Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Παρέα B.C.-Τα Ψηλά Βουνά 83-93

Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες οι δυο ομάδες παίξανε ελεύθερα με τα Ψηλά Βουνά  να κερδίζουν με 93-83 την Παρέα και να τερματίζουν στην 3η θέση της διοργάνωσης.
Ο μικρός τελικός  του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (22/6) και άρχισε στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό του Καρπενησίου. Τον παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 άτομα.
Η ξανά ελλιπής Παρέα του Μιχάλη Λάμπρου μετά την βαριά ήττα στο ημιτελικό πάλεψε στον μικρό τελικό ώστε να πάρει την 3η θέση. Βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» διαρκώς τον αντίπαλο. Πέρασε προσωρινά μπροστά στο σκορ στην 2η περίοδο και είχε ισοφαρίσει και 75-75, όμως στο φινάλε βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους και 83-93. Ο Παναγιώτης Κυριαζής έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, σκοράροντας 37 πόντους με 11 τρίποντα (!)
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα παρά τις απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα κατάφεραν σε καίρια σημεία του ματς να είναι ψύχραιμα και αποτελεσματικά παίρνοντας δίκαια την νίκη που ισοδυναμεί με χάλκινο μετάλλιο. Πήραν τον έλεγχο του ματς από την αρχή και είχαν σωστές επιθετικές λύσεις. Ο Γιάννης Ηλιάδης ήταν εντυπωσιακός και σε αυτή την αναμέτρηση βάζοντας 36 πόντους με 2 τρίποντα.

Μειωμένο ενδιαφέρον
Ο μικρός τελικό δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 ατόμων. Ήταν ο πιο θεαματικός μικρός τελικός της διοργάνωσης, αλλά και ο τελικός με την μικρότερη προσέλευση κόσμου.

Δεύτερη νιότη «Ήλι»


Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) των Ψηλών Βουνών διανύει περίοδο δεύτερης νιότης βάζοντας 36 πόντους με 2 τρίποντα. Με 24 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο «αειθαλής» Δημήτρης Σταλίκας.



«37αρης» ο Κυριαζής


Ένας ακόμη έμπειρος αθλητής έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην αναμέτρηση καθώς ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε 37 πόντους με 11 εύστοχα τρίποντα, όπου αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Ακολούθησε με 23 και 2 τρίποντα ο Γιώργος Σώκος, που έκανε εξαιρετικό τουρνουά βρισκόμενους στους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης.



Ρεκόρ τριπόντων
Τα 11 εύστοχα τρίποντα του Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας αποτελούν νέο ρεκόρ διοργάνωσης στις εύστοχες προσπάθειες ενός αθλητή σε ένα ματς. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Μιχάλης Σταμουλάκης το 2013 (Με την φανέλα επίσης της Παρέας). Παράλληλα ο Κυριαζής ήταν ο πρώτος «3ποντερ» της διοργάνωσης για 3ο σερί τουρνουά.

4η και φέτος
Η Παρέα για 2η συνεχή χρονιά χάνει στον μικρό τελικό και τερματίζει 4η.

Απουσίες Ψηλών
Τα Ψηλά Βουνά σε σχέση με τον ημιτελικό με το Βελούχι 2315 δεν είχαν στην διάθεση τους τον Γιώργο Δερέμπεη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου Ταξιάρχη Κουτρομάνο.

Προβλήματα και η Παρέα
Αρκετά προβλήματα και με πολλές απουσίες αγωνίστηκε για ένα ακόμη ματς η Παρέα.

Πιο καλά τα Ψηλά


Οι «βουνίσιοι» ξεκίνησαν καλύτερα τον μικρό τελικό και προηγήθηκαν με +8 και 16-24. Ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο και ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 4-4. Ο Γιάννης Ηλιάδης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Άγγελος Σαμαντάς με δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το Double Score (7-14). Ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε το μοναδικό του δίποντο στο ματς, ο Γιώργος Σώκος έβαλε έμμεσο τρίποντο με δύσκολο καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή και ο Δημήτρης Σταλίκας απάντησε με όμορφο γκολ φάουλ με χαμένη συμπληρωματική βολή για το 14-20. Το 16-24 του δεκαλέπτου έγινε μετά από καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη, 2ποντο του Σωτήρη Στεφανή και καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη.



Πλησίασαν οι «πορτοκαλί»

 












Εμφανώς βελτιωμένη ήταν η Παρέα στην 2η περίοδο, όπου είχε προηγηθεί δυο φορές και προσωρινά για 1 πόντο με τα Ψηλά Βουνά στο φινάλε να αντιδρούν και να φτάνουν στο υπέρ τους 43-46. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντο και δίποντο και ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο πραγματοποίησαν το 21-29. Εν συνεχεία ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) «πυροβόλησε» για 3, ο Γιάννης Χαλκιάς πέτυχε 2ποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε ξανά για 3 (26-32). Ο Δημήτρης Σταλίκας έβαλε θεαματικό γκολ-φάουλ και ευστόχησε και στην βολή, ο Σωτήρης Στεφανής πέτυχε δίποντο, ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 3 και ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε δίποντο (31-37). Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με νέα τρίποντη «βόμβα» έβαλαν την Παρέα μπροστά στο σκορ με 39-37. Ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε για 2 και ο Παναγιώτης Κυριαζής έβαλε 3ποντο (42-41). Ο Δημήτρης Σταλίκας «απάντησε» και σκόραρε για 3, ο Γιώργος Σώκος είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς έβαλε 2/2 βολές για το 43-46. Ο Πάνος Καλοπήτας των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Νίκο Βούρτσα και τον Γιώργο Σώκο της Παρέας. Ο Δημήτρης Κοκοτίνης, αρχηγός της Παρέας ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Γκορόγια των Ψηλών Βουνών.



«Βουνίσιο» +7


Ανοιχτό μπάσκετ παίχτηκε και στην 3η περίοδο με τα Ψηλά να ξεκινούν καλά και να τελειώνουν καλά το δεκάλεπτο προηγούμενα με +7 και 67-73. Ο Πάνος Καλοπήτας με 2ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με δυο συνεχόμενα δίποντα διαμόρφωσαν το 43-52. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιώργος Σώκος με εκτέλεση έξω από τα 6.75 έγραψαν το 51-53. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, δίποντο του Γιώργου Σώκου και δυο συνεχόμενα δίποντα του Γιάννη Ηλιάδη (55-59). Ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο έκαναν το 55-64. Ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία) σκόραρε 2ποντο, ο Λάμπρος Καμαρέτσος πέτυχε δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με δυο συνεχόμενα τρίποντο μείωσε στο 63-66. Ο Άγγελος Σαμαντάς με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 63-71. Ο Γιάννης Χαλκιάς σκόραρε γι 2, ο Γιάννης Ηλιάδης είχε 2/2 βολές και ο Νίκος Βούρτσας σκόραρε καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή για το 67-73.


Αποτελεσματικά τα Ψηλά

 












Ενδιαφέρον είχε και η 4η περίοδο στο ματς, όπου παρά την προσωρινή ισοφάριση της Παρέας σε 75-75 τα Ψηλά Βουνά στα τελευταία λεπτά ήταν καλύτερα και αποτελεσματικά κερδίζοντας με 83-93. Ο Γιώργος Σώκος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Παναγιώτης Κυριαζής με ½ βολές και ο Νίκος Βούρτσας με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή μείωσαν στο 72-73. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με νέο τρίποντο που ήταν το 11ο του στο ματς έκαναν το 75-75. Με 1/1 ελεύθερες βολή του Γιάννη Ηλιάδη, 3ποντη «βόμβα» του Άγγελου Σαμαντά και καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη έγινε το 75-81. Ο Παναγιώτης Κυριαζής είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε 2ποντο, ο Γιώργος Σώκος είχε 2/2 βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς είχε 2/2 ελεύθερες βολές (78-85). Ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 3ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας είχε 2/2 βολές και ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε τρίποντο (81-90). Το τελικό 83-93 έγινε μετά από 3/4 ελεύθερες βολές του Γιάννη Πανόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και δίποντο του «μικρού» Βασίλη Σβερώνη. Ο Γιάννης Ηλιάδης των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Νίκου Βούρτσα της Παρέας.


Τεχνική και αποβολή
6.53 πριν το τέλος του ματς ο Νίκος Βούρτσας της Παρέας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για εξύβριση και αποβλήθηκε, αφού έκανε το 5ο του φάουλ στο ματς. Την βολή της τεχνικής εκτέλεσε ο Γιάννης Ηλιάδης, που ευστόχησε για το 75-76.

Χειροκροτήθηκε ξανά
Ο «Ήλι» των Ψηλών Βουνών για ένα ακόμη ματς πήρε το χειροκρότημα της εξέδρας κατά την αποχώρηση του, όπως και ο συμπαίκτης του ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας. Χειροκρότημα πήρε και ο Σωτήρης Στεφανής της Παρέας B.C.

Σκόραρε ο Β. Σβερώνης


Ο «μικρός» Βασίλης Σβερώνης της Παρέας σκόραρε και σε αυτό το ματς στο φινάλε παίρνοντας το χειροκρότημα της κερκίδας.


Με φάουλ Βούρτσας & Χαλκιάς
6.53 πριν το τέλος ο Νίκος Βούρτσας της Παρέας αποβλήθηκε κάνοντας το 5ου του φάουλ στο ματς. 5.00 πριν το φινάλε αποχώρησε με φάουλ και ο Γιάννης Χαλκιάς της ίδιας ομάδας.

Τα δεκάλεπτα
16-24, 43-46, 67-73, 83-93

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Μιχάλης Λάμπρου): Κυριαζής 37(11), Σβερώνης Β. 2, Βούρτσας 8, Χαλκιάς 6, Δροσίνης, Κατσαρός, Στεφανής 7(1), Σώκος 23(2), Κοκοτίνης, Κολλημένος

Τα Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 24(1), Καλοπήτας 11, Ηλιάδης 36(2), Σαμαντάς 17(2), Πανόπουλος 3, Γκορόγιας, Καμαρέτσος 2

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης-Νίκος Κωστής-Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος