Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Χρήστος Στάμος: «Η παρουσία μου στον ΑΠΟΚ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα με ανάμεικτα συναισθήματα»

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίστηκαν φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας ήταν ο Χρήστος Στάμος, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Βελουχίου. Ο αξιόλογος ποδοσφαιριστής παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην σελίδα μας. Χαρακτηρίζει ως ξεχωριστή εμπειρία την παρουσία του στον ΑΠΟΚ, αλλά το δυστυχές ήταν η μη επίτευξη του τελικού στόχου.
Μας μιλά για την πορεία της ομάδας του και πιστεύει ότι η έλλειψη ψυχραιμίας και μη σωστή διαχείριση του αγώνα κόστισαν στην απώλεια του πρωταθλήματος. Εύχεται καλή συνέχεια στον Αίολο στα μπαράζ ανόδου, χαρακτηρίζοντας τον ως ομάδα με Ο κεφαλαίο. Για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Football League για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοίκηση του «ιστορικού». Αρκετά σημαντική είναι η τοποθέτηση που κάνει ο αξιόλογος ποδοσφαιριστής για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, ώστε αυτό να κάνει ένα βήμα μπροστά. Η κανονική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας, όμως έπρεπε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως αμυντικός μέσος μετά την επιλογή του τεχνικού του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου. Για τα μελλοντικά του ποδοσφαιρικά πλάνα ελπίζει σε κάτι αξιόλογο είτε είναι από ερασιτεχνική είτε από επαγγελματική ομάδα. Ως κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή χαρακτηρίζει την περυσινή σωτηρία με την ΑΣΑ και ως χειρότερη τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε. Μας περιγράφει επίσης την σωτήρια επέμβαση και σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς του στον τραυματισμό του αντιπάλου του Θωμά Αζακά του Αιόλου στο παιχνίδι του πρώτου γύρου των μπαράζ.
Κλείνοντας ευχαριστεί μέσω της σελίδας μας τους διοικούντες, τους προπονητές και τους συμπαίχτες του στον ΑΠΟΚ για την συνεργασία και τους εύχεται ότι καλύτερο.
Ο Τρικαλινός μεσοαμυντικός Χρήστος Στάμος είναι γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1989. Αγωνίστηκε κατά το παρελθόν στο Κηπάκι, στους Παραληθαίους, στον Πανιώνιο, στην Θήβα, στην Καβάλα, στην Νίκη Βόλου, στην Παναχαϊκή, στον Ναυπακτιακό Αστέρα, στην Ερμιονίδα, στον Α.Ο. Τρίκαλα και στην Αναγέννηση Καρδίτσας, έχοντας πληθώρα επαγγελματικών παραστάσεων. Με τον ΑΠΟΚ είχε 6 συμμετοχές και 1 υπέροχο γκολ στα play off απέναντι στην Μυρίκη. Στον τελευταίο αγώνα-τελικό με τον Αίολο είχε δυο προσπάθειες στα αντίπαλα δοκάρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Χρήστο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας, το Evrytania Sport. Πως βίωσες την παρουσία σου στα γήπεδα της Ευρυτανίας και τον ΑΠΟΚ;
Χρήστος Στάμος: «Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που μου κάνατε και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω στο site σας. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα με ανάμεικτα συναισθήματα, διότι γνώρισα ανθρώπους με κύρος, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.»

Evrytania Sport: Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τίτλος και δεν τον κατέκτησε η ομάδα σου;
Χρήστος Στάμος: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στα μπαράζ ,η ομάδα ξεκίνησε στη δεύτερη θέση, ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, καταφέραμε να περάσουμε στην πρώτη θέση, νικώντας τα 5 πρώτα παιχνίδια ,αλλά θεωρώ ότι στο τελευταίο παιχνίδι και πιο κρίσιμο ενώ ήμασταν καλοί, δεν ήμασταν αρκετά ψύχραιμοι ώστε να πάρουμε τους 3 βαθμούς ή τον 1.»

Evrytania Sport: Κατά την γνώμη σου έπαιξε ρόλο ότι ήσασταν πιο «χαλαροί», καθώς πηγαίνατε για δυο αποτελέσματα;
Χρήστος Στάμος: «Δεν ήμασταν καθόλου χαλαροί, ίσα-ίσα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο τελικό ,αλλά θεωρώ ότι δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού και ίσως αυτές έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για τον βασικό σας αντίπαλο Αίολο, που κατέκτησε τον τίτλο.
Χρήστος Στάμος: «Εδώ θα ήθελα να μην αδικήσω τις άλλες ομάδες, ήταν δυο ομάδες που κάνανε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά πιστεύω ότι εμείς και ο Αίολος ήμασταν πιο έτοιμοι να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω σε αυτά τα μπαράζ .Από εκεί και πέρα ο Αίολος είναι μια αρκετά καλά δουλεμένη ομάδα με αρκετά καλούς παίχτες ,αλλά πάνω από όλα θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ΟΜΑΔΑ και θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει .»

Evrytania Sport: Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αφήσεις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τι σε ώθησε να έρθεις στο Καρπενήσι;
Χρήστος Στάμος: «Θεωρητικά δεν έχω σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για μένα το ποδόσφαιρο είναι ίδιο και σε επαγγελματικό και σε ερασιτεχνικό επίπεδο , δεν προβληματίστηκα και πολύ να πάρω την απόφαση να έρθω να παίξω σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΚ και σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι πραγματικά η διοίκηση της ομάδος με ήθελε πολύ στην ομάδα, οπότε ήταν αρκετά εύκολο.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία;
Χρήστος Στάμος: «Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο στην Ευρυτανία δεν είναι υψηλό και σημαντικό ρόλο παίζει το ότι είμαι πολύ λίγες οι ομάδες ,παρ´ όλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι αν υπήρχε μια ομάδα που θα εκπροσωπούσε τον νόμο σε ένα εθνικό πρωτάθλημα ίσως να ήταν μεγαλύτερο το κίνητρο για να μπορέσουν να αλλάξουν επίπεδο αρκετές ομάδες και αρκετοί ποδοσφαιριστές του νομού.»

Evrytania Sport: Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι; Ως γνωστόν στο Βελούχι έπαιξες ως αμυντικός χαφ και όχι ως στόπερ.
Χρήστος Στάμος: «Η αλήθεια είναι ότι η κανονική μου θέση είναι κεντρικός αμυντικός ,εκεί έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και εκεί μου αρέσει να παίζω ,αλλά επειδή ο προπονητής της ομάδος επέλεξε να αγωνιστώ ως αμυντικό χάφ, έπρεπε να ανταποκριθώ εξίσου καλά και σ αυτή τη θέση.»

Evrytania Sport: Ποια είναι πλέον τα επόμενα ποδοσφαιρικά σου πλάνα;
Χρήστος Στάμος: «Ακόμα δεν έχω μπει στη διαδικασία για το τι θα κάνω ποδοσφαιρικά, ελπίζω να έρθει κάτι αξιόλογο σε επαγγελματικό ή σε ερασιτεχνικό επίπεδο»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε την γνώμη σου για τέσσερις ποδοσφαιριστές(πρώην σου συμπαίχτες) γνωστούς στο Καρπενήσι(Τάσο Γεωργακόπουλο, Δημήτρη Ρούσση, Γιώργο Τσάμη και Γιώργο Κοντό) για την παρουσία τους.
Χρήστος Στάμος: «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κανένα από τους 4 και οι 4 είναι αρκετά καλοί χαρακτήρες και αρκετά καλοί αθλητές τους εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο στην καριέρα τους.»

Evrytania Sport: Ήσουν επίσης ο θετικός πρωταγωνιστής στο περιστατικό του τραυματισμού του Θωμά Αζακά. Περιέγραψε μας τι συνέβη και τι σε οδήγησε να επεμβείς αποφασιστικά;
Χρήστος Στάμος: «Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό. Το σημαντικό και το θετικό είναι ότι ο συναθλητής μου είναι καλά στην υγεία του . Ήταν μια φάση που δε φαινόταν ότι θα γίνει κάτι σοβαρό, είδα μετά τη σύγκρουση να μένει αναίσθητος και ευτυχώς βρήκα τη δύναμη να ενεργήσω σωστά, ώστε να μπορέσω να τον επαναφέρω . Μια μεγάλη ευχή για όλους τους αθλητές να μπαίνουν και να βγαίνουν όρθιοι στον αγωνιστικό χώρο.»

Evrytania Sport: Και μια προσωπική ερώτηση. Κορυφαία και χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;
Χρήστος Στάμος: «Δε θα ήθελα να ξεχωρίσω καμία κορυφαία στιγμή, κάθε εβδομάδα που αγωνιζόμουν ήταν ξεχωριστή και διαφορετική αν ξεχώριζα μια θα ήταν η σωτηρία την Αναγέννησης στο περσινό πρωτάθλημα και με αυτό το δύσκολο τρόπο . Η χειρότερη θα έλεγα οτι ήταν οι δυο σοβαροί τραυματισμοί που είχα στα γόνατα μου.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήστουμε και πρόσθεσε ότι επιθυμείς!.
Χρήστος Στάμος: «Και εγώ ευχαριστώ πολύ, αλλά από την ευκαιρία που μου δίνεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση της ομάδος , τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο με υγεία πάνω από όλα.»





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος