Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η πρώτη «απόπειρα» διεκδίκησης κυπέλλου της Ποταμιάς


Στον τελικό κυπέλλου του 1996 τέθηκε αντιμέτωπος ο ΑΠΟΚ με την Ποταμιά. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου ήταν η νικήτρια με σκορ 1-0 κόντρα στους μαχητικούς «Ποταμίτες», που έπαιζαν μια κατηγορία παρακάτω.
Το Βελούχι αγωνίστηκε εκείνη την περίοδο στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής μη καταφέρνοντας να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Ήταν η πρώτη χρονιά στα Ευρυτανικά γήπεδα του Βεροιώτη Λάκη Αναστασόπουλου. Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν εντυπωσιακή πορεία και στο πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι την 2η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή Αίολο.
Το περιβραχιόνιο του ΑΠΟΚ φορούσε ο σημερινός ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού Άκης Ανδρεάκης, ενώ αρχηγός της Ποταμιάς ήταν ο Αντρέας Μπουμπουρής. Διαιτητής ήταν ο Κώστας Διώτης.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ: Τσανής, Λερογιάννης, Κρασιάς Δ., Παραμυθιώτης(40΄ Κρασιάς Γ.), Αντωνίου, Τσούκας, Γαλανός, Ανδρεάκης, Ελεφάντης(80΄ Κωστής), Αναστασόπουλος, Μπένος(46΄ Χρυσαφόπουλος)
Στον πάγκο παρέμειναν οι: Τριανταφυλλόπουλος, Μεριγκούνης

Ποταμιά: Μάναλης, Δουλαβέρης, Τσούτσουρας, Μαντζιούτας, Λαμπαδάρης, Μαλάτος, Καλαντζής(79΄ Ζήσιμος), Τσελεπής(55΄ Πριόβολος), Μπουμπουρής, Χαλαστάνης, Γενιτσαρόπουλος(82΄ Θεοδωρόπουλος)
Την 16αδα συμπλήρωσαν οι: Ντζαμάρας, Γυφτομήτρος

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Λαθύρης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Παρατηρητής: Σωτήρης Νικολάου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Ιατρός Αγώνα: Δημοσθένης Τσιαβδαρούδης