Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Με 10 θέματα πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 τα απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣΕ στο Καρπενήσι και κράτησε περίπου 2 ώρες και παραβρέθηκαν 11 από τα 19 σωματεία της ενώσεως μας.
Από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣΕ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα υπόλοιπα στελέχη: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, Σωτήρης Διώτης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης και Βασίλης Κατσίκης. Απουσίαζε μόνο ο Βασίλης Μπούρας. Παρών ήταν ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ενώσεως μας Γιάννης Καλύβας, ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν οι ακόλουθοι: Ηλίας Παππάς, Γιάννης Λερογιάννης (Αίολος), Κώστας Κουτσοθανάσης (Απεραντιακός), Θανάσης Παπαδήμος, Μαυρογόνατος (Ραπτόπουλο), Χρήστος Λάππας (Κρέντη), Νίκος Τσώνης (Μυρίκη), Νίκος Μαντζιούτας, Αλέξανδρος Μπούρμπος (Ποταμιά), Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Λάμπρου (Κεράσοβο), Λάμπρος Σβερώνης (Παναγραφιωτικός) και Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία).
Δεν είχαν εκπρόσωπο τα εξής 8 σωματεία: ΑΠΟΚ Βελούχι, ΑΕΚ, Μικρό Χωριό, Αγία Τριάδα, Κρίκελλο, Γρανίτσα, Άγιος Προκόπιος και Παλαιοκατούνα.
Το πρώτο θέμα ήταν η επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων, η οποία έγινε και υπήρξε απαρτία αφού παραβρέθηκαν 11 σωματεία. Εν συνεχεία γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών ανέλαβε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος.
Το τρίτο θέμα ήταν ο έγκριση του οικονομικού απολογισμού, ο οποίος πέρασε με 10 ψήφους. Ο Αίολος δεν τον ενέκρινε, καθώς θα ήθελε από πριν να του έχει αποσταλεί ο προϋπολογισμός, ώστε να υπάρχει περεταίρω έλεγχος για διευκρινίσεις. Επίσης έγινε ερώτηση από τον εκπρόσωπο του Αίολου Γιάννη Λερογιάννη για τον κωδικό με τα απρόβλεπτα έξοδα (4800 ευρώ). Ο Διονύσης Βονόρτας ανέφερε ότι στο ποσό αυτό ήταν το ποσό για τις μετακινήσεις  Φραγκίστας και Κρέντης, για να αγωνιστού,  αφού δεν είχαν τα γήπεδα τους άδεια καταλληλότητας, αλλά και για την παράσταση δικηγόρου της ΕΠΣΕ κατά το διάστημα των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβληθεί στο Δ.Σ. της ένωσης. Η ΕΠΣΕ θα αποστείλει έγγραφο στον Αίολο με αναλυτική ενημέρωση για τα εν λόγω έξοδα.
Εν συνεχεία ο προϋπολογισμός του έτους 2017 πέρασε ομόφωνα με ψήφους 11-0.
Ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός του Προέδρου της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργου Παπαντζίμα, ο οποίος αναφέρθηκε στο γηπεδικό και στις προσπάθειες που έγινε για να πάρουν άδεια καταλληλότητας τα γήπεδα του Κερασοχωρίου και του Ραπτοπούλου. Ανέφερε επίσης τις μελέτες που γίνονται στον Δήμο Αγράφων για την κατασκευή γηπέδων με χλοοτάπητα με κύριο γήπεδο αυτό της Φραγκίστας. Αναφέρθηκε στα έσοδα της ένωσης μας, που είναι ελάχιστα και στο ότι θα υπάρξει πρόταση να εξαλειφθούν τα χρέη των ομάδων, ώστε να υπάρξει στήριξη σε αυτά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι ο πρωταθλητής της Ευρυτανίας θα εξασφαλίζει απευθείας το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική, κάτι που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της περιοχής μας.
Αναφέρθηκε ακόμη στους 3 γύρους και στα διπλά παιχνίδια κυπέλλου, τα οποία έγιναν για να βοηθηθεί ο πρωταθλητής, αλλά και την οικονομική βοήθεια που είχε ο Αίολος την περασμένη σαιζόν.
Εν συνεχεία ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας έκανε και αυτός τον απολογισμό του στον τομέα της διαιτησίας και μίλησε για την πρόοδο των διαιτητών. Θεωρεί ο ίδιος ότι έγιναν βήματα προόδου στον χώρομ κάτι που επιβεβαίωσαν και τα σωματεία. Ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και νέα σχολή διαιτησίας.
Ο διοικητικός απολογισμός πέρασε και αυτός ομόφωνα.
Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης ευχαρίστησε τον Γιάννη Καλύβα για το έργο του και ανέφερε ότι η πρόοδος των διαιτητών ήταν μεγάλη. Αναφέρθηκε στην διαχρονική κόντρα ΕΠΟ-Πολιτείας, η οποία κόβει κάθε επιχορήγηση και έτσι υπάρχει αντίκτυπο οικονομικό στα σωματεία.
Αναφορά έγινε στους διαιτητές που έχουν ακόμη δελτία σε ομάδες και θα γίνει το προσεχές διάστημα διαγραφή τους από τα μητρώα της ΕΠΟ, καθώς και στις αποζημίωσης των παρατηρητών αγώνων. Ο κ. Λερογιάννης πρότεινε τα χρήματα αυτά να μπαίνουν στα ταμεία της ένωσης και για παράδειγμα να πηγαίνουν στα σωματεία για την κάλυψη της αποζημίωσης των διαιτητών.
Ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γηπεδικό και στην κατασκευή του ενωσιακού γηπέδου στην περιοχή της Ποταμιάς, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει κολλήσει στις μελέτες. Ο εκπρόσωπος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας ανέφερε ότι έχει «χτυπήσει» πολλές πόρτες, χωρίς να βρει αντίκρισμα.
Αναφορά έγινε μετά από ερώτηση του Γιάννη Λερογιάννη του Αίολου και για την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού της ΕΠΟ από τον Σωτήρη Διώτη. Ο κύριος Διώτης ανέφερε ότι λειτούργησε με το συναίσθημα, αφού η ομιλία του κ. Γκιρτζίκη δεν τον έπεισε, ήταν εγωιστική με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ να μην αναφέρει ότι έκανε λάθη στον απολογισμό του. Δεν υπήρχε πουθενά το αίσθημα της αυτοκριτικής και έριξε ευθύνες σε όλους εκτός από την ΕΠΟ.
Το επόμενο θέμα ήταν οι γιατροί αγώνα, όπου θα συνεχιστεί ο ορισμός τους από την ΕΠΣ Ευρυτανίας, αφού τα σωματεία δεν θέλησαν ως γηπεδούχα να αναλαμβάνουν την υποχρέωση για εύρεση γιατρού. Προτεραιότητα σύμφωνα με τα μέλη της ένωσης θα έχουν οι γιατροί και εν συνεχεία οι διασώστες, νοσηλευτές κτλ.
Το 9ο θέμα ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο της νέας χρονιάς, με τις δηλώσεις συμμετοχής να ορίζονται έως τις 30/7 και με πιθανή ημερομηνία παράτασης έως 5/8. Η κλήρωση θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.
Το τελευταίο θέμα ήταν η πιστοποίηση των προπονητών για την νέα σεζόν με την ΕΠΣΕ να προτείνει όσες ομάδες δεν έχουν πιστοποιημένο προπονητή, το άτομο που θα εκτελεί χρέη προπονητή να παίρνει μια κάρτα από την ένωση.
Ο κ. Αντωνίου πρότεινε η ΕΠΣΕ να δώσει κίνητρο στις ομάδες να έχουν πιστοποιημένους προπονητές με την χρηματοδότηση στις ομάδες που θα έχουν διπλωματούχο προπονητή.








Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος