Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 3-2

Αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ η Δυτική Φραγκίστα μπήκε με το «δεξί» στην Β΄ κατηγορία και επικράτησε με 3-2 της Δόξας Ραπτοπούλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας του 2ου υποομίλου. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 5, έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της και παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού έμεινε δυο φορές πίσω στο σκορ, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τις δυνάμεις να γυρίσει το ματς. Ισοφάρισε στο α΄ μέρος με τους Κώστα Κατσαδούρο και Μάκη Ζήκα, έχοντας και δυο δοκάρια με τους Γιάννη Μπισμπίκη και Μάκη Ζήκα. Το νικητήριο γκολ ήρθε στο 74΄ με τον Μάκη Ζήκα, ενώ η επανάληψη κυλούσε ισορροπημένη και χωρίς πολλές φάσεις.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με δυο τέρματα του Βασίλη Αλέστα σε 0-1 και 1-2. Τελικώς το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 2-2. Ενώ η Δόξα φάνηκε να μην απειλείται στο ματς το γκολ ήρθε σε μια ανύποπτη φάση και έτσι οι «ακρίτες» γνώρισαν την ήττα, έχοντας και αρκετά διαιτητικά παράπονα. Στα θετικά ότι η ομάδα και φέτος αποτελείται από νεαρά παιδιά από την γύρω περιοχή.
Την επόμενη (2η) η Φραγκίστα αγωνίζεται στο ίδιο γήπεδο ως φιλοξενούμενη στις 22 του μήνα με το Κεράσοβο, ενώ το Ραπτόπουλο θα κάνει το ρεπό του.

Μάζεψε κόσμο
Η πρεμιέρα στην Β΄ κατηγορία έγινε παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών. Σημαντική μερίδα ήταν και φίλαθλοι της φιλοξενούμενης Δόξας.



Ξενιτεύτηκε
Το γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας δεν έχει άδεια καταλληλότητας και η τοπική ομάδα «ξενιτευτηκε» και αγωνίζεται στο Κερασοχώρι.

Οι Πρόεδροι στους πάγκους

 












Στον πάγκο της Φραγκίστας βρέθηκε ο Πρόεδρος της Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία Αριστερά), που ανέλαβε και το κοουτσάρισμα. Την αποστολή του Ραπτοπούλου συνόδεψε ο νέος Πρόεδρος Παναγιώτης Φλώτσιος (Φωτογραφία Δεξιά), με τον Φάνη Ντζίμα να έχει και φέτος τον ρόλο του παίκτη-προπονητή.


Επιστροφές γνώριμων

 












Αρκετοί Φραγκιστιανοί γύρισαν από το καλοκαίρι πίσω στην ομάδα και ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Από την Ποταμιά επέστρεψε ο γκολκίπερ Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία Αριστερά) και από την γειτονική Κρέντη οι: Γιάννης Μπισμπίκης, Κώστας Κατσαδούρος και Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά) . Την φανέλα της ομάδας φόρεσε εκ νέου και ο Μάκης Ζήκας μετά από 1 χρόνο περίπου παρουσίας του στην Μυρίκη.

Καμία προσθήκη
Η Δόξα δεν είχε κανένα νέο πρόσωπο στο δυναμικό της, αφού στηρίζεται σε παιδιά από την πρώην Δήμο Ασπροποτάμου.

Σφύριξε ο Μπύρος-Παρουσία Βούρτσα

 












Για πρώτη φορά σφύριξε ματς ο Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ πρεμιέρα υπήρξε και για τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) που εκτέλεσε χρέη δεύτερου βοηθού. Ο τελευταίος μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στα γήπεδα του νομού μας με την φανέλα του Παναγραφιωτικού.

Α΄ Μέρος

Από 2 τέρματα
«Χορταστικό» ήταν το πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να μπαίνουν «ορεξάτες» για μπάλα να σκοράρουν 2 φορές και την Φραγκίστα να έχει και δυο δοκάρια.

«Φώναξε» για χέρι
Στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης η γηπεδούχος Φραγκίστας διαμαρτυρήθηκε ζητώντας χέρι και πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ του Μάκη Ζήκα από αριστερά, το οποίο βρήκε σε παίκτη του Ραπτοπούλου.

Υπέροχη εκτέλεση


Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης φέρει την «σφραγίδα» του Βασίλη Αλέστα (Φωτογραφία). Στο 11ο λεπτό ο Ηλίας Κοτούλας από αριστερά έδωσε στον Βασίλη Αλέστα, που κατέβασε την μπάλα από το ύψος του πέναλτι και με υποδειγματικό σουτ στην αριστερή γωνία των «βυσσινί» πέτυχε το 0-1.




Ισοφάριση με «Κάτσα»


Όλα 1 έγιναν στο παιχνίδι 7 λεπτά αργότερα, όταν ο Άγγελος Σάλτης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο πορτιέρο Κώστας Ντάλλης στην έξοδο του είχε σύγκρουση με αντίπαλο και ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με σουτ που βρήκε και σε αντίπαλο ισοφάρισε σε 1-1.




Ζήτησαν επιθετικό
Οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας ζήτησαν στην φάση του γκολ επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα τους Κώστα Ντάλλη, ο οποίος είχε κάνει έξοδο εκτός μικρής περιοχής.

Πήγε να αιφνιδιάσει
Στο 20ο λεπτό ο Μάκης Ζήκας σούταρε δυνατά λίγο πιο μπροστά από την σέντρα η μπάλα έσκασε στο έδαφος χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Ντάλλη και έφυγε άουτ.

Μπροστά και πάλι με Αλέστα
Η ιστορική Δόξα πήρε εκ νέου στο 38ο λεπτό προβάδισμα στο σκορ. Ο Χρήστος Μύτας πάσαρε στον Βασίλη Αλέστα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Νίκο Κετσιλή κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Βασίλης Αλέστας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με άψογη εκτέλεση στο αριστερό «παραθυράκι» της Φραγκίστας σκόραρε το 2ο τέρμα του στο ματς, «γράφοντας» το 1-2.





Άμεση απάντηση


Η Φραγκίστα στο 42ο λεπτό έφερε ξανά το ματς στα ίσα (2-2). Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) με έξυπνη χαμηλή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Κώστα Ντάλλη ισοφάρισε σε 2-2.



Δοκάρι Ι.Μπισμπίκη


Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική στιγμή να προηγηθούν, όταν ο Γιάννης Μπισμπίκης σούταρε εκτός περιοχής στην ρίζα της αριστερής δοκού του Κώστα Ντάλλη.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε σέντρα από αριστερά και η εξ επαφής προβολή του Καζάκου χωρίς πίεση πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλη.
11΄: Ο Κοτούλας πάσαρε στον Αλέστα, ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και με σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Σάλτη πέτυχε το 0-1
13΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, το σουτ του Μύτα πέρασε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
17΄: Ο Σάλτης Α. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντάλλης δέχτηκε μαρκάρισμα κατά την έξοδο του και ο Κατσαδούρος στην συνέχεια με σουτ που βρήκε και σε αμυντικό ισοφάρισε σε 1-1.
18΄: Ο Ζήκας σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη Φ. πέρασε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
20΄: Μακρινό σουτ του Ζήκα χτύπησε πρώτα στο έδαφος μετά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια έφυγε άουτ.
34΄: Ο Κετσιλής έκανε την σέντρα από τα δεξιά και την κεφαλιά του Κατσαδούρου απέκρουσε ο πορτιέρο του Ραπτοπούλου.
35΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα από δεξιά αποκρούστηκε προς της γραμμής από τον Παπαντζίμα μετά το λάθος του πορτιέρο Ντάλλη.
38΄: Ο Μύτας έδωσε στον Αλέστα που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κετσιλή κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Αλέστας ανέλαβε να το εκτελέσει και με εξαιρετικό σουτ στο αριστερό «Γ» του Στάλτη έκανε το 1-2.
42΄: Ο Ζήκας με χαμηλή εκτέλεση φάουλ στην δεξιά γωνία του Ντάλλη ισοφάρισε σε 2-2.
43΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά με την μπάλα να καταλήγει στην ρίζα της αριστερής δοκού.

Β΄ μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό του α΄ μέρους, αφού η κόπωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες των δυο ποδοσφαιριστών.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Εξ αιτίας τραβήγματος αποχώρησε στο 56ο λεπτό ο Φάνης Ντζίμας (Φωτογραφία Αριστερά) και την θέση του πήρε ο Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά).


Με σκόρερ Ζήκα
Στο 74ο λεπτό ο Μάκης Ζήκας μετά την μπαλιά του Γιάννη Μπισμπίκη σκόραρε από κοντά με σουτ το τελικό 3-2, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του. Το Ραπτόπουλο στην φάση του γκολ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Γιάννης Παπαδημητρίου ήταν εκτός γηπέδου και του προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες.



Διαμαρτυρίες…και αποβολή
Ο προπονητής-παίκτης των φιλοξενούμενων Φάνης Ντζίμας διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ στην 1η βοηθό Κατερίνα Λάππα στην φάση του 3-2. Στην συνέχεια αποβλήθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον παρατηρητή αγώνα Σωτήρη Διώτη για την έντονη διαμαρτυρία του.

Βρήκε χώρους
Στο τελευταίο 10λεπτο του ματς η Φραγκίστα βρήκε χώρους, αφού το Ραπτόπουλο ανοίχτηκε για την ισοφάριση.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ξαφνικό σουτ του Παπαδημητρίου εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της Φραγκίστας.
62΄: Μακρινό σουτ του Μύτα μπλόκαρε εύκολα ο Σάλτης.
74΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με μπαλιά βρήκε τον Ζήκα που με σουτ από κοντά σκόραρε το νικητήριο τέρμα (3-2).
86΄: Ο Παπαδήμος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και το σουτ του Μπράζια απέκρουσε ο Σάλτης.
90΄: Ο Μπισμπίκης Ι. ελίχτηκε έξοδα από τα δεξιά γύρισε για τον Λαθύρη που σούταρε από κοντά πάνω από την εστία του Ντάλλη.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Ι., Κετσιλής Ν., Τσιάμης, Ντζίμας Θ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Ζήκας, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος
Ραπτόπουλο: Αλέστας, Διαμαντής, Γεωργαλής Β.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Φ., Γερονίκος Π., Περούλας Γ., Ντάλλας Ι., Κετσιλής Ν.(46΄ Κόκκοτος Ν.), Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Καζάκος Π.(90΄ Γαλανός), Ζήκας, Σάλτης Α.(76΄ Λαθύρης Δ.).

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Παπαδημητρίου, Γεωργαλής Β., Τσιάμης, Κοτούλας(70΄ Μπράζιας), Μύτας, Παπαντζίμας, Διαμαντής, Καραντζούνης(60΄ Αζακάς), Αλέστας, Ντζίμας Θ.(56΄ λ.τρ. Παπαδήμος Λ.)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Κατερίνα Λάππα (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Βούρτσας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος