Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αίολος-Θήβα 2-5

Στο τελευταίο 8λεπτο η Θήβα γύρισε το ματς και επικράτησε μέσα στο Καρπενήσι του μαχητικού Αίολου με 2-5.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική για τον 7ο Όμιλο. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη μπήκε εντυπωσιακά στο ματς αιφνιδίασε τον αντίπαλο και με γκολ του Βασίλη Μεταξούλη και του Έλβις Στύλα στο 24ο λεπτό μόλις είχε προηγηθεί με 2-0. Παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις απείλησε και σε άλλες περιπτώσεις, όμως η κόπωση από τα συνεχόμενα ματς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και από το 82΄ και μετά το 2-1 έγινε 2-5 εις βάρος του.
Η Θήβα του Γιώργου Λάμπρου μπήκε νωθρά στο ματς και άργησε να πάρει μπρος με αποτέλεσμα να βρεθεί να χάνει με 2 γκολ νωρίς. Στην επανάληψη και με τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο ήρθε αρχικά η μείωση του σκορ το 68΄ με τον Βασίλη Τσομπάνη και η ισοφάριση στο 82ο λεπτό με τον Γιάννη Γκαράνη. Οι πρωταθλητές Βοιωτίας σκόραραν από 1 φορά με τον Βασίλη Τσομπάνη και 2 φορές με τον Δημήτρη Βεζιρτζόγλου φτάνοντας στο τελικό 2-5.
Την επόμενη (6η) και τελευταία αγωνιστική ο Αίολος θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι τον Ολυμπιακό Λαμίας στις 5 Ιουνίου, ενώ η Θήβα θα παίξει στο γήπεδο της ενάντια στην Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας. Η Θήβα έχει εδώ και μια αγωνιστική ανεβεί στην Γ΄ Εθνική και είναι 1η στον όμιλο έχοντας 13 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παραμένει τελευταίος χωρίς βαθμό.

Σχεδόν 100
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.


Και φίλοι Θήβας
Στο Καρπενήσι βρέθηκαν και περίπου 20 εκδρομείς της Θήβας, που ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για την αναμέτρηση.


Καρπενήσι ξανά
Ο πρωταθλητής μας Αίολος επέστρεψε στο Καρπενήσι μετά από 3 αναμετρήσεις εκτός έδρας.

Επέστρεψε ο Αζακάς


Ο Πάνος Αζακάς πήρε ξανά θέση στο κέντρο της άμυνας, αφού απουσίαζε στην εκτός έδρας αναμέτρηση στην Ιστιαία. Αντικατέστησε τον Κώστα Μπουμπουρή, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Στον πάγκο ο Μακρής


Στον πάγκο της Θήβας και χωρίς να χρησιμοποιηθεί έμεινε ο τέως τερματοφύλακας του Αίολου Φώτης Μακρής.

Σημαντικές απουσίες
Ο Αίολος και σε αυτό το ματς είχε σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών του. Πλην των 3 τιμωρημένων: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Ηλιάδης, Ντένις Καραχαλίδης ας μην ξεχνάνε και τις απουσίες των τραυματιών Δημήτρη Νικολάκη (Βασικός γκολκίπερ) και Θωμά Αζακά (Βασικός στόπερ). Οι δυο τελευταίοι απουσιάζουν από τα μισά των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας.

Αδιάφορη βαθμολογικά
Η ομάδα της Θήβας ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, αφού από την περασμένη Τετάρτη πανηγυρίζει την άνοδο της στην Γ΄ Εθνική.

Κίνητρο από Ολυμπιακό
Το τελευταίο εντός έδρας ματς του Αίολου την ερχόμενη Κυριακή είναι ενάντια στον Ολυμπιακό Λαμίας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να θέλει πάση θυσία τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ο ανερχόμενος Ματσούκας


Πολύ καλή παρουσία είχε ο ταλαντούχος ρέφερι Μιχάλης Ματσούκας του συνδέσμου Αιτωλοαρκαρνανίας. Ο διαιτητής έχει σφυρίξει και στο παρελθόν αρκετές αναμετρήσεις στα γήπεδα του νομού μας.

Διανυχτέρευσε
Η αποστολή της Θήβας κατέφτασε στο Καρπενήσι το Σάββατο και διανυχτέρευσε στην πόλη μας.

Α΄ μέρος

«Φύσηξε» Αίολος
Ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς στο πρώτο 25λεπτο σκόραρε 2 φορές και έχασε 2 ακόμη σημαντικές στιγμές.

Αρχή με γκολ


Ο Αίολος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 5΄. Ο Χρήστος Τόσκα πάσαρε όμορφα στον Βασίλη Μεταξούλη (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Γιώργο Φαλαγγίτη και με πλασέ στην αριστερή του γωνία έκανε νωρίς-νωρίς το 1-0.





Διπλασιασμός Στύλα


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας στο 24΄ έκαναν δυο τα τέρματα τους. Ο Νίκος Νικολάου ελίχτηκε έξοχα από αριστερά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Έλβις Στύλα, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ στην αριστερή γωνία της Θήβας διαμόρφωσε το 2-0.





Ευκαιρίες Αίολου


Σημαντική ευκαιρία έχασε στο 12ο λεπτό ο Βασίλης Μεταξούλης που σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα του Γιώργου Φαλαγγίτη και στο 26ο λεπτό ό Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) εξ επαφής σούταρε και ο τερματοφύλακας της Θήβας απέκρουσε σε κόρνερ.



Ανέβηκε μετά το ημίωρο
Η Θήβα ξεπέρασε την ψυχρολουσία των 2 τερμάτων μετά το 30΄, όπου ανέβασε την απόδοση της και δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Αλέκου Κόκκοτα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Τόσκα πάσαρε στον Μεταξούλη, που μπήκε τετ α τετ με τον Φαλαγγίτη στην περιοχή πλάσαρε στην αριστερή του γωνία και έκανε το 1-0.
12΄: Ο Μεταξούλης έκανε επέλαση από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε από καλή θέση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Θήβας.
19΄: Μετά από γέμισμα του Παπαχαραλάμπους η κεφαλιά του Αζακά προς τα πίσω πέρασε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
24΄: Ο Νικολάου έκανε ενέργεια από τα αριστερά έδωσε στον Στύλα, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
26΄: Ο Τόσκα σέντραρε από τα δεξιά και το εξ επαφής πλασέ του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε στην γωνία του σωτήρια σε κόρνερ ο Φαλαγγίτης.
29΄: Ο Βεζιρτζόγλου πρόλαβε στην έξοδο τον Κόκκοτα έδωσε στον Βυλλιώτη, ο οποίος σούταρε σε κενή εστία με την μπάλα να αποκρούεται από τους αμυνόμενους.
34΄: Ο Παπαχαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Τσομπάνη, που σούταρε χαμηλά από πλάγια αριστερά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Αίολου.
39΄: Συρτό σουτ του Παναούλη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
42΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Βεζιρτζόγλου από καλή θέση μπλόκαρε στην γωνία του ο Κόκκοτας.
44΄: Ο Παπαχαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Βυλλιώτη από τα όρια της μικρής περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
45΄: Ο Βυλλιώτης πάσαρε στον Τσομπάνη, ο οποίος σούταρε και ο Αζακάς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του φορ της Θήβας.

Β΄ μέρος

Πιεστικότερη η Θήβα
Η πρωταθλήτρια Βοιωτίας Θήβα ήταν πιο πιεστική στο δεύτερο μέρος ενέτεινε τις προσπάθειες της και γύρισε στο τέλος το ματς.

Προειδοποιητικές βολές
Η Θήβα στο 61΄και στο 63΄ λεπτό απώλεσε δυο σημαντικές στιγμές με τον Δημήτρη Βεζιρτζόγλου, πρώτα σούταρε άουτ και την δεύτερη φορά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.



Μείωση με Τσομπάνη


Στο 69ο λεπτό η Θήβα μπήκε ξανά στο ματς και μείωσε σε 2-1 όταν ο Βασίλης Τσομπάνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα μείωσε σε 2-1.




Ισοφάριση Γκαράνη


Η Θήβα ισοφάρισε στο 82΄ όταν ο Σωτήρης Παναούλης τροφοδότησε τον Γιάννη Γκαράνη που με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αίολου ισοφάρισε σε 2-2.




Άμεσο προβάδισμα
Στο επόμενο λεπτό και μετά από γρήγορη επίθεση της Θήβας ο Βασίλης Τσομπάνης έκανε την ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά και με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 2-3.





Δεν άντεξε
Ο Αίολος δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση της Θήβας, αφού στο δεύτερο μέρος αμύνονταν διαρκώς και φάνηκε να μένει δυνάμεις από τα πολλά συνεχόμενα ματς.

Συμμετοχή Ράικου-Κυλλή
Ο Νίκος Ράικος του Αίολου και ο 14χρονος Δημήτρης Κυλλής αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγώνα των Play Off.

Ανέλαβε ο «Βέζιρ»


Το «κερασάκι» στην τούρτα στην νίκη της Θήβας έβαλε με δυο γκολ ο ικανότατος φορ Δημήτρης Βεζιρτζόγλου (Φωτογραφία). Στο 86΄ πρώτα μετά την σέντρα από αριστερά του Παναγιώτη Τσούτση με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 2-4 και 3 λεπτά έπειτα ο «Βέζιρ» σκόραρε με κοντινό πλασέ γράφοντας το τελικό 2-5 και έφτασε τα 6 τέρματα στα φετινά Play Off.







Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μεταξούλης προσπάθησε να προλάβει την μπάλα από τον Φαλαγγίτη, όμως ανακόπηκε την τελευταία στιγμή.
57΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο Φαλαγγίτης.
58΄: Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αίολου το εξ επαφής σουτ του Τσουπεή έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
61΄: Πλασέ του Βεζιρτζόγλου από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
63΄: Νέο κοντινό πλασέ του Βεζιρτζόγλου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κόκκοτας.
69΄: Ο Τσομπάνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με όμορφη πλασέ στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα μείωσε σε 2-1.
79΄: Ο Τσουπεής σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Γκαράνη από κοντά κόντραρε σε αντίπαλο.
82΄: Ο Παναούλης έδωσε στον Γκαράνη που με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά ισοφάρισε σε 2-2.
83΄: Ο Τσομπάνης μετά από γρήγορη επίθεση της Θήβας μπήκε εκ νέου από αριστερά στην περιοχή και με έξοχο σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 2-3.
86΄: Ο Τσουπεής σέντραρε από αριστερά και ο Βεζιρτζόγλου με σουτ από κοντά έκανε το 2-4.
89΄: Ο Βεζιρτζόγλου με κοντινό πλασέ χωρίς αντίπαλο σκόραρε εύκολα για το 2-5.

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Ράμμος, Μεταξούλης, Τσούτσης

Διακριθέντες
Αίολος: Μεταξούλης, Στύλα, Κόκκοτας, Ζαραβέλης
Θήβα: Τσομπάνης, Παναούλης, Γκαράνης, Τσουπέης, Βεζιρτζόγλου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Το σημερινό ματς ήταν επανάληψη των υπολοίπων παιχνιδιών που έχουμε παίξει, αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι την 1η αγωνιστική που δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Τα παιδιά σταθήκανε πάρα πολύ καλά, παρά τα 5 γκολ, προηγηθήκαμε 2-0 μέχρι το 70΄ κερδίζαμε. Η κούραση είναι αμείλικτος παράγοντας, δυστυχώς το είπα και στα παιδιά μένει μόνο η προσπάθεια, δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό για αυτά τα παιδιά ότι κατάφεραν και προηγούνταν της πρωτοπόρου Θήβας με 2-0 μέχρι το 70΄ και εάν είχαμε περισσότερες επιλογές και το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο. Δεν γίνεται να κατεβαίνεις σε αυτό το πρωτάθλημα και παίζεις αγώνες με 11, 12 ή 13 ποδοσφαιριστές. Η ευθύνη δεν είναι της διοίκησης ή οποιουδήποτε άλλου είναι αυτών οι οποίοι ήταν στην ομάδα και ξαφνικά αποχώρησαν. Δεν είναι τιμωρούν την διοίκηση, τιμωρούν τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους συμπαίκτες τους, οι οποίοι πάνω από όλα είναι φίλοι. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό και αφήνουν την ομάδα να δείχνει αυτό το πρόσωπο. Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο που κερδίζαμε και ήμασταν ισοπαλία με όλες τις ομάδες και ένα τελείως διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα αυτά είναι θέμα καθαρά ξεκούρασης και φρεσκαρίσματος της ομάδας. Δυστυχώς δεν το έχουμε εμείς αυτό το πλεονέκτημα, το έχουν οι άλλες ομάδες και για αυτό βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Έχουμε μια αγωνιστική ακόμη θα κοιτάξουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτό το ματς, παίζουμε για την φανέλα και για την περιοχή μας και την πόλη μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Γ΄ Εθνική στην Θήβα. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια τερμάτισε στην 1η θέση.»

Γιώργος Λάμπρου (Θήβα): «Η αλήθεια είναι ότι από τα παθήματα σου θα πρέπει να μαθαίνεις. Εμείς δεν το προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι, δεν δείξαμε την ανάλογη πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση από την αρχή και βρεθήκαμε στο ημίχρονο να χάνουμε με 2-0. Πρέπει όμως να αποδώσουμε τα εύσημα και στον αντίπαλο γιατί τουλάχιστον στα δυο παιχνίδια που τον είδα εγώ φέτος και μέσα στην Θήβα ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα, καλύτερη από πέρυσι και στάθηκε πάρα πολύ καλά. Και εδώ είχε και ένα μεγάλο διάστημα που ήταν καλή. Το θέμα με τους ποδοσφαιριστές μου και αυτό που ζητήσαμε δεν ήταν να γυρίσουμε το παιχνίδι, και όχι να κερδίσουμε, αυτό ήταν το λιγότερο για μένα, ήταν ότι δεν τους άξιζε αυτό το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, παρόλο που ο Αίολος αξίζει συγχαρητήρια. Με αυτό προσέβαλαν τους εαυτούς του οι ποδοσφαιριστές μου και το μόνο που ζητήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να παίξουμε ποδόσφαιρο, μια καλή εμφάνιση, αντάξια με ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και με ότι έχουμε δουλέψει. Μπορώ να τους δώσω συγχαρητήρια όχι γιατί πέτυχαν τα 5 γκολ και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα αλλά γιατί έπαιξαν το ποδόσφαιρο που θέλουμε όλοι μας. Συγχαρητήρια στον Αίολο, ο οποίος έκανε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου.»
Σε ερώτηση μας σχετικά με το τελευταίο ματς της Θήβας ενάντια στην Ιστιαία δήλωσε τα ακόλουθα: «Εμείς όλοι είμαστε Θήβα, εμάς δεν μας εδνιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός Λαμίας, ούτε η Ιστιαία. Ο καλύτερος ας βγει. Εμείς θα κοιτάξουμε όπως πάντα να κάνουμε την δουλειά μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Μπόγδανος, Φούκας, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Ράμμος, Μπόνιας(85΄ Μπουμπουρής), Τόσκα(65΄ Ράικος), Στύλα(86΄ Κυλλής), Μεταξούλης, Νικολάου

Θήβα (Γιώργος Λάμπρου): Φαλαγγίτης, Ελέζι(46΄ Τσουπεής), Δούλος, Ευθυμίου, Ευσταθίου, Καραμπετιάν, Βυλλιώτης(65΄ Γκαράνης), Παναούλης, Τσομπάνης, Βεζιρτζόγλου, Παπαχαραλάμπους(46΄ Βρέττος)

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γρηγόρης Κακατσίδης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Γαλανόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος