Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Παναγραφιωτικός-Αίολος 0-5

Με οne man show τον Βασίλη Μεταξούλη, που σημείωσε «πενταρέ» ο Αίολος επέστρεψε στις νίκες και επικράτησε του Παναγραφιωτικού με το επιβλητικό 0-5.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές, παρά την δυνατή βροχόπτωση που έπεφτε στην μεγαλύτερη διάρκεια.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά την 1η του νίκη στα Play Off με την Μυρίκη έκανε άσχημη εμφάνιση και γνώρισε βαριά ήττα στο γήπεδο του. Αγωνίστηκε αμυντικά σε όλο το 90λεπτο και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα να «διασυρθεί» από τον Αίολο.
Ο Αίολος του Γιάννης Φλωράκη έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε παρά τις πολλές απουσίες ότι έχει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, παίρνοντας από την αρχή τον έλεγχο της. Ο Βασίλης Μεταξούλης σκόραρε 5 φορές και ο αγώνας μετατράπηκε σε παράσταση με έναν πρωταγωνιστή. Παράλληλα η ομάδα δημιούργησε και άλλες στιγμές για να φτάσει στην επίτευξη και άλλων τερμάτων, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη στο πρώτο μέρος.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται στις με την Μυρίκη στις 17 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο, ενώ ο Παναγραφιωτικός παίζει με τον ΑΠΟΚ στις (16/4). Ο Αίολος έφτασε τους 14 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα βρίσκονται στην 3η θέση με 3 πόντους.

Αψήφησαν την βροχή
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου βρέθηκαν περίπου 80 θεατές για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.


Με βροχόπτωση
Το ματς έγινε με βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του, η οποία μάλιστα έντονη στο πρώτο ημίχρονο.



«5σφαιρος» ο Μεταξούλης


Ο Αιτωλοακαρνάνας φορ Βασίλης Μεταξούλης έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στα γήπεδα του νομού μας, δείχνοντας την κλάση του. Σκόραρε «πενταρέ» βάζοντας όλα τα γκολ της ομάδας του.

3 τιμωρημένοι
Ο Αίολος μπορεί να είχε τιμωρημένους τους Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, Κώστα Μπόνια και Έλβις Στύλα ωστόσο έδειξε ότι διαθέτει βάθος στο ρόστερ του και κάλυψε και με το παραπάνω τις 3 απουσίες των βασικών του παικτών.

Κοντά ο Θ. Αζακάς


Ο Θωμάς Αζακάς είδε από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών του και η νίκη αφιερώθηκε από τους ποδοσφαιριστές του Αίολου σε αυτόν. Ο Αζακάς είχε τραυματιστεί στο τελευταίο ματς του Αίολου με τον ΑΠΟΚ και νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Στο συγκεκριμένο ματς και στην ίδια φάση τραυματίστηκε στο χέρι και ο πορτιέρο Δημήτρης Νικολάκης.


2 αλλαγές

 












Οι γηπεδούχοι του Παναγραφιωτικού είχαν δυο αλλαγές στην αρχική τους 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι με την Μυρίκη το περασμένο Σάββατο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ράντου Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε σε θέση ανασταλτικού μέσου. Πήραν τις θέσεις των: Βαγγέλη Ζανιά (Μπήκε αλλαγή) και Πάρι Καραμπά (Απουσίαζε).

Νέα πρόσωπα



 












5 νέα πρόσωπα είχε στο βασικό του σχήμα ο Αίολος σε σύγκριση με το ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Ο Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έπαιξε ως αριστερός μπακ, ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έπαιξε σαν μεσοαμυντικός και ο Γιάννης Ηλιάδης αγωνίστηκε στην επίθεση. Πήραν τις θέσεις των τιμωρημένων: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου, Κώστα Μπόνια, Έλβις Στύλα και των τραυματιών: Δημήτρη Νικολάκη και Θωμά Αζακά.

Α΄ Μέρος

Έλεγξε ο Αίολος
Από τα πρώτα λεπτά του ματς οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης.

Γρήγορο προβάδισμα
Ο Αίολος στο 12ο λεπτό μόλις ευτύχησε να προηγηθεί με εκτέλεση πέναλτι. Ο Τόλης Φούκας έκανε την μπαλιά από τα δεξιά για τον Βασίλη Μεταξούλη, που μπήκε στην περιοχή από πλάγια και ανατράπηκε από τον Ρέμμους Πάτρου, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Βασίλης Μεταξούλης με όμορφη χαμηλή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Αθανασουλία (Έπεσε στην σωστή γωνία) πέτυχε το 0-1. Το τέρμα αφιερώθηκε και πανηγυρίστηκε μαζί με τον τραυματία στόπερ του Αίολου Θωμά Αζακά.





Δοκάρι με Ηλιάδη


Στο 29΄ ο Νίκος Νικολάου σέντραρε όμορφα από αριστερά, ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά, που χτύπησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια έφυγε άουτ.



Διπλό «όχι»

 












Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αίολος έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Γιάννης Ηλιάδης τροφοδότησε τον Βασίλη Μεταξούλη, που σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Λάμπρος Αθανασούλιας (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά είπε νέο «όχι» σε σουτ του Ντένις Καραχαλίδη (Φωτογραφία Δεξιά).



Αμυντικά οι γηπεδούχοι
Οι Αγραφιώτες στα πρώτα 45 λεπτά του ματς είχαν παθητικό ρόλο με το μυαλό τους να είναι στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Φούκας έκανε την μπαλιά από δεξιά για τον Μεταξούλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Πάτρου Ρεμμ. κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μεταξούλης το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αθανασουλία (0-1).
28΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Καραχαλίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι και ο Ηλιάδης στην συνέχεια σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
29΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Ηλιάδης πήρε την «σκαστή» κεφαλιά που χτύπησε στην συμβολή του δεξιού δοκαριού και του οριζόντιου και έφυγε άουτ.
30΄: Ο Μαλαϊ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ζαραβέλης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, που πέρασε κόρνερ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
37΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεταξούλη απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία ο Αθανασούλιας.
44΄: Ο Μεταξούλης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Νικολάου απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής ο Πάτρου Ρεμμ.
45΄+1΄: Ωραίος συνδυασμός Μεταξούλη με Ηλιάδη, ο Μεταξούλης σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Αθανασούλιας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά το νε σουτ του Καραχαλίδη από κοντά απέκρουσε ξανά ο πορτιέρο των Αγράφων

Β΄ Μέρος

Επιβλητικό φινάλε
Ο Αίολος από το 60΄ και μετά σκόραρε διαρκώς κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, φτάνοντας στο 0-5.

Νέα ευκαιρία


Στο 54΄ ο Ντένις Καραχαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του αφύλακτου Νίκου Νικολάου (Φωτογραφία) εξ επαφής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.



Δεύτερο στην μια ώρα
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο φιλοξενούμενος Αίολος έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Πάνος Αζακάς έκανε την μπαλιά από την άμυνα για τον Βασίλη Μεταξούλη, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον Λάμπρο Αθανασούλια και με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά του γωνία διαμόρφωσε το 0-2.




Με εξαιρετικό τρόπο
Δυο λεπτά αργότερα ο Βασίλης Μεταξούλης έφτασε στ χατ-τρικ και το 0-3 με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Γιάννης Ηλιάδης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Βασίλης Μεταξούλης από πλάγια αριστερά ξεκίνησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, έφτασε στην μικρή περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία των Αγράφων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.





Συνεχή επαφή
Ο Βασίλης Μεταξούλης συνέχισε να έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και στο 67΄ σκόραρε «καρέ». Ο γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας εκτέλεσε ελεύθερο και ο Βασίλης Μεταξούλης έφυγε ξανά μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ σκόραρε για το 0-4 πετυχαίνοντας «καρέ».




Ένταση και απομακρύνσεις
Στο 87ο λεπτό επικράτησε ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου με τους ανθρώπους του Αίολου να ζητούν κόκκινη στον Γιώργο Πλεξίδα για χτύπημα εκτός φάσης στον Χρήστο Ράμμο. Ο ρέφερι Κώστας Διώτης «κιτρίνισε» τους δυο ποδοσφαιριστές και απομάκρυνε εκτός αγωνιστικού χώρου τον προπονητή του Αίολου Γιάννη Φλωράκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Λερογιάννη. Η αναμέτρηση διακόπηκε για 2 περίπου λεπτά.



90΄…και «πενταρέ»
Το 5ο γκολ του Αίολου και του Βασίλη Μεταξούλη σημειώθηκε στο 90΄ και ήταν και η τελευταία φάση του ματς. Ο Πάνος Μάρκης σέντραρε από τα δεξιά, ο Βασίλης Μεταξούλης σούταρε ο Λάμπρος Αθανασούλιας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βασίλης Μεταξούλης με νέο πλασέ σκόραρε για 5η φορά στο παιχνίδι (0-5).




Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Καραχαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
59΄: Ο Ράμμος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
60΄: Ο Αζακάς Π. έκανε την μπαλιά για τον Μεταξούλη, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία πραγματοποίησε το 0-2.
62΄: Ο Ηλιάδης έκανε το γέμισμα, ο Μεταξούλης από πλάγια αριστερά ξεκίνησε έξοχη ατομική ενέργεια, απόφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και ολοκλήρωσε με πλασέ στην αριστερή γωνία των Αγράφων (0-3).
67΄: Μακρινό σουτ του Μαλαϊ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
67΄: Ο Κόκκοτας εκτέλεσε το ελεύθερο και ο Μεταξούλης μπήκε τετ α τετ ξανά στην περιοχή των Αγράφων και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 0-4.
69΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μεταξούλη από καλή θέση έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
70΄: Ο Φούκας έκανε σέντρα από τα δεξιά και το πλασέ του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασούλιας. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Ράμμος και την κεφαλιά του Μεταξούλη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο Γιαννιώτης.
80΄: Ο Χρυσαφόπουλος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ λίγο πάνω από την εστία του Αίολου.
84΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Μαλαϊ, ο οποίος σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία
90΄: Ο Σιταράς έδωσε κάθετα στον Μάρκη, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά το σουτ του Μεταξούλης απέκρουσε ο Αθανασούλιας και στην επαναφορά ο ίδιος με νέο πλασέ έκανε το τελικό 0-5.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την επιτυχία τους.


Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Ράμμος, Νικολάου

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Πάτρου Ρεμμ.
Αίολος: Μεταξούλης, Αζακάς, Ράμμος, Ράικος, Φούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Σήμερα ήμασταν αρκετά χαλαροί από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος στόχος σίγουρα τα παιδιά δεν μπορούν βάλουν πάθος για τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι ήταν αρκετά ήρεμο παιχνίδι από πλευράς μας και γενικά οι ποδοσφαιριστές και των ομάδων έδειξαν σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Στο τέλος έγινε ένα μαρκάρισμα με δικό μου παίκτη, τον οποίον και αμέσως τον αντικατέστησα. Τα παιδιά πάλι έδωσαν τα χέρια στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει κάποιος λόγο οι έξω να οξύνουν τα πνεύματα και να θέλουν ντε και καλά να δημιουργούν προβλήματα. Εγώ πραγματικά απόρησα πως κατάφεραν σε τέτοιο παιχνίδι να αποβληθούν προπονητής και παράγοντας της αντίπαλης ομάδας. Δεν νομίζω ότι οδηγούν κάπου αυτά τα πράγματα και πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα παιδιά που παίζουν στην ομάδα μας είναι νεαρής ηλικίας. Εμείς θα βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας συμμετέχοντας όλα τα παιδιά, όπως και κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και για μας θα τελειώσει όμορφα και ωραία αυτή η χρονιά χωρίς επαναλαμβάνω να μας απασχολεί στην διαδικασία των Play Off ο βαθμός ή η νίκη. Θα συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για την συμπεριφορά τους στο παιχνίδι και δεν μας νοιάζει πραγματικά καθόλου αν το σκορ ήταν μικρό ή μεγάλο, οι βαθμοί του αντιπάλου είναι οι ίδιοι. Αντιθέτως μας νοιάζει τα παιδιά να παίζουν και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο μέσα σε ωραίο κλίμα.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να πραγματοποιήσαμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας την φετινή χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, παίξανε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, έκαναν αρκετές ευκαιρίες και η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να επιβραβεύεται αυτός που κλωτσάει ψηλά και μακριά, κερδίζει αυτός που βάζει την μπάλα κάτω και έχει σκοπό να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτό κάποια μομφή προς την ομάδα των Αγράφων, αλλά μακάρι να παίζουν έτσι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, συνεχίζουμε, έχουμε δυο παιχνίδια ακόμη, ένα με την Μυρίκη και με τον ΑΠΟΚ, όπου πιστεύει εκεί θα κριθούν όλα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας(88΄ Μπισμπίκης Ν.), Γιαννιώτης(72΄ Ζανιάς), Πάτρου Ρεμμ., Μπισμπίκης Δ., Παρασκευόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Μαλάϊ(85΄ Μπλέντζος), Νούλας, Κατσαρής, Πάτρου Ραντ.

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Φούκας(76΄ λ.τρ. Μπόγδανος), Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Ράμμος, Σιταράς Α., Ηλιάδης(72΄ Μάρκης), Καραχαλίδης(76΄ Μπουμπουρής), Μεταξούλης, Νικολάου

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος