Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μικτή Ευρυτανίας-Νέοι ΑΕΚ 2-6

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες πέτυχαν οι νέοι της ΑΕΚ, οι οποίοι επικράτησαν επίλεκτων ποδοσφαιριστών της Ευρυτανίας με το «χορταστικό» σε 2-6.
Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 30 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Avaris και το είδαν γύρω στους 20 θεατές. Πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες για μπάλα.
Η μικτή ομάδα της Ευρυτανίας του Δημήτρη Κουρλού άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να μειώσει δυο φορές το σκορ με τον Άλεξ Μπακαλίδη και τον Κώστα Καλύβα. Αγωνίστηκε μόλις με 13 ποδοσφαιριστές και αρκετές απουσίες. Στην επανάληψη επήλθε φυσιολογική κούραση. Ένα πανέμορφο τέρμα πήγε να πετύχει ο Πάνος Λιάγκας, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.
Η ΑΕΚ Κ19 του Στέλιου Μανωλά επέδειξε ανωτερότητα και «ξεδιπλώνοντας» το ταλέντο της έφτασε στην επίτευξη 6 συνολικά τερμάτων. Δυο τέρματα σημείωσε ο Νίκος Σπηλιώτης και από ένα οι: Βασίλης Βαφειάδης, Ηλίας Τσέλιος, Κώστας Ταμπάς και Χρήστος Αντωνίου. Προσπάθεια στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Γιώργος Ανδρεόπουλος.
Οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν την Τρίτη 2 Αυγούστου σε δυνατό φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Λαμία.

Ελάχιστοι θεατές
Και το δεύτερο φιλικό της «Ένωσης» στο Καρπενήσι είδαν ελάχιστοι θεατές. Δεν ξεπέρασαν τους 20.


Παρουσίες ΕΠΣ
Από πλευράς εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο γήπεδο βρέθηκαν οι: Γιώργος Λιάγκας, Βασίλης Κατσίκης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, αλλά και ενωσιακός coach Γιώργος Χρυσαφόπουλος.


2/2
Μετά το 1-4 της περασμένης Κυριακής οι νέοι της ΑΕΚ πέτυχαν την 2η νίκη τους κόντρα στους Ευρυτάνες επίλεκτους.

Μόνο coach ο Κουρλός


Την τεχνική καθοδήγηση της Ευρυτανικής ομάδας ανέλαβε ο τραυματίας Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία), που είναι μαζί με τον στόπερ Γιώργο Φαρμάκη ο υπεύθυνος των επιλέκτων. Είχε στην διάθεση μόλις 13 ποδοσφαιριστές, ενώ συνομίλησε με τον προπονητή του «δικεφάλου» Στέλιο Μανωλά.

Με βοηθούς τους κίπερ














Διαιτήτευσε για ακόμη μια φορά ο ακριβοδίκαιος προπονητής τερματοφυλάκων του «δικεφάλου» Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Βοηθός είχε τους πορτιέρο Θανάση Πάντο(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννη Παπαδόπουλο(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν.

Δυνατό «τεστ» με Λαμία
Δυο ημέρες πριν την αναχώρηση της και συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Αυγούστου το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά θα δώσει δυνατό φιλικό με την Λαμία, ομάδα της Football League.

Ντεμπούτο Άνταμ


Την πρώτη του εμφάνιση με τον «δικέφαλο» έκανε ο Πολωνός Άνταμ Μπλούμα(Φωτογραφία), που αγωνιζόταν στην Νορβηγική Σκιέν.

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό πρώτο ημίχρονο
Συνολικά 5 τέρματα περιελάμβανε το πρώτο 45λεπτο. Οι μικροί «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-3, με τους Ευρυτάνες να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί επιθετικά.

Μπροστά με Βαφειάδη


Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο φορ Βασίλης Βαφειάδης(Φωτογραφία) ευστόχησε μετά την κάθετη πάσα του πολύ καλού αμυντικού μέσου Βασίλη Πογοσιάν.



Είχε και δοκάρι


Μετά την προσπάθεια του Νίκου Σπηλιώτη, ο Γιώργος Ανδρεόπουλος(Φωτογραφία) στο 26ο λεπτό σούταρε από κοντά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Ρεσίτη και κατέληξε άουτ.

Ευβοιώτικος διπλασιασμός


Ο Βασίλης Βαφειάδης με την συμπλήρωση ημιώρου από σκόρερ μετατρέπηκε σε..πασέρ. Σέντραρε όμορφα για τον Ευβοιώτη Νίκο Σπηλιώτη(Φωτογραφία), που με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 0-2.




Υπέροχο γκολ «Μπάκα»
Στο 37o λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Άλεξ Μπακαλίδης άφησε άναυδο τον Παναγιώτη Γκίνη και μείωσε σε 1-2.




Ξανά ο Σπηλιώτης
Ο κορυφαίος του πρώτου μέρους Νίκος Σπηλιώτης σημείωσε το 2o προσωπικό του γκολ. Εκμεταλλεύτηκε στο 40΄ λάθος του Δημήτρη Ρεσίτη και πλάσαρε για το 1-3. Ο χαρισματικός επιτελικός χαφ είχε σκοράρει και στο προηγούμενο φιλικό.



Η επιμονή του «Καλάιφερτ»


Ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία), γνωστός και ως «Καλάιφερτ» έφερε ξανά το παιχνίδι στο γκολ, όταν έκλεψε από τον τερματοφύλακα Βασίλη Χατζηεμμανουήλ και τελείωσε την φάση, «γράφοντας» το 1-3.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σέντρα του Κατσαρή από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη μάζεψε στην δεξιά του γωνία ο Γκίνης.
4΄: Ο Σπηλιώτης μετά την κάθετη πάσα του Πογοσιάν σούταρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της μικτής.
20΄: Σουτ του Ανδρεόπουλου εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
22΄: Ο Πογοσιάν έκανε κάθετη μπαλιά στον Βαφειάδη, που με δυνατό χαμηλό σουτ εντός περιοχής στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη άνοιξε το σκορ στο 0-1.
25΄: Ωραίο σουτ του Ψάνη λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των επιλέκτων στο αριστερό του «παραθυράκι».
26΄: Ο Σπηλιώτης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ανδρεόπουλο, που έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη και πέρασε άουτ.
30΄: Ο Βαφειάδης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σπηλιώτης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-2.
37΄: Με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ ο Μπακαλίδης έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Γκίνη(1-2).
40΄: Ο Σπηλιώτης μετά από λάθος του Ρεσίτη πλάσαρε εντός περιοχής στην δεξιά γωνία της Ευρυτανικής ομάδας, «γράφοντας» το 1-3.
44΄: Ο Καλύβας έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Χατζηεμμανουήλ και με σουτ στην δεξιά του γωνία πέτυχε το 2-3.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησε ο «δικέφαλος»
Έχοντας πληθώρα λύσεων και ποιότητα η ομάδα νέων της ΑΕΚ μετέτρεψε το 2-3 σε 2-6, φτάνοντας στην 2η φιλική της νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

«Επαγγελματικό» γκολ


Ο Ηλίας Τσέλιος(Φωτογραφία), που έγινε πρόσφατα επαγγελματίας σκόραρε και σε αυτό το φιλικό. Στο 59ο λεπτό μετά την σέντρα του Νίκου Λεπενιώτη τελείωσε άψογα την φάση (2-4).


Έφτασε τα 5


Ο δεξιός οπισθοφύλακας Κώστας Ταμπάς(Φωτογραφία) έβαλε και αυτός το όνομα του στην λίστα των σκόρερ. Μετά το σουτ του Νίκου Λεπενιώτη, το οποίο απέκρουσε ο Δημήτρης Ρεσίτης σούταρε ψηλά στην αντίπαλη εστία, διαμορφώνοντας το 2-5.



Δικαιώθηκε ο Αντωνίου


Ο κινητικότατος Χρήστος Αντωνίου(Φωτογραφία) με ωραίο διαγώνιο σουτ σημείωσε στο 74ο λεπτό το 2-6.


«Κεραυνός» στο δοκάρι


Απευθείας με την σέντρα ο. παραλίγο παίχτης της ΑΕΚ Πάνος Λιάγκας(Φωτογραφία) πήγε να πετύχει ένα απίθανο γκολ, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ.

Ποδοσφαιρική επιστροφή
Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Άγγελος Παχής, ο οποίος απουσίασε για μεγάλο διάστημα από το περυσινό πρωτάθλημα με την Μυρίκη λόγω τραυματισμού.

Έπαιξε ο Φεγγούλης


11λεπτη συμμετοχή πήρε με τους νικητές ο Ευρυτάνας Γιάννης Φεγγούλης(Φωτογραφία) που προπονείται με τους νέους της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μπακαλίδης έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Κουτσουπιάς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.
59΄: Ο Λεπενιώτης σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Τσέλιος με σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 2-4.
64΄: Συνδυασμός Κόφι-Ταμπά-Λεπενιώτη είχε αποδέκτη τον τελευταίο, το γυριστό σουτ του οποίου απέκρουσε όμορφα ο Ρεσίτης και στην επαναφορά ο Ταμπάς με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας «έγραψε» το 2-5.
66΄: Σέντρα του Λίτσι από αριστερά, σουτ του Αντωνίου αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Πλεξίδα.
72΄: Ο Κόφι έδωσε στον Αντωνίου, το σουτ του οποίο απέκρουσε στην γωνία του σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
74΄: Με διαγώνιο σουτ ο Αντωνίου σημάδεψε την απέναντι δεξιά γωνία του Ρεσίτη και πραγματοποίησε το 2-6.
75΄: Απευθείας από την σέντρα ο Λιάγκας σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ.
79΄: Σέντρα του Γιαννούτσου από αριστερά, απευθείας σουτ του Αντωνίου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
80΄: Ο Αντωνίου δοκίμασε ένα ακόμη σουτ, το οποίο αποσόβησε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κουρλός): Ρεσίτης, Ξαγάρας, Πλεξίδας, Μαντζιούτας, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Καλύβας(64΄ Παχής), Λιάγκας, Κατσαρής(46΄ Κουτσουπιάς), Μπακαλίδης, Χρυσαφόπουλος

Νέοι ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Γκίνης(40΄ Χατζηεμμανουήλ, 79΄ Φεγγούλης), Λουκάς(46΄ Κοφσανίδης), Ψάνης(46΄ Λίτσι), Γεωργόπουλος(46΄ Μπούσης), Τσιβελεκίδης(30΄ Τσέλιος, 60΄ Ταμπάς), Πογοσιάν(60΄ Μπάμπης), Μεσσήνης(46΄ Γιούσης), Σπηλιώτης(46΄ Κόφι), Άνταμ(46΄ Ρούσσος), Ανδρεόπουλος(30΄ Ασπρογιάννης, 60΄ Αντωνίου), Βαφειάδης(46΄ Λεπενιώτης, 70΄ Γιαννούτσος)

Διαιτητής: Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Προπονητής Τερματοφυλάκων ΑΕΚ)
1ος Βοηθός: Θανάσης Πάντος(Τερματοφύλακας ΑΕΚ)
2ος Βοηθός: Γιάννης Παπαδόπουλος(Τερματοφύλακας ΑΕΚ) 




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος