Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αίολος-Ολυμπιακός Λαμίας 1-3

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός Λαμίας που κέρδισε μέσα στο Καρπενήσι τον Αίολο με σκορ 1-3, όμως δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει την άνοδο
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική για τον 7ο Όμιλο. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, παίζοντας χωρίς άγχος για ακόμη μια φορά. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2 «απάντησε» και μείωσε προσωρινά σε 1-2 με τον μόνιμο σκόρερ του Βασίλη Μεταξούλη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκολ πέναλτι στις καθυστερήσεις και σκορ 1-3. Στο β΄ μέρος ο ρυθμός του ματς έπεσε και μοιραία το τελικό σκορ ήταν το 1-3.
Ο Ολυμπιακός Λαμίας του Σπύρου Λέντα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με σκόρερ τους Θοδωρή Αντωνίου και Νίκο Λέντα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτούς με γκολ από την «άσπρη» βούλα με σκόρερ τον Νίκο Λέντα. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, ωστόσο δεν πανηγύρισε την άνοδο, αφού ήθελε ήττα της Ιστιαίας στην Θήβα. Οι Φθιωτοί είχαν και δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Ντίνου Μπουσαϊ στο 15΄.
Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς, μένοντας εκτός ανόδου στην ισοβαθμία από την Ιστιαία. Ο Αίολος και φέτος ήταν 4ος χωρίς ωστόσο να μπορέσει να έχει βαθμολογική συγκομιδή.

Πάνω από 100
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συννεφιά και δυνατό αέρα στο πρώτο μέρος. Την παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.




«Εκστρατεία» Λαμιωτών
Πληθώρα φιλάθλων είχε στο πλευρό του ο Ολυμπιακός Λαμίας. Περίπου 50 με 70 εκδρομείς ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.


3ος στην ισοβαθμία
Ο Ολυμπιακός Λαμίας έμεινε 3ος στην ισοβαθμία και έχασε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική στην διαφορά τερμάτων. Το εκτός έδρας 3-0 από την Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας έκρινε την άνοδο.

Μηδέν φέτος
Ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βαθμό και τερμάτισε 4ος με 0 βαθμούς(Τέρματα: 5-19). Ωστόσο κατέγραψε αρκετές καλές εμφανίσεις σχεδόν σε όλα τα ματς.

Οι 19 του Φλωράκη
19 ποδοσφαιριστές  χρησιμοποίησε στα 6 ματς των μπαράζ ο Γιάννης Φλωράκης. Δεν έχασαν ματς οι: Βασίλης Μεταξούλης, Νίκος Νικολάου, Έλβις Στύλα, Χρήστος Ράμμος, Αποστόλης Φούκας, Χάρης Ζαραβέλης και Αλέκος Κόκκοτας.

Με 15αδα
Ο Ολυμπιακός Λαμίας ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή 15 αθλητών, έχοντας πολλά προβλήματα λόγω τραυματιών και τιμωριών. Γιώργος Καυκιάς και Χρήστος Χριστοδούλου εξέτισαν την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Στην 11αδα «Ήλι» & Ντένις

 













Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε στην βασική του 11αδα τον Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Ντένις Καραχαλίδη (Φωτογραφία Δεξιά), οι οποίοι είχαν αποβληθεί στο ματς του πρώτου γύρου των δυο ομάδων και εξέτισαν την ποινή τιμωρίας των δυο αγωνιστικών τους. Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Ράμμο και Χρήστο Τόσκα, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή.

Επέστρεψε ο Μπουσαϊ


Για τους Φθιωτούς ο Ντίνος Μπουσαϊ επέστρεψε από την τιμωρία του παίζοντας ως δεξιός μέσος και κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Αντίθετα απουσίαζαν οι Θανάσης Τσούκαλος και Κώστας Ντούλας αν και είχαν «ξετιμωρηθεί».

«Ζάρα»..από τα παλιά


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), που ανέκοψε πολλές φορές επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων του.

ΚρίκηςΧ3


Και στο 3ο εντός έδρας ματς του Αίολου παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο γνώριμος μας Γιάννης Κρίκης από τα Τρίκαλα.


Σκοράρει συνεχώς


Ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία) σκόραρε για 3ο συνεχόμενο ματς και έκανε νέα πολύ καλή εμφάνιση. Παράλληλα ο Αίολος βρήκε δίχτυα για 4ο συνεχόμενο ματς των Play Off.

Ο Ευρυτάνας Λαθύρης


Κοντά στον Ολυμπιακό Λαμίας είναι ο Σταύρος Λαθύρης. Ο Παλαιοκατουνίτης έχει αγωνιστεί στα γήπεδα του νομού μας και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με την Αναγέννηση.

Α΄ Μέρος

Με δυνατό αέρα
Τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης έγινε κάτω από δυνατό αέρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αίολος επιτίθονταν με κόντρα άνεμο και ο Ολυμπιακός με ευνοϊκό άνεμο.

Πιο καλά ο Ολυμπιακός
Η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε καλά το ματς και πολύ νωρίς προηγήθηκε με 0-2.

Δοκάρι με κόρνερ
Ο Ντίνος Μπουσαϊ με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.

Προβάδισμα από Αντωνίου


Ο Ολυμπιακός Λαμίας βρήκε δίχτυα στο 19ο λεπτό στην πρώτη του όμορφη και ολοκληρωμένη με συνδυασμό επιθετική προσπάθεια. Ο Νίκος Χαλαστάνης τροφοδότησε με μπαλιά από πίσω τον Θοδωρή Αντωνίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Αίολου και με κοντινό πλασέ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-1. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους φιλάθλους του  Ολυμπιακού.





Δεύτερο με Ν. Λέντα


Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν πολύ νωρίς να κάνουν δυο τα τέρματα τους. Στο 24΄ ο Γιάννης Καλαμάτας έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Νίκος Λέντας με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-2.







Άμεση αντίδραση
Ο γηπεδούχος Αίολος μπήκε γρήγορα στο παιχνίδι και στο 27ο λεπτό μείωσε σε 1-2. Ο Έλβις Στύλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βασίλης Μεταξούλης στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά ψηλά στην αριστερή γωνία των Φθιωτών μείωσε σε 1-3.






«Κυνήγησε» το δεύτερο
Ο Αίολος από το 25΄ και μέχρι τα 45΄ λεπτό ήταν καλύτερος και έχασε ευκαιρία στο 35ο λεπτό με τον Γιάννη Ηλιάδη και με τον Ντένις Καραχαλίδη στην συμπλήρωση των 45΄.



Λήξη με γκολ-πέναλτι
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ-πέναλτι του Νίκου Λέντα οι πρωταθλητές Φθιώτιδας έκαναν το 1-3. Ο Γιάννης Καλαμάτας έκανε την μπαλιά για τον Νίκο Λέντα, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αλέκου Κόκκοτα. Ο ρέφερι Μανώλης Σκουλάς καταλόγισε πέναλτι και έδειξε κίτρινη στον τερματοφύλακα του Αίολου. Ο Νίκος Λέντας το εκτέλεσε εύστοχα και με υποδειγματική εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Αίολου έγραψε το τελικό 1-3.





Αμφισβήτησε το πέναλτι
Οι παίκτες του Αίολου αμφισβήτησαν την απόφαση του ρέφερι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό εις βάρους του πέναλτι. 


Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Μπουσαϊ εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
19΄: Ο Χαλαστάνης έκανε την μπαλιά και μετά από λάθος στην άμυνα του Αίολου, ο Αντωνίου από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα έκανε το 0-1
23΄: Ο Καλαμάτας πάσαρε στον Μπουσαϊ, ο οποίος εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε δυνατά λίγο πάνω από το τέρμα του Αίολου.
24΄: Ο Καλαμάτας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Λέντας Ν. με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου διαμόρφωσε το 0-2.
27΄: Ο Στύλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο «ξεχασμένος» Μεταξούλης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά από κοντά στην ψηλά αριστερή γωνία του Δελούκα μείωσε σε 1-2.
35΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μεταξούλης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Ηλιάδης έκανε την προβολή στην συνέχεια με τον Δελούκα να διώχνει σε κόρνερ.
41΄: Ο Μπουσαϊ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουτρομάνος πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Φούκα να αποκρούει σωτήρια πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.
44΄: Δυνατό σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής και αριστερά έφυγε χαμηλά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
45΄: Ο Στύλα έκανε την μπαλιά από το κέντρο, ο Μεταξούλης μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από τα δεξιά κάνοντας ατομική ενέργεια, «έσπασε» στον Καραχαλίδη από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.
45΄+2΄: Ο Καλαμάτας τροφοδότησε όμορφα τον Λέντα Ν., που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον Κόκκοτα έπεσε στο έδαφος και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε να το εκτελέσει και με υποδειγματική εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Β΄ Μέρος

Κόπασε ο άνεμος
Στο δεύτερο μέρος ο δυνατός άνεμος κόπασε.

Λίγες καλές στιγμές
Λιγοστές καλές στιγμές  μπροστά από τις δυο εστίες είχε το δεύτερο μέρος. Δεν σημειώθηκε κανένα τέρμα.

Σωστός τακτικά
Ο Ολυμπιακός Λαμίας διαχειρίστηκε σωστά το ματς και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Πιεστικό φινάλε


Ο Αίολος ήταν πιεστικός στο φινάλε και έχασε καλές στιγμές με τους Τόλη Φούκα (Φωτογραφία) στο 86΄ και Βασίλη Μεταξούλη στο 90΄. Και οι δυο προσπάθειες σταμάτησαν πάνω στον Μάριο Δελούκα.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μπουσαϊ από πλάγια δεξιά σούταρε όμορφα και ο Κόκκοτας απέκρουσε.
64΄: Ο Αντωνίου έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το όμορφο γυριστό σουτ του Καλαμάτα από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από αριστερό δοκάρι του Αίολου.
68΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Καραχαλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Δελούκας απέκρουσε σε νέο κόρνερ.
80΄: Σουτ του Ράμμου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
86΄: Ο Ηλιάδης έκανε την μπαλιά για τον Φούκα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε όμορφα και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
87΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Αζακάς έπιασε την κεφαλιά και ο Δελούκας μπλόκαρε σταθερά.
90΄: Σουτ του Μεταξούλη από καλή θέση μέσα από την περιοχή έδιωξε σωτήρια για ακόμη μια φορά ο Δελούκας.

Κίτρινες Κάρτες
Κόκκοτας, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Στύλα, Καραχαλίδης, Καλαμάτας, Λέντας Ν.

Διακριθέντες
Αίολος: Ζαραβέλης, Μεταξούλης, Μπόγδανος, Φούκας
Ολυμπιακός Λαμίας: Καλαμάτας, Λέντας Ν., Μπουσαϊ, Αντωνίου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Στο σημερινό παιχνίδι έγινε ότι και στα προηγούμενα, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα μέσα. Είχαμε και την ατυχία να μην έχουμε τον ευνοϊκό αέρα στο δεύτερο ημίχρονο, πράγμα που το είχε ο αντίπαλος στο πρώτο. Νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και τελικά η πιο έμπειρη ομάδα κέρδισε. Για μας ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι δεν παίζαμε για καμία άλλη ομάδα, παίζαμε μόνο για τον εαυτό μας και την αξιοπρέπεια μας, ανοιχτήκαμε, παίξαμε ελεύθερα και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο παράπονο από την αντίπαλη ομάδα. Παίξαμε δυνατά, σκληρά για να κερδίσουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Τώρα δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιο βαθμό φέτος, πράγμα που το είχαμε καταφέρει πέρυσι. Σε συνολική εικόνα της ομάδας και η παρουσία της και στα εντός και στα εκτός έδρας ήταν πολύ ανώτερη από όλες τις προηγούμενες χρονιές και από όλες τις προηγούμενες ομάδες. Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, έβαλε αρκετά γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ανοίχτηκε. Αυτό που έφταιξε ήταν ότι δεν είχαμε αρκετή ποσότητα ποδοσφαιριστών, 11 και 12 και 13 ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βγάλουν αυτό το πρωτάθλημα. Είχαμε και τις ατυχίες στα μπαράζ της Ευρυτανίας που τραυματίστηκε ο βασικός μας τερματοφύλακας και ένας βασικός αμυντικός. Δεν είχαμε την δυνατότητα να τους αντικαταστήσουμε, είχαμε και κάποιες απουσίες ποδοσφαιριστών, που προτίμησαν να είναι στην κερκίδα παρά να βοηθήσουν την ομάδα για δικούς τους λόγους και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε να μην πάρουμε κανέναν βαθμό. Βέβαια δεν έχει αυτό καμία σημασία το τόνισα και στα παιδιά, έκαναν υπερπροσπάθεια, καταφέρανε και σταθήκαν αντάξιοι των αντιπάλων, παίξανε όμορφο ανοιχτό ποδόσφαιρο και τα συγχαρητήρια είναι όλα δικά τους.»

Σπύρος Λέντας (Ολυμπιακός Λαμίας): «Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για ότι κάναν και ότι πετύχαν φέτος και στο πρωτάθλημα και σε αυτή την διαδικασία των μπαράζ. Σίγουρα υπάρχει μια πίκρα γιατί μένουμε εκτός Γ΄ Εθνικής στην διαφορά τερμάτων. Από εκεί και έπειτα όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσπάθεια που έγινε και ότι ο Ολυμπιακός Λαμίας έκανε μια καταπληκτική χρονιά. Να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους του Αίολου για την φιλοξενία, οφείλω να πω,  όπως εξέφρασα κάποια παράπονα πέρυσι, ότι η φιλοξενία φέτος ήταν άψογη. Δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό παρότι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, κάτω ένας παίκτης μας οποίος δημιούργησε κάποια επεισόδια και έκανε κάποια χτυπήματα, τα οποία δεν επιτρέπονται στο ποδόσφαιρο. Να ευχαριστήσω και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε φέτος και για την στήριξη που είχα όλη την χρονιά. Να ευχαριστήσω ακόμη όλους τους φίλους της ομάδας και τους συγγενείς των παικτών και της διοίκησης γιατί αυτοί ήταν η ομάδα. Τώρα η επόμενη μέρα θέλει κουράγιο, τι να κάνουμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν παύω να είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την χρονιά του Ολυμπιακού Λαμίας. Φυσικά η πίκρα είναι πίκρα. Όταν δεν εξαρτάσαι από το δικό σου αποτέλεσμα να μην έχεις απαίτηση από καμία άλλη ομάδα. Δεν μας έγινε το δώρο από εκεί που περιμέναμε, αλλά δεν έχουμε και να κατακρίνουμε και να πούμε κάτι για κάποια άλλη ομάδα. Η κάθε ομάδα παίζει για το εαυτό της παίζει για ότι πιστεύει. Εμείς θα ηρεμήσουμε θα δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας και να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Μπόγδανος, Φούκας, Ζαραβέλης, Αζακάς Π.(91΄ Τόσκα), Στύλα, Μπόνιας, Ηλιάδης, Καραχαλίδης, Μεταξούλης, Νικολάου(46΄ Ράμμος)

Ολυμπιακός Λαμίας (Σπύρος Λέντας): Δελούκας, Σιώτης, Στυλιανός, Λέντας Δ., Ζήσιμος, Καλαμάτας, Χαλαστάνης(64΄ Πρέμτσης), Κουτρομάνος, Μπουσάϊ(91΄ Μπάκας), Λέντας Ν., Αντωνίου

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (ΕΠΣ Σερρών)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Ακρίβος (ΕΠΣ Λάρισας)
2ος Βοηθός: Απόστολος Τσαπραζλής (ΕΠΣ Λάρισας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος