Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας-Αίολος 5-1

Ένα ημίχρονο άντεξε ο ελλιπής Αίολος, ο οποίος υποτάχτηκε στην επανάληψη από την Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας, γνωρίζοντας «βαριά» ήττα με 5-1.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Ιστιαίας, άρχισε στις 17:00 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου των play off ανόδου στην Γ΄ Εθνική.
Η Ένωση του Θανάση Γουρνά με rotation στην σύνθεση της «φόρτσαρε» στο δεύτερο 45λεπτο, όπου με ωραίο ποδόσφαιρο σκόραρε 5 φορές. Αγωνίστηκε για 3ο σερί ματς στο γήπεδο της. Ο Αποστόλης Φούκας πέτυχε αυτογκόλ, ενώ δυο τέρματα σημείωσε ο Αργύρης Στεργίου και από ένα οι: Χρήστος Ανέστης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι Ευβοιώτες έχουν 9 βαθμούς και βρίσκονται μια «ανάσα» από την επίτευξη του στόχου τους, αφού θέλουν μόλις έναν πόντο στα επόμενα δυο ματς.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη είχε καλή παρουσία για 45΄, όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Οι πολλές απουσίες και οι σερί αγώνες σε ένα «κοπιαστικό» πρωτάθλημα Κυριακή-Τετάρτη απέβησαν καθοριστικές. Μείωσε σε 3-1 ο κορυφαίος Βασίλης Μεταξούλης, ο οποίος είχε και σε αυτό το ματς δοκάρι(Στο 0-1 μάλιστα). Η ομάδα του Προφήτη Ηλία, που δεν είχε διαθέσιμη αλλαγή, παραμένει χωρίς βαθμό και έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης ανόδου.
Οι πρωταθλητές Εύβοιας θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη(5η) αγωνιστική την Κυριακή 29/5 σε ένα ματς κατηγορίας εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Λαμίας, ενώ οι «Αιολίτες» θα παίξουν στο Καρπενήσι απέναντι στην «ανεβασμένη» Θήβα.

Ζει και αναπνέει
Ο κόσμος της Ιστιαίας ζει και αναπνέει για την τοπική ομάδα, δίνοντας δυναμικό παρών. Τον Αίολο συνόδεψαν οι διοικητικοί: Περικλής Πλακιάς(Πρόεδρος), Κώστας Οικονόμου, Γιάννης Παρούτσας και ο φροντιστής Σταύρος Μαντής.


Κρατά την «τύχη» της
Η Ένωση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου της μετά και την 3η νίκη της σε 4 αγώνες.

Προφυλάχτηκε ο Β. Ανέστης
Ο αρχηγός των γηπεδούχων Βασίλης Ανέστης έμεινε εκτός αποστολής, ενώ δεν έπαιξαν και άλλοι παίχτες των γηπεδούχων(Ηλίας Στεργίου, Σάκης Βασιλείου, Νίκος Καρκασίνας και Νίκος Καλλίτσης), ώστε να είναι έτοιμοι στον «τελικό» με τον Ολυμπιακό Λαμίας.

Χωρίς τους αρχηγούς
Λόγω των απουσιών των αρχηγών Βασίλη Ανέστη και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου το περιβραχιόνιο φόρεσαν οι: Μάικ Τόουρφε και Χάρης Ζαραβέλης αντίστοιχα.

Η πιο «βαριά»
Ο Αίολος γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στην μίνι διαδικασία των μπαράζ.

Φωτογραφήθηκαν στο λιμάνι
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έβγαλε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στο λιμάνι της Αρκίτσας.


«Λαβωμένοι» Ευρυτάνες
Για τους παίχτες του Γιάννη Φλωράκη, που δεν είχε καμία αλλαγή στην διάθεση του απουσίαζαν οι τιμωρημένοι: Ντένις Καραχαλίδης, Γιάννης Ηλιάδης και Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. Μάλιστα Καραχαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος ταξίδεψαν με την αποστολή στην Εύβοια, όπως και ο τραυματίας Θωμάς Αζακάς. Απουσίαζαν επίσης για διάφορους λόγους οι: Δημήτρης Νικολάκης, Άρης Σιταράς, Πάνος Αζακάς, Πάνος Μάρκης και Νίκος Ράικος. Να αναφερθεί πως μεγάλο διάστημα του ματς αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού ο Νίκος Νικολάου, αλλά και ο Χάρης Ζαραβέλης.

Η ραδιοφωνική ατάκα
Επική χαρακτηρίστηκε από τα Ευβοιώτικα μέσα η ατάκα του Γιώργου Γιώτα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης στο Ράδιο 1 που είπε «βλέπω απέναντι στον πάγκο του Αίολου μερικούς παίκτες, οι οποίοι μάλλον για τουρισμό έχουν έρθει, μόνο το σομπρέρο τους λείπει».

3 νέα πρόσωπα

 
Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν για πρώτη φορά οι: Χρήστος Τόσκα(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία κέντρο)και Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία δεξιά)

Τελευταίο εκτός
Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας μακριά από το γήπεδο τους, που υποδέχονται στα επόμενα δυο μας στο Καρπενήσι την Θήβα και τον Ολυμπιακό Λαμίας.

Α΄ Μέρος

Πήγε να κάνει και γκολ
Ο Αίολος όχι μόνο κράτησε το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λίγο έλλειψε και να προηγηθεί, αφού είχε δοκάρι.

Οι πιο σημαντικές της Ιστιαίας
Κορυφαία φάση  του Σωτήρη Μακρή στο 22ο λεπτό είχε η Ιστιαία, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω από την εστία του Αλέκου Κόκκοτα, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χρήστου Μιχαήλ στο 27΄.

Δοκάρι Αιόλου
Την τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-1 έχασε ο Αίολος με τον κινητικό Βασίλη Μεταξούλη στο 26ο λεπτό, ο οποίος σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι για δεύτερο σερί ματς.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σουτ του Γοργομάτη Ν. κατέληξε έξω από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
12΄: Σουτ του Μακρή εκτός περιοχής μάζεψε ο πορτιέρο του Αιόλου.
22΄: Ο Μακρής βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, κοντρόλαρε, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
26΄: Ο Μεταξούλης έκλεψε την μπάλα, κάνοντας ωραία προσπάθεια,  κέρδισε και τις κόντρες, αλλά πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπιμπάι, ο οποίος μπλόκαρε στην συνέχεια.
27΄: Σουτ του Μιχαήλ από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.

B΄ Μέρος

Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς οι 11 ηρωικοί παίχτες του Αιόλου δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Δικαίως η Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας έφτασε στην επικράτηση με 5-1, με την είσοδο των Στεργίου(Αντικατέστησε τον τραυματία Γιουκάι) και Ανέστη να αλλάζει άρδην την εικόνα της ομάδας του.

Άτυχος με το «καλημέρα»


Μόλις στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο Αίολος βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς ο Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία) πέτυχε αυτογκόλ με κεφαλιά(1-0), προσπαθώντας να διώξει προ του Χρήστου Ανέστη μετά την σέντρα του Χρήστου Μιχαήλ.

Γρήγορα και 2ο
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την επίτευξη του πρώτου τέρματος η Ένωση έκανε δυο τα τέρματα της, όταν ο νειοεισελθών Αργύρης Στεργίου με σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Τρίτο από Ανέστη


Ο δεινός σκόρερ Χρήστος Ανέστης(Φωτογραφία) έκανε τρία  τα τέρματα της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Αργύρη Στεργίου. Ο Ανέστης έφτασε τα δυο γκολ στα μπαράζ, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ στο τοπικό της Εύβοιας.

Γκολ και ευκαιρία

 

Με «δράστη» τον κορυφαίο του σε αυτό το ματς Βασίλη Μεταξούλη(Φωτογραφία) ο Αίολος μείωσε στο 58΄ σε 3-1 ύστερα από την μπαλιά του Χρήστου Ράμμου. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αγρινιώτης ποδοσφαιριστή είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ.

Άλλαξαν ρόλοι

 

Χρήστος Ανέστης και Αργύρης Στεργίου(Φωτογραφία) άλλαξαν ρόλους 15 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Ο πρώτος βρήκε τον δεύτερο, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 4-1. Έφτασε τα δυο προσωπικά γκολ στον αγώνα και τρία στα play off.

Συμμετοχή Καρατσόλια


Ο πορτιέρο Χρήστος Καρατσόλιας(Φωτογραφία) πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Μέλις Μπιμπάι. Αναμένεται να «κρεμάσει» φέτος τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ιδανικό τέλος


Με ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ ο φορ Παναγιώτης Ηλιόπουλος(Φωτογραφία) πέτυχε το τελικό 5-1 από ασίστ του Χρήστου Μιχαήλ. Ο Ηλιόπουλος είχε χριστεί σκόρερ και στο παιχνίδι του α΄ γύρου στο Καρπενήσι.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μιχαήλ γέμισε από αριστερά και ο Φούκας με κεφαλιά προ του Ανέστη έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του και συγκεκριμένα στο δεξί «Γ», κάνοντας το 1-0.
49΄: Ο Στεργίου με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα διαμόρφωσε το 2-0.
52΄: Ο Μιχαήλ δοκίμασε σουτ από δεξιά, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιόλου και στην επαναφορά μπλόκαρε την προβολή του Στεργίου.
55΄: Ο Στεργίου κατέβασε και έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Ανέστης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αφύλαχτος πραγματοποίησε το 3-0.
58΄: Ο Ράμμος έκανε μπαλιά και ο Μεταξούλης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Μπιμπάι και μείωσε σε 3-1.
62΄: Διαγώνιο σουτ του Μεταξούλη από θέση δεξιά έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
68΄: Ο Μεταξούλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπιμπάι, αλλά το πλασέ του πρώτου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ιστιαίας.
75΄: Ο Ανέστης τροφοδότησε από αριστερά τον Στεργίου, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ πραγματοποίησε το 4-1.
86΄: Με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι ο Ηλιόπουλος στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα από τροφοδότηση του Μιχαήλ σημείωσε το τελικό 5-1.
93΄: Σουτ του Ανέστη πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.

Διακριθέντες
Ένωση: Στεργίου, Τόουρφε, Ανέστης, Γοργομάτης, Μπιμπάι Ι., Ηλιόπουλος
Αίολος: Μεταξούλης, Στύλα, Μπόνιας, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Γουρνάς (Ένωση): «Έχουμε ακόμη δυο παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ δύσκολα και σημαντικά, είναι εκτός έδρας και τα δυο. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα να μπορέσουμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα και στα δυο. Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο ξέραμε ότι θα είμαστε το φαβορί και ξέρανε τα παιδιά ότι έχουν τις δυνατότητες να το πάρουν κάποια στιγμή αγχωθήκαν, που δεν μπήκε στο πρώτο ημίχρονο γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν συζητάω εάν είναι δίκαιη η επικράτηση. Ήρθε το αποτέλεσμα αυτό το οποίο πρέπει να είναι. Χρειάζεται να κάνουμε δυο νίκες, αυτό κοιτάμε εμείς. Δεν κοιτάμε τον έναν βαθμό, όσο παίζουμε θα παίζουμε για να κερδίζουμε.»



Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Για μας ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην ομάδα μετά τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών στο προηγούμενο παιχνίδι και κάποιους τραυματισμούς, αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να έρθουν σήμερα λόγω δουλειάς.  Καταφέραμε και παραταχτήκαμε με 11 ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους και 2 που είχαν στον πάγκο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παίξουν λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά νομίζω ότι οι παίχτες μου στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν αρκετά, κράτησαν το μηδέν, είχαμε την ευκαιρία με το δοκάρι και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί, αλλά αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα παίρναμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο καταρρεύσαμε από κούραση, δεν είχαμε καμία αλλαγή και νομίζω ότι η νίκη της Ιστιαίας κρίνεται δίκαιη. Εύχομαι καλή πορεία στην Ιστιαία και της εύχομαι να πετύχει τον στόχο της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας (Θανάσης Γουρνάς): Μπιμπάι Μ.(79΄ Καρατσόλιας), Μερκούρη, Γοργομάτης Α., Τόουρφε, Πανάκης, Γιουκάι(44΄ λ.τρ Στεργίου Α.), Ηλιόπουλος, Μπιμπάι Τ., Μακρής(46΄ Ανέστης Χ.), Γοργομάτης Ν., Μιχαήλ

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Φούκας, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Ράμμος, Στύλα, Μπόγδανος, Τόσκα, Μπουμπουρής, Μεταξούλης, Νικολάου

Διαιτητής: Βάϊος Τσιτσανούδης(ΣΔΠ Λάρισας)
1ος Βοηθός: Απόστολος Τσαπράζης(ΣΔΠ Λάρισας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταΐκος(ΣΔΠ Λάρισας)

















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: http://istiaiapress.blogspot.gr/ , eviagoal.blogspot.com/