από αριστερά σκόραρε, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν είχε σηκωμένη την σημαία του ακυρώνοντας το γκολ ως οφσάιντ.

1 κίτρινη


Ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου Σπύρος Ρισβάνης (Φωτογραφία) στο 67΄ είδε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής


Πρώτη Σεχίτ


Ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε ο Τούρκος μεοεπιθετικός Ερντί Καν Σεχίτ, που είναι δανεικός στους Νεοσμυρνιώτες από την Φενέρμπαχτσε.

Έκλεισε πιέζοντας
Ο Λεβαδειακός έκλεισε το φιλικό πιέζοντας τον αντίπαλο και δικαιώθηκε φτάνοντας στην επίτευξη ενός τέρματος.

Επέμβαση στην γραμμή


Σπουδαία ευκαιρία να μειώσει έχασε στο 84ο λεπτό ο Πέτρος Γιακουμάκης (Φωτογραφία), που μετά την μπαλιά του Σουμπίνιο βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Κώστα Θεοδωρόπουλο, ο φορ του Λεβαδειακού πλάσαρε και ο Κώστας Βλάχος σαν από μηχανής Θεός έδιωξε με αυτοθυσία προ της γραμμής του τέρματος, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση της εστίας του Λέβαδειακού.



Μείωσε ο Μανωλάς


Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας βρήκαν δίχτυα στο 87ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Μαχαίρας έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο στόπερ Κώστας Μανωλάς με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κώστα Θεοδωρόπουλου μείωσε σε 3-1.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ολαϊτάν πάσαρε στον Σιώπη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Μοσχονά.
63΄: Ο Μπελγκαζουανί σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
71΄: Ο Ντουρμισάι έκανε την μπαλιά για τον Μπέν, που πλάσαρε σε θέση τετ α τετ  και ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού απέκρουσε.
74΄: Ο Αργυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ντουρμισάι πέρασε λίγο άξω από το δεξί δοκάρι των Βοιωτών.
84΄: Ο Σουμπίνιο πάσαρε στον Γιακουμάκη, αυτός πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο, που απέκρουσε και ο Βλάχος Κ. έδιωξε πάνω στην γραμμή.
86΄: Ο Σουμπίνιο έβγαλε την μπαλιά για τον Μουλόπουλο, που πλάσαρε από δεξιά και ο γκολκίπερ του Πανιωνίου απέκρουσε σε κόρνερ.
87΄: Ο Μαχαίρας σέντραρε από τα δεξιά και ο Μανωλάς με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Πανιωνίου μείωσε σε 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Ρισβάνης

Συνθέσεις Ομάδων

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Θεοδωρόπουλος, Αντωνιάδης(71΄ Βουκελάτος), Τζερόμε(58΄ Οικονόμου), Ρισβάνης(68΄ Βλάχος Κ.), Βλάχος Β.(58΄ Αργυρόπουλος), Κόρμπος(68΄ Πινιώτης), Σιώπης(68΄ Πατσατζόγλου), Μασούρας(85΄ Μπλέτσας), Μπέν(75΄ Σεχίτ), Ολαϊτάν(58΄ Τασουλής), Σαββίδης(58΄ Ντουρμισάι)

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο(46΄ Μοσχονάς), Τόπι(46΄ Μουλόπουλος), Μιλιάζες(61΄ Μάγκας), Μανωλάς(46΄ Τριποτσέρης), Ουόν(47΄ λ.τρ. Μανωλάς), Χατζηλάμπρος(46΄ Καραχάλιος), Γιακουμάκης, Μαχαίρας, Καψάσκης(58΄ Σένκα), Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί(68΄ Σίλβα)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος