Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκό «χτίσιμο» στο Καρπενήσι για την ιστορικότερη ομάδα της Ηπείρου

Δεν χάλασε ούτε φέτος την παράδοση ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πλέον ως Ευρωπαίος προπονείται στο Καρπενήσι, κάνοντας την επίσημη αρχή των ποδοσφαιρικών προετοιμασιών στην ευρύτερη περιοχή. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται στην πόλη μας από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και θα παραμείνει έως τις 5 Ιουλίου, διαμένοντας ως είθισται στο Avaris και προπονούμενος στο γήπεδο του εν λόγω ξενοδοχείου.
Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 25 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους 18 είναι περυσινοί παίχτες, 5 από την ομάδα νέων, 1 «κλεισμένος» και 1 υπό δοκιμή. Ο ΠΑΣ επέλεξε την Ευρυτανική πρωτεύουσα για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι, βάζοντας κάθε χρόνο τις βάσεις για τις μετέπειτα πολύ καλές του πορείες. Ετοιμάζεται για «παρθενική» φορά στην ιστορία του να αγωνιστεί στο Europa League, αντικαθιστώντας τον Πανιώνιο, που δεν πήρε αδειοδότηση. Οι επίσημες υποχρεώσεις των Ηπειρωτών, από τους οποίους έχουν ως τώρα αποχωρήσει σημαντικά στελέχη(Μανιάς, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Στρούνα) θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουλίου εντός έδρας με Σκανδιναβικό αντίπαλο. Προπονητής της ομάδας θα είναι για 4η συνεχόμενη σαιζόν ο Γιάννης Πετράκης, έχοντας καθοδηγήσει τον ΠΑΣ σε πολύ καλές πορείες στην Super League, με τελευταία την περυσινή 6η θέση. Αναλλοίωτο παραμένει μάλιστα το τεχνικό επιτελείο. Διοικητικός «ηγέτης»  εξακολουθεί να είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, γνωστός και για την μεγάλη αγάπη των φίλων του έχει ιδρυθεί το 1966 και τα χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό. Αγωνίζεται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες».

Η άφιξη των Ηπειρωτών
Οι Γιαννιώτες κατέφτασαν περίπου στις 12:00 της Παρασκευής(24/7) στο Καρπενήσι. Την αποστολή υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του Hotel Avaris Θοδωρής Χονδρός. Προπονείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.


Οι παίχτες της αποστολής














Την αποστολή αποτελούν οι εξής 25 ποδοσφαιριστές: Περιστερίδης, Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Γιάκος, Κοζορώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Φερφελής, Μαυροπάνος, Ζιώγας, Κόκκας, Ψαρράς, Μασούρας, Ντόλοβατς, Χοτζάι, Παππάς, Κολιοφούκας και Παπαϊωάννου.
Αρχηγός αυτής είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ το επιτελείο του Καρπενησίου αποτελείται από τους: Πετράκη(Προπονητής), Γεωργουλόπουλος(Βοηθός Προπονητή), Αλεξίου(Προπονητής Φυσικής Κατάστασης), Τσελιόπουλος(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Σκόρδος, Μπαλαούρας(Φυσιθορεαπευτές), Αγγέλης, Βασιλείου, Χατζηγιάννης(Φροντιστές) και Δάλλας(Οδηγός). Απουσιάζει ο διεθνής Αλβανός Άντι Λίλα(Φωτογραφία δεξιά), που έλαβε μέρος στο τρέχον Euro της Γαλλίας.

4η σερί προετοιμασία
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου) πραγματοποιεί για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι προετοιμασία στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο ίδιο κατάλυμα.

Αποδυναμωμένος προς το παρόν


Παρελθόν έχουν αποτελέσει από την ομάδα ο 31χρονος Σέρβος φορ Μπράνα Ίλιτς(Φωτογραφία αριστερά), ο 28χρονος δυναμικός αμυντικός χαφ Σταύρος Τσουκαλάς(Φωτογραφία κέντρο), ο 27χρονος Σλοβένος αμυντικός Άντραζ Στρούνα και ο 26χρονος επιθετικός Μιχάλης Μανιάς(Φωτογραφία δεξιά), που συνεχίζει στην Βέστερλο. Ο Τσουκαλάς θα συνεχίσει στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο 22χρονος μέσος Αντώνης Ηλιάδης πήγε στον Πλατανιά. Ελεύθερος έμεινε ο μέσος Γιάννης Ιωάννου. Φυσικά και ο ΠΑΣ δεν θα μείνει έτσι και ετοιμάζει το μεταγραφικό του ντεμαράζ.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ:
 

Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Νίκος Κολιοφούκας
Τερματοφύλακας
19
Ελλάδα
Κώστας Περιστερίδης
Τερματοφύλακας
24
Ελλάδα
Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Τερματοφύλακας
26
Ελλάδα
Θοδωρής Μπέριος
Αμυντικός
27
Ελλάδα
Νίκος Καρανίκας
Αμυντικός
24
Ελλάδα
Ηρακλής Γαρουφαλιάς
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Απόστολος Σκόνδρας
Αμυντικός
27
Ελλάδα
Αλέξης Μιχαήλ
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Κωνσταντίνος Μαυροπάνος
Αμυντικός
18
Ελλάδα
Λεονάρντο Κούτρης
Αμυντικός
20
Ελλάδα
Νταβίντ Ναδάλες
Αμυντικός
30
Ισπανία
Άντι Λίλα
Μέσος
30
Αλβανία
Νόε Ακόστα
Μέσος
32
Ισπανία
Βαλάντης Κοζορώνης
Μέσος
23
Ελλάδα
Αλέξανδρος Νικολιάς
Μέσος
21
Ελλάδα
Θέμης Τζημόπουλος
Μέσος
30
Ελλάδα
Αλέξανδρος Μασούρας
Μέσος
18
Ελλάδα
Άκης Γιάκος
Μέσος
25
Ελλάδα
Δημήτρης Φερφελής
Επιθετικός
23
Ελλάδα

Νέοι και υπό δοκιμή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται από την ομάδα νέων οι: Παπαϊωάννου, Παππάς(Τερματοφύλακες), Κόκκας(Αμυντικός), Ζιώγας και Ψαρράς(Μέσοι). Παρών και ο 17χρονος «κλεισμένος» Σέρβος μεσοεπιθετικός Ένες Ντόλοβατς και ο 22χρονος υπό δοκιμή Αλβανός επιθετικός Αρντίτ Χοτζάι από την FK Bilys Ballsh.

«Πρώτη» με ενθουσιασμό
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε στο ΠΕΑΚΙ στις 15 Ιουνίου, παρουσία 500 φιλάθλων, που έδωσαν βροντερό «παρών» μέσα σε γιορτινό κλίμα.


Ευρωπαίος ο ΠΑΣ


Η πιο ιστορική ομάδα της Ηπείρου θα αγωνιστεί για 1η φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη, παίρνοντας την θέση του Πανιωνίου, ο οποίος δεν πήρε αδειοδότηση. Θα αγωνιστεί στις 14 Ιουλίου εντός έδρας για τον 2ο προκριματικό του Europa League είτε με την Νορβηγική Odds BK είτε με την Φινλανδική Μάριεχμαν. 

Σταθερά ψηλή πορεία
Ο ΠΑΣ τερμάτισε στην 6η θέση της περυσινής Super League με 42 βαθμούς, έχοντας σταθερή πορεία για μια ακόμη σαιζόν. Είχε πρώτο σκόρερ με 10 γκολ τον Μιχάλη Μανιά.


Ο «μετρ» των επιτυχιών Πετράκης


Ο 57χρονος επιτυχημένος Κρητικός Γιάννης Πετράκης(Φωτογραφία) θα καθοδηγήσει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και στα Ευρωπαϊκά «σαλόνια», έχοντας διαγράφει πολύ καλές πορείες με τον σύλλογο. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στον Αστέρα Περάματος, στον Εργοτέλη, στον ΟΦΗ, στην ΕΑΡ και στον Ποσειδώνα Ηρακλείου. Ως προπονητής έχει καθοδηγήσει επίσης τον Αστέρα Περάματος, τον Ηρόδοτο, τα Μάλια, τον ΟΦΗ 94΄, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Αστέρα Ρεθύμνου, την Νέα Ιωνία, τον Ιωνικό, τον Εθνικό Αστέρα, τα Χανιά, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Βρίσκεται στους Ηπειρώτες από τον Ιανουάριο του 2014, αντικαθιστώντας τότε τον Σάκη Τσιώλη.

Οι συνεργάτες στο επιτελείο & τα στελέχη


Βοηθός του κ. Πετράκη είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος και γυμναστής ο Βασίλης Αλεξίου. Τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων έχει ο Χρήστος Τσελιόπουλος. Η «συνταγή» στο τεχνικό επιτελείο είναι η ίδια.  Το ιατρικό τιμ αποτελούν σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ οι: Σταύρος Ριστάνης(Ιατρός), Φίλιππος Σκόρδος(Φυσιοθεραπευτής), Γιάννης Μπαλαούρας(Φυσιοθοραπευτής) και Στέφανος Στεφάνου(Βοηθός Φυσιοθεραπευτή). Τα υπόλοιπα στελέχη είναι οι: Αλέκος Πότσης(Γενικός Γραμματέας), Μπάμπης Καρβέλης(Υπεύθυνος επικοινωνίας), Ανδρέας Πότσης(Υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων), Ειρήνη Τέτσιου(Γραμματειακή υποστήριξη), Φώντας Βρόσγος(Υπεύθυνος ασφαλείας), Γιώργος Δάλλας(Οδηγός λεωφορείου) και οι φροντιστές Στέφανος Αγγέλης και Λευτέρης Βασιλείου.

Ηγεσία Χριστοβασίλη


Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης(Φωτογραφία). Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Χρήστος Παπαγεωργίου(Αντιπρόεδρος& ταμίας), Γιώργος Ιωάννου, Χρήστος Κώστας, Αλέξανδρος Φαρμάκης, Νίκος Γκόντας, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, Γιάννης Χριστοβασίλης, Κωνσταντίνος Μπέλλος, Κωνσταντίνος Σαμαντούρος(Μέλη) και Δημήτρης Στούκα(Μέλος-εκπρόσωπος ερασιτέχνη).






















































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Μιχάλης Λάμπρου