Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Βελούχι 2315-Πρωτέας 65-53

Το ποιοτικό Βελούχι 2315 υπέταξε τον Πρωτέα στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου και επικράτησε με 65-53.
Ο μεγάλος τελικός του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη την Τετάρτη (22/6) και ξεκίνησε στις 9 το βράδυ στο Κλειστό του Καρπενησίου. Τον παρακολούθησαν περίπου 170 με 180 άτομα.
Το Βελούχι 2315 του Γιάννη Πέτρου έχοντας διάρκεια στην απόδοση του και χάρης τους ποιοτικούς αθλητές που διαθέτει κατάφερε να «εκθρονίσει» τον Πρωτέα και να πάρει μια σπουδαία νίκη. Στο πρώτο μέρος συνάντησε δυσκολίες, όμως στην επανάληψη ήταν καλύτερο και έφτασε στην σπουδαία επικράτηση. 21 πόντους με 4 τρίποντα πέτυχε ο Αντώνης Δάρλας, ενώ στους 21 σταμάτησε με 2 τρίποντα και ο Χρήστος Μπαρούχας.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκανε αρκετά καλό πρώτο μέρος, όπου είχε ελαφρές προβάδισμα στο σκορ. Στην συνέχεια δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και έμεινε πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. 21 πόντους με 2 τρίποντα έβαλε ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης.

Κατάμεστο το κλειστό
Για πρώτη φορά φέτος γέμισε το κλειστό του Καρπενησίου με τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης να γίνεται παρουσία περίπου 170 με 180 θεατών.





Κέρδισε την μάχη της κερκίδας
Ο Πρωτέας κέρδισε κατά κράτος την μάχη της κερκίδας, αφού η πλειοψηφία των θεατών υποστήριξαν ένθερμα στους τροπαιούχους. Μάλιστα στις κερκίδες βρέθηκε και ο γνωστός φίλαθλος Παναγιώτης Οικονόμου μαζί με το τύμπανο του.

Εκλεκτές παρουσίες


Ο τελικός έγινε παρουσία όλων των τοπικών αρχόντων της περιοχής μας. Το ματς παρακολούθησε ο σεβασμιάτος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος (Φωτογραφία Αριστερά), ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης (Φωτογραφία Κέντρο), ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά), ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Βασίλης Φακίτσας, οι Αντίδημαρχοι Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας και Ταξιάρχης Κουτρομάνος, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.


Έμεινε 2ος
Ο Πρωτέας μετά από 2 συνεχόμενες κατακτήσεις του τίτλου δεν μπόρεσε να κάνει το 3Χ3 και έμεινε 2ος, όντας σταθερά ψηλά.

Τροπαιούχοι στην 2η παρουσία τους
Το Βελούχι 2315 στην 2η παρουσία του στον θεσμό κατακτά το κύπελλο έχοντας μια απόλυτα επιτυχημένη παρουσία. Πέρυσι είχε φτάσει έως τα προημιτελικά και φέτος πλην της ήττας στης πρεμιέρα είχε συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα.

«21αρηδες» Μπαρούχας-Δάρλας

 












Για τους νικητές πρωτιά στο σκοράρισμα με 21 πόντους είχαν δυο αθλητές από το Αγρίνιο. 21 με 4 τρίποντα σημείωσε ο Αντώνης Δάρλας (Φωτογραφία Δεξιά) όσους και ο Χρήστος Μπαρούχας (Φωτογραφία Αριστερά) που έβαλε 2 τρίποντα.




21 και ο Δήμος


Στους 21 σταμάτησε και ο Φθιωτός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης (Φωτογραφία) του Πρωτέα, που σημείωσε και 2 τρίποντα. Ακολούθησε με 10 πόντους και 1 τρίποντο ο Ίγκλι Οσμεναϊ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διψήφιος στο σκορ Ευρυτανικής καταγωγής αθλητής.



1 «ντόπιος» διψήφιος


Για δεύτερη φορά σε τελικό τουρνουά διψήφιος αθλητής στο σκοράρισμα που να διαμένει στην πόλη μας ήταν μόλις 1 και αυτός ήταν ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία) του Πρωτέα.

Αναμνηστικά μπλουζάκια
Μια πολύ αξιέπαινη κίνηση πριν την έναρξη του τελικού έκανε ο τεχνικός του Βελουχίου 2315 Γιάννης Πέτρου. Χάρισε αναμνηστικά προπονητικά μπλουζάκια της ομάδας του στον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.  Γεώργιο, στον Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.





Κόντρα στην «πρώην»


Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) του Πρωτέα τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του, αφού πέρυσι αγωνίστηκε στον θεσμό με την φανέλα του Βελουχίου.

Παρουσίαση των ομάδων
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε η παρουσίαση των αθλητών των δυο ομάδων.





Χαιρέτησαν τον μητροπολίτη
Οι αθλητές των δυο ομάδων πριν την έναρξη του τελικού πήραν την ευλογία από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, όπου και τον χαιρέτησαν. Αξίζει να τονιστεί η παρουσία του νέου Μητροπολίτη μας, που έτσι δείχνει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τοπικό αθλητισμό.



Στον πόντο

 












Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με διαφορά ενός πόντους υπέρ του Βελουχίου 2315 και 13-12. Ο Δήμος Σπυριδάκης με 3ποντο, ο Γρηγόρης Κουβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με νέο δίποντο, ο Αντώνης Δάρλας με 2ποντο και το Νο 11 (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο έκαναν το 7-5. Ο Δήμος Σπυριδάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, το Νούμερο 11 είχε 2/2 βολές και ο Κώστας Νιαβής πέτυχε δίποντο (9-8). Το Νο 11 σημείωσε 2ποντο, ο Αντώνης Δάρλας σκόραρε για 1 και ο Δήμος Σπυριδάκης έβαλε δυο δίποντα για το 13-12. Ο Δήμος Σπυριδάκης του Πρωτέα ανέκοψε με εντυπωσιακή τάπα το Νο…11 του Βελουχίου 2315.


Σκυτάλη σε Πρωτέα

 












Οι «γαλάζιοι» βελτίωσαν αρκετά την λειτουργία τους σε όλους τους τομείς και προηγήθηκαν με 24-27. Ο Χρήστος Μπαρούχας έβαλε δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης σκόραρε ξανά για 3, ο Χρήστος Μπαρούχας είχε 2/2 βολές και ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε για 2 (17-17). Ο Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά) έβαλε δίποντο και τρίποντο και ο Χρήστος Μπαρούχας σκόραρε για 2 για το 19-22. Με 3ποντο του Σπύρου Ξαγάρα (Φωτογραφία Δεξιά), 2/2 ελεύθερες βολές του Αντώνη Δάρλα και 2/2 βολές του Σπυριδάκη έγινε το 21-27. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 24-27 χάρις 1/2 ελεύθερες βολές του Γρηγόρη Κουβέλη, 1/2 βολές του Χρήστου Μπαρούχα και 1/2 ελεύθερες βολές του Νο 11. Το νούμερο 11 ανέκοψε με «στοπ» τον Ίγκλι Οσμενάϊ του Πρωτέα



Μίλησε ο Δάρλας


Ο Αντώνης Δάρλας (Αδέρφος του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Φίλλιπου) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην 3η περίοδο και με δικές του προσπάθειες το Βελούχι 2315 έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 50-40. Ο Δήμος Σπυριδάκης έβαλε δίποντο, ο Χρήστος Μπαρούχας σκόραρε για 2 και είχε και 2/2 ελεύθερες βολές για το 28-29. Ο Αντώνης Δάρλας με τρίποντο και ο Γρηγόρης Κουβέλης με δίποντο έκαναν το 33-29 για να τρέξουν ένα σερί 9-0. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ είχε 1/2 βολές, το Νο 11 ευστόχησε σε 2 βολές και ο Θοδωρής Τάκης είχε 1/2 βολές (35-31). Ο Αντώνης Δάρλας πυροβόλησε για 3 και σκόραρε και δίποντο γράφοντας το 40-31. Ο Δήμος Σπυριδάκης πέτυχε 2ποντο, ο Αντώνης Δάρλας σκόραρε ξανά έξω από τα 6.75 δυο συνεχόμενες φορές για το 47-33 μάλιστα στην δεύτερη προσπάθεια κέρδισε και φάουλ βάζοντας την βολή. Ο Κώστας Νιαβής με τρίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία)με τρίποντο έκαναν το 50-36. Μαλιστικά ο Κατσαρός ήταν ο μοναδικός Ευρυτάνας των νικητών που σκόραρε. Ο Πρωτέας μείωσε στο 50-40 με δίποντο του Κώστα Νιαβή και καλάθι του Γιάννη Δροσίνη. 






Στο +13
Οι «κόκκινοι» του Βελουχίου έφτασαν στην τελική επικράτηση με 65-53 έχοντας τον έλεγχο στο σκορ σε όλη την διάρκεια της 4ης περιόδου. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ σκόραρε 2ποντο, ο Γιάννης Δροσίνης είχε ½ ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Μπαρούχας σκόραρε 3ποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ απάντησε για 3 (54-45). Ο Γιάννης Δροσίνης έβαλε 2ποντο, το Νο 11 σκόραρε για 3 και ο Χρήστος Μπαρούχας είχε 2/2 βολές (59-47). Ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε 2ποντο, ο Χρήστος Μπαρούχας πέτυχε 3ποντο και ο Γιάννης Δροσίνης είχε 2/2 βολές (62-51). Το τελικό 65-53 έγινε μετά από 2/2 βολές του Σπύρου Ξαγάρα, δίποντο του Γρηγόρη Κουβέλη και 1/2 βολές του Χρήστου Μπαρούχα.


Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος του τελικού οι παίκτες του Βελουχίου 2315 πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους, που τους έφερε στην κορυφή της διοργάνωσης.




Τα δεκάλεπτα
13-12, 24-27, 50-40, 65-53

Συνθέσεις Ομάδων

Βελούχι 2315 (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης, Καγκαράς, Πιστιόλης, Κατσαρός 3(1), Κουβέλης 7, Κωστής, Λιάπης Κ., Νο 11 13(2), Λιάπης Χ., Κακαβάς, Δάρλας 21(4), Μπαρούχας 21(2)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νιαβής 7(1), Οσμεναϊ 10(1), Νούλας, Κουρλός, Μαντέκας, Δροσίνης Ι. 9(1), Σπυριδάκης 21(2), Τάκης 1, Δροσίνης Γ., Ξαγάρας 5(1)

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης-Νίκος Κωστής-Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος