Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Απεραντιακός-Φραγκίστα 2-3 παρ.(2-2 κ.δ.)

Στην παράταση και ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση της η Φραγκίστα κατέβαλλε τον Απεραντιακό με 3-2 και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Β΄ ΕΠΣΕ για την φετινή σαιζόν.
Ο τελικός της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 και ελάχιστοι φίλαθλοι τον παρακολούθησαν.
Ο Απεραντιακός του Χριστόφορου Κατσίκη με αρκετά καινούργια πρόσωπα στην σύνθεση του και με παιδιά από την περιοχή μετά το μοναδικό του παιχνίδι με το Κρίκελλο ήταν αρκετά μαχητικός και κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς αρκετοί περίμεναν εύκολη επικράτηση της Φραγκίστας. Ο Γιάννης Κονδύλης και ο Δημήτρης Κουτσοθανάσης ισοφάρισαν σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα στην επανάληψη.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού απέδειξε για ακόμη μια φορά την ποιότητα και την «κλάση» που διαθέτουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της. Προηγήθηκε δυο φορές με τον Γιάννη Μπισμπίκη και τον Κώστα Κατσαδούρο, αλλά ισάριθμες ισοφαρίστηκε. Τελικός ο αρχηγός «Κάτσα» στο 119΄ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ χάρισε το τρόπαιο στους αήττητους Φραγκιστιανούς.
Οι Φραγκιστιανοί κατέκτησαν τον αντίστοιχο τίτλο ύστερα από 5 χρόνια, ενώ ο Απεραντιακός ήταν και φέτος δεύτερος. Οι δυο ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας περιόδου 2016-2017.

Μακριά από το γήπεδο
Το παιχνίδι είδαν περίπου 20-25 θεατές. Παρότι ήταν τελικός και συνοδεύτηκε με σασπένς ο κόσμος δήλωσε «απών».


Οι «γερόλυκοι»


Τρεις ποδοσφαιριστές του τελικού είναι άνω τον 40 όμως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Πρόκειται για τον 49χρονο Κοσμά Τσιαμάκη(Φωτογραφία αριστερά), τον 48χρονο Άκη Ανδρεάκη(Φωτογραφία κέντρο) των γηπεδούχων και τον 43χρονο Γιάννη Ντάλλα(Φωτογραφία δεξιά) των Φραγκιστιανών.

Δίπλα η ΕΠΣ
Σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρευρέθηκαν στον τελικό. Πρόκειται για τους: Νίκο Δροσίνη, Σωτήρη Διώτη, Πάνο Παπαδημητρίου, Βασίλη Κατσίκη, Γιώργο Λιάγκα, Θωμά Θεοδωρογιάννη, π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τον υπάλληλο Διονύση Βονόρτα. Απουσίαζαν μόνο ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και ο Βασίλης Μπούρας.

Παρουσία Δημάρχου


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής(Φωτογραφία). Στον Δήμο Αγράφων ανήκουν και οι δυο φιναλίστ.

Φινάλε στις 3 Ιουλίου
Η αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, αν και σε πολλές ενώσεις ομάδες ξεκινούν προετοιμασία αυτόν τον μήνα.

Πανό Φραγκίστας
Οι φίλοι της Δυτικής Φραγκίστας τοποθέτησαν πανό με την ονομασία της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.


Μετά το 2011
Η Φραγκίστα στέφθηκε πρωταθλήτρια ύστερα από 5 χρόνια. Εφόσον βρεθεί λύσει στο γηπεδικό πρόβλημα θα αγωνιστεί κανονικά στην Α΄ κατηγορία.

Αήττητος
Ο ΑΠΟΔΦ του Χρήστου Γαλανού ήταν ένα «κλικ» πάνω από τις άλλες ομάδες, έχοντας μόνο νίκες στο ενεργητικό του. Είχε στην αποστολή του μόλις 14 παίχτες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο τραυματίας Γιώργος Νταλαφούρας. Απουσίαζαν δικαιολογημένα οι: Δημήτρης Κετσιλής, Νίκος Κόκκοτος και Φώτης Μπισμπίκης.

Συμμετοχή νεαρών


Για τον Απεραντιακό την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι πιτσιρικάδες Θύμιος Καρδαμπίκης(Φωτογραφία αριστερά), Βαγγέλης Σκόνδρας(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστας Σιαλμάς(Φωτογραφία δεξιά).

Υπηρεσιακός «κίπερ»


Κάτω από τα δοκάρια του Απεραντιακού έκατσε ο Βασίλης Κουτσοθανάσης(Φωτογραφία), που δεν είναι τερματοφύλακας.

Ξανά 2ος
Για δεύτερο σερί πρωτάθλημα η άλλοτε κραταιά ομάδα της Βαλαώρας τερματίζει 2η. Στον αντίστοιχο περυσινό τελικό είχε ηττηθεί με 3-1 από την ΑΕΚ.

«Κερδισμένος» ο Απεραντιακός
Παρότι αγωνίστηκε μόλις δυο παιχνίδια η ομάδα του Απεραντιακού είχε πολύ καλή παρουσία. Στα συν η παρουσία πολλών παιδιών από την περιοχή, που έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό.

Δίπλα ο Τσιγαρίδας


Τις προσπάθειες του Απεραντιακού παρακολούθησε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), ο οποίος επί σειρά ετών καθοδήγησε την ομάδα με απόλυτη επιτυχία και κατάκτηση πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ.

Η εμπειρία του Κατσαδούρου
«Μίλησε» για άλλη μια φορά η ποιότητα του Κώστα Κατσαδούρου. Ο πρώτος σκόρερ της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας σημείωσε δυο τέρματα.


«Ξετιμωρήθηκε» ο Λιάγκος
Ο Βασίλης Λιάγκος του Απεραντιακού δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς, καθώς «χρωστούσε» τρεις αγωνιστικές τιμωρίας από το περυσινό πρωτάθλημα(!). Εξέτισε μάλιστα την μια στον περυσινό τελικό και τις υπόλοιπες τρεις στην φετινή Β΄ ΕΠΣΕ.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Φραγκίστας
Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού είχε τον έλεγχο και την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο και προηγήθηκε με 0-1. Φιλότιμη προσπάθεια έκανε η αντίστοιχη του Χριστόφορου Κατσίκη.

Από πλάγια απόσταση


Οι Φραγκιστιανοί άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Γιάννης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) από πλάγια αριστερά με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Βασίλη Κουτσοθανάση και έκανε το 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Κατσαδούρος, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μπισμπίκη, μπλόκαρε, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μάζεψε.
20΄: Πάσα του Καρδαμπίκη στον Σκόνδρα, που σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
25΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουτσοθανάση Β.(0-1).
27΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε την μπαλιά για τον Καζάκο, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του αντίπαλου πορτιέρο και ο Ζαρμακούπης έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ.
30΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κατσαδούρου έδιωξε όμορφα στην δεξιά του γωνία ο Κουτσοθανάσης Β. και στην επαναφορά ο Καζάκος πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Απεράντιων.
36΄: Συνδυασμός Ζήκα-Κατσαδούρου-Καζάκου, σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
45΄: Ο Ανδρεάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κονδύλης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας σούταρε, ο Σάλτης Χ. απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Καρδαμπίκης πλάσαρε από κοντά άουτ.

Β΄ Μέρος

Αντεπίθεση και παράταση
Σε «θρίλερ» εξελίχτηκε το δεύτερο 45λεπτο. Ο Απεραντιακός κατάφερε να ισοφαρίσει δυο φορές και να οδηγήσει το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στα πρώτα 20 λεπτά του 2ου μέρους.

Στα ίσια με Κονδύλη


Στην πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης στο 55ο λεπτό ο Απεραντιακός ισοφάρισε. Ο Άκης Ανδρεάκης εκτέλεσε κόρνρ από αριστερά, ο Γιώργος Κοντογεώργος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο πιτσιρικάς Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία) με πλασέ πέτυχε το 1-1.




Ξανά μπροστά
Οι παίχτες της Φραγκίστας 6 λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ. Ο Κώστας Κατσαδούρος εκμεταλλεύτηκε ασταθές αμυντικό διώξιμο μετά από την μπαλιά του Γιάννη Μπισμπίκη και με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το 1-2.




Νέα «απάντηση»


Δεν «παράτησαν» τον αγώνα οι Απεράντιοι και τον έφεραν στο 2-2. Ο ταλαντούχος Γιάννης Κονδύλης στο 66ο λεπτό έκανε μπαλιά στον Δημήτρη Κουτσοθανάση(Φωτογραφία), που με διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-2.



Κίτρινη σε αναπληρωματικό


Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων υπήρξε ένταση, όταν στο έδαφος βρέθηκε τραυματίας ο Θύμιος Καρδαμπίκης του Απεραντιακού. Ο αναπληρωματικός εκείνη την ώρα συμπαίχτης του Θωμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία) επιχείρησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο και δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Ανδρεάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κοντογεώργος έπιασε την κεφαλιά και ο Κονδύλης με σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας ισοφάρισε σε 1-1.
61΄: Ο Μπισμπίκης έκανε κάθετη μπαλιά, ο Κατσαδούρος μετά από ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας με σουτ στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού πέτυχε το 1-2.
66΄: Ο Κονδύλης τροφοδότησε τον Κουτσοθανάση Δ., που με διαγώνιο πλασέ από δεξιά στην απέναντι γωνία του Σάλτη Χ. «έγραψε» το 2-2.
79΄: Ο Κουτσοθανάσης Δ. πάσαρε στον Κώτσια και το μακρινό σουτ του δεύτερου μπλοκαρίστηκε από τον κίπερ των «βυσσινί».
83΄: Ατομική ενέργεια και μακρινό σουτ του Μπισμπίκη Ι. μπλόκαρε ο Κουτσοθανάσης Β.
88΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε προσωπική προσπάθεια και πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Βαλαώρας.

Παράταση

Πάνω-κάτω η μπάλα
Παρά το γεγονός πως τα πόδια ήταν βαριά εξ αιτίας της έλλειψης προπονήσεων και των 90 λεπτών οι δυο ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες στην παράταση. «Χαμογέλασε» στο φινάλε η ομάδα της Φραγκίστας.

Εκατέρωθεν τραυματισμοί

 












Τρεις παίχτες αποχώρησαν τραυματίες στην παράταση. Πρόκειται για τον Γιώργο Κοντογεώργο(Φωτογραφία αριστερά), τον Θύμιο Καρδαμπίκη των ηττημένων και των Δημήτρη Λαθύρη(Φωτογραφία δεξιά) των Φραγκιστιανών.


«Λύτρωση» στο παρά 1


Η Φραγκίστα έφτασε στον τίτλο στο 119ο λεπτό και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα πέναλτι. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Βασίλης Κουτσοθανάσης απέκρουσε ασθενώς και ο Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία) ακολούθησε την φάση και με ωραίο ανάποδο ψαλίδι σε κενό τέρμα πέτυχε το 2o προσωπικό του γκολ και το τελικό 2-3.





Οι καλύτερες φάσεις

Α΄ Μέρος

91΄: Ατομική προσπάθεια και πλασέ του Κονδύλη αποκρούστηκε από τον Σάλτη Χ.
93΄: Ο Κονδύλης πάσαρε στον Καρδαμπίκη, που δοκίμασε σουτ και ο αντίπαλος πορτιέρο μπλόκαρε.
94΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. έξω από την περιοχή μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων.
104΄: Ο Κουτσοθανάσης Κ. έκανε μπαλιά στον Κονδύλη, που σούταρε από θέση δεξιά ψηλά πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.

Β΄ Μέρος

108΄: Ο Ζήκας έκανε την μπαλιά στον Κατσαδούρο, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού μπλόκαρε.
119΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από μακριά και δεξιά, ο Κουτσοθανάσης Β. απέκρουσε ασθενώς και ο Κατσαδούρος με ανάποδο ψαλίδι σε κενό τέρμα σημείωσε το 2-3.

Συσπείρωση και στους 2
Μετά την λήξη του αγώνα και οι δυο ομάδες έδειξαν ομοψυχία. Οι Απεράντιοι φώναξαν δυνατά «Βαλαώρα» και οι πρωταθλητές «Φραγκιστάρα». Ακολούθησε η απονομή για την οποία θα υπάρξει ξεχωριστό αναλυτικό φωτορεπορτάζ.



Στον «αέρα» ο Πρόεδρος
Οι παίχτες της Φραγκίστας πέταξαν στον αέρα κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών τον Προέδρο-προπονητή της ομάδας Χρήστο Γαλανό.




Κίτρινες Κάρτες
Κοντογεώργος, Κουτσοθανάσης Δ., Τσιαμάκης Θ., Ζήκας, Γαλανός

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Κουτσοθανάσης Κ., Κώτσιας, Κονδύλης, Τσιαμάκης Κ., Καρδαμπίκης
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Μπισμπίκης, Γερονίκος, Περούλας, Ζήκας

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Χριστόφορος Κατσίκης): Κουτσοθανάσης Β., Κουτσοθανάσης Κ., Κοντογεώργος(115΄ λ.τρ Τσιαμάκης Θ.), Τσιαμάκης Κοσμ., Ζαρμακούπης, Σκόνδρας(46΄ Σιαλμάς), Καρδαμπίκης(95΄ λ.τρ Τσιαμάκης Α.), Κουτσοθανάσης Δ., Ανδρεάκης, Κώτσιας, Κονδύλης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κετσιλής Ν., Γερονίκος, Περούλας, Ντάλλας Ι., Σάλτης Α.(56΄ Λάμπρου), Καζάκος, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Λαθύρης(98΄ λ.τρ Γαλανός)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός