Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ολυμπιακός Λαμίας-Αίολος 2-1

Με γκολ του Γιώργου Καυκιά στο 86΄ ο Ολυμπιακός Λαμίας «λύγισε» τον Αίολο και επικράτησε με 2-1. Η συνάντηση στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν στις καθυστερήσεις, όπου υπήρξαν και 6 αποβολές.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο της Ροδίτσας και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική για τον 7ο όμιλο. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 φιλάθλων.
Ο Ολυμπιακός Λαμίας του Σπύρου Λέντα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Αίολο και πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς με γκολ του Γιώργου Καυκιά στο 86΄. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί στο 5ο λεπτό με γκολ του Κώστα Μαλισσόβα, όμως η συνέχεια για αυτούς δεν ήταν η ανάλογη, αφού στο 10΄ δέχτηκαν την ισοφάριση. Το ματς «κυλούσε» με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και χωρίς να μπορεί να βγάλει τις μεγάλες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι έχουν τρομερά παράπονα από την διαιτησία του Αθηναίου Κωνσταντίνου Περράκη. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι: Ντίνος Μπουσαϊ, Θανάσης Τσούκαλος και Κώστας Ντούλας (Αναπληρωματικός τερματοφύλακας).
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρώτου του βαθμού στα μπαράζ, όμως στο φινάλε «λύγισε». Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας παρά την γρήγορη «ψυχρολουσία» αντέδρασαν και είχαν δοκάρι στο 7΄ λεπτό με τον Βασίλη Μεταξούλη και ισοφάρισαν στο 10΄ με σκόρερ τον Νίκο Νικολάου. Στην συνέχεια αμύνονταν και επεδίωκαν να γίνουν απειλητικοί μέσα από αντεπιθέσεις. Αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Ντένις Καραχαλίδης και Γιάννης Ηλιάδης.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται την Τετάρτη (25/5) στην Ιστιαία με την τοπική ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός Λαμίας παίζει στην Θήβα. Ο Αίολος παρέμεινε τελευταίος χωρίς βαθμό, ενώ ο Ολυμπιακός είναι 3ος έχοντας 4 πόντους.

Περίπου 150
Η αναμέτρηση στο γήπεδο της Ροδίτσας έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων. Έγινε κάτω από συννεφιά και χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή.


Στιγματίστηκε από τα επεισόδια
Το ματς στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν στις καθυστερήσεις, όπου έπεσε ξύλο και υπήρξαν και συνολικά 6 αποβολές.

Κακό τερέν
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ροδίτσας ήταν σε κακή κατάσταση και υπήρχαν αρκετές λακκούβες σε πολλά σημεία του γηπέδου.

Και εκδρομείς Αίολου
Στο πλευρό του Αίολου βρέθηκαν περίπου 10-15 εκδρομείς, που ταξίδεψαν από το Καρπενήσι για να δουν τις προσπάθειες της ομάδας τους.

Φρικτά παράπονα


Οι γηπεδούχοι της Λαμίας έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Αθηναίου Κωνσταντίνου Περράκη (Φωτογραφία).


11αδατος ο Μπόνιας


Ο Κώστας Μπόνιας επέστρεψε στην βασική 11αδα του Αίολου και ήταν η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στην Θήβα. Πήρε την θέση του Χρήστου Ράμμου, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Επέστρεψε με νέα κόκκινη


Ο δυναμικός δεξιός μπακ των γηπεδούχων Ντίνο Μπουσάϊ (Φωτογραφία), εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Ωστόσο αντίκρισε νέα κόκκινη στις καθυστερήσεις.

Με 3η διαφορετική


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σπύρος Λέντας (Φωτογραφία Αριστερά) και οι γιοί του Δημήτρης (Φωτογραφία Κέντρο) και Νίκος (Φωτογραφία Δεξιά) αντιμετώπισαν την τελευταία 4ετια με 3η διαφορετική ομάδα τον Αίολο. Είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με τον Αχιλλέα Δομοκού και με την Μαλεσίνα πέρυσι.

Εκτός ανόδου
Ο Αίολος μετά από αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά μένει εκτός διεκδίκησης ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

Α΄ μέρος

Με ρυθμό
Το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης είχε ρυθμό, όπου σημειώθηκαν 2 γκολ και υπήρξε και ένα δοκάρι για τον Αίολο.

Πρώτη διαμαρτυρία
Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2ο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Πάνου Αζακά σε σουτ του Νίκου Χαλαστάνη.

Προβάδισμα με Μαλισσόβα


Η ομάδα της Λαμίας μόλις στο 5ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κώστας Μαλισσόβας εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αίολου έκανε το 1-0.





Προειδοποιητική βολή


Ο Αίολος αντέδρασε άμεσα και 2 λεπτά αργότερα είχε δοκάρι. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Ντένις Καραχαλίδης πήρε την κεφαλιά και το σουτ του Βασίλη Μεταξούλη (Φωτογραφία) από καλή θέση κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μάριου Δελούκα.


Όλα 1 με Νικολάου


Η ισοφάριση για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας ήρθε στο 10ο λεπτό, όπου σημειώθηκε και το πρώτο τους τέρμα στα Play Off. Ο Βασίλης Μεταξούλης έκανε έξοχη μπαλιά πίσω από την σέντρα και ο Νίκος Νικολάου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Ολυμπιακού ισοφάρισε σε 1-1. 





Κακό στην συνέχεια
Τα υπόλοιπα 35 λεπτά του ματς δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας, αφού έγινε κακό ματς με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου.

Τραυματίας ο σκόρερ


Ο Κώστας Μαλισσόβας του Ολυμπιακού αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 21ο λεπτό λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Θοδωρής Αντωνίου (Φωτογραφία).




Απομάκρυνση Λέντα
Στο 37ο λεπτό ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σπύρος Λέντας απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον ρέφερι για διαμαρτυρία.




Νέες διαμαρτυρίες
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιώργος Καυκιάς σούταρε με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι και χέρι αντιπάλου με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει στην αγκαλιά του έμπειρου Αλέκου Κόκκοτα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μετά από λάθος στην άμυνα του Αίολου ο Μαλισσόβας κέρδισε την μπάλα από τα δεξιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα έκανε το 1-0.
7΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Καραχαλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και το σουτ του Μεταξούλη από καλή θέση χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δελούκα
10΄: Ο Μεταξούλης έκανε πανέμορφη μπαλιά για τον Νικολάου, που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 1-1.
16΄: Δυνατό σουτ του Καυκιά μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ από το τέρμα του Αίολου.
45΄+1΄: Σουτ του Καυκιά κόντρα σε αντίπαλο και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας.

Β΄ μέρος

Εδαφική υπεροχή
Ο Ολυμπιακός είχε την εδαφική υπεροχή σε όλο το δεύτερο μέρος, όμως απειλούσε μέσα από στημένες φάσεις, αφού δεν βρήκε χώρους.

Με αντεπιθέσεις
Ο Αίολος επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις κοιτάζοντας κατά κύριο λόγο τα αμυντικά του καθήκοντα.

Διαμαρτυρία Αίολου
Στο 52ο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι αντιπάλου σε προσπάθεια του Ντέντι Καραχαλίδη.

Ακυρωθέν γκολ
Στο 74ο λεπτό ο Ντίνος Μπουσαϊ σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά, όμως ο ρέφερι Κωνσταντίνος Περράκης ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Αίολου. Κάπου εκεί τα πνεύματα «οξύνθηκαν» για πρώτη φορά με τους γηπεδούχους να τα «βάζουν» με τον ρέφερι.




Νέα νεύρα
Στο 76ο λεπτό επικράτησαν νέα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τους Τόλη Φούκα και Ντίνο Μπουσαϊ να «κοκορομαχούν».



Ακυρωθέν Μεταξούλη
Στο 84ο λεπτό ο Βασίλης Μεταξούλης σκόραρε, όμως ο ρέφερι Περράκης με αρκετή καθυστέρηση ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας φάουλ στην προβολή του Μεταξούλη πάνω στον τερματοφύλακα Μάριο Δελούκα.




Κίτρινη σε «Κούτρο»


Ο μέσος Γιώργος Κουτρομάνος (Φωτογραφία) αντίκρισε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο 85ο λεπτό, ενώ βρισκόνταν στον πάγκο της ομάδας του.


«Λυτρωτής» ο Καυκιάς


Το νικητήριο τέρμα της συνάντηση σημείωσε στο 86ο λεπτό ο φορ Γιώργος Καυκιάς. Ο Χρήστος Στυλιανός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γιώργος Καυκιάς με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλέκο Κόκκοτα και πέτυχε το τελικό 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που σημείωσαν.





Αποχώρησε σκόρερ
Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος Γιώργος Καυκιάς, που βγήκε εκτός γηπέδου στο 89΄.

Διακοπή & ξύλο

 













Στο 92ο λεπτό του ματς ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στο φορ Νίκο Λέντα, στην συνέχεια ακολούθησε χτύπημα του Θανάση Τσούκαλου (Φωτογραφία Δεξιά) στον παίκτη του Αίολου και εν συνεχεία έπεσε ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών με το ματς να διακόπτεται για 7-8 λεπτά. Να αναφέρουμε ότι ως εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη στο γήπεδο.











6 αποβολές


Ο ρέφερι στο 102΄ κάλεσε 6 ποδοσφαιριστές και τους απέβαλλε με απευθείας κόκκινη. Πρόκειται για τους: Ντίνο Μπουσαϊ, Θανάση Τσούκαλο, Κώστα Ντούλα (Φωτογραφία Αριστερά, Αναπληρωματικός τερματοφύλακας) του Ολυμπιακού και: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Κέντρο) και Ντένις Καραχαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) του Αίολου.





Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Μακρινό σουτ του Καλαμάτα μπλόκαρε εύκολα στη δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας.
76΄: Ο Λέντας Δ. σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Χαλαστάνη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενύμενων.
80΄: Ο Νικολάου σέντραρε όμορφα από τα αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση ο Μεταξούλης σούταρε άουτ από τα αριστερό δοκάρι, αφού δεν βρήκε καλά την μπάλα.
86΄: Ο Στυλιανός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Καυκιάς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε το τελικό 2-1.
102΄: Μπουσαϊ, Τσούκαλος, Ντούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Ηλιάδης, Καραχαλίδης αποβάλλονται με απευθείας κόκκινη.

Κίτρινες Κάρτες
Στυλιανός, Κουτρομάνος, Χαλαστάνης, Καυκιάς, Φούκας, Νικολάου

Διακριθέντες
Ολυμπιακός Λαμίας: Στυλιανός, Καυκιάς, Καλαμάτας
Αίολος: Νικολάου, Μεταξούλης, Στύλα, Ζαραβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Λέντας (Ολυμπιακός Λαμίας): «Για το παιχνίδι δεν θέλω να πω τίποτα. Απλώς ήρθε μια τριάδα που είναι επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο. Αν αυτή η 3αδα παίζει Γ΄ Εθνική, λυπάμαι για το ποδόσφαιρο. Ειρωνευόταν ότι είμαστε ομάδα τοπικού και αυτοί είναι Γ΄ Εθνικής, κάνανε δυο ομάδες να γίνουν μεγάλες φασαρίες χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Υπεύθυνη  ήταν η διαιτητική 3αδα, είναι επικίνδυνη για το άθλημα. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο.»




Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην δύναμη. Καθαρά για το αγωνιστικό μέρος μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου και για την προσπάθεια την οποία καταβάλλανε. Βέβαια για να πάρεις αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται να έχεις πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη, εμείς φτάσαμε πολύ κοντά και χάσαμε την ευκαιρία στο 80΄, όπου εκεί θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Φάγαμε ένα γκολ από στημένο, δεν φερθήκαμε έξυπνα στο τέλος με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Τώρα όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά ότι καθαρά υπεύθυνος είναι ο διαιτητής, ο οποίος άφησε το σκληρό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δεν μοίρασε κάρτες και δεν προσπάθησε να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές. Πίστεψαν και οι 22 ποδοσφαιριστές ότι ο διαιτητής αφήνει τα σκληρά μαρκαρίσματα και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είδατε που κατέληξε. Πιστεύω εάν είχε μιλήσει και είχε συνετίσει κάποιους με κάρτες σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα δεν θα συνέβαιναν αυτά που έγιναν. Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη στην αντίπαλη ομάδα, η ευθύνη είναι και των δυο, για να γίνουν τα επεισόδια χρειάζονται 2. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι η αντιμετώπιση από κάποιους ποδοσφαιριστές της αντιπάλου ομάδας, ότι η ομάδα μας είναι χωριό και έρχεται και το χωριό εδώ να παίξει εδώ κτλ. Εδώ δεν είναι σοβαρά τα πράγματα που βλέπουμε, δεν είναι γήπεδο αυτό να παίξεις, δεν είναι αποδυτήρια αυτά και δεν μπορούν να λένε εμάς ότι είμαστε χωριό. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παράγοντες του Ολυμπιακού, μας φέρθηκαν άψογα και εμείς θα τους φιλοξενήσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και να τις ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός Λαμίας (Σπύρος Λέντας): Δελούκας, Μπουσαϊ Μ., Στυλιανός, Λέντας Δ., Τσούκαλος, Καλαμάτας, Μαλισσόβας(23΄ λ.τρ. Αντωνίου), Κουτρομάνος(62΄ Λέντας Ν.), Χαλαστάνης, Καυκιάς(89΄ λ.τρ. Ζήσιμος), Χριστοδούλου

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Τριανταφυλλόπουλος, Φούκας, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Ηλιάδης, Μπόνιας(68΄ Ράμμος), Στύλα, Καραχλίδης, Μεταξούλης, Νικολάου

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (ΕΠΣ Αθηνών)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης-Γεώργιος Αραβίδης(ΕΠΣ Αθηνών)
2ος Βοηθός: Χρήστος Μητρόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)













































Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος & Παναγιώτα Καρανίκα