Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μυρίκη-Παναγραφιωτικός 6-2

Με το «χορταστικό» 6-2 η Μυρίκη επιβλήθηκε του Παναγραφιωτικού σε ένα ελεύθερο και αδιάφορο βαθμολογικά ματς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς άγχος και ήταν καλύτερη. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες σε όλο το 90λεπτο, βάζοντας συνολικά 6 τέρματα. Δυο φορές σκόραρε ο Κώστας Σταμούλης και από 1 οι: Πάνος Λιάγκος, Θωμάς Τσίπρας, Νίκος Τσαγιάννης και Κώστας Ζαραβέλης.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δέχτηκε αρκετά γκολ από λάθη της άμυνας και του «υπηρεσιακού» γκολκίπερ του. Έμεινε πίσω στο σκορ με 5-0 στα μισά του δεύτερου μέρους με τον Ρέμμους Πάτρου και τον Χρήστο Κατσαρή να σκοράρουν τα γκολ «της τιμής».
Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας 4 βαθμούς, ενώ ο Παναγραφιωτικός τερμάτισε 4ος με 3 βαθμούς.

Μια 50αδα
Η αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία μόλις 50 θεατών.


Έπαιξε σε όλα


Ο νεαρός Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία) της Μυρίκης συμμετείχε σε όλα(26) τα παιχνίδια της Μυρίκης την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Αρνητικό ρεκόρ
Τα 6 γκολ που δέχτηκαν τα Άγραφα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ. Για πρώτη φορά την φετινή σαιζόν δέχτηκαν τόσα γκολ.

Γκολκίπερ ο Κατσαρός-Φορ ο Φακίτσας

 












Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάτω από τα δοκάρια τους τον μπακ Λάμπρο Κατσαρό (Φωτογραφία Αριστερά), αφού απουσίαζε ο γκολκίπερ Λάμπρος Αθανασούλιας. Αντίθετα η Μυρίκη είχε τον βασικό της γκολκίπερ Στάθη Φακίτσα (Φωτογραφία Δεξιά) στην επίθεση, αφού είχε πολλές απουσίες. Ο Φακίτσας είχε αγωνιστεί μέσα και στο ματς του α΄ γύρου των δυο ομάδων για τα Play Off.

Το μεγαλύτερο σκορ
Το 6-2 ήταν στο μεγαλύτερο σκορ φέτος στα Play Off και ένα από τα μεγαλύτερα ολόκληρης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Καμία κίτρινη


Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) είχε εύκολο έργο και δεν χρειάστηκε να τιμωρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή με κίτρινη.

3ο…4οι…
Και φέτος όπως και πέρυσι Μυρίκη και Άγραφα τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις των Play Off, έχοντας χάσει από το ξεκίνημα την επαφή στην βαθμολογία με Αίολο και ΑΠΟΚ.

Μέσα Νούλας-Τάσιος-Κ.Λιάγκας
 

Ο Σπύρος Κολόκας είχε 3 διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι ενάντια στον Αίολο. Γκολκίπερ ήταν ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο της άμυνας άρχισαν οι Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) και Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Κώστα Γενιτσαρόπουλο (Τιμωρημένος), Ταξιάρχη Καλύβα (Απουσίαζε) και Νίκο Τσαγιάννη (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

3 αλλαγές

 












Ο φιλοξενούμενος Παναγραφιωτικός ξεκίνησε με 3 νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον ΑΠΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λάμπρος Κατσαρός, σαν μεσοαμυντικός ξεκίνησε ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Λάμπρου Αθανασούλια, Βασίλη Παρασκευόπουλου (Απουσίαζαν) και Βαγγέλη Ζανιά (Έμεινε στον πάγκο).

Τιμωρημένος ο «Γεν»
Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος της Μυρίκης δεν αγωνίστηκε και εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του, αφού είχε αποβληθεί στο ματς με τον Αίολο.

Α΄ Μέρος

«Πάτησε» καλύτερα
Η Μυρίκη «πάτησε» καλύτερα στο πρώτο 45λεπτο και βρήκε δίχτυα 3 φορές προηγούμενοι με 3-0.

Προβάδισμα με «Σταμ»


Η Μυρίκη προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό, ο Σάκης Θεοχάρης έκανε την μπαλιά από τα δεξιά, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) απέφυγε τον τερματοφύλακα Λάμπρο Κατσαρό και εύκολα με σουτ πέτυχε το 1-0. Ο πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας βρήκε δίχτυα και στα play off.


Έπεσε ο ρυθμός
Από το 10ο έως το 30ο λεπτό ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και η μπάλα παίχτηκε κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Δεύτερο με Π.Λιάγκα


Στο 35΄ ο Γιώργος Μπουμπουρής έδωσε στον Πάνο Λιάγκα, ο οποίος με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής στην κλειστή αριστερή γωνία του Λάμπρου Κατσαρού πέτυχε το 2-0. Ο Λιάγκας αφιέρωσε το 2ο του γκολ στα μπαράζ στον τέως παράγοντα του Βελουχίου Νεκτάριο Καρδαμπίκη δείχνοντας ένα μπλουζάκι από μέσα που έγραφε : «Μπικ-Μπικ-Καρδαμπικ».





Δεύτερο του Captain
Ο αρχηγός της Μυρίκης στο 37΄ Κώστας Σταμούλης μετά την μπαλιά του νεαρού Γρηγόρη Τάσιου βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έκανε εύκολα το 3-0, bάζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.




«Αφυπνίστηκαν»
Οι Αγραφιώτες έκλεισαν το ημίχρονο πιέζοντας για το γκολ και απώλεσαν δυο ευκαιρίες με το φινάλε του 45λεπτου.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Θεοχάρης έκανε την μπροστινή μπαλιά, ο Σταμούλης απέφυγε τον Κατσαρό από δεξιά και με σουτ εύκολα έκανε το 1-0.
29΄: Ο Χρυσαφόπουλος σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων απέκρουσαν και το σουτ του Κατσαρή από κοντά κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων.
35΄: Ο Μπουμπουρής έδωσε στον Λιάγκα Π.,  οποίος με σουτ από τα όρια της περιοχής στην κλειστή αριστερή γωνία του Κατσαρού,που δεν συγκράτησε την μπάλα  διαμόρφωσε το 2-0.
37΄: Ο Τάσιος έκανε την βαθιά μπαλιά και ο Σταμούλης βρισκόμενος τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε εύστοχα από αριστερά (3-0).
41΄: Αδύναμο σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούλα.
44΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το όμορφο γυριστό σουτ του Σβερώνη απέκρουσε πάνω στην γραμμή με κεφαλιά ο Θεοχάρης.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε το ματς
Ελεύθερο και ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο 45λεπτο, με τις ομάδες να πετυχαίνουν συνολικά 5 τέρματα.

Σκόραρε ο Τσίπρας


Ο Θωμάς Τσίπρας ήταν ο σκόρερ του 4ου τέρματος της Μυρίκης στο 50ο λεπτό. Ο Γιώργος Μπουμπουρής σέντραρε από αριστερά και μετά από αδράνεια της άμυνας και λάθος του γκολκίπερ ο Θωμάς Τσίπρας με σουτ σε κενή εστία έκανε το 4-0. Ο Τσίπρας έφτασε τα δυο γκολ στα μπαράζ, έχοντας σκοράρει και ενάντια στο Βελούχι.




Με κόρνερ


Στο 66ο λεπτό ο Αγρινιώτης Νίκος Τσαγιάννης (Φωτογραφία) εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Λάμπρος Κατσαρός έκανε λάθος επέμβαση, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (5-0).



Με τύχη.. το 5-1


Τα Άγραφα μείωσαν σε 5-1 στο 72ο λεπτό με ένα τυχερό γκολ. Ο Χρήστος Κατσαρής έδωσε στον Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία) που σούταρε εκτός περιοχής και ο Αποστόλης Νούλας άθελα του έβαλε την μπάλα στα δίχτυα (5-1).



Επανεμφάνιση με γκολ


Ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε με τους «κόκκινους» ,σκοράροντας στο 77ο λεπτό. Ο Πάνος Λιάγκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Κώστας Ζαραβέλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 6-1.



Όμορφο τέλος


Το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης ήταν το τελευταίο. Στο 78΄ ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) έκανε ατομική ενέργεια και με πανέμορφο σουτ στο δεξί «Γ» της εστίας του Αποστόλη Νούλα έγραψε το τελικό 6-2.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Τσαγιάννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Χρυσικού πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
50΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από αριστερά  και μετά από λάθος στην άμυνα των Αγράφων και αδράνεια του τερματοφύλακα ο Τσίπρας με σουτ στην κενή εστία πέτυχε το 4-0.
56΄: Ο Πλεξίδας σούταρε από τα όρια της περιοχής και δεξιά και ο Νούλας απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ.
61΄: Ο Γιαννιώτης έκανε την κάθετη για τον Νούλα Μ., που πλάσαρε εξ επαφής ο Νούλας Α. απέκρουσε και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον φορ των φιλοξενούμενων και κατέληξε άουτ.
66΄: Ο Τσαγιάννης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και λάθος επέμβαση του Κατσαρού έκανε το 5-0.
68΄: Ο Μπουμπουρής πάσαρε στον Λιάγκα Π., ο οποίος σούταρε πάνω από την εστία των Αγράφων.
71΄: Ο Λιάγκας Π. σέντραρε από τα αριστερά και το πλασέ του Χρυσικού μπλόκαρε ο Κατσαρός.
72΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Πάτρου Ρεμμ., που πλάσαρε από τα όρια της περιοχής ο Νούλας Α. έκανε τραγικό λάθος με την μπάλα να μπαίνει άθελα του στα δίχτυα για το 5-1.
77΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ζαραβέλης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1.
78΄: Ο Κατσαρής με όμορφη ενέργεια και εντυπωσιακό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Νούλα για το τελικό 6-2.
86΄: Ο Κατσαρής πλάσαρε από αριστερά, ο Νούλας  Α. απέκρουσε και στην συνέχεια νέο πλασέ του Νούλα Μ. μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
88΄: Ο Χρυσικός έδωσε στον Μπουμπουρή, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Τσίπρας, Λιάγκας Π.
Παναγραφιωτικός:  Κατσαρής

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα κατεβήκαμε να παίξουμε ελεύθερα, όπως σε όλα τα παιχνίδια, να το ευχαριστηθούμε. Είχαμε τις ευκαιρίες που τις κάναμε γκολ και δικαίως κερδίσαμε. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και εύχομαι η ομάδα που αναδειχτεί πρωταθλήτρια να μας αντιπροσωπεύσει άξια στα μπαράζ.»








Γιώργος Χρυσαφοπουλος (Παναγραφιωτικός): «Με το σημερινό παιχνίδι έκλεισε η σεζόν για φέτος, αν και συνδυάστηκε με μια άσχημη εμφάνιση και ένα κακό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την συνεργασία μας, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την συνολική προσπάθεια όλων των παιδιών, όσο αφορά την προσέλευση τους στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και όσο αφορά το ενδιαφέρον που δείξαν για τον σύλλογο καθ όλη την διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ πως με τα παιδιά πετύχαμε βασικά πράγματα φέτος, διότι ο στόχος μα από την αρχή δεν ήταν κάποιος τίτλος αντιθέτως θέλαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε νεαρότερες ηλικίες και να τραβήξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε το έργο μας, γιατί αυτό που μετράει περισσότερο είναι να δημιουργήσουμε αθλητές και να έχουμε κοντά μας τις πιο μικρές ηλικίες. Όσο αφορά το πρωτάθλημα φέτος σίγουρα είχε τα καλά είχε και τα άσχημα αλλά αν θέλουμε όλοι να βελτιώσουμε πραγματικά κάποια πράγματα και να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο του τόπου μας, θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη ότι άσχημο υπάρχει και στα καλά να προσθέσουμε τα καλύτερα. Σίγουρα σε κάποια παιχνίδια μπορεί να υπήρξαν εντάσεις, αλλά όταν διψάς για ποδόσφαιρο σίγουρα θα κάνεις λάθη, σίγουρα θα δημιουργήσεις ένταση. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάτι γίνεται σκόπιμα και δεν θέλω να πιστεύω επίσης ότι κάτι που έγινε η ειπώθηκε εντός αγωνιστικού χώρου πρέπει να κρατάει για μια ζωή. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ δυο πράγματα, το πρώτο είναι ο καλύτερος στο αυριανό παιχνίδι να είναι ο πρωταθλητής του νομού μας και το δεύτερο  γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια τουλάχιστον εμείς οι πιο νέοι να δημιουργήσουμε κάτι καλό, μια καλή ομάδα και να την δούμε στην επόμενη κατηγορία. Ίσα-ίσα θα γίνουμε το παράδειγμα για τους νεότερους και θα είμαστε αυτοί που θα έχουμε βάλει το λιθαράκι, ώστε να προσελκύσουμε όσο δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά και να τα φέρουμε στο γήπεδο ώστε να ασχοληθούν με το ποδόσφαιριο. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε αλλά αν υπάρχει η θέληση και η συνεργασία όλα γίνονται. Καλή ανάσταση σε όλους, Καλό Πάσχα, υγεία και οι μέρες που έρχονται ας μας φέρουν όλους πιο κοντά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Θεοχάρης, Τσίπρας(59΄ Ζαραβέλης), Λιάγκας Κ., Τάσιος, Λέρης, Μπουμπουρής, Λιάγκας Π., Χρυσικός, Σταμούλης, Φακίτσας(46΄ Τσαγιάννης)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κατσαρός, Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμμ., Καραμπάς(53΄ Μπλέντζος), Σβερώνης, Χρυσαφόπουλος, Πάτρου Ραντ., Νούλας, Κατσαρής, Δαράβαλης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος