Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Λέστερ-Γ.Σ. Φάλαρα 24-70

Η ομάδα των Φαλάρων πήρε το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος, καθώς κέρδισε πολύ άνετα με διαφορά 46 πόντων και με 24-70 την Λέστερ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 11/5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 20:00 και ήταν για την 1η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Η Λέστερ του Θοδωρή Χονδρού αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην διοργάνωση και δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, σημειώνοντας μόλις 24 πόντους. Στα θετικά το ότι αγωνίζεται για την συμμετοχή πάνω από όλα και με νεαρά παιδιά. Από 6 πόντους σημείωσαν οι: Νίκος Χαντζόπουλος και Νεκτάριος Ράικος.
Τα Φάλαρα του Κώστα Χρυσαφόπουλου στην επάνοδο τους μετά από 3 χρόνια στο τουρνουά παρουσίασαν με το «καλημέρα» ένα αρκετά δεμένο σύνολο, το οποίο είχε φέτος επιτυχημένη παρουσία στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, η οποία συνδυάστηκε με παραμονή. Οι αθλητές τους κάνουν αρκετά χιλιόμετρα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την πορτοκαλί μπάλα. Ο Πέτρος Παπανικολάου παρά..δυο δεν έφτασε τους 20, έχοντας και 1 εύστοχο 3ποντο.
Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής με τον Sporting B.C., ενώ οι Στυλιδιώτης θα παίξουν με την Παρέα Β.C.

Έφυγαν στο δεύτερο
Παρουσία ικανοποιητικού αριθμού φιλάθλων είχε το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δυο ομάδες έδωσαν την πρώτη τους παράσταση στην φετινή διοργάνωση. Στην επανάληψη οι θεατές μειώθηκαν σημαντικά.


«Νεοσύστατοι Εγγλέζοι»
Η Λέστερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά, έχοντας βασισμένη την ονομασία της στην ομότιτλη πρωταθλήτρια Αγγλίας. Μάλιστα στο ρόστερ περιλαμβάνονται δυο 14χρονοι από την ομάδα μίνι της Π.Α.Κ.

Σε χαμηλά στάνταρ

 












Ο Νεκτάριος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Νίκος Χαντζόπουλος(Φωτογραφία Δεξιά) είχαν ο καθένας για τους «μπλέ» από 6 πόντους.
Καθοδήγηση Παπαδιά
Προπονητής της Λέστερ ήταν ο Λάμπρος Παπαδιάς κατόπιν συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρέου. Ο Παπαδιάς δεν αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τουρνουά, έχοντας μάλιστα και συμμετοχές στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την Π.Α.Κ.


«Όχι» από τα 6,75
Η ομάδα του Καρπενησίου δεν πέτυχε κανέναν από τους 24 πόντους της έξω από τα 6,75.

Ο Μαραθιώτης αρχηγός


Αρχηγός των Στυλιδιωτών είναι ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος κατάγεται από τον Μάραθο Ευρυτανίας. Δεν είχε αγωνιστεί στο τουρνουά του 2013 λόγω τραυματισμού. Απουσίαζαν οι πολύ καλοί παίχτες της ομάδας Παύλος Ντινόπουλος και Γιάννης Δημητρίου.

Επιστροφή Φαλάρων
Τα Φάλαρα έχουν αγωνιστεί πολλές φορές απέναντι στις ομάδες του νομού μας σε επίσημο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ. Επιπλέον είχαν πρωτοεμφανιστεί στο τουρνουά το 2013, όπου ήταν φιναλίστ.

18 για Παπανικολάου


Ο Πέτρος Παπανικολάου (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, σημειώνοντας 18 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Στους 15 σταμάτησε ο Φίλωνας Καραπέτσας.


Προσθήκη ο Κρέτσης


Από τους αθλητές των Φαλάρων που αγωνίστηκαν μόνο ο Παναγιώτης Κρέτσης (Φωτογραφία) δεν αποτελεί μέλος της ομάδας, που αγωνίστηκε φέτος στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχε πολύ καλή παρουσία με 9 πόντους και 1 3ποντο.

Δεν βρήκαν «πατήματα»

 












Σε χαμηλές επιθετικές επιδόσεις κυμάνθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τα Φάλαρα να προηγούνται με 2-11 ύστερα από το καλάθι του Νίκου Χαντζόπουλου, που άνοιξε το σκορ για την Λέστερ. Ο Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο 2ποντα και ο Βαγγέλης Λαΐνας (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ και με 1/2 βολές «έγραψαν» το 2-7. Ο Θανάσης Καρανίκας με καλάθι και φάουλ και ο Φίλωνας Καραπέτσας με 2ποντο από ασίστ του Μάνου Καρανάιου πέτυχαν το 2-11.




Στυλιδιώτικη κυριαρχία


Οι «πράσινοι» είχαν στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα υπέρ τους επιμέρους 4-19 και οδήγησαν το ημίχρονο στο 6-30, «καθαρίζοντας» την πρώτη τους νίκη. O Παναγιώτης Κρέτσης και ο Πέτρος Παπανικολάου έκαναν το 2-15, ενώ ο Κώστας Κωστούλας  ευστόχησε για 3(2-18). Ο Γιώργος Κατσαρός πέτυχε το 2ποντο για το 4-18, ενώ με σουτ 2 πόντων του Πέτρου Παπανικολάου και με τρίποντη «βόμβα» του Μάνου Καρανάιου (Φωτογραφία) έγινε το 4-23. Ο Κώστας Κωστούλας είχε 2/2 βολές και ο Φίλωνας Καραπέτσας 1/2 από την γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ο Νεκτάριος Ράικος με σουτ 2 πόντων και οι: Βαγγέλης Λαΐνας και Φίλωνας Καραπέτσας έκαναν το 6-30. Ο Κώστας Θάλλας της Λέστερ έκανε εντυπωσιακή τάπα στον Φίλωνα Καραπέτσα των Φαλάρων.


Στο 0-18
Το 2-0 των Καρπενησιωτών μετατράπηκε σε 2-18, με το σερί να είναι 0-18 υπέρ των Φαλάρων.

Ίδιο μοτίβο

 












Οι «Φαλαριώτες» διεύρυναν το προβάδισμα τους. Το επιμέρους σκορ ήταν 9-24 υπέρ τους, φτάνοντας στο 15-54. Ο Μάνος Καρανάιος με σουτ 2 πόντων, ο Πέτρος Παπανικολάου με 2ποντο και ο Νεκτάριος Ράικος με 1/2 βολές σημείωσαν το 7-34. Ο Πέτρος Παπανικολάου με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή, ο Πέτρος Κρέτσης με σουτ 2 πόντων και ο Παπανικολάου ξανά με 2ποντο ανέβασαν το σκορ στο 7-41. Ο «ζεστός» Πέτρος Παπανικολάου με εύστοχο σουτ 3 πόντων έκανε το 7-44 (0-10 σερί υπέρ της ομάδας του), για να μειώσει σε 9-44 ο Νεκτάριος Ράικος. Οι: Κώστας Κωστούλας με 2/2 βολές, Νίκος Χαντζόπουλος με καλάθι και φάουλ, Πέτρος Παπανικολάου με σουτ 2 πόντων και Βασίλης Καρφής με τον ίδιο τρόπο έφτασαν το σκορ στο 13-48. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος, ο Φίλωνας Καραπέτσας (Φωτογραφία Αριστερά) από ασίστ του Θανάση Καρανίκα στην πιο όμορφη επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, ο Παναγιώτης Κολλημένος και ο Θανάσης Καρανίκας (Φωτογραφία Δεξιά)  πέτυχαν όλοι από ένα 2ποντο για το 15-54, με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.




Διαδικαστικό το τέλος


Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού με ένα επιμέρους 9-16 διαμορφώθηκε το 24-70. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με 2ποντο και ο νεαρός Κώστας Ντότσικας με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 17-56. Ο Παναγιώτης Κρέτσης είχε 2/3 βολές, ενώ Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία) και Φίλωνας Καραπέτσας ανέβασαν το σκορ στο 19-60. Ο Κώστας Γεωργαλής χρίστηκε σκόρερ για το 21-60, ενώ ο Παναγιώτης Κρέτσης σημείωσε 3ποντο(21-63). Ο Θανάσης Καρανίκας με 1/2 βολές, ο Νεκτάριος Ράικος με τον ίδιο τρόπο, ο Νίκος Χαντζόπουλος με σουτ 2 πόντων, ο Πέτρος Παπανικολάου με 2ποντο και ο Φίλωνας Καραπέτσας με δυο 2ποντα έκαναν το τελικό 24-70. Ο Παναγιώτης Κρέτσης των φιλοξενούμενων έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Δημήτρη Βασδέκη της Λέστερ.



Τα δεκάλεπτα
2-11, 6-30, 15-54, 24-70

Συνθέσεις Ομάδων

Λέστερ (Θοδωρής Χονδρός): Καραμπάς, Χαντζόπουλος 6, Κατσαρός Γ. 4, Ράικος 6, Βασδέκης, Ντότσικας 2, Ζιάκας, Χονδρός, Θάλλας, Γεωργαλής 2, Κολλημένος 2, Καρφής 2

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Κώστας Χρυσαφόπουλος): Καρανίκας 5, Κωστούλας 11(1), Παπανικολάου 18(1), Καραπέτσας 15, Καρανάιος 5(1), Λαΐνας Ε. 5, Κρέτσης 9(1), Χρυσαφόπουλος 2

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Σπύρος Κολόκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Χρήστος Κοσμάς








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Λάμπρος Κατσαρός