Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-3

Ο ΑΠΟΚ επικράτησε με 3-2 του Αίολου στο ντέρμπι κορυφής και άλλαξε άρδην το σκηνικό στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Αίολος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 παίκτες.
Το ντέρμπι των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, έγινε παρουσία περίπου 400 θεατών και κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη αντιμετώπισε πολλά αγωνιστικά προβλήματα αν και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους περυσινούς πρωταθλητές να προηγούνται με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μπόνια. Στην συνέχεια η ισοφάριση ήρθε από στημένο και ο γκολκίπερ Δημήτρης Νικολάκης και ο στόπερ Θωμάς Αζακάς αποχώρησαν στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Στο δεύτερο μέρος ο Αίολος βρέθηκε να χάνει με 3-1 και να παίζει με 8 μετά από κόκκινες με 2η κίτρινη των: Κώστα Μπόνια, Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και Έλβις Στύλα. Ο Νίκος Νικολάου στο φινάλε με εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-2, δίνοντας μέχρι το τέλος ενδιαφέρον στο ματς και καλύπτοντας την διαφορά τερμάτων σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας των ομάδων.
Ο ΑΠΟΚ του Χρήστου Γιαννίτσαρη χάρης την νίκη του πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και το σκηνικό στα μπαράζ άλλαξε άρδην. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Τάσος Γεωργακόπουλος με έξυπνη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς στην επανάληψη και ο Τάσος Γεωργακόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσαν προσωρινά το 3-1 και με το Βελούχι να έχει αριθμητικό μειονέκτημα. Οι «γαλάζιοι» χαλάρωσαν υπερβολικά και το σκορ έγινε 3-2, με τον Αίολο να μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παρότι έπαιζε με 3 λιγότερους παίκτες.
Την επόμενη (4η) στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ο Αίολος παίζει στο προπονητικό κέντρο το Σάββατο (9/4) με τον Παναγραφιωτικό και ο ΑΠΟΚ στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή (10/4) με την Μυρίκη. Το Βελούχι πέρασε πρώτο στην βαθμολογία έχοντας 12 βαθμούς, ενώ ο Αίολος ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 11 βαθμούς.

Πλήθος κόσμου
Το ντέρμπι του α΄ γύρου της Α΄ Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές με τις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου να γεμίζουν από κόσμο. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.



«Σκάουτινγκ» αντιπάλων
Εκπρόσωποι ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής Ευρυτανίας στα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική παραβρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν τον πιθανό τους αντίπαλο τον Μάιο.

5 ευρώ εισιτήριο
Ο γηπεδούχος Αίολος έβαλε εισιτήριο στην αναμέτρηση, το οποίο ήταν της τάξεως των 5 ευρώ.

Ίδιες 11αδες
Καμία αλλαγή δεν έγινε στις 11αδες των δυο ομάδων σε σχέση με τις αναμετρήσεις τους την 2η αγωνιστική ενάντια σε Μυρίκη και Παναγραφιωτικό. ΑΠΟΚ και Αίολος είχαν ακριβώς ίδιες συνθέσεις.

Αλλαγή ρόλων
Η νίκη του ΑΠΟΚ άλλαξε την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Πλέον το Βελούχι πέρασε μπροστά για 1 βαθμό δίνοντας ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

«Κοούτσαρε» ο Γιαννίτσαρης


Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Νίκος Τριανταφυλλόπουλος απουσίαζε λόγω οικογενειακού προβλήματος και την ομάδα καθοδήγησε ο βοηθός του Χρήστος Γιαννίτσαρης.


3 κόκκινες και παράπονα
Ο Κώστας Διώτης, που σφύριξε μετά από αρκετό καιρό στο δεύτερο μέρος απέβαλλε 3 ποδοσφαιριστές του Αίολου, ο οποίος από το 58΄ και μετά έπαιζε με 8 παίκτες, έχοντας χάσει και στο ημίχρονο δυο παίκτες με τραυματισμό. Παράλληλα έχει πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του Αγρινιώτη ρέφερι.

Και 4ος ρέφερι


Για πρώτη φορά σε ματς των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας φέτος υπήρξε 4ος ρέφερι. Χρέη 4ου εκτέλεσε με επιτυχία ο Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία). Ο ορισμός του 4ου διαιτητή έγινε χτες το βράδυ.


4 από στημένα
4 από τα 5 γκολ της αναμέτρησης μπήκαν από στημένες φάσεις, 3 ήταν απευθείας φάουλ και 1 από εκτέλεση κόρνερ.

«Γκίνια» και -5
Ο Αίολος συν τις 3 κόκκινες «έχασε» στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού τον βασικό του τερματοφύλακα Δημήτρη Νικολάκη και τον βασικό του στόπερ Θωμά Αζακά, οι οποίοι συγκρούστηκαν. Παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα για την συνέχεια των Play Off, αφού το ερχόμενο Σάββατο ακολουθεί ματς με τα Άγραφα.

Κύλησαν ήρεμα
Αν και σπάνιο φαινόμενο στα Ευρυτανικά γήπεδα το ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια και ένταση έξω από τα αποδυτήρια των δυο ομάδων.

Α΄ Μέρος

Ευκαιρία με «Ντουφ»
Ο ΑΠΟΚ έκανε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όπου στο 3ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και Αποστόλης Φούκας απέκρουσε προ της γραμμής. Στην συνέχεια της φάσης ο «Ντουφ» είχε νέα κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.



Απειλητικός με Μεταξούλη


Ο Αίολος στο 7΄ έκανε και αυτός αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, όταν μετά την μπαλιά του Κώστα Μπόνια ο Βασίλης Μεταξούλης εκμεταλλεύτηκε τον κακό υπολογισμό του Γιώργου Κρασιά και από καλή θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.



Δυο στημένα
Κλειστό ήταν το πρώτο μέρος, αφού και οι δυο ομάδες πρόσεξαν αρκετά την άμυνα τους. Το 1-1 έγινε με δυο εκτελέσεις φάουλ.

Με φάουλ Μπόνια


Ο Κώστας Μπόνιας στο 35ο λεπτό του ματς εκτέλεσε όμορφα από πλάγια αριστερά φάουλ, η μπάλα κατέληξε ψηλά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ για το 1-0. Οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του Αίολου πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, με το οποίο πήραν το προβάδισμα στο σκορ.





Με τον ίδιο τρόπο


5 λεπτά μετά το γκολ του Αίολου ο ΑΠΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Στο 40΄ ο Τάσος Γεωργακόπουλος (Φωτογραφία) εκτέλεσε έξυπνα απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Νικολάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.





Σύγκρουση και τραυματισμός

 












Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε προς την μπάλα ο πορτιέρο του Αίολου Δημήτρη Νικολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε έξοδο και χτύπησε άθελα του τον συμπαίκτη του Θωμά Αζακά (Φωτογραφία Αριστερά). Ο στόπερ του Αίολου Θωμάς Αζακάς έπεσε στο έδαφος, καθώς του γύρισε η γλώσσα, με όλους στο γήπεδο προς στιγμής να «παγώνουν». Το ματς διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, όπου προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον κεντρικό αμυντικό του Αίολου και εν συνεχεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε προληπτικά και ο τερματοφύλακας Δημήτρη Νικολάκης που χτύπησε στο δάχτυλο.








Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ντουφεκιάς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Φούκας απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος. Στην συνέχεια της φάσης, ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ντουφεκιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
7΄: Ο Μπόνιας έκανε όμορφη μακρινή μπαλιά και μετά από το λάθος του Κρασιά, ο Μεταξούλης πλάσαρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
16΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Γενιτσαρόπουλου από κοντά απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Μπόνιας.
21΄: Ο Στάμος σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Γεωργακόπουλου κατέληξε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
35΄: Ο Μπόνιας με απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη και έκανε το 1-0.
39΄: Ο Στύλα έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μεταξούλης ανακόπηκε σωτήρια την τελευταία στιγμή από τον Συγκελόπουλο.
40΄: Ο Γεωργακόπουλος με έξυπνη χαμηλή εκτέλεση φάουλ από καλή θέση στην αριστερή γωνία του Αίολου ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μετά από αναστάτωση στην περιοχή των γηπεδούχων ο Ξαγάρας δοκίμασε σουτ και το νέο σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζαραβέλης.

Β΄ Μέρος

Δυο αναγκαστικές

 












Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αίολο να κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Στην εστία της ομάδας πέρασε ο 46χρονος Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο σαν μεσοαμυντικός μπήκε ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των τραυματιών Δημήτρη Νικολάκη και Θωμά Αζακά.


Άνηκε στον ΑΠΟΚ
Ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος προηγήθηκε με το «καλημέρα» και στην συνέχεια έχοντας αριθμητικό προβάδισμα έκανε το 1-3.

Γρήγορο προβάδισμα


Στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης με ένα ακόμη γκολ από στημένο ο ΑΠΟΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Χρήστος Στάμος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με τον Αλέκο Κόκκοτα να παραχωρεί εντυπωσιακά κόρνερ. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βασίλης Ντουφεκιας (Φωτογραφία) με κεφαλιά από κοντά στην αριστερή γωνία του Αίολου έκανε το 1-2 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο «Ντούφ» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.





Αποβολή «Κ.Μ.»
Ο σκόρερ του Αίολου Κώστας Μπόνιας στο 51΄ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Σπύρο Ξαγάρα και είδε την 2η κίτρινη από τον ρέφερι Κώστα Διώτη και αποβλήθηκε.




2 κόκκινες..και 8

 












Στο 58ο λεπτό ο Κώστας Διώτης απέβαλλε 2 παίκτες του Αίολου και τον άφησε με 8 παίκτες. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Τάσο Γεωργακόπουλο και είδε 2η κίτρινη κάρτα, ενώ ο Έλβις Στύλα (Φωτογραφία Δεξιά) έχοντας ήδη κίτρινη διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε και αυτός με 2η κίτρινη. Ο Αίολος ήταν αναγκασμένος πλέον να συνεχίσει με 8 παίκτες. 






Απομάκρυνση Λερογιάννη
Στο 65ο λεπτό ο εκπρόσωπος του Αίολου Γιάννης Λερογιάννης απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου για διαμαρτυρία από τον ρέφερι Κώστα Διώτη.


3ο με Τάσο
Ο Τάσος Γεωργακόπουλος στο 68΄ έδωσε προβάδισμα 2 τερμάτων στον ΑΠΟΚ, «γράφοντας» το 1-3 με το 2ο προσωπικό του τέρμα. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Τάσος Γεωργακόπουλος αφού ξεμαρκαρίστηκε με σουτ στην δεξιά γωνία του Αλέκου Κόκκοτα διαμόρφωσε το 1-3.




«Χαλάρωσε» υπερβολικά
Ο ΑΠΟΚ έχοντας το υπέρ του σκορ και το αριθμητικό προβάδισμα «χαλάρωσε» αρκετά δίνοντας την ευκαιρία στον Αίολο να μειώσει και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τις πιθανότητες που του αναλογούσαν για την ισοφάριση.

Μείωσε με Νικολάου


Στο 89΄ ο Νίκος Νικολάου με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ χαμηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε στο τελικό 2-3, δίνοντας μέχρι το τέλος νέο ενδιαφέρον στο ματς παρότι η ομάδα του έπαιζε με 8 παίκτες.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στο Στάμο, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ. Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντουφεκιάς με κεφαλιά από κοντά στο πρώτο δοκάρι στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 1-2.
51΄: Ο Μπόνιας βλέπει 2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ξαγάρα και αποβάλλεται.
58΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος αντικρίζει 2η κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο στον Γεωργακόπουλο και ο Στύλα στην συνέχεια 2η κίτρινη για διαμαρτυρία με τον Αίολο να μένει με 8.
68΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Γεωργακόπουλος με σουτ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
70΄: Ο Ράμμος πάσαρε στον Σιταρά, που σούταρε από μακριά πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
76΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ρεσίτης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ζαραβέλη.
83΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Στάμο, που σούταρε από μακριά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.
89΄: Ο Νικολάου με απευθείας εκτέλεση φάουλ χαμηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε σε 2-3.
94΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την μπαλιά και ο Γενιτσαρόπουλος ανακόπηκε σωτήρια σε κόρνερ την τελευταία στιγμή από τον Νικολάου.

Υπέγραψε με επιφύλαξη
Ο Αίολος υπέγραψε το φύλλο αγώνος με επιφύλαξη.

Πανηγύρισαν την νίκη
Οι παίκτες του ΑΠΟΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισαν την επιτυχία τους, φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου το όνομα της ομάδας τους.



Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου, Ηλιάδης, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γεωργακόπουλος, Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Πρώτη φορά συμβαίνει να έχουμε τόσες κόκκινες σε κρίσιμο ματς στα Ευρυτανικά γήπεδα και χωρίς να θέλω να αδικήσω τον διαιτητή, όπου του αναγνωρίζω την αξία του, αλλά πιστεύω ήταν υπερβολικός προς την ομάδα μου. Το να αφήνεις σε αγώνα μπαράζ μια ομάδα με 8 παίκτες νομίζω ότι δεν έχει ξανάσυμβεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε τις ευθύνες μας. Και εμείς έχουμε τις δικές μας ευθύνες και πρέπει να αναλογιστούμε γιατί ένα παιχνίδι, όπου είχαμε προηγηθεί και το είχαμε, καταφέραμε και το χάσαμε. Απλά δώσαμε το δικαίωμα σε κάποιους να φέρουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Θα ήθελα να σημειώσω και την ατυχία των ποδοσφαιριστών, που τραυματίστηκαν και βγήκαν στο ημίχρονο, αναγκαστήκαμε και κάναμε νωρίς 2 αλλαγές και αποσυντονιστήκαμε. Θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας και κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι, έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα, έχουμε 3 αγωνιστικές και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι ποιοτικά από την ομάδα του ΑΠΟΚ και σήμερα για τους λόγους που ανέφερα χάσαμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του ΑΠΟΚ για την προσπάθεια που έκαναν και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Χρήστος Γιαννίτσαρης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καταρχήν σαν ΑΠΟΚ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Θωμά Αζακά και στον τερματοφύλακα του Αίολου Δημήτρη Νικολάκη,  να επιστρέψουν υγείες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Συγχαρητήρια ανήκουν στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξανε απαράμιλλο πάθος και αυταπάρνηση και ακολούθησαν όλες τις οδηγίες που είχαν να κάνουν με το τακτικό μέρος. Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι, όπως είναι κάθε ματς ΑΠΟΚ-Αίολος, με πολλές φάσεις, δύναμη, ένταση και πιστεύω ο κόσμος να το ευχαριστήθηκε. Κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς και σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα για την συνέχεια. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, ώστε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης(46΄ λ.τρ. Κόκκοτας), Φούκας, Σιταράς, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ.(46΄ λ.τρ. Ηλιάδης), Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Στύλα, Καραχαλίδης, Μεταξούλης(61΄ Ράμμος), Νικολάου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος(81΄ Κόλλιας), Κρασιάς, Ντουφεκιάς(68΄ Γούλας), Στάμος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος(74΄ Φλωράκης)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος