Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παρέα B.C.-Sporting B.C. 77-54

Παρά τις απουσίες η Παρέα έκανε το 3Χ3, αφού νίκησε με το ευρύ 77-54 τον Sporting στο ντέρμπι κορυφής του 2ου Ομίλου.
Ο αγώνας διεξήχθη την  Τετάρτη (25/5) στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 100 άτομα τον παρακολούθησαν.
Η Παρέα των Δημήτρη Κοκοτίνη και Δημήτρη Κολλημένου παρά τις πολλές απουσίες αθλητών της κατέκτησε δίκαια και εύκολα την νίκη στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Προηγήθηκε από την αρχή και είχε διαρκώς μια διαφορά «ασφαλείας». Στις αρχές της 4ης περιόδου, ο αντίπαλος της μείωσε στους 3, όμως εκεί έγινε ένα «ξέσπασμα» και διαφορά με ένα σερί 24-0 έφτασε στο +27. Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε 22 πόντους.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό και καλή απόδοση, έχοντας αρκετές» βεβιασμένες» επιθετικές προσπάθειες και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του. Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως δεν «παράτησε» το ματς και στην 4η περίοδο με σερί 10-0 μείωσε από τους 13 στους 3 πόντους. Στην συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να μπει πιο δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης και διαφορά άνοιξε για να κλείσει στο -23. Ο Γιώργος Αρκουμάνης έκανε πολύ καλή εμφάνιση, σκοράροντας 16 πόντους.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Παρέα αγωνίζεται την Τετάρτη (1/6) στις 6 το απόγευμα με την Remal, ενώ ο Sporting παίζει την Δευτέρα(30/5) στις 8 το βράδυ με τα Φάλαρα.

Περίπου 100
Το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών. Οι δυο ομάδες είχαν μπει στο τουρνουά με 2 νικηφόρα αποτελέσματα.




3Χ3 για Παρέα
Η Παρέα έκανε το 3Χ3 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μόνο..με Ευρυτάνες
Οι «πορτοκαλί» αγωνίστηκαν με ντόπιους αθλητές έχοντας πολλές απουσίες πρωτοκλασάτων στελεχών τους. Ωστόσο τα κενά αναπληρώθηκαν και με το παραπάνω από τους 10 αθλητές που αγωνίστηκαν.

Χωρίς Κυριαζή
Για πρώτη φορά απουσίαζε μετά από 22 συνεχόμενες παρουσίες ο πρώτος σκόρερ και πρώτος «τριποντέρ» στην ιστορία του θεσμού Παναγιώτης Κυριαζής.

22αρης ο Δ. Σβερώνης


Ο πλέι μέικερ της Παρέας Δημήτρης Σβερώνης ηγήθηκε στο σκοράρισμα ,σημειώνοντας 22 πόντους. Ακολούθησε με 18 και 3 τρίποντα ο Γιάννης Χαλκιάς.



16 ο Γ. Αρκουμάνης


Για τον Sporting ο Γιώργος Αρκουμάνης ξεχώρισε βάζοντας 16 πόντους, ενώ με 14 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Χρήστος Νικόπουλος.



Ντεμπούτο Χαλκιά-Δροσίνη

 












Για την Παρέα δυο αθλητές κάνανε την πρώτη τους φετινή συμμετοχή. Ιδανικό τεμπούτο με 18 πόντους και 3 τρίποντα έκανε ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ ο σέντερ Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά) συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο τουρνουά.


Η επιστροφή της Λίλας


Η Λίλα Κλαουδάτου (Φωτογραφία) μετά από αρκετό διάστημα εκτέλεσε χρέη κριτή, καθώς βρέθηκε στο Καρπενήσι. Η επίσημη κριτής της ΕΣΚΑΣΕ διαμένει μόνιμα στην Σχοινούσα (Νομός Κυκλάδων) και φυσιολογικά απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες της περιοχή μας.

«Κοουτσάρισμα» Α.Αρκουμάνη-Λάμπρου

 












Για τον Sporting χρέη προπονητή εκτέλεσε ο Αλέξης Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ την Παρέα καθοδήγησε με επιτυχία στην 3η της νίκη ο Μιχάλης Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά).



Βρήκε ρυθμό στο φινάλε

 












Μετά τα πρώτα λεπτά που καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, η Παρέα βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με 23-14. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σωτήρης Στεφανής με 3ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 5-6. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Γιώργου Σώκου, 2ποντο του Χρήστου Νικόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά), 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 3ποντο του Χρήστου Νικόπουλου (9-11). Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντη «βόμβα», ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο, ο Κώστας Καλύβας με νέο τρίποντο, ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Χαλκιάς με δίποντο «έτρεξαν» σερί 11-0 και έκαναν το 20-11. Με 3ποντο του Χρήστου Νικόπουλου και τρίποντο του Γιάννη Χαλκιά στο τέλος του χρόνου έγινε το 23-14. Ο Χρήστος Νικόπουλος του Sporting ανέκοψε με τάπα τον Λάμπρο Κατσαρό της Παρέας.






Σερί 11-0
Η Παρέα στο φινάλε της 1ης περιόδου έτρεξε ένα σερί 11-0 και το 9-11 έγινε 20-11 υπέρ της.

Με ξεσπάσματα

 












Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με ένα ξέσπασμα μείωσαν στον πόντο σε 23-22. Η Παρέα αντέδρασε και απάντησε και αυτή με σερί πόντων για να προηγηθεί στο ημίχρονο με 36-29. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο και ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο μείωσαν με σερί 8-0 στον πόντο και σε 23-22. Ο Δημήτρης Σβερώνης έβαλε δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης πέτυχε γκολ-φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Γιάννης Χαλκιάς σκόραρε για 3, ο Δημήτρης Σβερώνης πέτυχε θεαματικό καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Σωτήρης Στεφανής είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 1/2 βολές (33-24), με τους «πορτοκαλί» να έχουν ένα μίνι σερί 8-0. Ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2ποντο, ο Νίκος Ανδρέου (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Γιάννης Χαλκιάς με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 36-29 του ημιχρόνου.



 
Διαφορά ασφαλείας


Η τρίτη περίοδος «κύλησε» με την Παρέα να έχει διαρκώς μια διαφορά ασφαλείας από 9-12 πόντους. Το αποτέλεσμα του 10λεπτου ήταν 53-44. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος με τρίποντη «βόμβα», ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Γιάννης Χαλκιάς με δίποντο έκαναν το 42-32. Ακολούθησε δίποντο του Τόλη Πιπέρα, καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη, 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Νικόπουλου, 1/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Στεφανή και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη (47-35). Ο Γιώργος Αρκουμάνης πέτυχε έμμεσο τρίποντο, καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 49-40. Ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία) με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) και ο ίδιος με νέο δίποντο έκανε το 53-40. Ο Sporting με καλάθι του Πάνου Γαλανού και δίποντο του Θωμά Χονδρού μείωσε σε 53-44. Ο Χρήστος Νικόπουλος των «πράσινων» ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιάννη Χαλκιά της Παρέας.




Φουριόζικο φινάλε

 












Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και μείωσαν στους 3 πόντους και σε 53-50. Η συνέχεια όμως άνηκε κατά κράτος στην Παρέα που σκόραρε διαρκώς και έπαιξε πολύ καλές άμυνες τρέχοντας σερί 24-0. Το σκορ του αγώνα έκλεισε στο ευρύ 77-54. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και με γκολ φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή) μείωσαν στο 53-50 ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Κάπου εκεί η Παρέα «αφυπνίστηκε» και απάντησε με σερί 24-0, φτάνοντας στο 77-50. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Δεξιά)  πέτυχε 3ποντο, ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε για 2, ο Γιάννης Χαλκιάς σκόραρε έξω από τα 6.75, ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Σώκος είχε 2/2 βολές, ο Γιάννης Χαλκιάς πέτυχε 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε καλάθι και φάουλ με άστοχη ελεύθερη βολή, ο Παναγιώτης Σβερώνης σκόραρε για 2, ο Σωτήρης Στεφανής είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Χαλκιάς σκόραρε δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε για 2 (77-50). Το τελικό 77-54 έγινε μετά από καλάθι του Νίκου Ανδρέου και δίποντο του Παναγιώτη Καραγιάννη. Ο Δημήτρης Κολλημένος της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Τόλη Πιπέρα του Sporting.










10-0 για Sporting
Ο Sporting στις αρχές της 4ης περιόδου έτρεξε ένα συνολικό σερί 10-0 και από 53-40 μείωσε σε 53-50

24-0 η «απάντηση» Παρέας
Η Παρέα έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί και από 53-50 έφτασε στο 77-50 με σερί 24-0(!)

5 φάουλ ο Χονδρός
5.50 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Θωμάς Χονδρός του Sporting αποχώρησε κάνοντας το 5ου προσωπικό φάουλ

«Πορτοκαλί» πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Παρέας πανηγύρισαν την 3η τους νίκη στο τουρνουά.



Τα δεκάλεπτα
23-14, 36-29, 53-44, 77-54

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κοκοτίνης& Δημήτρης Κολλημένος): Σβερώνης Δ. 22, Σβερώνης Π. 2, Χαλκιάς 18(3), Δροσίνης, Κατσαρός, Στεφανής 15(1), Σώκος 14(1), Κοκοτίνης, Κολλημένος, Καλύβας 6(2)

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Καραγιάννης 2, Γαλανός 4, Πιπέρας 2, Πανάρας, Χονδρός 12, Αρκουμάνης Γ. 16, Αρκουμάνης Α., Νικόπουλος 14(3), Ανδρέου 4

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Λίλα Κλαουδάτου
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας












































Ρεπορτάζ  & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος