Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κεράσοβο-Φραγκίστα 0-7

«Αέρας» η ομάδα της Φραγκίστας, η οποία διπλασίασε τις νίκες της, καθώς επιβλήθηκε με το «χορταστικό» 0-7 του ελλιπέστατου Κερασόβου.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, άρχισε στις 17:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το Κεράσοβο του Θύμιου Μούτσελου στο «παρθενικό» του ματς για την τρέχουσα σαιζόν έπαιξε με σύνθεση ανάγκης, ξεκινώντας με 10 και ολοκληρώνοντας με 9 ποδοσφαιριστές. Συνεπώς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ξεκινώντας με το «αριστερό» την προσπάθεια του.
 Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή και με ωραίο ποδόσφαιρο έφτασε σε μια πολύ άνετη επικράτηση. Χατ-τρικ σημείωσαν οι: Κώστας Κατσαδούρος και Γιάννης Μπισμπίκης, ενώ το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ έβαλε και ο Πάνος Γερονίκος. Ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. αποδεικνύει πως δεν είναι ομάδα για το Β΄ τοπικό, κάνοντας μια σύντομη παρένθεση.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική το Κερασοχώρι ταξιδεύει για το Ραπτόπουλο, ώστε να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα. Οι νικητές θα κάνουν το ρεπό τους.

Κάτω από 50
Την αναμέτρηση της Β΄ κατηγορίας παρακολούθησαν λιγότεροι από 50 θεατές.



2Χ2
Η Φραγκίστα έκανε το 2/2, δείχνοντας την δύναμη της. Ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Επιστροφή «Σερ»


Χρέη ιατρού αγώνα εκτέλεσε μετά από καιρό ο Δημήτρης Σερπάνος(Φωτογραφία), ο οποίος έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής και των δυο ομάδων, «κρέμασε» πρόσφατα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από μια πλούσια καριέρα και επέστρεψε στα καθήκοτνα του.

Ο Φώντας…Χρήστος


Για ακόμη μια χρονιά με το Κεράσοβο αγωνίστηκε ο Φώντας Βλάχος(Φωτογραφία) ως…Χρήστος Βλάχος.

Απτόητος ο Σταύρος














Παρά τα 48 του έτη ο Σταύρος Κοσμάς(Φωτογραφία αριστερά) συνεχίζει απτόητος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μαζί με τον απόντα αδερφό του Χρήστο(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν μέλη της άλλοτε ιστορικής ομάδας.

Σωρεία προβλημάτων
Οι Κερασοβίτες ξεκίνησαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, έγιναν 11 και ολοκλήρωσαν με 9(!). Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του άδειου πάγκου..


Πρώτη παρουσία


Για τους ηττημένους την πρώτη τους παρουσία έκαναν οι: Παύλος Σειντής(Φωτογραφία αριστερά), Ηλίας Τσιγαρίδας(Φωτογραφία κέντρο), Γιώργος Κατσαρός και  Βασίλης Πασπαλάρης(Φωτογραφία δεξιά). Ο Τσιγαρίδας επέστρεψε μάλιστα στην ομάδα, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, ενώ πρώτη επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Λάμπρου, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από παλαιότερα.

Μέσα ο «Ντέμης»


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τους Φραγκιστιανούς έκανε ο Δημήτρης Κετσιλής(Φωτογραφία), ο οποίος αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον Φώτη Μπισμπίκη.

Ο Νταλαφούρας και ο «γερόλυκος»














Κοντά στην Φραγκίστα ως αναπληρωματικός ήταν ξανά ο Παλαιοκατουνίτης δυναμικός αμυντικός Γιώργος Νταλαφούρας(Φωτογραφία αριστερά), που είναι τραυματίας. Στον πάγκο της ομάδα παρέμεινε ο 52χρονος «γερόλυκος» των γηπέδων και παράδειγμα ήθους Βαγγέλης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία δεξιά).

Κοινή έδρα
Κεράσοβο και Φραγκίστα μοιράζονται την ίδια έδρα, καθώς το γήπεδο των φιλοξενούμενων δεν έχει αδειοδότηση.

Δυο χατ-τρικ
Κώστας Κατσαδούρος και Γιάννης Μπισμπίκης ήταν αρκετά «ζεστοί», σημειώνοντας από τρία γκολ ο καθένας.

Αρνητική αρχή
Η άλλοτε πρωταθλήτρια ομάδα του 1992 και το 1994 έκανε αρνητικό ξεκίνημα, έχοντας πληθώρα απουσιών. Το Κεράσοβο ανάδειξε μάλιστα τον κορυφαίο σύγχρονο Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Γεωργίου.

Α΄ Μέρος

45λεπτη τεσσάρα
Οι Φραγκιστιανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκαν με 0-4, «καθαρίζοντας» εύκολα της νίκη τους.

«Αιφνιδίασε» η Φραγκίστα


Μόλις στο 7΄ το σκορ είχε διαμορφωθεί με 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, που εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους. Στο 3΄ από μπαλιά του Πάνου Καζάκου, ο Κώστας Κατσαδούρος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Πάνος Γερονίκος(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.







Με 10 για αρχή


Το Κεράσοβο ξεκίνησε με 10 ποδοσφαιριστές και περίπου στο 10λεπτο προστέθηκε στην σύνθεση του ο Χρήστος Ρίζος(Φωτογραφία)

Ανέλαβε δράση


Ο ποιοτικός Γιάννης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα και με δυο προσωπικά τέρματα στο 19΄ και στο 40΄ ανέβασε το σκορ στο 0-4.






Ανέβηκαν οι τόνοι














Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Πάνου Καζάκου στον Γιάννη Τσιγαρίδα(Φωτογραφία αριστερά) στο 22ο λεπτό ήταν η αφορμή για να «ανάψουν» προσωρινά τα αίματα. Ο Γιάννης Ντάλλας(Φωτογραφία δεξιά) χτύπησε εκτός φάσης τον Γιάννη Τσιγαρίδα. Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός «κιτρίνισε» τους: Γιάννη Ντάλλα και Πάνο Καζάκο.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Καζάκος με μπαλιά τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ(0-1).
6΄: Σουτ που επιχείρησε ο Ζήκας έδιωξε ο Τσιγαρίδας Ι. και στην επαναφορά ο Γερονίκος με πλασέ πέτυχε το 0-2.
7΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ζήκα πέρασε ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
13΄: Ο Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, το σουτ του οποίου κατέληξε έξω από τα δοκάρια του Τρίκα.
18΄: Απευθείας φάουλ του Ζήκη απομάκρυνε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Κερασόβου.
19΄: Ο Μπισμπίκης μετά από φάση διαρκείας σούταρε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
26΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρίζου μάζεψε ο πορτιέρο της Φραγκίστας.
40΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πραγματοποίησε το 0-4.

Β΄ Μέρος

Συνέχισε «φορτσάτη»
Η ομάδα του ΑΠΟΔΦ καλύτερη και στην επανάληψη έφτασε στην επίτευξη ακόμη τριών τερμάτων, έχοντας την απαιτούμενη ποιότητα. Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε το Κεράσοβο. 

«Πρώτη» Α. Λάμπρου


Ο Αλέκος Λάμπρου(Φωτογραφία), ο οποίος αποκτήθηκε από την Κρέντη έκανε το ντεμπούτο του με την Φραγκίστα, καθώς δεν είχε αγωνιστεί απέναντι στο Ραπτόπουλο.

Έργο «Κάτσα»


Ο Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία) συμπλήρωσε χατ-τρικ. Στο 54΄ μετά από κόρνερ του Πάνου Γερονίκου βρήκε δίχτυα ξανά με προβολή, ενώ έκανε και το 0-6 στο 59o λεπτό με σουτ εκτός περιοχής. Ο «Κάτσα» έφτασε τα 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του Β΄ τοπικού.





7ο και χατ-τρικ
Το τελευταίο γκολ των νικητών επετεύχθη με τον Γιάννη Μπισμπίκη, που στο 76΄ με σέντρα-σουτ πέτυχε το 0-7.




Εκατέρωθεν απώλειες














Το Κεράσοβο ολοκλήρωσε με 9 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Γιώργος Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά) στο 52΄ και ο Μιχάλης Λάμπρου(Φωτογραφία δεξιά) στο 56΄ αποχώρησαν τραυματίες και δεν υπήρχε διαθέσιμη αλλαγή.
Η Φραγκίστα τελείωσε το ματς και αυτή με παίχτη λιγότερο εξ αιτίας τραυματισμού του Πάνου Γερονίκου, καθώς είχε «κλείσει» τις αλλαγές της, ενώ είχαν αντικατασταθεί για τον ίδιο λόγο και οι: Γιάννης Ντάλλας και Άγγελος Σάλτης. 




Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Γερονίκος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κατσαδούρος με χαμηλή προβολή «έγραψε» το 0-5.
59΄: Ο Κατσαδούρος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τρίκα, πετυχαίνοντας το 0-6.
66΄: Ο Ζήκας πάσαρε στον Περούλα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα έξω από την εστία των γηπεδούχων.
76΄: Ο Μπισμπίκης με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Τρίκα και διαμόρφωσε το 0-7.

Αναφώνησαν «Σαλτόγιαννος»
Μετά την λήξη του αγώνα οι παίχτες της Φραγκίστα αναφώνησαν στο κέντρο του γηπέδου «Σαλτόγιαννος», αναφερόμενοι φυσικά στον γνωστό φίλαθλο και συγχωριανό τους Γιάννη Σάλτη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.




Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας, Καζάκος

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Σειντής
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Γερονίκος

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος): Τρίκας Σ., Βλάχος Χ., Κατσαρός, Μούτσελος, Τσιγαρίδας Η., Σειντής, Τσιγαρίδας Ι., Ρίζος, Λάμπρου Μ., Κοσμάς Σ., Πασπαλάρης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κετσιλής Ν.(60΄ Γαλανός), Γερονίκος Π., Περούλας, Ντάλλας Ι.(34΄ λ.τρ  Κόκκοτος), Σάλτης Α.(46΄ λ.τρ Λάμπρου Α.), Καζάκος Π., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Κετσιλής Δ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κατερίνα Λάππα(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός